Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ με τίποτε να εγκαταστήσω τα windows 10 [έκδοση 1809 - η πιο φρέσκια έκδοση [RS5] που θα βγει τον Οκτώβριο σαν μεγάλο πακέτο ανανέωσης] σε δίσκο ssd samsung 840 evo, 120 gb, διαμέσω usb stick (φτιαγμένο με το rufus 3.2)! O ssd δίσκος είναι 5ετίας-7ετίας, αλλά έχει το τελευταίο firmware του - και δεν έχει κανένα σφάλμα. Δε θυμάμαι αν είναι SATA 2 Ή SATA3. Νομίζω ότι είναι SATA2

Tο σύστημα που φτιάχνω, είναι: Asus P5e, 4X2gb kingston, επεξεργαστής Core2duo, Ε6600, δυο δίσκοι (wd3,5 1TB sata2 + ssd samsung evo 840 120gb)

Με το ίδιο usb stick, όταν εγκαθιστώ  τα windows σε δίσκο 3,5 παλαιού τύπου (3,5 Sata2, Western Digital, 1TB ) αυτά εγκαθίστανται στο "πιτσφιτίλι"!

Επομένως to usb stick είναι ΟΚ, αναγνωρίζεται στο bios στην εκκίνηση... και υπάρχει πρόβλημα ΜΟΝΟ με τον ssd samsung 840 evo, 120 gb.  Τον φορμάρισα 2-3 φορές σε άλλα συστήματα...  αλλά  "τίποτε" με την εγκατάσταση! Αναβοσβήνει μόνο ο κέρσορας, αφού εξαντληθούν οι οθόνες φόρτωσης του bios! Για ώρες.

Ακόμα, έβαλα μαζί στο σύστημα και τον κλασικό 3,5 western digital 1TB και τον ssd samsung evo 840 120gb, αναγνωρίζονται και λειτουργούν.... αλλά όσο κι αν προσπάθησα να εντοπίσω και να επιλέξω στην αρχή το δίσκο εγκατάστασης των windows  (ssd ή κλασσικό 3,5 sata) ΔΕΝ φαινεται πουθενά τέτοια δυνατότητα επιλογής!  Κατευθείαν εγκαθίστανται στο 3,5 Sata2 WD 1 TB!

Έψαξα και σε ξένα φόρα, είδα και κάποιες άλλες αναφορές χρηστών για αδυναμία εγκατάστασης των windows 7 ή 10  σε δισκο ssd samsung evo 840, οι λύσεις που προτείνονταν ήταν η ρύθμιση στο bios του  sata σε ahci κι όχι ide ή raid . Το δοκίμασα κι αυτό, αλλά τίποτε! To m/b asus p5e έχει μόνο αυτές τις δυνατότητες στη ρύθμιση του sata στο bios (as IDE, as AHCI  kai as RAID). Κι αν το σετάρω σε ahci, ανοίγει μια νέα υπορύθμιση σε.. δε θυμάμαι τώρα!

Μάλιστα όταν το βάζω σε ahci δεν αναγνωρίζεται κανένα σύστημα δίσκου στην επανεκκίνηση - αφού περάσουν οι οθόνες του bios!

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Γιατι δε δοκιμαζεις να φτιαξεις το φλασακι με το σχετικο εργαλειο της MS και οχι με το Rufus? Μπορει να υπαρχει καποια μικρη διαφορα που παιζει ρολο στο στησιμο τους για το boot.

Δημοσ.

Η δημιουργία του usb με το rufus είναι πιο απλή-εύκολη (κατ΄εμέ). Mε το rufus "όμως" το φλασάκι διαμορφώνεται για εγκατάσταση σε σύστημα μ/β με uefi - uefi που δεν υποστηρίζει το  μ/β asus p5e - είναι παλιό μ/β!

Αλλά:

Δοκίμασα το φλασάκι αυτό [με το ίδιο περιεχόμενο] σε άλλους 4 υπολογιστές με 7-8 διαφορετικούς δίσκους (ssd samsung, παλιούς ή καινούργιους) και δουλεύει άριστα. Δοκίμασα το ίδιο φλασάκι στον επίμαχο υπολογιστή και 1 λειτουργεί άριστα αν πρόκειται να εγκατασταθούν τα windows  στον wd 3,5 1ΤΒ, αλλά δεν είναι αποτελεσματικό στη συνεργασία του (περίπτωση εγκατάστασης) με τον συγκεκριμένο ssd.

Οπότε το conflict κατά τη διαίσθησή μου, σχετίζεται με τον συγκεκριμένο ssd.

Απομένει μια περίπτωση,  να εγκαταστήσω τον συγκεκριμένο  ssd, σε σύστημα μ/β που υποστηρίζει το uefi  (ένα πιο σύγχρονο μ/β π.χ. το ASUS Ζ87-Κ)

Σκέφτομαι λοιπόν, να εγκαταστήσω τον ssd στο σύστημα με το Z87-K, να εγκαταστήσω εκεί τα windows με το συγκεκριμένο usb φλασάκι (kai thn ypαrxoysa ekdosh tων windows),  και μετά να απεγκαταστήσω τον ssd και να τον μεταφέρω στο σύστημα που θέλω, προσδοκώντας ότι θα λειτουργήσουν τα windows , μετά το σοκ της μεταφοράς του σε άλλο σύστημα, με παλιότερης γενιάς motherboard!

Δημοσ.

Γιατι δεν ρυθμισεις το Rufus για mbr/BIOS boot;

Το tool που αναφερω μπορεις να το κατεβασεις απο εδω:

https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209

Αυτο θα σου κατεβασει την τελευταια επισημη εκδοση (1803) των Windows 10 και θα την βαλει σε ενα φλασακι. Αφου θες εσυ την 1809, μπορεις μετα να κανεις overwrite τα αρχεια στο drive και θα παιξει το boot λογικα χωρις θεμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kormos είπε

@testit την απάντηση στην έχει δώσει ήδη ο @asmilon

"Φτιάξε" το usb με το εργαλείο που δίνει η MS

ok  ayrio-methayrio.

(btw, προ ολιγου εγκατέστησα το τωρινό φλασάκι, με επιτυχία, σε άλλο ένα σύστημα msi g41m-p33 combo, socket 775. ti sto kalo, pantou douleyei, plhn του συγκεκριμένου συστήματος!)

Το αρχείο iso, το έχω ήδη κατεβασμένο στον υπολογιστή μου. Και αυτό αναζητώ στο ρούφους. Με το media creation tool  anazhtώ to hdh apo8hkeym;eno arxeio iso, ή κατεβάζει από την αρχή το ισο αρχείο από τη microsoft;

Δημοσ.
Στις 18/9/2018 στις 10:44 ΜΜ, testit είπε

ok  ayrio-methayrio.

(btw, προ ολιγου εγκατέστησα το τωρινό φλασάκι, με επιτυχία, σε άλλο ένα σύστημα msi g41m-p33 combo, socket 775. ti sto kalo, pantou douleyei, plhn του συγκεκριμένου συστήματος!)

Το αρχείο iso, το έχω ήδη κατεβασμένο στον υπολογιστή μου. Και αυτό αναζητώ στο ρούφους. Με το media creation tool  anazhtώ to hdh apo8hkeym;eno arxeio iso, ή κατεβάζει από την αρχή το ισο αρχείο από τη microsoft;

Για δύο λόγους είναι καλό να κάνεις τη διαδικασία με το tool της MS.

• κατεβάζει την τελευταία ενημερωμένη έκδοση
  • μπορείς να κάνεις απ ευθείας δημιουργία bootable usb
Δημοσ.

Αν δεν θες να παιδεύεσαι άλλο , κατέβασε τη δωρεάν έκδοση του WintoHDD , τρέξτο στο κανονικό σου pc με τον ssd συνδεδεμένο σαν εξωτερικό , επέλεξε το iso που θες να του .εγκαταστήσεις και είσαι έτοιμος.Έχω φτοιάξει πολλά συστήματα με αυτό τον τρόπο.Ούτε rufus ούτε καψίματα dvd , ούτε τίποτα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, tarantules είπε

Αν δεν θες να παιδεύεσαι άλλο , κατέβασε τη δωρεάν έκδοση του WintoHDD , τρέξτο στο κανονικό σου pc με τον ssd συνδεδεμένο σαν εξωτερικό , επέλεξε το iso που θες να του .εγκαταστήσεις και είσαι έτοιμος.Έχω φτοιάξει πολλά συστήματα με αυτό τον τρόπο.Ούτε rufus ούτε καψίματα dvd , ούτε τίποτα.

Δηλαδή, εγκαθίστανται τα windows 10, σε εξωτερικό ssd  (αλλά σε usb θύρα, με κουτί sata2->usb2);

Θα ασχοληθώ με αυτό από εβδομάδα - και θα ενημερώσω. Κατά την εκτίμησή μου, φταίει ο συνδυασμός της συγκεκριμένης μητρικής και του συγκεκριμένου δίσκου ssd. Εξάλλου παρόμοιοι προβληματισμοί για δίσκους samsung 840 evo ki adynamies egkatastashs twn ςwindows σε αυτόν υπάρχουν σε αρκετά ξένα φόρα, χωρίς να υποδεικνύεται τρόπος επίλυσης!

Δημοσ.

Εντέλει, δούλεψε η πρόταση για χρήση του εργαλείου της ms. το MediaCreationTool

Όμως δεν κατέβασε την έκδοση  1809, αλλά την  έκδοση 1803.  Και αυτήν την έκδοση 1803, που δίνει επιλογές ως  windows pro κι όχι  ernterprice!  Και δε δέχεται keys  που διατίθενται στο github!

Δημοσ.

Όχι

διότι δεν ασχολούμαι με τα 7 ή τα 8.1...  όπως ο περισσότερς κόσμος. Χωρίς να το έχω ψάξει: 

α) όλα τα συστήματα (φορητά ή επιτραπέζια) που εγκατέστησα τα 7, σέρνονταν ... ήταν πολύ βαρύ σύστημα (κατά την εκτίμησή μου)

β) με τα 8.1 δεν είχα καμιά αίσθηση σιγουριάς-σταθερότητας του συστήματος.

Με την έκδοση windows 10 pro ή enterprise, version 1809 (το φθινοπωρινό πακέτο του Οκτωβρίου 2018) , που την εγκατέστησα πειραματικά σε 4 διαφορετικά συστήματα, ακόμα και σε αδύναμα συστήματα pc, 10ετίας+, είδα εντυπωσιακή θετική διαφορά! Ειδικά αν η εγκατάσταση είναι clean - η εγκατάσταση και η συμπεριφορά της έκδοσης είναι γρήγορη κι απλή υπόθεση!  Είναι αυτονόητο ότι κάθε καινούργια version βελτιώνει τα λάθη της προηγούμενης, δε λέω κάτι καινούργιο!  Π.χ. σε δυο συστήματα με core2quad 2,83 kai 3ghz- 8GB ram και σε άλλα δυο  me i7 3.4ghzκαι 24gb ram, όπου εγκατέστησα την έκδοση 1809, είδα την ίδια σχεδόν άνεση στην εργασία με αυτά. Να το διατυπώσω καλύτερα: Δεν ένιωσα δυσφορία στη δουλειά με κανένα από αυτά τα 4 συστήματα, ενώ  πριν ήταν φανερή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...