Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, VyronPeristeri είπε

Δεν νομιζω να βγαλεις ακρη και νομικα να πας. Θα πουν εμεις δε ξερουμε τιποτα για το σιδερο, εδω το βρηκαμε.

Κάπου εδώ μέσα ένας είχε πει ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για το τι γίνεται έξω απ' την πόρτα του.

Ότι ακόμα και να το βρήκε έτσι, π.χ. επειδή μόλις νοίκιασε/αγόρασε το οίκημα, ή επειδή ξύπνησε μια μέρα και το είδε, πρέπει να λάβει τα μέτρα του ώστε να διορθωθεί το όποιο παρατράγουδο.

Αν ισχύει και υπάρχει σχετικός νόμος, τότε δε μπορούν να το παίξουν τρελοί.

54 λεπτά πριν, billiboo είπε

εδω  άλλοι ομολογούν φόνο και μετα αλλάζουν την κατάθεση και θα κολλήσουμε για ενα παλιοσιδερο και ενα τάσι?

1 ώρα πριν, billiboo είπε

καλυτερα απλα ξεχνα το αφου δεν ειναι μεγαλη ζημια

2 ώρες πριν, billiboo είπε

αν έσπασες μόνο το τάσι και έκανες τόση φασαρία τι να πω? από μια γρήγορη αναζήτηση στο skroutz το ακριβότερο κάνει γύρω στα 80 ευρώ ( τα 4 τεμάχια) ...... ουτε ο κόπος σου να βάλεις δικηγόρο εαν πάει δικαστικά.

Μιας και είσαι τόσο large, να σου στείλει το λογαριασμό του ο Zerg να του βάλεις τα λεφτά;

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2
  • Thanks 2
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μιας και είσαι τόσο large, να σου στείλει το λογαριασμό του ο Zerg να του βάλεις τα λεφτά;

μάλιστα δηλαδή επειδή η διαδικασία για να διεκδικήσει τα πολύ λίγα λεφτά της ζημιά είναι μεγάλη, ψυχοφθόρα και χρονοβόρα και τον συμβούλεψα να μην το κυνηγήσει πρέπει να το πληρώσω εγώ? ωραία λογική και στο κάτω κάτω εάν ήταν τόσο συναισθηματικα δεμένος με το τάσι ή ήταν τόσο μεγάλη η αξια του ας πρόσεχε περισσότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι ηθικο θεμα 1. και χρηματων 2 δεν υπαρχει δεσιμο με τα τασια.  Βρηκα δικηγορο, δεν ειχα. Τον εχω stand by δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα μπω στην διαδικασια οπως σωστα γραφει ο απο πανω

αν δεις που τα εχει βιδωσει τα σιδερα  δεν γινεται να τα δεις δεν φταιω.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, billiboo είπε

μάλιστα δηλαδή επειδή η διαδικασία για να διεκδικήσει τα πολύ λίγα λεφτά της ζημιά είναι μεγάλη, ψυχοφθόρα και χρονοβόρα και τον συμβούλεψα να μην το κυνηγήσει πρέπει να το πληρώσω εγώ?

Είναι άλλο να πεις την άποψή σου μια φορά και χωρίς φανφάρες, και άλλο σε τρία συνεχόμενα posts να εκμηδενίζεις την αξία του ανταλλακτικού.

Τα 80€ δεν είναι για όλους το ίδιο, άλλοι τα έχουν περισσότερο ανάγκη, άλλοι δεν ασχολούνται με τέτοια ευτελή ποσά.

Αν ο Zerg ανήκε στους δεύτερους, λογικά δε θα άνοιγε το νήμα. Για να το άνοιξε θα έχει τους λόγους του.

Τέλος, όταν βλέπω τέτοιους τύπους που είναι «υπεράνω χρημάτων» και δε μπορούν να αντιληφθούν ότι δεν κατούρησαν όλοι στο ίδιο πηγάδι, ναι, θέλω να πληρώνουν εκείνοι. Σου φαίνεται παράλογο;

13 λεπτά πριν, billiboo είπε

στο κάτω κάτω εάν ήταν τόσο συναισθηματικα δεμένος με το τάσι ή ήταν τόσο μεγάλη η αξια του ας πρόσεχε περισσότερο.

Τώρα εδώ τι να πω χωρίς να σε προσβάλλω;

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 5
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και εγω αυτο σκεφτηκα :) ο biloo να τα πληρωσει γιατι λεει σιγα τα 80€ :)

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν ισχύει αυτό που είπα πιο πάνω ότι έχω διαβάσει εδώ στο forum, και βέβαια αν μπορείς/προλαβαίνεις να το αποδείξεις.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Εμπλεξα ελαφρως παλι. Ημουν μονος δεν εχω μαρτυρες. Ενας χαζος ειχε βιδωσει ενα σιδερο σε ενα πεζοδρομιο αυτς τις σαχλαμαρες που κανουν για να παρκαρουν τα μηχανακια τους. Το ειχε βαλει τοσο ασχημα που μολις εκανα πισω εσπασα το τασι.

Εσυ ησουν στο δρομο και το σιδερο στο πεζοδρομιο.ΠΟΣΟ κολλητα πηγές στο πεζοδρομιο για να βρει το τασι??Νομικα νομιζω πρεπει να αποδείξεις οτι το τοποθετησαν αυτοι.Η αστυνομια απλως κανει καταγρφη του συμβαντος τιποτα περισσοτερο.Στειλτους κανα χαρτι απο τον δικηγορο με την αποδειξη απο το τασι μπας και φοβηθουν και πληρωσουν.Για παραπερα δεν νομιζω να βρεις ακρη αν και έχεις δικιο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Είναι άλλο να πεις την άποψή σου μια φορά και χωρίς φανφάρες, και άλλο σε τρία συνεχόμενα posts να εκμηδενίζεις την αξία του ανταλλακτικού.

Τα 80€ δεν είναι για όλους το ίδιο, άλλοι τα έχουν περισσότερο ανάγκη, άλλοι δεν ασχολούνται με τέτοια ευτελή ποσά.

Αν ο Zerg ανήκε στους δεύτερους, λογικά δε θα άνοιγε το νήμα. Για να το άνοιξε θα έχει τους λόγους του.

Τέλος, όταν βλέπω τέτοιους τύπους που είναι «υπεράνω χρημάτων» και δε μπορούν να αντιληφθούν ότι δεν κατούρησαν όλοι στο ίδιο πηγάδι, ναι, θέλω να πληρώνουν εκείνοι. Σου φαίνεται παράλογο;

Τώρα εδώ τι να πω χωρίς να σε προσβάλλω;

1ον δεν κάνουν σίγουρα 80 ευρώ τόσα κάνουν τα ακριβότερα στο σκρουτζ 2ον δεν το έπαιξα large ή υπεράνω χρημάτων απλά σε αντίθεση με εσένα καταλαβαίνω το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η διαδικασία διεκδίκησης τους και το πόσο ακριβότερη σε περίπτωση που δεν κερδίσεις. 3ον ήδη άρχισες να μου απευθύνεσαι ειρωνικά από το large.

14 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Και εγω αυτο σκεφτηκα :) ο biloo να τα πληρωσει γιατι λεει σιγα τα 80€ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Εσυ ησουν στο δρομο και το σιδερο στο πεζοδρομιο.ΠΟΣΟ κολλητα πηγές στο πεζοδρομιο για να βρει το τασι??Νομικα νομιζω πρεπει να αποδείξεις οτι το τοποθετησαν αυτοι.Η αστυνομια απλως κανει καταγρφη του συμβαντος τιποτα περισσοτερο.Στειλτους κανα χαρτι απο τον δικηγορο με την αποδειξη απο το τασι μπας και φοβηθουν και πληρωσουν.Για παραπερα δεν νομιζω να βρεις ακρη αν και έχεις δικιο.

