Προς το περιεχόμενο

Joker (2019)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

3 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Δεν σου ειπε κανεις να απαντησεις, δεν σε ρωτησε κανεις κατι. Την αποψη του ειπε, και του εγραψες αυτο που εγραψες. Στο Witcher αλλοι βαζουν 9αρια ενω για μενα ειναι μια σαβουρα. Τι πρεπει να μου κανουν ή να τους κανω δηλαδη; 
σε αρκετο κοσμο δεν αρεσε το Joker, δεν μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο. Το αυγο του φιδιου statement ειναι χιλιοπαιγμενο. 

...στο ύφος είναι το κυρίως πρόβλημα. Δεν είναι του διαλόγου ο άνθρωπος, δεν θέλει να προσεγγίσει την υποκειμενική άποψη του άλλου και να τον καταλάβει. Το μόνο που θέλει είναι να πει τι είναι το απόλυτο (το δικό του) σωστό.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν οι απόψεις διατυπώνονται σαν αλήθειες, και εμένα με ενοχλεί (αν και έχω αρχίσει να το συνηθίζω). Άλλο πράγμα "η ταινία δε μου άρεσε", άλλο "η ταινία είναι φόλα". Το δεύτερο υπονοεί χαμηλό επίπεδο για αυτούς που τους άρεσε. Αλλά ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα, οπότε προσπαθώ να μάθω να το αγνοώ (αν και εξακολουθώ να έχω σε χαμηλότερη εκτίμηση αυτούς που εκφράζονται έτσι).

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη άποψη εκφράστηκε μέσα σε δύο προτάσεις, που περιελάμβαναν ΚΑΙ οι δύο τη φράση "κατά την άποψή μου"...

Αναφορά σε κείμενο

Καλή ταινία γενικά, με ορισμένες "κλεμμένες" ιδέες από αλλού, αλλά imo εντελώς overrated.
Above average κατή την απόψη μου σε όλα (σκηνοθεσία, ηθοποιία, μουσική κλπ) και μέχρι εκεί, καθώς και με μπόλικο hype.
5,5/10

...βρίσκω ότι εδώ ο αντίλογος έχει το πρόβλημα (άσχετα αν συμπλέει με την δική μου άποψη).

Αυτά περί τεκμηρίωσης είναι υπερβολικά αισιόδοξα. Βλέπω ταινίες τόσα χρόνια και πέρυσι έκανα κάποιες σπουδές σε sound design και συνειδητοποίησα πρώτη φορά στη ζωή μου το σπουδαίο ρόλο που παίζει και πόσο μπορεί να χαλάσει ή να φτιάξει μια σκηνή. Δεν γνωρίζω κανέναν που να το συνειδητοποιεί αυτό, εφόσον δεν είναι στο επάγγελμα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

...στο ύφος είναι το κυρίως πρόβλημα. Δεν είναι του διαλόγου ο άνθρωπος, δεν θέλει να προσεγγίσει την υποκειμενική άποψη του άλλου και να τον καταλάβει. Το μόνο που θέλει είναι να πει τι είναι το απόλυτο (το δικό του) σωστό.

Ε ας γινουν οι...οπαδοι της αντιπαλης αποψης , φιλαθλοι να μην ενοχλουνται τοσο 😂

Δηλαδη ο σκηνοθετης πως δικαιουνται να εχε ικαλλιεχνικο εγωισμο ,  ο κριτικος επαγγελματικο εγωισμο   ?  Εχεις ακουσει κανεναν να ξεκιναει με το ''κατα την αποψη μου'' 

Αλλα εκει δεν ενοχλουνται οι οπαδοι, γιατι σεβονται την..αριστεια του ειδημονα 😂

Δημοσ.

Όπως λέει και ένα ρητό, ''οι γνώμες είναι σαν τις κ***τρυπίδες, όλοι έχουν από μια.'  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και λογικές. Μου αρκεί που η ταινία έφτασε τόσο ψηλά (από άποψη βραβείων, κριτικών, εισπράξεων κλπ). Άντε και Joker 2, ελπίζω με τον ίδιο ηθοποιό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε  θα το τσιμπησει το οσκαρ πρωτου ανδρικου.Δεν εχει σοβαρο ανταγωνισμο, οι αλλο ειναι καλοι μεν, αοσμοι δε :  )

Για καλυτερη ταινια ψηφιζω τον αγωνα επιβιωσης των απεγνωσμενων και πεινασμενων  παρασιτων για μια θεση στον ηλιο  , κοντρα στην , μεχρι αφελειας , υπεροψια των ηδη χορτασμενων  και ευκαταστατων παρασιτων :   )

Oι Χολυγουντες , μαλλον θα το δωσουν στο 1917 η πιθανοτερα στο καποτες ...στο Χολυγουντ 

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Ε πως, φέτος έχει καλό ανταγωνισμό, σε αρκετές κατηγορίες, ειδικά Β' ανδρικό. Λένε και ο Adam Driver είναι καλός αλλά δεν έχω δει την ταινία του, πάντως πιστεύω θα το πάρει ο Joaquin. Για τις υπολοιπες κατηγορίες δεν έχω κάποιο στανταράκι. Για Β' ανδρικό ίσως Joe Pesci.

14 λεπτά πριν, bluesattack είπε

καποτες ...στο Χολυγουντ 

😂

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Glikos είπε

Όπως λέει και ένα ρητό, ''οι γνώμες είναι σαν τις κ***τρυπίδες, όλοι έχουν από μια.'  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και λογικές. Μου αρκεί που η ταινία έφτασε τόσο ψηλά (από άποψη βραβείων, κριτικών, εισπράξεων κλπ). Άντε και Joker 2, ελπίζω με τον ίδιο ηθοποιό.

Σαρωσε στα Oscar και το mad max fury road. Να υποθεσω οτι εντυπωσιαστικες και απο αυτο; & οποιος δεν του αρεσει δεν....νιωθει;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Σαρωσε στα Oscar και το mad max fury road. Να υποθεσω οτι εντυπωσιαστικες και απο αυτο; & οποιος δεν του αρεσει δεν....νιωθει;

Τα oscars που πήρε ήταν τεχνικά, π.χ. editing, sound mixing etc. Αν είδες την ταινία θα κατάλαβες γιατί τα άξιζε. Και ναι, εντυπωσιάστηκα από τα εφέ και τις σκηνές δράσεις (εκεί στόχευε και η ταινία άλλωστε). Από και και πέρα δεν συνεχίζω το οφ τόπικ. Καλή συνέχεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Glikos είπε

Τα oscars που πήρε ήταν τεχνικά, π.χ. editing, sound mixing etc. Αν είδες την ταινία θα κατάλαβες γιατί τα άξιζε. Και ναι, εντυπωσιάστηκα από τα εφέ και τις σκηνές δράσεις (εκεί στόχευε και η ταινία άλλωστε). Από και και πέρα δεν συνεχίζω το οφ τόπικ. Καλή συνέχεια.

Οκ οταν βλεπεις ταινια με ηχοσυστημα Dolby atmos βαζε 10αρια εσυ

Επεξ/σία από Zerg13
  • Confused 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Το δεύτερο υπονοεί χαμηλό επίπεδο για αυτούς που τους άρεσε.

η υψηλο επιπεδο για αυτους που δεν τους αρεσε.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bluesattack είπε

Ε ας γινουν οι...οπαδοι της αντιπαλης αποψης , φιλαθλοι να μην ενοχλουνται τοσο 😂

Δηλαδη ο σκηνοθετης πως δικαιουνται να εχε ικαλλιεχνικο εγωισμο ,  ο κριτικος επαγγελματικο εγωισμο   ?  Εχεις ακουσει κανεναν να ξεκιναει με το ''κατα την αποψη μου'' 

Αλλα εκει δεν ενοχλουνται οι οπαδοι, γιατι σεβονται την..αριστεια του ειδημονα 😂

Εγώ πάντως διαφωνώ πλήρως και σε αυτές τις περιπτώσεις και κανένα ελαφρυντικό δεν δίνω. Άλλαξα τη λέξη δικαιούνται που χρησιμοποίησες, επειδή δικαιούνται βεβαίως όχι μόνο οι σκηνοθέτες και οι κριτικοί, αλλά οποιοσδήποτε να εκφράζετε όπως καταλαβαίνει, αυτό δεν αναιρείται ποτέ. Αλλά εγώ που είμαι της Σωκρατικής άποψης, ότι κανένας μας δεν γνωρίζει τίποτα, την άποψη αυτού που πιστεύει ότι γνωρίζει, την εκτιμώ ως πολύ κατώτερου επιπέδου, σε σημείο αδιαφορίας και απαξίωσης. Πρέπει να είναι κανείς πολύ μέτριος για να πιστέψει ότι καταλαβαίνει με αντικειμενικότητα και έχει απαντήσεις σε κόντρες που απασχόλησαν τους σπουδαιότερους ανθρώπους/καλλιτέχνες της ιστορίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Manuel είπε

Αλλά εγώ που είμαι της Σωκρατικής άποψης, ότι κανένας μας δεν γνωρίζει τίποτα, την άποψη αυτού που πιστεύει ότι γνωρίζει, την εκτιμώ ως πολύ κατώτερου επιπέδου, σε σημείο αδιαφορίας και απαξίωσης. Πρέπει να είναι κανείς πολύ μέτριος για να πιστέψει ότι καταλαβαίνει με αντικειμενικότητα και έχει απαντήσεις σε κόντρες που απασχόλησαν τους σπουδαιότερους ανθρώπους/καλλιτέχνες της ιστορίας.

Αυτες ηταν τρολιες του Σωκρατη , η πιο σωστα ειρωνια.Οχι μονο νομιζε οτι ηξερε, οχι μονο πιστευε στην δικια του αληθεια , αλλα προσπαθουσε μεσω του διαλογου , να εκμαιευσει τις σωστες  απαντησεις , δειχνοντας στον συνομιλητη του την πλανη στην οποια ειχε υποπεσει και την σαθροτητα των  επιχειρηματων του 😄

Ενω οι σοφιστες ειχαν πιο ανεπτυγμενο το αισθημα της σχετικοτητας , αμφισβητουσαν  οχι μονο το περιτυλιγμα των  παραδοσιακων αξιων αλλα και την ουσια αυτων , φθανοντας συχνα στην απολυτη αρνηση.Για αυτο και ηταν αντιπαθεις.Ηταν οι λεκτικοι μπαχαλακηδες της εποχης, την ιδια στιγμη που οι αλλοι αποτελουσαν νοικοκυρεμενη και συντηρητικη  αμφισβητηση ιδρυοντας σχολες και ακαδημιες  😄

Επεξ/σία από bluesattack
  • Moderators
Δημοσ.

Η τελευταία του φράση είναι η απόδειξη ότι:

α) το Oscar του ανήκει ήδη

και

β) είναι ο ηθοποιός με τα πιο ώριμα @@ της γενιάς του.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η έννοια του "δε ξέρω τίποτα" αφορά την αντίληψη ότι ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε μέσα από τις 5 αισθήσεις (+ σκέψη) είναι 100% υποκειμενικός. Το να πιστεύει κανείς ότι η αντίληψη του έχει αντικειμενικότητα είναι η πλάνη. Δε πρόκειται για τρολιά του Σωκράτη αλλά για συνειδητοποίηση της Αλήθειας.

Ο καθένας ζεί το δικό του "'όνειρο" και είναι μάταιο να περιμένει ότι και ο άλλος βιώνει το ίδιο με το δικό του. Ακόμα και αυτά που θεωρητικά φαίνονται προφανή, όπως η θέα ενός αντικειμένου για παράδείγμα, λαμβάνονται διαφορετικά μέσα από το διαφορετικά διαμορφωμένο νου κάθε ανθρώπου καθώς πάντα οι εικόνες περνάνε από το πρίσμα της μνήμης. Φανταστείτε τώρα πόσο χαοτικά διαφορετική θα φαίνεται μια ολόκληρη ταινία σε δύο ανθρώπους. Η διαφορά αυτή είναι δύσκολο να συνειδητοποιηθεί από κάποιον από τους δύο (μεταβλητές) που ο καθένας είναι ταυτισμένος με το νου του σαν την μοναδική αλήθεια, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα σε ένα τρίτο παρατηρητή που θα λειτουργήσει σαν σταθερά.

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...