Προς το περιεχόμενο

Joker (2019)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ήθελα κάποια στιγμή να κάνω υπερανάλυση για την ταινία, αλλά δεν βρήκα το χρόνο και σε γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα -παραδόξως:P- με τον @Manuel.

Η προσωποποίηση του Joker ως το απόλυτο κακό πηγάζει από το ότι δεν είναι αυτοφυής και δεν δρα αυτόνομα στο σύμπαν που ανήκει, δρα ακριβώς στα πλαίσια της κοινωνίας που του επιτρέπει να συντηρεί τις διαστροφές του. Μας το έχει πει ο Moore, μας το έχει πει ο Miller, μας το είχε πει κατάμουτρα ο Nolan στις τελευταίες φράσεις του Ledger και τώρα μας το επιβεβαίωσε και ο Phillips: ο Joker δεν είναι κακός γιατί γεννήθηκε τρελός ή γιατί έχει τα γονίδια (αυτά είναι οι αφορμές), είναι evil γιατί συμπορεύεται με μία κοινωνία που είτε τον στρέφει προς τα εκεί, είτε απλά δεν ενδιαφέρεται να τον φιξάρει. Επομένως, ο Joker δεν σκοτώνει γιατί απλά του αρέσει να σκοτώνει (ναι, προφανώς και του αρέσει, είναι σαδιστής), περισσότερο θέλει να μας πει κάτι, θέλει να κάνει ένα point, πάντα θέλει να κάνει μια δήλωση: «είμαι ακόμα εδώ γιατί με αφήνετε να είμαι ασταμάτητος, γιατί είμαι καθρέφτης του εαυτού σας και προσωποποίηση των βαθύτερων σκοταδιών σας». Πολλές φορές κάποιοι ευχόμαστε το κακό του συνανθρώπου μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ε ο Joker είναι ο χαρακτήρας που κάνει το κακό πράξη χωρίς ενδοιασμούς και σε κοιτάζει μέσα στα μάτια ρωτώντας «γιατί σοκάρεσαι, αυτό δεν είναι που ήθελες;»

Αυτό είναι το μεγαλείο του χαρακτήρα, έναν άνθρωπο που είναι απλά εγκληματίας τον κλείνεις φυλακή και ξεμπερδεύεις. Πώς μπορείς να ξεμπερδέψεις όμως με αυτόν που υπάρχει γιατί υπάρχει η κοινωνία που ζούμε;

Μία άλλη αντίστοιχη προσωποποίηση του απόλυτου κακού ήταν η Φραγκογιαννού, στην «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη. Η Φραγκογιαννού έσφαζε μωρά χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς τύψεις, γιατί το evilness που την διακατείχε ήταν αλληλένδετο με την κοινωνία που την έθρεψε. Δεν δρούσε έξω από την κοινωνία της, δρούσε μέσα σε αυτή και ο μάλιστα η αιτία της δράσης της ήταν αυτή.

• Like 6
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

συμφωνώ απόλυτα -παραδόξως:P- με τον @Manuel.

Είπε ότι του άρεσε το καινούργιο Star Wars, το ακούσατε όλοι! Στην πυρά, στην πυρά! Χεχεχε.

Δημοσ.

Καλή ταινία γενικά, με ορισμένες "κλεμμένες" ιδέες από αλλού, αλλά imo εντελώς overrated.
Above average κατή την απόψη μου σε όλα (σκηνοθεσία, ηθοποιία, μουσική κλπ) και μέχρι εκεί, καθώς και με μπόλικο hype.
5,5/10

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Diinekis21

Οι κοπτοραπτικές δεν βοηθούν. Για τα δικά μου γούστα, μέτρα και σταθμά θεωρώ πως τόσο άξιζε, επιεικώς. Για να έπαιρνε παραπάνω θα έπρεπε να ήταν αρκετα καλή, πολύ καλή ή εξαιρετική. Αντ' αυτού ήταν "καλή γενικά" όπως έγραψα παραπάνω, δηλαδή 1 κλικ πάνω από το μέτρια και εντελώς υπερεκτιμημένη.

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, l337 είπε

Για να έπαιρνε παραπάνω θα έπρεπε να ήταν αρκετα καλή, πολύ καλή ή εξαιρετική.

Είναι γεγονός άλλωστε ότι οι αρκετά καλές και βάλε ταινίες παίρνουν 6.

image.png

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, l337 είπε

Καλή ταινία γενικά, με ορισμένες "κλεμμένες" ιδέες από αλλού, αλλά imo εντελώς overrated.
Above average κατή την απόψη μου σε όλα (σκηνοθεσία, ηθοποιία, μουσική κλπ) και μέχρι εκεί, καθώς και με μπόλικο hype.
5,5/10

Ειδικά το acting ήταν άθλιο. Λες και έβλεπα Λάμψη/Καλημέρα Ζωή. Απορώ πως παίζει ακόμα σε ταινίες ο Joaquin Phoenix. Η δε μουσική μάπα. Κάτι κλαρίνα σε πανηγύρια έχουνε καλύτερη ποιότητα.

• Confused 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

Είναι γεγονός άλλωστε ότι οι αρκετά καλές και βάλε ταινίες παίρνουν 6.

Μία αρκετά καλή ταινία παίρνει 6 με 7 ώστε να υπάρχει χώρος και για το καλύτερο. Άποψη μου βεβαιώς.

10 ώρες πριν, Glikos είπε

Ειδικά το acting ήταν άθλιο. Λες και έβλεπα Λάμψη/Καλημέρα Ζωή. Απορώ πως παίζει ακόμα σε ταινίες ο Joaquin Phoenix. Η δε μουσική μάπα. Κάτι κλαρίνα σε πανηγύρια έχουνε καλύτερη ποιότητα.

Τα strawman arguments δεν βοηθούν τον διάλογο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, l337 είπε
11 ώρες πριν, Glikos είπε

Τα strawman arguments δεν βοηθούν τον διάλογο.

Δεν μπορώ να απαντήσω σοβαρά σε τέτοιο comment ρε man. Peace.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Glikos είπε

Δεν μπορώ να απαντήσω σοβαρά σε τέτοιο comment ρε man. Peace.

Δεν σου ειπε κανεις να απαντησεις, δεν σε ρωτησε κανεις κατι. Την αποψη του ειπε, και του εγραψες αυτο που εγραψες. Στο Witcher αλλοι βαζουν 9αρια ενω για μενα ειναι μια σαβουρα. Τι πρεπει να μου κανουν ή να τους κανω δηλαδη; 
σε αρκετο κοσμο δεν αρεσε το Joker, δεν μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο. Το αυγο του φιδιου statement ειναι χιλιοπαιγμενο. 

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Zerg13 είπε

Δεν σου ειπε κανεις να απαντησεις, δεν σε ρωτησε κανεις κατι. Την αποψη του ειπε, και του εγραψες αυτο που εγραψες. Στο Witcher αλλοι βαζουν 9αρια ενω για μενα ειναι μια σαβουρα. Τι πρεπει να μου κανουν ή να τους κανω δηλαδη; 
σε αρκετο κοσμο δεν αρεσε το Joker, δεν μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο. Το αυγο του φιδιου statement ειναι χιλιοπαιγμενο. 

Καταρχάς δεν νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο ο φίλτατος, οπότε chill. Κουβέντα κάνουμε. Και δεύτερον, είναι ορθό να τεκμηριώνει κάποιος την άποψη του. Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις τους λόγους σου που δεν σου αρέσει το Witcher. Αλλά όταν κάποιος χαρακτηρίζει-και θα σταθώ συγκεκριμένα-το acting του Joaquin Phoenix μέτριο ρε μαν αυτό δεν είναι θέμα γνώμης, αλλά άξιον απορίας. Είναι σαν να σου λέω ότι ο ουρανός είναι μπλε και να μου απαντάς ότι κατά την γνώμη σου είναι μώβ. Με πιάνεις? Καλές οι γνώμες του καθένα αλλά κάποια πράγματα είναι στανταράκια. Τώρα το να μην σου αρέσει ο τρόπος που παρουσίασαν τον Joker ή ξέρω γω τα σκηνικά/κουστούμια ή κάτι άλλο οκ, έχει πιο λογική. Σε αρκετό κόσμο που δεν άρεσε το Joker , λάτρεψαν επίσης το Avengers. Ο νοών νοείτω.

P.S. Δεν κατακρίνω τον φίλτατο απλά λέω την άποψη μου επί του θέματος. Ο καθένας βλέπει ότι του αρέσει.

Επεξ/σία από Glikos
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Glikos είπε

Καταρχάς δεν νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο ο φίλτατος, οπότε chill. Κουβέντα κάνουμε. Και δεύτερον, είναι ορθό να τεκμηριώνει κάποιος την άποψη του. Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις τους λόγους σου που δεν σου αρέσει το Witcher. Αλλά όταν κάποιος χαρακτηρίζει-και θα σταθώ συγκεκριμένα-το acting του Joaquin Phoenix μέτριο ρε μαν αυτό δεν είναι θέμα γνώμης, αλλά άξιον απορίας. Είναι σαν να σου λέω ότι ο ουρανός είναι μπλε και να μου απαντάς ότι κατά την γνώμη σου είναι μώβ. Με πιάνεις? Καλές οι γνώμες του καθένα αλλά κάποια πράγματα είναι στανταράκια. Τώρα το να μην σου αρέσει ο τρόπος που παρουσίασαν τον Joker ή ξέρω γω τα σκηνικά/κουστούμια ή κάτι άλλο οκ, έχει πιο λογική. Σε αρκετό κόσμο που δεν άρεσε το Joker , λάτρεψαν επίσης το Avengers. Ο νοών νοείτω.

P.S. Δεν κατακρίνω τον φίλτατο απλά λέω την άποψη μου επί του θέματος. Ο καθένας βλέπει ότι του αρέσει.

Η ερμηνεία του Phoenix δεν ήταν κακή, ίσα ίσα.. Για το γενικότερο σύνολο απλά είχα μεγαλύτερες προσδοκίες και ίσως αυτό ήταν το λάθος μου. Θέλω να τονίσω επίσης ότι δεν κάνω σύγκριση με παλιότερες (και νεότερες) παρεμφερείς ταινίες (joker, batman κλπ) μιας και δεν τις έχω δει (δεν είναι του γούστου μου, όχι για κάποιο άλλο λόγο). Και το joker αυτό ο μόνος λόγος που ήθελα να το δω, και το είδα, είναι επειδή είχε γίνει ο χαμός που έγινε. Επίσης, μιας και το ανέφερες, ούτε avengers και marvel και τέτοια πράγματα βλέπω μιας και ποτέ δεν μου άρεσε αυτό το στυλ. Μη φανταστείς βέβαια ούτε είμαι και κάνας κουλτουριάρης, καμία σχέση. Απλά την άποψη μου ανέφερα παραπάνω, χωρίς διάθεση να τρολάρω, και προφανώς δεν αποτελεί θέσφατο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...