gokuthelegend Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Χαιρετώ την παρέα, Παρότι ασχολούμαι πολύ με υπολογιστές με λειτουργικό Windows, δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου υπολογιστής της Apple. Ίσως παίζει ρόλο και το ότι μένω και σε χωριό που οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μεγάλης ηλικίας και όχι και τόσο σχετικοί με το "άθλημα". Τέλος πάντων, ένας γνωστός μου είναι κυριολεκτικά ο μοναδικός που έχει υπολογιστή Apple σε όλο το χωριό, ίσως και σε όλο τον δήμο. 'Έπεσε στα χέρια του ένας ssd και θέλει να τον εγκαταστήσουμε. Κλωνοποίηση δίσκου με εγκατεστημένα τα Windows έχω κάνει δεκάδες φορές χρησιμοποιώντας το Acronis ή άλλο αντίστοιχο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω ακούσει όμως ότι επειδή η Apple έχει δικό της σύστημα αρχείων που δεν είναι το NTFS, ενδεχομένως να μην αναγνωρίζεται από τα συνήθη προγράμματα κλωνοποίησης. Σε αυτή τη περίπτωση τι κάνουμε; Να σημειώσω ότι για κλωνοποίηση Windows ακολουθώ την εξής διαδικασία: 1) Τοποθέτηση νέου (κενού) δίσκου σε εξωτερική θήκη και σύνδεση στο usb του υπολογιστή του οποίου ο δίσκος θα κλωνοποιηθεί. 2) Boot από φλασάκι ή DVD/CD με το πρόγραμμα κλωνοποίησης (Acronis) 3) Επιλέγω τις κατάλληλες ρυθμίσεις και ξεκινάει η διαδικασία της κλωνοποίησης 4) όταν τελειώσει η κλωνοποίηση αφαιρώ τον παλιό δίσκο από τον υπολογιστή και τοποθετώ τον καινούριο. Σε mac ξέρουμε τι παίζει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kormos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Χαιρετώ την παρέα, Παρότι ασχολούμαι πολύ με υπολογιστές με λειτουργικό Windows, δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου υπολογιστής της Apple. Ίσως παίζει ρόλο και το ότι μένω και σε χωριό που οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μεγάλης ηλικίας και όχι και τόσο σχετικοί με το "άθλημα". Τέλος πάντων, ένας γνωστός μου είναι κυριολεκτικά ο μοναδικός που έχει υπολογιστή Apple σε όλο το χωριό, ίσως και σε όλο τον δήμο. 'Έπεσε στα χέρια του ένας ssd και θέλει να τον εγκαταστήσουμε. Κλωνοποίηση δίσκου με εγκατεστημένα τα Windows έχω κάνει δεκάδες φορές χρησιμοποιώντας το Acronis ή άλλο αντίστοιχο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω ακούσει όμως ότι επειδή η Apple έχει δικό της σύστημα αρχείων που δεν είναι το NTFS, ενδεχομένως να μην αναγνωρίζεται από τα συνήθη προγράμματα κλωνοποίησης. Σε αυτή τη περίπτωση τι κάνουμε; Να σημειώσω ότι για κλωνοποίηση Windows ακολουθώ την εξής διαδικασία: 1) Τοποθέτηση νέου (κενού) δίσκου σε εξωτερική θήκη και σύνδεση στο usb του υπολογιστή του οποίου ο δίσκος θα κλωνοποιηθεί. 2) Boot από φλασάκι ή DVD/CD με το πρόγραμμα κλωνοποίησης (Acronis) 3) Επιλέγω τις κατάλληλες ρυθμίσεις και ξεκινάει η διαδικασία της κλωνοποίησης 4) όταν τελειώσει η κλωνοποίηση αφαιρώ τον παλιό δίσκο από τον υπολογιστή και τοποθετώ τον καινούριο. Σε mac ξέρουμε τι παίζει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. How to Clone Mac Hard Drive to SSD
gokuthelegend Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 59 λεπτά πριν, kormos είπε How to Clone Mac Hard Drive to SSD Χρησιμοποιώ κάποια από τα προγράμματα της Easeus και δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι έχει cloning tool για Mac. Το έχεις δοκιμάσει; Αν ο μηχανικός δίσκος είναι ήδη σε λειτουργία θα προχωρήσει κανονικά σε κλωνοποίηση;
kormos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Χρησιμοποιώ κάποια από τα προγράμματα της Easeus και δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι έχει cloning tool για Mac. Το έχεις δοκιμάσει; Αν ο μηχανικός δίσκος είναι ήδη σε λειτουργία θα προχωρήσει κανονικά σε κλωνοποίηση; «Προχωράει» κανονικά τη διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα