Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, babisgr είπε

μια χαρά τιμή είναι.....ειδικά για νησί.Αν μιλάμε για διφυλο ανοιγόμενο τζάμι πατζουρι με 18ρα κασα και σίτα...δεν πάει στην αθήνα κατω απο 850 -900 € ...και αν ειναι θερμο η ψυχρό...μικρη διαφορά έχει στην τιμή.Τωρα όσον αφορά την εφορία...δεν κατάλαβα,ο άνθρωπος σου είπε οτι ειναι τόσο + φπα...σου έκανε την διευκόληνση και την χάρη,με δικό του ρίσκο να μην σου βάλει το φπα...που ΕΣΥ θα το πλήρωνες...και γιαυτο τον κατηγορείς....μπράβο!

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Στην περίπτωση με το παράθυρο είπε μία τιμή η οποία έγινε αποδεκτή, έβαλε το παράθυρο και όταν ζητήθηκε απόδειξη ανέφερε ότι η τιμή ήταν χωρίς ΦΠΑ. Πράγμα που νομίζω ότι απαγορεύεται καθώς όταν μπαίνεις πχ στο Σ/Μ πληρώνεις την τιμή που γράφει στο ράφι και δε σου υπολογίζουν το ΦΠΑ στο ταμείο. Στην άλλη περίπτωση, κάποια χρόνια πριν, όταν ζητήθηκε απόδειξη από άλλο μάστορα, δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει. Στην εφορία που αναφέρθηκε είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Προσωπικά τώρα και επειδή η εφορία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τέτοιες περιπτώσεις, αν τύχει να βρεθώ με μάστορα θα ρωτήσω "Τελική τιμή με ΦΠΑ" για να καταλαβαινόμαστε και τα χρήματα θα τα πάρει αφού πρώτα δώσει την απόδειξη. Θυμάμαι ένα περιστατικό σε δημόσιο, έγινε μπροστά μου, όπου ο προϊστάμενος ζήτησε απόδειξη ενώ αυτός που του έφερε την παραγγελία του είπε, "από βδομάδα". Τότε του ανταπάντησε "Λυπάμαι, αλλά καταλαβαίνετε και εγώ με τη σειρά μου δεν μπορώ να σας πληρώσω". :P Anyway ίσως σκεφτόμουν σοβαρά να φέρω μάστορα από την Αθήνα.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μίλησα για ψυχρό και θερμο ...όχι αναγκαστικά την super duper  supreme....οπότε ναι,για ένα παράθυρο δεν είναι μεγάλη διαφορά.οσον αφορά το φπα...σε πληροφορω...πως πόλοι παρακαλάμε να βρούμε πελάτη να δεχτεί να πληρώσει ΦΠΑ....και ο επαγγελματίας έχει πρόβλημα

Το λάθος είναι δικό σου που δεν το ξεκαθαρισες,και δεν πήρες γραπτή προσφορά.Να το πληρώσεις αφού πάρεις απόδειξη δεν υπάρχει...μόνο να ξοφλησεις,ο μάστορας θα ψωνίσει,θα δουλέψει κάποιες ώρες/μέρες για να φτιάξει το δικό σου κούφωμα,στα μέτρα σου...με τις απαιτήσεις σου,καταλαβαινεις ότι ένα καλό πόσο πρέπει να έχει δώθει ως προκαταβολή..χωρίς να έχει κοπεί ακόμη η απόδειξη

Δημοσ.
Στις 4/12/2018 στις 10:22 ΜΜ, Alejandro είπε

Άσχετο αλλά μόνο αν κάποιος αναλάβει να τρέξει μια επιχείρηση και ασχοληθεί με την κοστολόγηση των προϊόντων μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για το αν μια τιμή είναι καλή η όχι. Δεν υπάρχουν  πια κουφωματάδες που γίνονται πλούσιοι αλλά μην έχετε και την απαίτηση να δουλεύουν χωρίς κέρδος. Οι πελάτες συνηθίζουν να θεωρούν κλεψιά ότι είναι ακριβότερο από αυτό που θέλουν να δώσουν χωρίς να γνωρίζουν τα κόστη του επαγγελματία.

Στο θέμα της ασφάλειας τα ρολά προσφέρουν μια υποτυπώδη αρκεί να είναι με φυλλαράκια αλουμινίου διέλασης και όχι πολυουρεθάνης. Οι οδηγοί πρέπει να είναι βιδωμένοι και όχι απλώς κολλημένοι με σιλικόνη όπως διάβασα πιο πάνω. Αν το κουτί του ρολού είναι εξωτερικό δεν προσφέρει καμία ασφάλεια γιατί ανοίγει πολύ εύκολα. Γενικά τα εξωτερικά κουτιά είναι κακές επιλογές λόγω του ότι πρέπει να τρυπηθεί η κάσα για να έρθει ο ιμάντας μέσα στο σπίτι. Επίσης είναι δύσκολα επισκευάσιμα. Επίσης για την ασφάλεια των κουφωμάτων, όταν τα περισσότερα περιστατικά διαρρήξεων αφορούν κομμένα τζάμια και άνοιγμα με το χερούλι, δε νομίζω ότι κάνει διάφορα το αλουμινίου με το συνθετικό.

Καλά οκ, έβαλα τέντα τελική τιμή 1000eur, οι προσφορές που πήρα ήταν από 800 - 3500  το τι περιθώριο κερδους έχει ο καθένας στο μυαλό του ας το κρατήσει για τον ιδιο.  Ο τύπος που έκανα δουλειά ήρθε ο άνθρωπος με δειγματολογιο έβγαλε μέτρο μέτρησε και μου βγάλε τιμή. Ο άλλος με τα 3500 ήρθε και καλά με λαπτοπ έβγαλε ένα μέτρο με λέιζερ μετράγε τράβαγε φοτογραφιες έβγαλε μηρογνομονιο διαβητες κλπ κλπ να μου το παίξει επιστήμονας. Αυτά λοιπόν σε κάποιους πιάνουν σε άλλους όχι. Τώρα θα μου πει κανείς ποιότητα υφάσματος πόσο ρεπαιδια 2500eur πάνω. Σιγά τα αυγά το πολύ πολύ αν σχιστει κάποτε να δώσω αλλά 500 να βάλω άλλο τεντοπανο. Γι αυτό λέω το ποσό περιθώριο κερδους θέλει ο καθένας είναι σχετικό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, babisgr είπε

Μίλησα για ψυχρό και θερμο ...όχι αναγκαστικά την super duper  supreme....οπότε ναι,για ένα παράθυρο δεν είναι μεγάλη διαφορά.οσον αφορά το φπα...σε πληροφορω...πως πόλοι παρακαλάμε να βρούμε πελάτη να δεχτεί να πληρώσει ΦΠΑ....και ο επαγγελματίας έχει πρόβλημα

Το λάθος είναι δικό σου που δεν το ξεκαθαρισες,και δεν πήρες γραπτή προσφορά.Να το πληρώσεις αφού πάρεις απόδειξη δεν υπάρχει...μόνο να ξοφλησεις,ο μάστορας θα ψωνίσει,θα δουλέψει κάποιες ώρες/μέρες για να φτιάξει το δικό σου κούφωμα,στα μέτρα σου...με τις απαιτήσεις σου,καταλαβαινεις ότι ένα καλό πόσο πρέπει να έχει δώθει ως προκαταβολή..χωρίς να έχει κοπεί ακόμη η απόδειξη

Δεν περιορίζομαι σε άτομα που κάνουν δουλειά σε οικίες. Σε συνεργείο αυτοκινήτων "της γειτονιάς" κάναμε συμφωνία πχ 50€ για να μου φτιάξει κάτι. Τη επόμενη ημέρα που πήγα μου είπε ότι είχε πολύ δουλειά αυτό που ζήτησα οπότε μου είπε 70€. Όταν έδωσα τα χρήματα ζήτησα απόδειξη και μου ανέφερε ότι με την απόδειξη ήθελε +ΦΠΑ. Τώρα είτε εγώ είμαι γκαντέμης είτε είναι η γενική τακτική. Μόνο που τώρα πάμε σε καταστάσεις φοροδιαφυγής και καταλαβαίνω ότι αλλάζω θέμα. Έχεις δίκιο ότι πρέπει να ζητάω με ΦΠΑ ρητά στην τιμή.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, babisgr said:

Μίλησα για ψυχρό και θερμο ...όχι αναγκαστικά την super duper  supreme

Ναι αλλά δεν ξέρουμε τι του πρότεινε για τα 1000, οπότε έκανες υπόθεση κι απλά σου υπενθύμισα κι αυτές τις περιπτώσεις, που δεν υπάρχουν μόνο στην Alumil αλλά και σε άλλες εταιρείες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...