Προς το περιεχόμενο

Joker (2019)

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ταινία είναι όλη μια πολυεπίπεδη φαντασίωση. Φαντασίωση μέσα μια φαντασίωση κοκ, το μόνο πραγματικό είναι το ψυχιατρείο. Μέσα στο μυαλό του ψυχοπαθούς Άρθουρ έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη εναλλακτική πραγματικότητα. Καμιά σχέση με DCU. Σκόρπια κομμάτια ενός παζλ στο υποσυνείδητο ενός διαταραγμένο ανθρώπου, από βιώματα, εμπειρίες, κάτι που διάβασε, κάτι που είδε κάποτε που τα συναρμολογει όπως όπως. Η οποιαδήποτε σύνδεση και σύγκριση με τον Joker της DC είναι άστοχη γιατί απλά δεν είναι. Δεν είναι ο Joker των comics. Είναι ένας ψυχοπαθής που έχει μπει σε ένα ρόλο. 

Εγώ αυτό αποκόμισα και εκεί θα έπρεπε να μείνει. Τώρα, κάτι που διαβάζω για sequel είναι τραγικά και θα καταστρέψουν όλη την ατμόσφαιρα, ελπίζω να μην προχωρήσει αυτή η ιδέα. 

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Zerg13

Καλα .μην ειμαστε ισοπεδωτικοι κιολας.Μπορει να εκαναν καποια ...εμπεριστατωμενη μελετη για την ψυχοπαθολογια του παιδια , και εκριναν οτι ο Τζοκερ προκαλει τραυματα στην ευαισθητη ηλικια των 17 χρονων :D

Επεξ/σία από bluesattack

2 ώρες πριν, bluesattack είπε

@Zerg13

Καλα .μην ειμαστε ισοπεδωτικοι κιολας.Μπορει να εκαναν καποια ...εμπεριστατωμενη μελετη για την ψυχοπαθολογια του παιδια , και εκριναν οτι ο Τζοκερ προκαλει τραυματα στην ευαισθητη ηλικια των 17 χρονων :D

Τελειως ισοπεδωτικα μου φαινονται τα δικα σου ποστ για Νιγηριες κια Γαλλιες παντως. Και δεν ασχοληθηκα καθολου με μελετες δεν εγραψα ποτε κατι τετοιο εγραψα τι ειδα. Το προηγουμενο Τζοκερ παντως καπου 15 χρονια πισω ειναι μια χαρα για παιδια. Παιδικο ειναι.

7 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Ανωριμοτητα λεγεται, και οταν καποιος ειναι εφηβος εχει πολυ απο αυτο. Περναει ασχημα μηνυματα ασχετα αν εσυ θα αρχισεις να σκοτωνεις ή οχι.

και ναι υπαρχουν ταινιες που αφηνουν τραυματα γιατι οχι; Θες να σου δειξω fake ενα αποκεφαλισμο live υποτιθεται να δουμε τι θα παθεις; Στα ψεμματα ηθοποιοι θα παιζουν :) 

διαφωνω καθετα οτι ειναι μια ασφαλης ταινια για ολους και,ολες τις ηλικιες. Και ναι δεν ειναι να την δει καποιος με mental issues

Εσυ γυρνας την ταινια αναποδα. Την αντιστρεφεις δηλαδη και εξαγεις συμπερασματα. Αν καποιος ομως την αντιγραψει απλα σε ενα χαρτι, φαινεται αυτο που ειπα εγω και αυτο που λενε και αρκετοι αλλοι, το απαισιοδοξο μηνυμα. Δεν αγκαλιαστηκε καποι ο Joker στο τρελαδικο τον κλεισαν τελικα....

Δηλαδή όσοι έφηβοι είναι ανώριμοι θα αρχίσουν να σκοτώνουν? Μάλλον θα βγάζαμε την εφηβεία οι περισσότεροι στις φυλακές ανηλίκων. Μπερδεύεις την ανωριμότητα με τα ψυχολογικά προβλήματα. Και ναι, θέλω να μου δείξεις έναν fake αποκεφαλισμό, να δω τι θα πάθω, λολ. Ρε μαν δεν σοβαρολογείς. (έχει τύχει να δω στο dark web 1-2 ανάλογα βίντεο και όσο σιχαμένα και ψυχρά και αν είναι, δεν με κάνουν αυτόματα ψυχάκια. Πρέπει να έχεις και το ανάλογο υπόβαθρο).  Όσον αφορά το Joker,  δεν είπα ότι είναι ταινία για πιτσιρίκια, αλλά αν την δει κανας (mentally healthy) έφηβος δεν θα πάθει τίποτα. Το παραφουσκώνεις. Μια ταινία είναι, relax. Πολύ SJW φάση.

Ότι νάνε, ας μου βρει κάποιος κάποιον που έχει καθαρίσει κόσμο και ήταν σώας τα φρένας. Όλα τα school shootings έχουν γίνει από τραυματισμένα ψυχολογικά παιδιά. Μπερδέψατε τα μπούτια σας μου φαίνεται, no offense.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Glikos είπε

Δηλαδή όσοι έφηβοι είναι ανώριμοι θα αρχίσουν να σκοτώνουν? Μάλλον θα βγάζαμε την εφηβεία οι περισσότεροι στις φυλακές ανηλίκων. Μπερδεύεις την ανωριμότητα με τα ψυχολογικά προβλήματα. Και ναι, θέλω να μου δείξεις έναν fake αποκεφαλισμό, να δω τι θα πάθω, λολ. Ρε μαν δεν σοβαρολογείς. (έχει τύχει να δω στο dark web 1-2 ανάλογα βίντεο και όσο σιχαμένα και ψυχρά και αν είναι, δεν με κάνουν αυτόματα ψυχάκια. Πρέπει να έχεις και το ανάλογο υπόβαθρο).  Όσον αφορά το Joker,  δεν είπα ότι είναι ταινία για πιτσιρίκια, αλλά αν την δει κανας (mentally healthy) έφηβος δεν θα πάθει τίποτα. Το παραφουσκώνεις. Μια ταινία είναι, relax. Πολύ SJW φάση.

Ακριβως γιατι δεν εχεις τιποτα να γραψεις, μου λες οτι εγω ειπα οτι θα αρχισουν να σκοτωνουν. Κατι αλλο εγραψα εγω. 

Αναρωτηθηκες ποτε τι μπορει να παθει καποιος non healthy? Ή τα ξερεις ολα και εισαι σιγουρος και για αυτο;

Αν διαβαζες τι ειπα,θα εβλεπες οτι δεν εδωσα εμφαση στην ωμη βια αλλα στην ψυχολογικη. Το dark web λοιπον, καμια σχεση. Δεν κοβεται λογο σωματικης βιας.

και δεν ειναι μια οποιαδηποτε ταινια. Το εχεις χασει και εδω. Ειναι το Joker μια ταινια που θα την δουν ολοι. Βγηκες καθολου εξω το Halloween?

δεν παραφουσκωνω τιποτα. Εσυ εχεις παθει ανοσια δεν ειναι ολοι σαν και σενα και κυριως οι εφηβοι.

1 ώρα πριν, Glikos είπε

Και ναι, θέλω να μου δείξεις έναν fake αποκεφαλισμό, να δω τι θα πάθω, λολ.

Καποιος που τα βλεπει και δεν παθαινει τιποτα, καποιο προβλημα εχει. Ετσι νομιζω :) εκτος αν τα θεωρεις φυσιολογικα. Υπαρχουν αποκεφαλισμοι αν θες να δεις πηγαινε και ελα να μου πεις αν επαθες κατι :) 

Επεξ/σία από Zerg13
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Zerg13 είπε

Ακριβως γιατι δεν εχεις τιποτα να γραψεις, μου λες οτι εγω ειπα οτι θα αρχισουν να σκοτωνουν. Κατι αλλο εγραψα εγω. 

Αναρωτηθηκες ποτε τι μπορει να παθει καποιος non healthy? Ή τα ξερεις ολα και εισαι σιγουρος και για αυτο;

Αν διαβαζες τι ειπα,θα εβλεπες οτι δεν εδωσα εμφαση στην ωμη βια αλλα στην ψυχολογικη. Το dark web λοιπον, καμια σχεση. Δεν κοβεται λογο σωματικης βιας.

και δεν ειναι μια οποιαδηποτε ταινια. Το εχεις χασει και εδω. Ειναι το Joker μια ταινια που θα την δουν ολοι. Βγηκες καθολου εξω το Halloween?

δεν παραφουσκωνω τιποτα. Εσυ εχεις παθει ανοσια δεν ειναι ολοι σαν και σενα και κυριως οι εφηβοι.

Καποιος που τα βλεπει και δεν παθαινει τιποτα, καποιο προβλημα εχει. Ετσι νομιζω :) εκτος αν τα θεωρεις φυσιολογικα. Υπαρχουν αποκεφαλισμοι αν θες να δεις πηγαινε και ελα να μου πεις αν επαθες κατι :) 

Εσύ πρέπει να κοιμάσαι με το φως ανοιχτό, λολ.

On a serious note, φήμες λένε ότι όσοι είδαν την ταινία,  άρχισαν να κατεβαίνουν σκάλες χορεύοντας μακιγιαρισμένοι αλά τζόκερ. Πραγματικά τρομακτικό και ψυχωτικό. Α πα πα.

