Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω σκοπό να αγοράσω 4κ 55άρα τελεόραση για το δωμάτιο. Κανάλια δε βλέπω καθόλου, μόνο netflix, παιχνίδια και ταινίες από το pc και ps4 που θα αγοράσω με την TV. Αλλά είμαι ολίγον διχασμένος. Είχα σε πρώτη φάση κατά νου να πάρω OLED αλλά διάβασα διάφορα για το οργανικό του πράματος και ψιλοφοβήθηκα οπότε κοίταξα προς QLED. Bέβαια βρήκα και την Sony KD-55XE9005 η οποία από ό,τι διάβασα ρίχνει σαγόνια. Αλλά έχω και στο μυαλό μου να πάρω κάτι πιο οικονομικό να αξιοποιήσω αλλού τα χρήματα που θα σώσω. Κοιτάω για τιμές από 600 έως 1300 (αν παίζει και upscaling ακόμα καλύτερα) και θα ήθελα αν είναι εύκολο προτάσεις από όλο το εύρος των τιμών όπως και την άποψή σας αν αξίζει να πάω προς τις πιο ακριβές από άποψη ποιότητας εικόνας. 
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Υ.Γ. : Ρε μάγκες αν ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα που να έχει σε display την Sony που προανέφερα πείτε μου παρακαλώ, έχω απορία να την δω από κοντά.

Δημοσ.

Δεν εχεις να φοβηθεις τπτ στις oled με φυσιολογικη χρηση...

Αφου θες να αλλαξεις tv μην τσιγκουνευτεις,ειδικα εαν την κρατησεις καμποσα χρονια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, xXGeniusXx είπε

Καλησπέρα! Έχω σκοπό να αγοράσω 4κ 55άρα τελεόραση για το δωμάτιο. Κανάλια δε βλέπω καθόλου, μόνο netflix, παιχνίδια και ταινίες από το pc και ps4 που θα αγοράσω με την TV. Αλλά είμαι ολίγον διχασμένος. Είχα σε πρώτη φάση κατά νου να πάρω OLED αλλά διάβασα διάφορα για το οργανικό του πράματος και ψιλοφοβήθηκα οπότε κοίταξα προς QLED. Bέβαια βρήκα και την Sony KD-55XE9005 η οποία από ό,τι διάβασα ρίχνει σαγόνια. Αλλά έχω και στο μυαλό μου να πάρω κάτι πιο οικονομικό να αξιοποιήσω αλλού τα χρήματα που θα σώσω. Κοιτάω για τιμές από 600 έως 1300 (αν παίζει και upscaling ακόμα καλύτερα) και θα ήθελα αν είναι εύκολο προτάσεις από όλο το εύρος των τιμών όπως και την άποψή σας αν αξίζει να πάω προς τις πιο ακριβές από άποψη ποιότητας εικόνας. 
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Υ.Γ. : Ρε μάγκες αν ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα που να έχει σε display την Sony που προανέφερα πείτε μου παρακαλώ, έχω απορία να την δω από κοντά.

Η 9005 όντως είναι τρομερή τηλεόραση. Πάρε την άφοβα. 

Δύσκολα να την πετύχεις τώρα σε εκθεσιακό να την δεις. Μπορεί να πετύχεις την XF την φετινή δηλαδή σε κανένα μαγαζί. Mega stores συνήθως , mall που τα έχει όλα μαζεμένα.

Τα μοντέλα του 2017 της Sony  από την xe70 και πάνω ήταν τρομερά.

Για τις OLED είναι τι θα σου κάτσει. Σε άλλους κάνει ζημιά στο δίμηνο σε άλλους στον χρόνο σε κάποιους μέχρι στιγμής τίποτα. Βέβαια είναι ανάλογα πόσες ώρες την δουλεύεις, πόση ώρα μένουν στατικά πράγματα και αλλά. Πχ το hud από ένα παιχνίδι είναι στατικό.

Επεξ/σία από alprio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oι οled εχουν σχεδον εξαλειψει το φαινομενο του burn in ειδικα απο τα μοντελα του 17 εως σημερα.

Πρεπει να αφησεις την τηλεοραση να παιζει την ιδια στατικη εικονα κανα 24ωρο για να μπορει να υπαρξει καποιο αποτυπωμα..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.
1 ώρα πριν, optimus prime είπε

Oι οled εχουν σχεδον εξαλειψει το φαινομενο του burn in ειδικα απο τα μοντελα του 17 εως σημερα.

Πρεπει να αφησεις την τηλεοραση να παιζει την ιδια στατικη εικονα κανα 24ωρο για να μπορει να υπαρξει καποιο αποτυπωμα..

Μάλλον δεν είσαι καλά ενημερωμένος.

κανε μια βόλτα από αυτό το φορουμ και από αλλά και θα δεις ότι δεν ισχύει αυτό που λες. 

Κανε και μια βόλτα από rtings 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρα ενημερωμενος ειμαι,ειδικα στα νεα μοντελα οπως ειπα υπαρχει και το pixel refreshener,το screen shift,logo luminance adjustment..

Oποιο φιλαρακι εχει παρει ουδεποτε ειχε προβλημα..

Εχω 2 oled και τις χρησιμοποιω και για pc monitor απο το 2015.

Αυτα που διαβαζεις στα φορα και στο ratings συνηθως ειναι απο τα στατικα σηματα συγκεκριμενων καναλιων η παιχνιδιων οπως το fifa τα οποια τα αφηνανε να παιζουν με τις ωρες.

Ειδικα τα τεστ του ratings τα κανουν επιτηδες εκτεταμενα ακομα και για μερες.

Τωρα εαν ενας στους 100 του εκατσε ελαττωματικο panel αυτο θα μπορουσε να ειχε συμβει σε οποιαδηποτε αλλου τυπου ειτε qled,plasma ειτε lcd led.

Για νορμαλ χρηση οικιακη δεν υπαρχει κανενας φοβος..

Μεχρι και επαγγελματια calibrator εχω ρωτησει ο οποιος εχει καλιμπραρει τις δικες μου και δεκαδες αλλες τηλεορασεις στην Ελλαδα..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως το άλλο κακό με τις OLED είναι το 100% μαύρο, θα κουράσει απίστευτα εμένα. Ευχαριστώ πολύ μάγκες,αν θα γινόταν να πάρω και καμιά πρόταση για πιο οικονομική λύση τύπου 600-800.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, xXGeniusXx είπε

Η αλήθεια είναι πως το άλλο κακό με τις OLED είναι το 100% μαύρο, θα κουράσει απίστευτα εμένα. Ευχαριστώ πολύ μάγκες,αν θα γινόταν να πάρω και καμιά πρόταση για πιο οικονομική λύση τύπου 600-800.

Στα 2017 

Sony 55xe8596 αν την βρεις. 

Samsung 55mu7000

Samsung 55mu8000

στα 2018 αναμονή Black Friday κι μετά. Να πέσουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...