Edel Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, bvb7 είπε Αυτος ηταν ο Τζιγγερ ρε🤣 Άγγελος Φιλιππίδης ! 2
Sethiros Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 13 ώρες πριν, DJTaurus είπε Mental issues ενός white guy που τρώει από παντου σφαλιάρες και στρατολογεί incels. Όπως τα λες 😂 Spoiler Η παρενόχληση της κοπέλας στο μετρό από καθωσπρέπει white guys έγινε πάντως όσα emoticons και να βάλεις από το Apple προϊόν σου. Η ταινία σου έκλεισε το μάτι αλλά χαμπάρι δεν πήρες. 2 1
7nisiotis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν άντεξα και πήγα χθες. Σήμερα ίσως είχε περισσότερο κόσμο λόγω τελευταίας προβολής οπότε το ρισκαρα. Η ταινία ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα μεν, με εξέπληξε δε και μπορώ να πω, ναι, ίσως η καλύτερη ταινία τέτοιου είδους της τελευταίας 5ετιας που έχω παρακολουθήσει. Τι να πρωτοπεί κανείς για την ερμηνεία του Χοακίν. Είχα δει πριν λίγο καιρό μια ακόμη ερμηνεία του στο " You Were Never Really Here " όπως και στο " The Village " ( ναι δεν το είχα δει ποτέ, το πρότεινε πριν καιρό φίλος " και είχα μείνει πολύ εντυπωσιασμένος! ) Η ταινία θα μπορούσε να λέγεται και απλά " Άρθουρ " καθώς θεωρώ είναι life-prequel το πώς διαμορφώθηκε στον Τζοκερ. Οπότε σε αυτό μπερδεύονται αρκετοί που δεν τους έμοιαζε για καθαρόαιμος Τζοκερ. Λίγο σχετίζεται με τα κομικ. Αντλεί κάποια στοιχεία, μικρά αλλά σημαντικά όμως. Ένας σπασμένος άνθρωπος που η ζωή τον λύγισε σε σημείο να κάνει σκληρά πράγματα. Λίγα αποσπάσματα εάν έχει διαβάσει κάποιος περί ψυχολογίας των μαζών ή ανθρώπινης φύσης κάποια πράγματα τα καταλαβαίνει καλύτερα. Κυρίως έχει να κάνει με καταπιεσμένα ένστικτα και ανοχή σε καταστάσεις. _________ Με ρώτησε γνωστός σε συνομιλία μας πρόσφατα: "Σκληρή ταινία; Βαρετή; ” Απ: Ίσως αν περιμένεις να δεις εκρήξεις και μπαμ μπουμ μαρβελικου τύπου ΙΣΩΣ σου φανεί κάπως και ξενερώσεις. Πάνε δες την σαν να μην είναι ο "τζοκερ" στη ταινία που έχεις συνηθίσει. Προσωπικά δεν έκανα σύγκριση με τον Τζοκερ του Nolan - Heath Ledger. Γενικό σχόλιο: Σίγουρα αποτελεί μια ταινία έκπληξη σε μια εποχή που οι περισσότεροι δημιουργοί παραμένουν διστακτικοί να δημιουργήσουν ελεύθερα ή να μεταφέρουν τις σκέψεις τους ή τους προβληματισμούς τους στη μεγάλη οθόνη. Δε βρίσκω καταλληλότερο ηθοποιό για τέτοιους ρόλους πέραν από τον Χοακίν Φοίνιξ με βάση και τις άλλες ταινίες όπου έχει πάρει μέρος. __ Βαθμολογία δεν αφήνω. Θέλω να τη ξαναδώ. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από 7nisiotis 2 2
pontez2 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Δε βρίσκω καταλληλότερο ηθοποιό για τέτοιους ρόλους πέραν από τον Χοακίν Φοίνιξ με βάσει και τις άλλες ταινίες όπου έχει πάρει μέρος. H αλήθεια ειναι οτι ακόμα και στον Μονομάχο να τον έβλεπες που έκανε τον παλαβό αυτοκράτορα, ε πως να το κάνουμε. Του ταιριάζει η τρέλα! 2
7nisiotis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pontez2 είπε H αλήθεια ειναι οτι ακόμα και στον Μονομάχο να τον έβλεπες που έκανε τον παλαβό αυτοκράτορα, ε πως να το κάνουμε. Του ταιριάζει η τρέλα! Μέχρι πριν λίγο καιρό τον είχα ακουστα μόνον σε 2 ταινίες, που είχα δει μικρός: " The Gladiator " και " Signs " Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από 7nisiotis
snake_plissken2112 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Πολυ καλο σαν ενα πορτραιτο ενος ανθρωπου σπασμενου απο την κοινωνια που βρισκει απαντηση στην βια -αν και πολυ κατωτερο πχ του Ταξιτζη που τον κοπιαρει αβερτα-, τρομερος Φοινιξ, πολυ καλο production απο φωτογραφια μεχρι μονταζ, ηχο, σκηνογραφια, υπερβολικα αδυναμο σεναριακα οταν πηγαινε να γινει πιο πολιτικο -ενας sjw επιφανειακος αχταρμας βσκ- αλλα φευ γιατι η ταινια ηταν πλουσια σε αλλα κομματια που τα προβληματικα μερη τα εκανες κ λιγο γαργαρα... overall για comic book movie σιγουρα απο τις καλυτερες που εχουν γυριστει, σαν κοινωνικο πολιτικο δραμα οκ λιγο αλλα κ παλι παραμενει μια πολυ καλη ταινια... νομιζω οτι ο χρονος θα την ζημιωσει λιγο γτ ηταν αρκετα επιφανειακη κ προβληματικη στις κοινωνικοπολιτικες θεματικες της αλλα ο Φοινιξ θα μεινει ως ενα εξαιρετικο alternative take του χαρακτηρα 2
SeXBOX Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν το έχω δει και δεν θα το κάνω ακόμα, γιατί πολύ απλά η έκδοση στους κινηματογράφους θα είναι πετσοκομμένη... Ο Joaquin έκανε εν διάλυμα από την υποκριτική για λίγο, έγινε παραγωγός και στα "τσακ του σκάει" το δράμα του Joker... γιατί να αρνηθεί; αυτά γουστάρει, ο καλός δεν του πάει αλλά σαν villain ειναι λουκουμάκι γι' αυτόν. Μου λένε όσοι το είδαν πολύ καλή ερμηνεία και έδωσε άλλο υπόβαθρο από αυτό του Heath. Το μόνο αρνητικό που μου είπαν ήταν ότι δεν τους άρεσε η μουσική επένδυση... άλλα αν δεν δω και ακούσω δεν πείθομαι εγώ. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από SeXBOX 3
kostool13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Αριστούργημα η ταινία. Επίσης ελάχιστη κορεκτίλα (η απολύτως απαραίτητη για να μπορέσει καν να διανεμηθεί χολυγουντιανή ταινία στις μέρες μας), απορώ με κάποιους εδώ μέσα... Αν βρήκατε να κράξετε σε αυτό, πιστεύω λέξεις όπως "Netflix" και "Disney" να μην υπάρχουν καν στο λεξιλόγιό σας, έτσι; 8
paniti Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, basilis_k6 είπε απαρατηρητη θα περναγε και ειναι και αρκετα μη εμπορικο το θεμα της. Τον δυτικό κόσμο (και άρα και τον δυτικό θεατή) τον απασχολούν όλο και περισσότερο τα υπαρξιακά/ψυχολογικά του. Πολύ περισσότερο από τότε που βγήκαν ο Ταξιτζής και το Κουρδιστό Πορτοκάλι που μόνο απαρατήρητα δεν λες ότι πέρασαν. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από paniti 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 2 hours ago, SeXBOX said: Ο Joaquin έκανε εν διάλυμα από την υποκριτική για λίγο Listerine κι έτσι? 😛 1
SeXBOX Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 2 minutes ago, ThReSh said: Listerine κι έτσι? 😛 😂"διάλειμμα" Δε τα πάω καλά με το auto-correct.
Glikos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις την είδα. Αριστούργημα παραγματικά. Δεν κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα στο σινεμά. Το καλό είναι ότι δεν είχε πιτσιρίκια στο σινεμά. Εξάλλου δεν απευθύνεται σε αυτό το κοινό. Ο Joaquin τέρας υποκριτικής. Τα μάτια του μίλαγαν από μόνα τους. Κατ'εμέ τον προτιμώ περισσότερο από τον Heath. Αυτή την 'εκδοχή' του Joker εννοώ. Δεν υπάρχει καλύτερος/χειρότερος, απλά διαφορετικός. Τώρα όσοι την κράζουν ή δεν τους άρεσε, οκ παιδιά υπάρχουν και οι ταινίες marvel/dc με πιστολίδι, εφέ κλπ αν θέλετε. (Α ρε Scorsese που σας χρειάζεται.) P.S. Η ερμηνεία του Joaquin ανατριχιαστική. Καθηλωτική. Κτήνος παραγματικά. Δώστε του από τώρα ότι βραβείο υπάρχει. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από Glikos 5 2
4saken Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 16 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Δεν άντεξα και πήγα χθες. Σήμερα ίσως είχε περισσότερο κόσμο λόγω τελευταίας προβολής οπότε το ρισκαρα. Η ταινία ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα μεν, με εξέπληξε δε και μπορώ να πω, ναι, ίσως η καλύτερη ταινία τέτοιου είδους της τελευταίας 5ετιας που έχω παρακολουθήσει. Τι να πρωτοπεί κανείς για την ερμηνεία του Χοακίν. Είχα δει πριν λίγο καιρό μια ακόμη ερμηνεία του στο " You Were Never Really Here " όπως και στο " The Village " ( ναι δεν το είχα δει ποτέ, το πρότεινε πριν καιρό φίλος " και είχα