Δεν ξερεις ποσο μεγαλο ηταν το σιδερο. Γυρω στα 8-10εκ. Εξωδικο λες. Το εξωδικο εχει κανα 50αρι αρα πρεπει να ζητησω 100. Τι λετε αξιζει;

Billiboo εγραψα πισω ποσο το πηρα.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς η δικαιοσύνη στην Ελλάδα σε αφήνει με μια πικρή γεύση διότι άν έχεις μια -νόμιμη- μικροαπαίτηση για αποζημίωση, απλά δεν συμφέρει να πας δικαστικά. Έτσι δικαιώνεται τελικά ο ψεύτης και ο κλέφτης ενώ ο νοικοκύρης μένει με την σύγχυση. Και να σκεφθείς ότι υπάρχει ειδική διαδικασία Μικροδιαφορών αλλά μένει στα χαρτιά. Στην Αγγλία αν έχεις ένα τέτοιο θέμα, πας στο κατώτατο δικαστήριο Small Claims Court που γίνεται αμέσως και έτσι εκεί βρισκεις το δίκηο σου. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί λειτουργεί η δημοκρατία και το κράτος.

Επεξ/σία από tedkald
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tedkald είπε

Δυστυχώς η δικαιοσύνη στην Ελλάδα σε αφήνει με μια πικρή γεύση διότι άν έχεις μια -νόμιμη- μικροαπαίτηση για αποζημίωση, απλά δεν συμφέρει να πας δικαστικά. Έτσι δικαιώνεται τελικά ο ψεύτης και ο κλέφτης ενώ ο νοικοκύρης μένει με την σύγχυση. Και να σκεφθείς ότι υπάρχει ειδική διαδικασία Μικροδιαφορών αλλά μένει στα χαρτιά. Στην Αγγλία αν έχεις ένα τέτοιο θέμα, πας στο κατώτατο δικαστήριο Small Claims Court που γίνεται αμέσως και έτσι εκεί βρισκεις το δίκηο σου. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί λειτουργεί η δημοκρατία και το κράτος.

Δυστυχώς αυτή είναι και μένα η εμπειρία. Για αρκετά πράγματα που δεν αφορούν μεγάλες και σημαντικές υποθέσεις, δεν αξίζει να προσφεύγεις. Στο τέλος θα έχεις δώσει χρήματα και μπορεί και να συγχυστείς και περισσότερο.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, tedkald είπε

Γιαννα δούμε ποιος δικαιώνεται στην Αγγλία....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δεν πρόκειται να αποζημιωθείς , τα έξοδα , ο χρονος και το άγχος σου κοστίζουν πολύ περισσότερο από την ζημιά .

Έχεις δίκιο 100% αλλά  δεν θα κερδισεις κάτι πάρα μόνο θα ζημιωθείς και θα τρέχεις χωρίς να κάνεις τίποτα  το ουσιαστικο.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις  είναι να φροντίσεις έτσι ώστε να διωχθεί για αυθαιρεσία αλλά και πάλι απλά θα το αρνηθεί , εφόσον η αυθαιρεσία δεν είναι σε ιδιωτικό χώρο και είναι σε εξωτερικό χώρο  μπορεί να το εχει κάνει ο οποίοσδηποτε 

Επεξ/σία από Drunkard
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zerg13 είπε

Δεν ξερεις ποσο μεγαλο ηταν το σιδερο. Γυρω στα 8-10εκ. Εξωδικο λες. Το εξωδικο εχει κανα 50αρι αρα πρεπει να ζητησω 100. Τι λετε αξιζει;

Billiboo εγραψα πισω ποσο το πηρα.

Εγω θα το κυνηγαγα μονο και μονο για την προσωπικη μου ικανοποιηση. Εαν εχεις ορεξη και ενα μικρο ποσο να διαθεσεις, το οποιο μετεπειτα θα το παρεις πισω κατα 80% τοτε θα σου ελεγα να το κυνηγησεις

Δημοσ.

Δεν νομιζω να γινεται αυτεπαγγελτα μηνυση σε τετοια περιπτωση. Αρα πρέπει να τον μυνησεις για αρχη, αν δεν το εχεις κανει ηδη. Αυτο σημαινει πως θες ενα 150αρι (αν θυμαμε καλα?)
Το οποιο θα το παρεις κανα χρονο μετα , εφοσων  αποδειχτει το φταιξιμο του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...