Επεξ/σία από Glikos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Glikos είπε

Εσύ πρέπει να κοιμάσαι με το φως ανοιχτό, λολ.

On a serious note, φήμες λένε ότι όσοι είδαν την ταινία,  άρχισαν να κατεβαίνουν σκάλες χορεύοντας μακιγιαρισμένοι αλά τζόκερ. Πραγματικά τρομακτικό και ψυχωτικό. Α πα πα.

Φιλε οταν με το τερας γελας, στο τελος γινεσαι σαν αυτο, δεν ειναι και τοσο χαζη η παρομοια αυτη παντως. https://www.protagon.gr/anagnwstes/otan-synithizeis-to-teras-arxizeis-na-tou-moiazeis-44341361588 

https://tvxs.gr/news/biblio/oso-mas-tromazei-i-morfi-toy-teratos-manos-xatzidakis

σε ταρακουνησα λιγο νομιζω :) 

Επεξ/σία από Zerg13
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Φιλε οταν με το τερας γελας, στο τελος γινεσαι σαν αυτο, δεν ειναι και τοσο χαζη η παρομοια αυτη παντως. https://www.protagon.gr/anagnwstes/otan-synithizeis-to-teras-arxizeis-na-tou-moiazeis-44341361588 

https://tvxs.gr/news/biblio/oso-mas-tromazei-i-morfi-toy-teratos-manos-xatzidakis

σε ταρακουνησα λιγο νομιζω :) 

scarred-for-life-5c164d.jpg

Επεξ/σία από Glikos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει για'μενα αυτό το thread παρά η ταινία.

Πρώτα απ'ολα έχουμε αυτούς που σχολιάζουν με αρκετή αυτοπεποίθηση διάφορα χωρίς να τα έχουν δει!

Υπάρχουν οι ANTI-SJWs που λένε πως η ταινία τους αντιπροσωπεύει. "Heck Off, Commie!" ...τι όνομα για γιουτιουμπ κανάλι! Τι γελοίο που οι anti-SJWs νομίζουν πως οι κεντρο και όσο πατάει η γάτα αριστεροί (μιλάμε για ανθρώπους των οποίων το σύνολο των πεποιθήσεων τους έχουν στήριξη απ'την βιομηχανία κινηματογράφου της Αμερικής, τις περισσότερες εταιριάρες του κόσμου κλπ) είναι Κομμουνιστές ή έστω direct quote: "radical left".

Υπάρχουν οι SJWs που και αυτοί λένε πως η ταινία τους αντιπροσωπεύει!

Πολλοί επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά και ξανά και ξαν... zZzZzZz... "πάει για Όσκαρ", "θα το πάρει το όσκαρ", "είναι για όσκαρ" κλπ. Εγώ μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είναι για όσκαρ τα όσκαρ.

Υπάρχουν οι απογοητευμένοι που δεν είχε όση δράση θα ήθελαν.

Έχουμε τους "Αν πάω στο σινεμά και κάνουν θόρυβο θα τους γαμ... ", που είναι οι ίδιοι μάλλον με τους: "εμείς ήμασταν καλύτεροι απ'τους άλλους στο σινεμά που πήγαμε" υπονοούμενο: γι'αυτό μας αρέσει και η ταινία γιατί έχουμε ένα άλφα επίπεδο ναούμε δεν είμαστε μαρβελάδες που θέλουν μόνο δράση.

Μερικοί είναι σινεφίλ π.χ. ένας έγραψε κάτι σε στυλ.... (όχι δεν θα το βρω να το κάνω direct quote) "σιγά μην είναι και Κουροσάβα ρε παιδιά ηρεμήστε με τα αστεράκια".

...και έχω φτάσει μόνο μέχρι το μέσο του thread. Μην μου το κάνετε spoil εε;;

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1

2 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει για'μενα αυτό το thread παρά η ταινία.

Πρώτα απ'ολα έχουμε αυτούς που σχολιάζουν με αρκετή αυτοπεποίθηση διάφορα χωρίς να τα έχουν δει!

Υπάρχουν οι ANTI-SJWs που λένε πως η ταινία τους αντιπροσωπεύει. "Heck Off, Commie!" ...τι όνομα για γιουτιουμπ κανάλι! Τι γελοίο που οι anti-SJWs νομίζουν πως οι κεντρο και όσο πατάει η γάτα αριστεροί (μιλάμε για ανθρώπους των οποίων το σύνολο των πεποιθήσεων τους έχουν στήριξη απ'την βιομηχανία κινηματογράφου της Αμερικής, τις περισσότερες εταιριάρες του κόσμου κλπ) είναι Κομμουνιστές ή έστω direct quote: "radical left".