μείνει πολύ εντυπωσιασμένος! ) Η ταινία θα μπορούσε να λέγεται και απλά " Άρθουρ " καθώς θεωρώ είναι life-prequel το πώς διαμορφώθηκε στον Τζοκερ. Οπότε σε αυτό μπερδεύονται αρκετοί που δεν τους έμοιαζε για καθαρόαιμος Τζοκερ. Λίγο σχετίζεται με τα κομικ. Αντλεί κάποια στοιχεία, μικρά αλλά σημαντικά όμως. Ένας σπασμένος άνθρωπος που η ζωή τον λύγισε σε σημείο να κάνει σκληρά πράγματα. Λίγα αποσπάσματα εάν έχει διαβάσει κάποιος περί ψυχολογίας των μαζών ή ανθρώπινης φύσης κάποια πράγματα τα καταλαβαίνει καλύτερα. Κυρίως έχει να κάνει με καταπιεσμένα ένστικτα και ανοχή σε καταστάσεις. _________ Με ρώτησε γνωστός σε συνομιλία μας πρόσφατα: "Σκληρή ταινία; Βαρετή; ” Απ: Ίσως αν περιμένεις να δεις εκρήξεις και μπαμ μπουμ μαρβελικου τύπου ΙΣΩΣ σου φανεί κάπως και ξενερώσεις. Πάνε δες την σαν να μην είναι ο "τζοκερ" στη ταινία που έχεις συνηθίσει. Προσωπικά δεν έκανα σύγκριση με τον Τζοκερ του Nolan - Heath Ledger. Γενικό σχόλιο: Σίγουρα αποτελεί μια ταινία έκπληξη σε μια εποχή που οι περισσότεροι δημιουργοί παραμένουν διστακτικοί να δημιουργήσουν ελεύθερα ή να μεταφέρουν τις σκέψεις τους ή τους προβληματισμούς τους στη μεγάλη οθόνη. Δε βρίσκω καταλληλότερο ηθοποιό για τέτοιους ρόλους πέραν από τον Χοακίν Φοίνιξ με βάση και τις άλλες ταινίες όπου έχει πάρει μέρος. __ Βαθμολογία δεν αφήνω. Θέλω να τη ξαναδώ. Χα!Καπου εκει ημουν και εγω!
Warzycha Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Καταπληκτικη ταινια,οσκαρικη ερμηνεια κι εναν Τζοκερ που 1η φορα μπορω να πω πηρα και το μερος του.Τον λυπηθηκα. Spoiler Εχω μια απορια μικρη που καπως δεν μου αρεσε.Εχουν τοση διαφορα ηλικιας ο Τζοκερ με τον Μπατμαν; Η παρουσια του μικρου Μπρους Γουειν μαλλον ηταν περιττη.Πιο πολυ για τον κοσμο που πηγε να δει και λιγο μπατμαν τον χωσανε παρα οτι βοηθησε καπου στην ταινια.Μπορω να πω οτι με χαλασε κιολας που ο μικρος απλα στεκοταν και κοιταγε. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Την είδα και εγώ προχθές, καταλαβαίνω κάποιους οι οι οποίοι ξενέρωσαν και δεν αναφέρομαι φυσικά σε πιτσιρικάδες, η ταινία όντως αναφέρεται σε μεγαλύτερες ηλικίες. ( 24+ η προσωπική μου γνώμη) ακόμα και ο 25χρονος που θα πάει να την δεί θα πρέπει να είναι λίγο ψαγμένος. Σε γενικές γραμμές όμως δεν μπορώ να πώ ότι σε γεμίζει ιδιαίτερα, ούτε ότι είναι τόσο εθιστική όσο περίμενες, περίμενα επίσης και ένα καλύτερο σενάριο καθώς και πιο έντονους και ποιοτικούς διαλόγους. Αυτά είναι τα αρνητικά η μάλλον η μετριότητα στην ταινία.. Στα σύν τώρα είναι η ερμηνεία του Phoenix η οπόια όπως όλοι παραδέχονται αξίζει τουλάχιστον για Oscar β αντρικού ρόλου στην χειρότερη.. Η ατμόσφαιρα καθώς η μουσική είναι καθηλωτική και γενικά η ταινία όχι απλά περνάει μηνύματα άλλα καθρεφτίζει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία την οποία ζούμε. Ακόμα και αν η ταινία δεν λεγόταν Joker όπως προείπαν κάποιοι, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πέρναγε απαρατήρητη, και παρόλο που δεν είναι τόσο εθιστική η τουλάχιστον όσο περίμενα, εγώ προσωπικά ίσως να την ξαναέβλεπα άλλη μία φορά. Αν είχε όντως καλύτερο σενάριο και ποιοτικότερους διαλόγους, όπως προανέφερα, τότε ναι θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη τανία για το 2019 και ίσως μία από τις καλύτερες των τελευταιών ετών. Υ.Γ.1): Γενικά είμαι λίγο αυστηρός όσο αφορά τις κριτικές μου.. Υ.Γ.2): Έχω την αίσθηση λόγω απήχησης και προσέλευσης κόσμου ότι θα βγεί και δέυτερο μέρος της εν λόγω ταινίας κάποια στιγμή, ο Phoenix θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, άλλα δεν νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερη ταινία σαν την πρώτη. Μακάρι να διαψευστώ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα