Προς το περιεχόμενο

Joker (2019)

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, AtiX είπε

Υπάρχουν πάντα αυτά που βλέπεις και αυτά που φαντάζεσαι... Η ταινία έδωσε απλόχερα στοιχεία, αν θέλεις να τα παρακάμψεις για να δικαιολογήσεις την άποψη σου δικαίωμα σου... ακόμα και το ότι στο τέλος ο Άρθουρ έχει αίμα μόνο στις πατούσες του,  μετά τον φόνο της γιατρού, και όχι σε όλο του το σώμα και στην άσπρη του στολή, θα έπρεπε να σε ιντρικάρει και να αναρωτηθείς... γιατί??????????

Δεν παρακάμπτω τίποτα διότι δεν έχω ανάγκη να δικαιολογήσω καμία άποψη ειδικά για μια μέτρια ταινία, απλά δε γίνομαι απόλυτος όπως εσύ που νομίζεις πως ανακάλυψες την απόλυτη αλήθεια για την ταινία. 

Whatever κάνουμε κύκλους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ η ταινία. Πολύ ωραίες ερμηνείες και δυσκολο να σταθεί μια τέτοια ταινία μόνη της όταν ο κεντρικός ήρωας πάντα ήταν ο μπάτμαν. Προσωπικά με κράτησε, όντως υπήρχαν στιγμές που με ιντρίγκαραν( το κλασικό αν ειναι ετεροθαλή αδέρφια με τον bruce), καθώς και απο που ξεκίνησε ώς προσωπικότητα, τι πέρασε για να γίνει ο Joker και οτι έχει πολλούς θερμούς υποστηρικτές απο κάτω, σε ένα υποτιθέμενα "καταπιεσμένο" Gotham.Τι πολεμάει για πιο λόγο και που ειναι έτοιμος να φτάσει.Αν βγεί δευτερη σίγουρα θα την παρακολουθήσω. 

Δεν είμαι κριτικό κινηματογράφου και δε θα έρθω σε αντιπαράθεση για το αν ηταν χαλια η ταινία η Οχι ..προσωπικά αυτες οι 2 ώρες ήταν ευχάριστες.

Επεξ/σία από nosstrom

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Wayward είπε

Δεν παρακάμπτω τίποτα διότι δεν έχω ανάγκη να δικαιολογήσω καμία άποψη ειδικά για μια μέτρια ταινία, απλά δε γίνομαι απόλυτος όπως εσύ που νομίζεις πως ανακάλυψες την απόλυτη αλήθεια για την ταινία. 

Whatever κάνουμε κύκλους...

Το ότι δεν σου άρεσε είναι κάτι που φαίνεται και να πω την αλήθεια ούτε και εγώ ξετρελάθηκα... το θέμα όμως είναι, δεν μου άρεσε γιατί κατάλαβα τι είδα ή όχι... άλλο το κατάλαβα και δεν μου άρεσε άλλο δεν κατάλαβα χριστό και δεν μου άρεσε, ίδια άποψη διαφορετική διαδρομή, διαφορετική βαρύτητα...

Επεξ/σία από AtiX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά κατάλαβα τι είδα, σταμάτα να χαρακτηρίζεις τους υπολοίπους για έλλειψη αντίληψης.

Επίσης δεν είπα πως δε μου άρεσε, είπα πως είναι μέτρια.

Επεξ/σία από Wayward

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα με την γκόμενα και μας μαύρισε η ψυχή.

Πήγα να την δω επειδή έπαιζε ο Joaquin Phoenix, είναι ηθοιποιάρα. Όπως και αναμφίβολα θα ήταν και ο μεγάλος του αδερφός ο River αν δεν είχε πεθάνει από τα ναρκωτικά το '93.

Επεξ/σία από MrHavoC
  • Like 1

27 λεπτά πριν, AtiX είπε

Υπάρχουν πάντα αυτά που βλέπεις και αυτά που φαντάζεσαι... Η ταινία έδωσε απλόχερα στοιχεία, αν θέλεις να τα παρακάμψεις για να δικαιολογήσεις την άποψη σου δικαίωμα σου... ακόμα και το ότι στο τέλος ο Άρθουρ έχει αίμα μόνο στις πατούσες του,  μετά τον φόνο της γιατρού, και όχι σε όλο του το σώμα και στην άσπρη του στολή, θα έπρεπε να σε ιντρικάρει και να αναρωτηθείς... γιατί??????????

Η ταινία υποβιβάζεται, πάντως, και χάνει τα πολλά της επίπεδα και το βάθος της , αν μόνο μια ερμηνεία είναι σωστή.

Η αρχική μου αντίδραση ήταν πως θα ήθελα να ακούσω την άποψη του σκηνοθέτη, αλλά τόσος πολύς κόσμος είναι πεισμένος ότι μόνο μια ερμηνεία είναι σωστή, που πιστεύω πλέον ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μην την αποκαλύψει ποτέ. Πολλοί θα την πάρουν σαν ευαγγέλιο και θα μειωθεί η αξία της ταινίας (τουλάχιστον σε επίπεδο κουλτούρας). Οι μεν, που θα έχουν διαφορετική άποψη από τον σκηνοθέτη, θα απογοητευτούν για κάποιο λόγο (λες και δεν γίνεται να πάρεις κάτι διαφορετικό), οι άλλοι θα επιμένουν ακόμη περισσότερο ότι "κλείδωσε" πλέον το θέμα και θα χαθεί η ευκαιρία για γόνιμες συζητήσεις.

ΥΓ. Εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η θεωρία. Αλλά μου αρέσουν κι άλλες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Manuel είπε

Η ταινία υποβιβάζεται, πάντως, και χάνει τα πολλά της επίπεδα και το βάθος της , αν μόνο μια ερμηνεία είναι σωστή.

Η αρχική μου αντίδραση ήταν πως θα ήθελα να ακούσω την άποψη του σκηνοθέτη, αλλά τόσος πολύς κόσμος είναι πεισμένος ότι μόνο μια ερμηνεία είναι σωστή, που πιστεύω πλέον ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μην την αποκαλύψει ποτέ. Πολλοί θα την πάρουν σαν ευαγγέλιο και θα μειωθεί η αξία της ταινίας (τουλάχιστον σε επίπεδο κουλτούρας). Οι μεν, που θα έχουν διαφορετική άποψη από τον σκηνοθέτη, θα απογοητευτούν για κάποιο λόγο (λες και δεν γίνεται να πάρεις κάτι διαφορετικό), οι άλλοι θα επιμένουν ακόμη περισσότερο ότι "κλείδωσε" πλέον το θέμα και θα χαθεί η ευκαιρία για γόνιμες συζητήσεις.

ΥΓ. Εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η θεωρία. Αλλά μου αρέσουν κι άλλες.

Συμφωνώ απόλυτα... ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά ένα έργο μυθοπλασίας, πάντα όμως θα υπάρχουν ενδείξεις για το τι συμβαίνει και τι θέλει να πει ο ποιητής... 

ΥΓ μου κάνει εντύπωση που με χαρακτηρίζουν απόλυτο σε κάτι που το έδειξε ξεκάθαρα η ταινία... αν κάποιος μπορεί να το αντικρούσει με επιχειρήματα, εδώ είμαι ευχαρίστως να αλλάξω γνώμη...

Επεξ/σία από AtiX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 δισεκατομμύρια μυαλά και ένας αντικειμενικός κόσμος...ή 7 δισεκατομμύρια κόσμοι και ένα Μυαλό...?

...

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer

Τζάμπα τόσο hype για το τίποτα. Προσωπική μου γνώμη, είναι σαν να είδα μια αντιγραφή του Taxi driver με τον De Niro σε μια σαφώς κατώτερη κόπια του. Το Joker έχει σχεδον τα ίδια χρώματα, σηνοθεσια και σχεδόν την ίδια υπόθεση με το Taxi driver, απλά με άλλους χαρακτήρες.

• Like 1

42 λεπτά πριν, baiosss είπε

Τζάμπα τόσο hype για το τίποτα. Προσωπική μου γνώμη, είναι σαν να είδα μια αντιγραφή του Taxi driver με τον De Niro σε μια σαφώς κατώτερη κόπια του. Το Joker έχει σχεδον τα ίδια χρώματα, σηνοθεσια και σχεδόν την ίδια υπόθεση με το Taxi driver, απλά με άλλους χαρακτήρες.

Όντως εχει πολλές ομοιότητες με το Taxi driver του '76. Πάντως ο Phoenix αξίζει Oscar για αυτή την ερμηνεία, πολύ τερματισμένος.

• Like 3

3 ώρες πριν, AtiX είπε

Ναι από εκεί προκύπτει... ειναι η κλασική σκηνή δολοφονίας των γονιών του με μόνες διαφορες στο ότι δεν υπήρχε καμία εξέγερση, ο πατέρας του δεν κατέβαινε για δήμαρχος και ήταν μια απλή ληστεία... 

Όπως αναφέρθηκε η ταινία αφήνει ένα ανοιχτό τέλος. Θα μπορούσε ο Άρθουρ να είναι ένα τίποτα (ούτε καν ο Τζόκερ) και για αυτό το λόγο να έφτιαξε ολη αυτή την ιστορία στο μυαλό του συνδυάζοντας πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα (πχ τους Γουέιν και την δολοφονία τους) με φανταστικά γεγονότα (πχ ότι δημιούργησε ο ίδιος ένας χάος στην πόλη).

Μπορεί να ζηλεύει/θαυμάζει τον πραγματικό Τζόκερ και να έφτιαξε μια ιστορία στο μυαλό του όπου ο Τζόκερ είναι ο ίδιος. 

Πολλά μπορεί και για αυτό θεωρώ ότι το τέλος της ταινίας είναι εξαιρετικό. 

• Like 2

1 λεπτό πριν, MrHavoC είπε

Όντως εχει πολλές ομοιότητες με το Taxi driver του '76. Πάντως ο Phoenix αξίζει Oscar για αυτή την ερμηνεία, πολύ τερματισμένος.

Για την ερμηνεία του δεν χωράει καμία αμφιβολία. Όπως και το ότι είναι γενικότερα φοβερός ηθοποιός και το ότι ειναι επιλεκτικός με τις ταινίες που ερμηνεύει.

Άποψη μου και πάλι, ο Ledger ήταν ο καλύτερος Joker για τα δικά μου γουστα. Δεν ξέρω βέβαια εάν θα μπορούσε να πάρει πάνω του μια ταινία σαν αυτη μόνος του. Αν ζούσε ισως. Ακολουθεί ο Nicholson, επειδή ήταν ο Nicholson και δεν χρειαζότανε ιδιαίτερη προσπάθεια να παίξει τον Joker.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Όπως αναφέρθηκε η ταινία αφήνει ένα ανοιχτό τέλος. Θα μπορούσε ο Άρθουρ να είναι ένα τίποτα (ούτε καν ο Τζόκερ) και για αυτό το λόγο να έφτιαξε ολη αυτή την ιστορία στο μυαλό του συνδυάζοντας πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα (πχ τους Γουέιν και την δολοφονία τους) με φανταστικά γεγονότα (πχ ότι δημιούργησε ο ίδιος ένας χάος στην πόλη).

Μπορεί να ζηλεύει/θαυμάζει τον πραγματικό Τζόκερ και να έφτιαξε μια ιστορία στο μυαλό του όπου ο Τζόκερ είναι ο ίδιος. 

Πολλά μπορεί και για αυτό θεωρώ ότι το τέλος της ταινίας είναι εξαιρετικό. 

Συμφωνω σε όλα, μονο μια μικρή λεπτομέρεια και για την ιστορία... Την ταυτότητα του Batman από κακούς την γνωρίζουν o Bane, ο Ra's al Ghu και η κόρη του...

Επεξ/σία από AtiX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...