Υπάρχουν οι SJWs που και αυτοί λένε πως η ταινία τους αντιπροσωπεύει!

Πολλοί επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά και ξανά και ξαν... zZzZzZz... "πάει για Όσκαρ", "θα το πάρει το όσκαρ", "είναι για όσκαρ" κλπ. Εγώ μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είναι για όσκαρ τα όσκαρ.

Υπάρχουν οι απογοητευμένοι που δεν είχε όση δράση θα ήθελαν.

Έχουμε τους "Αν πάω στο σινεμά και κάνουν θόρυβο θα τους γαμ... ", που είναι οι ίδιοι μάλλον με τους: "εμείς ήμασταν καλύτεροι απ'τους άλλους στο σινεμά που πήγαμε" υπονοούμενο: γι'αυτό μας αρέσει και η ταινία γιατί έχουμε ένα άλφα επίπεδο ναούμε δεν είμαστε μαρβελάδες που θέλουν μόνο δράση.

Μερικοί είναι σινεφίλ π.χ. ένας έγραψε κάτι σε στυλ.... (όχι δεν θα το βρω να το κάνω direct quote) "σιγά μην είναι και Κουροσάβα ρε παιδιά ηρεμήστε με τα αστεράκια".

...και έχω φτάσει μόνο μέχρι το μέσο του thread. Μην μου το κάνετε spoil εε;;

Υπάρχεις και εσύ που σχολιάζεις όλους τους παραπάνω. :)

Χούμορ κάνω χούμορ.

^Μα η ταινία η ίδια έκανε τόσες πωλήσεις εν μέρη επειδή ο κόσμος ήθελε να συμμετέχει στις συζητήσεις που συμβαίνουν για αυτη. Οπότε καταλήγει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς αυτες τις συζητήσεις. Είναι ένα κομμάτι της διασκέδασης που προσφέρει. Είναι ένα είδους ψυχογράφημα της κοινωνίας μας, βλεπει κανείς όλες τις τυπικές οπτικές γωνίες και ιδεολογιες που έχει ο κόσμος.

Τα διάβασα όλα και βρήκα το πιο ενδιαφέρον σημείο... (και με ένα κάρο λαϊκ)

Στις 12/10/2019 στις 11:07 ΜΜ, Richter είπε

Εγώ προσωπικά δεν ταυτίστηκα με τον πρωταγωνιστή τόσο, απλά συνειδητοποίησα και παραδέχτηκα το πόσο ψυχρές απότομες, απόμακρες και βίαιες έχουν μετατραπεί οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Η ταινία επίσης αντικατροπτίζει και τη σαπίλα του συστήματος με χαρακτηριστικές και συγκεκριμένες σκηνές, κάτι το οποίο επίσης ισχύει 100%.

Στις 14/10/2019 στις 12:55 ΠΜ, MakeGreeceSexyAgain είπε

Δεν έχει καμία "παραπάνω" σαπιλα η σημερινή εποχή σε σχέση με τις παλαιότερες. Ορισμένοι έχετε ρομαντικοποιήσει τους ανθρώπους του παρελθόντος.

Απλά στις μέρες συζητιούνται ανοιχτά πλέον και καταδικάζονται θέματα ρατσισμού, κοινωνικής απομόνωσης και για αυτό σας δίνεται η εντύπωση πως "παλιά αυτά δεν υπήρχαν".

Ο κόσμος μας έχει αλλάξει αρκετά ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κάποιος με επαρκή επιχειρήματα προερχόμενα από σεβαστή βιβλιογραφία πως υπάρχει κάποια παραπάνω σαπίλα στη σημερινή εποχή. Δύο παραδείγματα για μερικές σχετικά πρόσφατες αλλαγές: Ο Ριτσαρντ Σενετ απ'την πλευρά της κοινωνιολογίας έχει γράψει αναλυτικά πως η ελαστικοποίηση της εργασίας  κάνει τους ανθρώπους να μην μπορούν να έχουν κάποια φυσιολογική ζωή  και ο Μαρκ Φισερ απ'την πλευρά της πολιτικής φιλοσοφίας έχει γράψει για εξατομικευμένους ανθρώπους γεμάτους κυνισμό και παραίτηση, δίχως όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο κλπ μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι άνθρωποι του παρελθόντος βέβαια π.χ. (όπως γράφεις) μάλλον δεν είχαν τόσες ευαισθησίες στα θέματα ρατσισμού ή διαφορετικότητας κλπ. Στα περί θεμάτων κοινωνικής απομόνωσης όμως δεν ξέρω αν έχεις τόσο δίκιο, μάλλον το άκρως αντίθετο συμβαίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...