Προς το περιεχόμενο

Joker (2019)

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 7/10/2019 στις 12:32 ΠΜ, Sethiros είπε

Εξαιρετική. Την ένιωσα σαν άτυπο και ιδιόμορφο prequel του Joker του Dark Knight έστω και αν έχουν αρκετές και σημαντικές αναφορές μεταξύ τους. Η ερμηνεία του Λέτζερ υπό την καθοδήγηση του μαεστρικού Νόλαν έδωσε μια βάση για το πως θα μπορούσε να πατήσει κάποιος σε αυτό το ρόλο και το φετινό Joker τα έκανε όλα σωστά δημιουργώντας έναν Joker τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα από την οσκαρική ερμηνεία του Χιθ. Πως το πέτυχε αυτό; Φυσικά με μια αντίστοιχη οσκαρική ερμηνεία του Φοίνιξ, η εμπειρία του οποίου φαίνεται από την υπέροχη κινησιολογία του. Το σενάριο δεν πρωτοτυπεί αλλά η σκηνοθεσία, η μουσική υπόκρουση και η φωτογραφία βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο δημιουργώντας μια must-see ταινία. 

ΥΓ. Το Joker επανέφερε το feeling της αριστουργηματικής τριλογίας του Νόλαν και έδειξε περίτρανα πως για την αποτυχημένη προσπάθεια του κινηματογραφικού universe της DC δεν έφταιγε η δήθεν σκοτεινή ταινία του Man of Steel. Αν είναι να κάνεις σκοτεινή ταινία, τουλάχιστον κάνε την καλά όπως στο Joker. Θα μπορούσε κάλλιστα η DC να ψάξει σκηνοθέτες-δημιουργούς που να εμπνευστούν από τα comics (τους comic fans οφείλουν να τους έχουν πλήρως γραμμένους και καλά κάνουν μέχρι τώρα) και να δημιουργήσουν αριστουργήματα ακόμα κι αν πατάνε σε γνωστές συνταγές. Μια καλή ταινία παραμένει απολαυστική ακόμα κι αν δεν πρωτοτυπήσει πλήρως. 

φιλε @Sethiros, σεβαστη η αποψη σου, απλα θα παρω αφορμη απο το bolded  κειμενο για να αναρωτηθω...!   

ΠΡΟΣΟΧΗ ....ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ. αυτο ειναι αλλο θεμα.  εγω θελω να σχολιασω την ουσια του θεματος..!  

εγω θελω να παω ενα βημα πιο πισω....., να δω την μεγαλυτερη εικονα,  και αναρωτιεμαι...,  ποιος ο σκοπος που δημιουργηθηκαν τα "κομικ" εξ αρχης?

η βαρια,  συναισθηματικη, και με πολλα πολιτικα μηνυματα (δεν την ειδα ακομη, αλλα απο τα λεγομενα εδω μεσα, δινει και τετοια μηνυματα?)   πλοκη και δραση ενος σεναριου?

ή μια πιο ελαφρια ιστορια με καλους και κακους, που σκοπος ειναι η ψυχαγωγια των μικροτερων (αλλα και των μεγαλυτερων μικρων,......) με τελικο αποτελεσμα, και μηνυμα, πως οσο και να προσπαθησει το κακο, παντα το καλο θα υπερισχυει...?   

εγω που εχω μεγαλωσει με τα πιο παλια κομικ, δεν θεωρω κομικ τετοιου τυπου ταινιες-σεναρια. και ας εχουν ηρωες κομικ. θεωρω οτι καπου χαθηκε το νοημα των οριτζιναλ "κομικ" ή μαλλον τα εχουμε μπερδεψει πολυ..!!   παιρνουν ηρωες απο κομικ για να φτιαξουν μια εντελως αλλου τυπου ταινια.  τοτε..σε αυτη την περιπτωση, γιατι δεν ονομαζουν αλλιως τον ηρωα να μην υπαρχει συγχυση...?   ονομασε τον nightcrawler, ονομασε τον καπως αλλιως, δεν εχει σημασια.  το JOKER ομως ειναι ενα brand name που παραπεμπει αλλου...............  

αυτη ειναι η μονη μου ενσταση γενικα.    οταν την δω θα εχω και αποψη επι της ουσιας (=ταινιας).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 minutes ago, cabdik said:

φιλε @Sethiros, σεβαστη η αποψη σου, απλα θα παρω αφορμη απο το bolded  κειμενο για να αναρωτηθω...!   

ΠΡΟΣΟΧΗ ....ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ. αυτο ειναι αλλο θεμα.  εγω θελω να σχολιασω την ουσια του θεματος..!  

εγω θελω να παω ενα βημα πιο πισω....., να δω την μεγαλυτερη εικονα,  και αναρωτιεμαι...,  ποιος ο σκοπος που δημιουργηθηκαν τα "κομικ" εξ αρχης?

η βαρια,  συναισθηματικη, και με πολλα πολιτικα μηνυματα (δεν την ειδα ακομη, αλλα απο τα λεγομενα εδω μεσα, δινει και τετοια μηνυματα?)   πλοκη και δραση ενος σεναριου?

ή μια πιο ελαφρια ιστορια με καλους και κακους, που σκοπος ειναι η ψυχαγωγια των μικροτερων (αλλα και των μεγαλυτερων μικρων,......) με τελικο αποτελεσμα, και μηνυμα, πως οσο και να προσπαθησει το κακο, παντα το καλο θα υπερισχυει...?   

εγω που εχω μεγαλωσει με τα πιο παλια κομικ, δεν θεωρω κομικ τετοιου τυπου ταινιες-σεναρια. και ας εχουν ηρωες κομικ. θεωρω οτι καπου χαθηκε το νοημα των οριτζιναλ "κομικ" ή μαλλον τα εχουμε μπερδεψει πολυ..!!   παιρνουν ηρωες απο κομικ για να φτιαξουν μια εντελως αλλου τυπου ταινια.  τοτε..σε αυτη την περιπτωση, γιατι δεν ονομαζουν αλλιως τον ηρωα να μην υπαρχει συγχυση...?   ονομασε τον nightcrawler, ονομασε τον καπως αλλιως, δεν εχει σημασια.  το JOKER ομως ειναι ενα brand name που παραπεμπει αλλου...............  

αυτη ειναι η μονη μου ενσταση γενικα.    οταν την δω θα εχω και αποψη επι της ουσιας (=ταινιας).

Εγώ θα πω ότι ο κόσμος ψηλό βαρέθηκε να βλέπει Vilains να πετάγονται από το πουθενά χωρίς ένα story από πίσω. Στον Ledger είδαμε το πως καποιος εξελίχθηκε στον Two-Face άσχετα αν δεν δώσανε συνέχεια. Ο πάρα πολύ κακός Joker που με Ledger έκανε πάταγο χρειαζόταν ένα παρελθόν για το πως ξεκίνησε. Μπορεί να μην συμβαδίζει με αυτή του κόμικ αλλά ξέφυγε για λίγο και σου έδωσε μια άλλη εικόνα του πως "θα μπορούσε" να γίνει ο Joker. Ο Phoenix δεν παρουσιάζει 100% τον Joker που τα έβαλε με τον batman και όλο αυτό ήταν το ενδιαφέρον. Το backstory του Ledger σαν Joker μόνο σε ταινία Friday 13 θα ταίριαζε, κάτι που δεν είναι ωραίο... οπότε αυτό το διαφορετικό ήταν ιντριγκαδώρικο και πετυχημένο.

• Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Malthador είπε

Γιατί εκτός του ότι είναι μεγαλειώδες το writing της νουβέλας, μας δίνει ένα glimpse στο μυαλό και στο τι προσπαθεί να πει ο Joker μέσω των πράξεών του: στόχος του είναι το χάος και δεν χρειάζεται να δηλητηριάσει ένα ολόκληρο θέατρο για να το πετύχει. Και επίσης η τελευταία ανατριχιαστική σελίδα αυτού του comicbook. Που οι ανόητοι στην DC πήγαν και την αναίρεσαν από μόνοι τους, κάνοντας το βιβλίο canon. Πφ.

Οκ, αλλά το ότι το Killing Joker άρεσε σε μια μεγάλη ή μικρή μερίδα δεν σημαίνει ότι το βιβλίο πρέπει να αποτελέσει κανόνα για το πως θα είναι ο Joker. Ειδικά όταν ο ίδιος ο Alan Moore είπε πως μετάνιωσε που έβαλε τόσο μελοδραματικό βάρος στον Joker και δεν του άρεσε η ιστορία όπως την έπλασε. Ο Joker είναι όπως τον έπλασαν οι αρχικοί δημιουργοί του και όπως εμφανίζεται στα παλαιά τεύχη του Μπάτμαν. Ο τότε Joker ελάχιστα κοινά έχει με τον Τζόκερ του Λέτζερ, του Λέτο ή του Phoenix πλην κάποιων πολύ βασικών χαρακτηριστικών. Η όλη φάση μου θυμίζει μερικούς που θέλουν ο Κόναν να είναι όπως τον παρουσιάζει ο Φραζέτα, ο Jordan ή ο Milius και όχι όπως τον οραματίστηκε ο Howard.

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Confused 1

• Super Moderators
1 minute ago, Stavros Delta said:

Υποκρισία είναι

Δεν θα το έλεγα υποκρισία αλλά συμφέρον. Προσπαθούν να κόψουν την μείωση τηλεθεατών με το να θάβουν άλλα μέσα...

Εντάξει ρε παιδιά, οι χαρακτήρες αυτοί αλλάζουν συνέχεια όπως αλλάζουν και οι καιροί, για να παραμένουν ενδιαφέροντες. Με όλους γίνεται όχι μόνο με το Τζόκερ. Και με το Μίκυ Μάους ακόμα.

Το θέμα είναι οι όποιες αλλαγές να μη γίνονται απλά για χάρη της αλλαγής, και ότι φτιάχνουν να είναι γενικά καλό. Έτσι νομίζω.

2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν θα το έλεγα υποκρισία αλλά συμφέρον. Προσπαθούν να κόψουν την μείωση τηλεθεατών με το να θάβουν άλλα μέσα...

Μπορούν να γίνουν φίλοι των άλλων μέσων. Να κάνουν πχ εκπομπές που απευθύνονται πχ σε gamers. Έλα όμως ντε που οι υπέυθηνοι προγράμματος των καναλιών είναι κάτι τύποι που στοχεύουν απόλυτα το κοινό 50+ για κάποιο λόγο.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Stavros Delta said:

Μπορούν να γίνουν φίλοι των άλλων μέσων. Να κάνουν πχ εκπομπές που απευθύνονται πχ σε gamers. Έλα όμως ντε που οι υπέυθηνοι προγράμματος των καναλιών είναι κάτι τύποι που στοχεύουν απόλυτα το κοινό 50+ για κάποιο λόγο.

Και γιατί να δούμε εκπομπές για gamers σε ελληνικό κανάλι όταν μπορούμε να δούμε κλάσης ανώτερη στο internet, on demand και σε καλύτερη ποιότητα? 

Τα ελληνικά κανάλια καλώς ή κακώς ψοφάνε, ειδικά από πλευράς entertainment και γι' αυτό στοχεύουν-θάβουν τον "αντίπαλο" aka Internet.

Anyway, αρκετά ξεφύγαμε, i'm out. :)

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Stavros Delta είπε

Κάπου διάβασα πως είναι στο τοπ5 με περισσότερα εισητήρια στην Ελλάδα, και στο top3 της Warner, ανάμεσα στους 300 και το Troy (στην Ελλάδα πάντα).

Ισχύεi; Και πως το δικαιολογείτε ?

Top5 δύσκολο. Τουλάχιστον όχι ακόμα, θα δούμε.

Έχουμε ταινίες με πάνω απο 1εκ εισιτήρια, στις εποχές που τα μετράμε σωστά τουλάχιστον. Avatar, Τιτανικός, 300, Λουφα κ Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο έχουν πάνω από 1εκ εισιτήρια. Στα λέω πρόχειρα από μνήμης. Αν ανοίξω κάτι αρχεία θα σου πω πιο αναλυτικά.. Από τριλογία LOTR νομίζω έχουν πάνω από 700κ εκτός από ένα που έχει 680κ, και βάλε πόσες ακόμα δε θυμάμαι. Νομίζω επίσης το Αν του Παπακαλιάτη έχει κάνει πολλά, δε θυμάμαι το νούμερο.

Επίσης άλλο εισιτήρια άλλο box office μιας και τα τελευταία χρόνια με τα 1+1 τα έσοδα είναι κυριολεκτικά της πλάκας σε σχέση με παλιά...Τελευταία ταινία με πολλά έσοδα από B.O. το Avatar. 

Επεξ/σία από eMike

Σαν ταινία ήταν άπλα οκ,ιστορία και σενάριο πολύ basic και απλο,πρωτοτυπία ελάχιστη ως μηδενική, ο σκηνοθέτης εχει κάνει στα ορια  αντιγραφής επικόλλησης σκηνικά και θεματολογία απο  σκορτζεζε οργισμένο είδωλο/ταξιτζή/king of comedy/νησί των καταραμένων και πολλες άλλες machinist/κουρδιστό πορτοκάλι κτλ,τα στοιχειά με τους γουειν επίσης τα νιώθω forced οτι μπήκαν με το ζορι,αυτό που την απογείωσε ηταν η ερμηνεία του χοακιν,η κάμερα τον ερωτεύτηκε σε  κάθε σκηνή σου αρκεί άπλα να τον βλέπεις πως κινείται,ηταν συναρπαστικός συγκλονιστικός συνταρακτικός μοναδικος και θα ελεγα και γνήσιος,η σύγκριση με τους υπολοίπους τζοκερ η τον ντενιρο ειναι αναπόφευκτη,προσωπική μου άποψη επειδη  εχω δει ολη την φιλμογραφια του οτι είναι κλασεις ανώτερος και πιο ταλαντούχος ηθοποιός απο όλους!!!!!!!

• Like 1

41 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Οκ, αλλά το ότι το Killing Joker άρεσε σε μια μεγάλη ή μικρή μερίδα δεν σημαίνει ότι το βιβλίο πρέπει να αποτελέσει κανόνα για το πως θα είναι ο Joker. Ειδικά όταν ο ίδιος ο Alan Moore είπε πως μετάνιωσε που έβαλε τόσο μελοδραματικό βάρος στον Joker και δεν του άρεσε η ιστορία όπως την έπλασε. Ο Joker είναι όπως τον έπλασαν οι αρχικοί δημιουργοί του και όπως εμφανίζεται στα παλαιά τεύχη του Μπάτμαν. Ο τότε Joker ελάχιστα κοινά έχει με τον Τζόκερ του Λέτζερ, του Λέτο ή του Phoenix πλην κάποιων πολύ βασικών χαρακτηριστικών. Η όλη φάση μου θυμίζει μερικούς που θέλουν ο Κόναν να είναι όπως τον παρουσιάζει ο Φραζέτα, ο Jordan ή ο Milius και όχι όπως τον οραματίστηκε ο Howard.

Αυτο που γράφεις ισχύει μόνο όταν είναι εν ζωή ο δημιουργός και έχει και τα δικαιώματα ο ίδιος, ναι τότε  μπορεί να εξελίξει, αλλάξει ακομα και να καταστρέψει το δημιούργημα του... Όταν δεν υπάρχει ο δημιουργός και στην ουσία ο χαρακτήρας είναι περιουσία μιας εταιρίας, υπεύθυνος είναι ο editor για το πώς θα εξελιχθεί αυτός ο χαρακτήρας...

• Like 1

18 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αυτο που γράφεις ισχύει μόνο όταν είναι εν ζωή ο δημιουργός και έχει και τα δικαιώματα ο ίδιος, ναι τότε  μπορεί να εξελίξει, αλλάξει ακομα και να καταστρέψει το δημιούργημα του... Όταν δεν υπάρχει ο δημιουργός και στην ουσία ο χαρακτήρας είναι περιουσία μιας εταιρίας, υπεύθυνος είναι ο editor για το πώς θα εξελιχθεί αυτός ο χαρακτήρας...

Δεν αναφέρομαι στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Δεν αναφέρομαι στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης.

Ούτε και εγώ, στο δημιουργικό  αναφέρομαι... κοινώς από την στιγμή που ένας χαρακτήρας είναι ιδιοκτησία μιας εταιρίας το πώς θα εξελιχθεί αυτός είναι ευθύνη του editor και όχι του σεναριογράφου ή δημιουργού...

Επεξ/σία από AtiX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...