Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό για την Palit δυστυχώς ίσχυε και μακάρι να μην ισχύει πλέον. 

Προσωπικά έχω τις χειρότερες εμπειρίες από Palit & gainward. 

Γι αυτό και τα λιγότερα χρόνια εγγύηση που δίνουν συνήθως συγκριτικά με τις υπόλοιπες. 

• Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Αυτό για την Palit δυστυχώς ίσχυε και μακάρι να μην ισχύει πλέον. 

Προσωπικά έχω τις χειρότερες εμπειρίες από Palit & gainward. 

Γι αυτό και τα λιγότερα χρόνια εγγύηση που δίνουν συνήθως συγκριτικά με τις υπόλοιπες. 

+1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, icenex είπε

Οσο για σενα Optimus μπορει να μην ειμαι ο πατερας σου αλλα κατα την γνωμη μου εκανες λαλακια που πηγες σε palit υλοποιηση 3 φορες εκαψα Palit και χωρις να κανω καν oc. Ελπιζω να μην τρεχεις γιατι δεν μπορουσες να περιμενεις.

Το feedback που εχω παρει απο ατομα που την εχουν ηδη εδω και μερες και την τεσταρουν ανελλιπως ειναι οτι δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα,δεν εχω δει καποιον δλδ να εχει κανει rma ακομα,ολοι μιλανε για μια αθορυβη καρτα που κραταει το τσιπακι σε αρκετα καλες θερμοκρασιες και υπερχρονιζεται αρκετα τιμια.Επισης ειναι reference pcb και οχι custom..

Τωρα εαν εγω ειμαι τοσο ατυχος παντα υπαρχει η επιλογη rma και αργοτερα της εγγυησης..

Δεν κραταω τις καρτες μου για χρονια,καθε γενια αναβαθμιζω..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.

Τα reference PCB που βαζουν οι εταιρειες δεν ειναι ακριβως ιδια; απο Nvidia; τι σχεση εχει αν ειναι Palit/ Gainward κλπ, αυτες δεν βαζουν μονο την ψυκτρα, ή κανω λάθος; (για reference παντα)

Εκτος αν λετε οτι χαλανε λογω υψηλων θερμοκρασιων κλπ οποτε οκ εκει εχει καποιο νοημα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε μιλαμε για καρτες που χαλασαν απο την χρηση και οχι αν ηταν εξαρχης ελαττωματικες. 3 Φορες μου καηκαν palit και ευτυχως λιγο πριν ληξει η εγγυηση τους.Στην μια θυμαμαι ειχαν σκασει οι πυκνωτες, το γνωστο μπαμ.Το ανεφερα γιατι δεν εδωσες και λιγα λεφτα για αυτην, να πω οτι την πηρες 800 ευρω να ελεγα παιρνεις ρισκο αλλα γλυτωνεις λεφτα, αλλα νομιζω και αυτη στα 1200 δεν εκανε?

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.

Την συγκεκριμενη την κοιταγα και εγω, ειναι η overclocked version της Palit οχι η απλη και απο scan.co.uk οταν την ειχανε διαθεσιμη με την αντιστοιχη ισοτιμια εβγανε στα 1365 ευρω περιπου συν τα μεταφορικα (1410 ευρω συνολο). 

http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=3006&lang=en

Απο ψαξιμο που εριξα αφηνω αυτο εδω, εξηγει για την καθε υλοποιηση αν ειναι reference ή custom PCB, ποσα power phases εχει κλπ

https://www.overclock.net/forum/69-nvidia/1706276-official-nvidia-rtx-2080-ti-owner-s-club.html

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, icenex είπε

Βρε μιλαμε για καρτες που χαλασαν απο την χρηση και οχι αν ητανε εξαρχης ελαττωματικες. 3 Φορες μου καηκαν palit και ευτυχως λιγο πριν ληξει η εγγυηση τους.Στην μια θυμαμαι ειχαν σκασει οι πυκνωτες κιολας το γνωστο μπαμ.Το ανεφερα γιατι δεν εδωσες και λιγα λεφτα για αυτην να πω οτι την πηρες 800 ευρω να ελεγα παιρνεις ρισκο αλλα νομιζω και αυτη στα 1200 δεν εκανε?

Ολα στην ζωη ειναι ενα ρισκο,ο καιρος θα δειξει..

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα υλοποίηση από υλοποίηση διαφέρει, αλλά αν δεν έχουν γίνει κραυγαλέες ηλιθιότητες για την μείωση του κόστους π.χ. powercolor rx 480, όλες από άποψη αξιοπιστίας δέν έχουν θέμα αφού ουσιαστικά το vcore είναι locked, απλά να μην είναι κάποια υλοποίηση blower γιατί οι θερμοκρασίες θα είναι 10-15 βαθμούς πάνω από κάποια custom...

Από άποψη απόδοσης θα πώ την εμπειρία μου στην τελευταία γενιά pascal για να μην γράφουμε σεντόνια

Αsus GTX 1080 Strix OC......υλοποίηση φανταστική θερμοκρασίες οκ, αλλά στο δια ταύτα το gp 104 κράσαρε σε οτιδήποτε πάνω από 1960mhz, παντού διάβαζα για 2100, 2050 κλπ, ε εγώ παίζει να είχα από τα χειρότερα τσιπάκια...

Gigabyte Aorus 1080Ti Extreme edition.....αυτή εδώ η "κορυφαία" υλοποίηση είχε και καπέλο κανά 100άρικο από την απλή 1080Ti Αοrus, εδώ υποτίθεται ότι το gp 102 θά ήταν binned chip, και θα σου έδινε κάποια mhz bonus, δεν κάνω συζήτηση αν άξιζε το καπέλο αυτό στην τιμή από οικονομική άποψη...αλλά στο καθαρά τεχνικό κομμάτι ήταν μια απάτη της gigabyte να πουλήσει τις ίδιες κάρτες ένα pcb ΙΔΙΟ στις aorus και να το βαφτίσει είτε extreme edition, είτε waterforce  έιτε WB....

Στην περίπτωση μου η "extreme edition" ήταν μια κάρτα που εκτός από το χάλκινο πλακάκι πίσω από το gpu που δεν προσέφερε απολύτως τίποτε, με το stock bios της "extreme edition" με το που ξεκινούσε να επιταχύνει 3d σε μισό λεπτό πάγωνε η εικόνα και ξανά πίσω στα windows.......

Aυτό το σύμπτωμα το είχαν ΠΑΡΑ πολλοι χρήστες που επέλεξαν την εν λόγω κάρτα, σε ξένα forum υπάρχουν κατεβατά ολόκληρα, αρκετοί τις έκαναν rma και άλλαξαν 2 και 3 κάρτες μέχρι να πετύχουν την σωστή, η άλλη λύση ήταν να φλασαριστεί το bios της απλής aorus (όπως και έκανα), και μαγικά είχα την απλή aorus πλήρως λειτουργική με το κουστούμι της extreme.... το  100αρικο παραπάνω που ζητούσε δεν το βρήκα ακόμη...manual με το msi ab, 1980mhz core clock και εννοείται ότι η δική μου ήταν πιό αργή και από άλλες υλοποιήσεις άλλων εταιριών.. οπότε τα 12 phases και το 150% power target, δεν προσέφεραν απολύτως τίποτε 

Δημοσ.

H αληθεια ειναι οτι μπορουσες να παρεις μια καλυτερη υλοποιηση βρε παιδι μου και εσυ.. 1300αρες plus για palit δεν ειναι οτι καλυτερο. Τελοσπαντων επειδη δεν θελω σε καμια περιπτωση να ακουστω σαν πικροχολος, ελπιζω ολα να πανε καλα και να μην εχεις το παραμικρο θεμα. 

Η αληθεια ειναι οτι αν αποφασιζα να παρω νωρις 2080Ti και εσκαγα τα 1300, δεν θα με πειραζε να περιμενω λιγο παραπανω ή να σκασω λιγο παραπανω αφου εφτασα σε αυτα τα λεφτα για να παρω κατι ποιο ποιοτικο σαν pcb..

Kαι συμφωνω οτι δεν υπηρχε λογος να βιαστεις τοσο πολυ.. Και 1500 να πανε καλυτερα να παρεις κατι καλο οταν ερθει παρα να βιαστεις και να παρεις κατι μετριο ειδικα σε τοσα λεφτα..

Αλλωστε ειχες 1080Ti γιατι να βιαστεις ουτε παιχνιδια υπηρχαν να σε πιεσουν ουτε κατι επι της ουσιας για να τεσταρεις rtx.. Ολα εδειχναν και δειχνουν wait.. Aς ανεβει και λιγο η τιμη τι 1300 τι 1400 τι 1500.. Εχεις πιασει ταβανι ηδη :D

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικα να πω ειμαι ενας απο αυτους που δινουν αρκετα χρηματα να εχουν ενα πολυ καλο pc. Η αληθεια ειναι οτι η nvidia δεν μας τα λεει καλα φετος . Εχει επενδυση σε μια τεχνολογια Turing/RTX μονη της και ζηταει απο τους κατασκευαστες των παιχνιδιων να την αξιοποιησουν ενω παρομοια τεχνολογια θα υπαρχει και στο direct X της microsoft που το πιο πιθανον οι κατασκευαστες παιχνιδιων να κινηθουν προς τα εκει.

Εγω προσωπικα περιμενα η νεα γενια να υποστιριζει σωστα (και οχι οπως οι AMD Vega καρτες) και να εχει HBM2 μνημες .Αντι αυτου εβαλαν GDDR6. Επισης οι επιδοσεις (λογο του οτι δωσανε εμφασει στην RTX τεχνολογια) ειναι σχετικα χαμηλες σε σχεση με την προηγουμενη γενια. Προσωπικη αποψη ειναι οτι κραταμε την 1080ti (και εγω μαζι) και παμε στην επομενη γενια που θεωρητικα θα υποστιριζει 4κ 100+ fps με μια super οθονη 4κ 144hz. 

Επεξ/σία από Aias
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

H αληθεια ειναι οτι μπορουσες να παρεις μια καλυτερη υλοποιηση βρε παιδι μου και εσυ.. 1300αρες plus για palit δεν ειναι οτι καλυτερο. Τελοσπαντων επειδη δεν θελω σε καμια περιπτωση να ακουστω σαν πικροχολος, ελπιζω ολα να πανε καλα και να μην εχεις το παραμικρο θεμα. 

Η αληθεια ειναι οτι αν αποφασιζα να παρω νωρις 2080Ti και εσκαγα τα 1300, δεν θα με πειραζε να περιμενω λιγο παραπανω ή να σκασω λιγο παραπανω αφου εφτασα σε αυτα τα λεφτα για να παρω κατι ποιο ποιοτικο σαν pcb..

Kαι συμφωνω οτι δεν υπηρχε λογος να βιαστεις τοσο πολυ.. Και 1500 να πανε καλυτερα να παρεις κατι καλο οταν ερθει παρα να βιαστεις και να παρεις κατι μετριο ειδικα σε τοσα λεφτα..

Αλλωστε ειχες 1080Ti γιατι να βιαστεις ουτε παιχνιδια υπηρχαν να σε πιεσουν ουτε κατι επι της ουσιας για να τεσταρεις rtx.. Ολα εδειχναν και δειχνουν wait.. Aς ανεβει και λιγο η τιμη τι 1300 τι 1400 τι 1500.. Εχεις πιασει ταβανι ηδη :D

Και βεβαια θα μπορουσα αλλα δεν θελω να περιμενω μεχρι τον Νοεμβριο και βαλε ισως.

Μην ξεχνας οτι ειμαι ισως ο μονος που εχει κανει τον Δουκα pre order απο τον Αυγουστο μαζι με αλλες 3 διαφορετικες υλοποιησεις απο ξεχωριστα μαγαζια.

Οποιος θελει να περιμενει σιγουρα θα μπορεσει να βρει απο καποιο αλλο brand,εγω οχι δεν μπορω..

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλύτως optimus....

Μόλις μου είπε στο τηλέφωνο για duke unkown delivey date, κοίταξα τι είχε διαθέσιμο και πήγα στην giga..., 

βασικά ούτε χωρίς κάρτα και γενικά χωρίς pc διατίθεμαι να περιμένω όταν αναβαθμίζω,πρώτα αγοράζω το νέο part και στην συνέχεια ψάχνομαι να διώξω το προηγούμενο...

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Και βεβαια θα μπορουσα αλλα δεν θελω να περιμενω μεχρι τον Νοεμβριο και βαλε ισως.

Μην ξεχνας οτι ειμαι ισως ο μονος που εχει κανει τον Δουκα pre order απο τον Αυγουστο μαζι με αλλες 3 διαφορετικες υλοποιησεις απο ξεχωριστα μαγαζια.

Οποιος θελει να περιμενει σιγουρα θα μπορεσει να βρει απο καποιο αλλο brand,εγω οχι δεν μπορω..

Ποτε την περιμενεις με το καλο; Εγω λογικα σημερα αν δεν στραβωσει κατι θα εχω την MSI Gaming Trio X, θα την στησω κλπ και θα ανεβασω νουμερακια/benches πολυ συντομα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταξυ μας δεν πιστευω να ειναι τοσο τραγικοι εκει στην palit και σε καρτα σε αυτα τα χρηματα να κανουν γυφτιες και να βαζουν μαπα υλικα.Αν το κανουν τοτε ειναι αξιοι της μοιρας τους. Απλα ειμαι προκατειλημμενος απο 3 διαφορετικες εμπειριες με την palit και εκτοτε δεν τις ξαναγγιξα..

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε στείλτε μου κάποιος για καμιά βδομάδα ναούμε την 2080ti σας να δω λίγο το φώς ναούμ

δανεική μωρέ ναούμ

Επεξ/σία από Acmilangr2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...