kostasgr78 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Ανοίγω ένα θέμα για να συζητάμε για τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά οχήματα.
GodzillaCover Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα… Εφοσον καθημερινά κάνω 20-40 χλμ δε θα άξιζε ένα plug in hybrid, έστω και μεταχειρισμένο; Οι δωρεάν φορτιστές είναι όντως δωρεάν;
korakios Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Οι δωρεάν φορτιστές είναι όντως δωρεάν; σε αυτό θα σου απαντήσουν κάτοχοι ηλεκτρικών στην περιοχή σου που ξέρουν 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Εφοσον καθημερινά κάνω 20-40 χλμ δε θα άξιζε ένα plug in hybrid, έστω και μεταχειρισμένο; εξαρτάται το κόστος αγοράς του καινούριου vs φυσικό αέριο (αν υπάρχουν πρατήρια στην περιοχή σου) ή υγραερίο ή το κόστος του μτχ συν τυχών κόστος μπαταρίας vs των παραπάνω βέβαια με 20χλμ καθημερινά συγκρίνεις και με βενζίνη στα 1.70
GodzillaCover Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, korakios είπε σε αυτό θα σου απαντήσουν κάτοχοι ηλεκτρικών στην περιοχή σου που ξερουν Α καλά πού να τους βρω εγώ αυτούς 😂 1 ώρα πριν, korakios είπε εξαρτάται το κόστος αγοράς του καινούριου vs φυσικό αέριο (αν υπάρχουν πρατήρια στην περιοχή σου) ή υγραερίο ή το κόστος του μτχ συν τυχών κόστος μπαταρίας vs των παραπάνω βέβαια με 20χλμ καθημερινά συγκρίνεις και με βενζίνη στα 1.70 Λες φυσικό αέριο να αξίζει περισσότερο; Υπάρχει ένα πρατήριο εδώ. Πόσο οικονομικό θα μου βγει; Τωρα για τη βενζίνη στα 1.70 ναι, αλλά… με μια κατανάλωση 8-9L/100km που έχει το γκολφακι της μανας μου κρύο φεύγουν 3-3,5€ τη μέρα μόνο για μια διαδρομή 5 λεπτά πήγαινε 5 έλα όταν την κάνω δυο φορές, πράγμα που μου φαίνεται λίγο κάπως. Αν πάω και καμία έξτρα βόλτα μέσα στην πόλη, έφυγαν 6-7€. Αν τύχει και τίποτα να πάω πιο μακριά τον ήπια. Ενα μίνι ταξίδι έκανα με το γκολφακι (Γιάννενα-Άρτα και πάλι πίσω) και μου έφυγαν περίπου 20€😰. Το diesel του πατερα μου με 7L/100km κρύο είναι κάπως καλύτερο αλλά καίει και πάλι πολύ όταν θέλω να κάνω διαδρομή μέσα στην πόλη με το σταμάτα ξεκίνα. CNG λες είναι η καλύτερη επιλογή; Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από GodzillaCover
korakios Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε CNG λες είναι η καλύτερη επιλογή; ξεκινάς με το πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο βασικά και τι budget έχεις
getty Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 CNG με την αύξηση τιμών και την περιορισμένη διαθεσιμότητα πρατηρίων δεν ξέρω αν αξίζει θα δείξει ο χρόνος, απλά μεγάλο το κόστος του πειραματισμού.
GodzillaCover Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 45 λεπτά πριν, korakios είπε ξεκινάς με το πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο βασικά και τι budget έχεις Ας πούμε κάνω 15.000 χλμ ετησίως. Το budget εξαρτάται από πολλά. Έχω μια μη σταθερή δουλειά με την οποία δεν πολυασχολούμαι λόγω σχολής και μπορούν να βοηθήσουν και οι γονείς μου, οπότε για βενζινοκίνητο ας πούμε 7.000€, αλλά αν είναι κάτι άλλο που να μπορεί να μου κάνει απόσβεση τη διαφορά το ανεβάζω μέχρι 11.000-12.000€ υποθέτω. Είναι ρευστά όλα αυτά γιατί δεν ξέρω ούτε πόσα λεφτά μπορούν να διαθέσουν οι γονείς μου ούτε πόσο θα δουλέψω τον άλλον μήνα αλλά ναι στο περίπου τόσο…
doctorkostis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Παιζει στην Ελλαδα PHEV δευτερο χερι με 11-12Κ ;
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, doctorkostis είπε Παιζει στην Ελλαδα PHEV δευτερο χερι με 11-12Κ ; Τα πιο φθηνά είναι 13-14Κ αλλά δεδομένου ότι γλιτώνω και τα τέλη κυκλοφορίας και η κατανάλωση βενζίνης θα είναι συνήθως ~0 γιατί τα 10.000 χλμ από τα 15.000 που κάνω είναι σε πόλη, κάπως βγαίνει….. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κατανοήσει πλήρως ούτε πώς λειτουργούν, ούτε πόσο καιρό κάνει να τα παίξει η μπαταρία που έχω ακούσει είναι πανάκριβη ούτε πώς είναι δυνατόν να μου δίνουν τζάμπα ρεύμα… Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από Επισκέπτης
korakios Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, doctorkostis είπε Παιζει στην Ελλαδα PHEV δευτερο χερι με 11-12Κ ; γιαυτό και ρώτησα budget , έστω και καθυστερημένα , κάτι κατάλαβα 😁 λογικό να μπερδεύεται όταν βλέπει κάποιος πχ κάτι τέτοια , τώρα που το car.gr έβαλε αντίστοιχα φίλτρα σαν plugin 2 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Τα πιο φθηνά είναι 13-14Κ δώσε κάποιο παράδειγμα να καταλαβαίνουμε
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, korakios είπε γιαυτό και ρώτησα budget , έστω και καθυστερημένα , κάτι κατάλαβα 😁 λογικό να μπερδεύεται όταν βλέπει κάποιος πχ κάτι τέτοια , τώρα που το car.gr έβαλε αντίστοιχα φίλτρα σαν plugin Ομολογουμένως αυτό μου είχε βάλει την ιδέα. Βέβαια δεν κινήθηκα να το πάρω. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από Επισκέπτης
zanskou Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 παιδιά αν βρείτε plug-in hybrid εστω και 2ο χερι με 13-14Κ και τους δωρεάν φορτιστές που λέτε ρίχτε ένα τηλέφωνο να πάω να πάρω κι εγω 2
GodzillaCover Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, korakios είπε γιαυτό και ρώτησα budget , έστω και καθυστερημένα , κάτι κατάλαβα 😁 λογικό να μπερδεύεται όταν βλέπει κάποιος πχ κάτι τέτοια , τώρα που το car.gr έβαλε αντίστοιχα φίλτρα σαν plugin δώσε κάποιο παράδειγμα να καταλαβαίνουμε Μάλιστα. Το συγκεκριμένο βέβαια είναι και πάλι worth μιας και κάνω διαδρομές σε ΕΟ που θα φορτίσει η μπαταρία και έχει EV mode, σωστά; Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από GodzillaCover
zanskou Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, GodzillaCover είπε Μάλιστα. Το συγκεκριμένο βέβαια είναι και πάλι worth μιας και κάνω διαδρομές σε ΕΟ που θα φορτίσει η μπαταρία και έχει EV mode, σωστά; ev mode στην εθνικη με συγκεκριμενο το ξεχνας. δεν ειναι φτιαγμενο για αυτή τη δουλειά άλλωστε. για πόλη ωστόσο είναι άριστο 2
korakios Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Utopia13 είπε Ομολογουμένως αυτό μου είχε βάλει την ιδέα. Βέβαια δεν κινήθηκα να το πάρω. οκ, αυτά δε φορτίζουν στην μπρίζα , είναι τα λεγόμενα hybrid , και όχι plugin δεν ξέρω μήπως είναι και απλά mildhybrid (μικρή υποβοήθηση , τρικ εταιριών να μειώσουν κάπως τους ρύπους και να πάρουν κονδύλι) η κατανάλωση παραμένει σχεδόν ίδια με ενός απλού βενζινοκίνητου Η πιο οικονομική λύση είναι να βρεις κάποιο μτχ σε άριστη κατάσταση βενζίνης, να είναι συμβατό και να του βάλεις υγραέριο Αν καίει πχ 8λίτρα μέσα στην κίνηση και 9λίτρα υγραέριο Μετά κοιτάς και φυσικού αερίου , αφού υπάρχει πρατήριο (αν είσαι Τρίκαλα είναι πίκρα υπόψιν ξέφυγε εκεί η τιμή και προς το παρών το ξεχνάς) όπως πχ Fiat Punto cng ,αλλά εκτός του οτι είναι αργούτσικο , τα περισσότερα είναι εισαγωγής το Panda τίμιο αλλά μικρό , δεν ξέρω αν θα σε καλύψει ή μετά αν βρεις κάποιο ibiza παραπάνω είναι εργοστασιακά, όχι μετατροπής και διπλου καυσίμου (το ibiza σε νέες εκδόσεις είναι μονού δηλαδή 9λίτρα βενζίνης με ~150χλμ αυτονομίας σε περιοχές που δεν υπάρχει πρατήριο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα