HALF EVIL Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε Ναι αλλά ο θείος μου είναι αστυνομικός Εμένα ήταν αξιωματικός στα υποβρύχια.
pabou13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, optimus prime είπε Το ξερω αγορινα μου,το ξερω.. Απλα λυπαμαι γιατι εγω εχω την δυνατοτητα να παρω μια πανακριβη καρτα ενω κατι αλλα παιδια που περιμεναν πως και πως να αναβαθμισουν τους μαμησε η NVidia με τις τιμες της και ο Τραμπ με το φεσι του.. Καλοριζικη σου ευχομαι και να περασεις ατελειωτες ωρες φανταστικου 4k gaming.. Ποτε την αναμενεις την Palit; Ποσο την τσιμπησες αν επιτρεπεται; 🙂
Acmilangr2 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Και εγώ έχω την δυνατότητα. Αλλά δεν θα τους κάνω την χάρη
pabou13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 20 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Και εγώ έχω την δυνατότητα. Αλλά δεν θα τους κάνω την χάρη Εκμεταλλεύεται το μονοπώλιο στην high end - enthusiast κατηγορία και σφάζει, έχεις ένα 4Κ monitor και επειδη θες να παίζεις με κομπλέ fps στην αναλυση αυτη σου λεει ριχτην την καταθεση Παντως εχεις απιθανο Monitor, να το χαιρεσαι! Η 1080ti σε καλυπτει στην αναλυση αυτη; τι fps βγαζεις περιπου και σε τι ρυθμισεις;
malakudi Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Στις 7/10/2018 στις 12:32 ΜΜ, malakudi είπε Ο φίλος που έχει ήδη την 2080 μπορεί να κάνει δύο test που με ενδιαφέρουν; 1. hashcat test => https://hashcat.net/hashcat/ κατεβάζεις το latest binary (4.2.1), αποσυμπιέζεις, και τρέχεις από command line: hashcat64.exe --benchmark --benchmark-all -w 4 -O > results.txt Και μας ανεβάζεις το αρχείο αποτελεσμάτων. Παίρνει περίπου 1 ώρα και κάτι, οπότε βάλτο όταν δε θα θες να χρησιμοποιήσεις το PC. 2. nvdec/nvenc test Κατεβάζεις latest ffmpeg από https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/ και τρέχεις την παρακάτω εντολή: ffmpeg.exe -hwaccel cuvid -c:v h264_cuvid -f mpegts -i HD-h264.ts -vcodec h264_nvenc -preset slow -c:a copy -f mpegts -y output.ts Το αρχείο εισόδου το κατεβάζεις από εδώ: https://samples.ffmpeg.org/V-codecs/h264/HD-h264.ts και σημειώνεις τα τελικά fps. Δοκίμασε και 2 instances ταυτόχρονα για να δούμε αν πέφτει στο μισό η απόδοση, που θα σημαίνει ότι η 2080 έχει μόνο ένα NVEC κύκλωμα. Σε αυτό την περίπτωση, το δεύτερο instance το βάζεις να σώσει στο output2.ts Η 1070 Ti πετυχαίνει περίπου 305 fps, το οποίο παραμένει και με 2 instances, γιατί έχει 2 nvenc circuits. Ευχαριστώ πολύ Μία από τα ίδια για όποιον τυχερό έχει ήδη την 2080 Ti. Ειδικά το (2) όπου η 2080 έχει απογοητεύσει, να δούμε τι κάνει και η 2080 Ti.
BabisTs Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, Fulgore είπε Γιαυτο και την εβγαλα πιο παλια την υπογραφη μου,γιατι καποιοι ειχαν πει οτι πουλαω μοστρα με το hw. Παντως 1000ευρω για 2080,απλα not worth it. Η μονη 2080 που αξιζει(απο Ελλαδα)ειναι η Msi duke που παιζει κατω απο τα 900ευρω. Βεβαια το κακο ειναι οτι μονο 2 σκρουτζομαγαζα τις εχουν σε χαμηλες τιμες,αλλα κατοπιν παραγγελιας(κοινως κουκουρουκου,μια ζωη στο περιμενε). Έχουμε ξανά αναφέρει αν αξίζουν τις υπάρχουσες τιμές τόσο η 2080 αλλά τόσο και η 2080ti.....Τωρα από εκεί και πέρα αν αξίζει ο Δούκας να τον πάρεις από no name μαγαζί γιατί βγαίνει στα 897 ευρώ από Ελλάδα και να μην ξέρεις από after sales τι θα γίνει αν χρειαστεί για να σε εξυπηρετήσει...Εγώ προσωπικά αγόραζα πάντα από σχετικά "καλά " μαγαζιά ελληνικά ή ξένα πληρώνοντας πάντα αυτήν την "σχετικά καλή ονομασία τους" στην τιμή του προϊόντος... Όσο για την Asus από εξωτερικό πάντα που αγόρασα και βγαίνει στα 950ευρω (και αφού δίνει και δωράκι για αυτό πέφτει τόσο η τιμουλα της) τότε ναι αξίζει καλύτερα από τον δούκα μιας και μιλάμε για μια υλοποίηση που αφήνει τις msi 7-10 βαθμούς πίσω που από ότι ξέρουμε ότι είναι σημαντική διαφορά και μετράει όσον αφορά στα ρολόγια των Turing.... 1
Acmilangr2 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, pabou13 είπε Εκμεταλλεύεται το μονοπώλιο στην high end - enthusiast κατηγορία και σφάζει, έχεις ένα 4Κ monitor και επειδη θες να παίζεις με κομπλέ fps στην αναλυση αυτη σου λεει ριχτην την καταθεση Παντως εχεις απιθανο Monitor, να το χαιρεσαι! Η 1080ti σε καλυπτει στην αναλυση αυτη; τι fps βγαζεις περιπου και σε τι ρυθμισεις; Ανάλογα το παιχνίδι. Ultra παίζω με AA off. Shadow of Tomb raider 55-65fps. Και σε νέους τίτλους κάπου εκεί βλέπω να είναι και αν. Στα περισσότερα μέχρι πιάνω 60-80fps (εξαίρεση κάποια ελαφρά πχ FIFA σηκώνει 120fps, Forza Motorsport 7 100fps) Το pcman παράδειγμα το έχει άνετα 144fps Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από Acmilangr2
Fulgore Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, BabisTs είπε Έχουμε ξανά αναφέρει αν αξίζουν τις υπάρχουσες τιμές τόσο η 2080 αλλά τόσο και η 2080ti.....Τωρα από εκεί και πέρα αν αξίζει ο Δούκας να τον πάρεις από no name μαγαζί γιατί βγαίνει στα 897 ευρώ από Ελλάδα και να μην ξέρεις από after sales τι θα γίνει αν χρειαστεί για να σε εξυπηρετήσει...Εγώ προσωπικά αγόραζα πάντα από σχετικά "καλά " μαγαζιά ελληνικά ή ξένα πληρώνοντας πάντα αυτήν την "σχετικά καλή ονομασία τους" στην τιμή του προϊόντος... Όσο για την Asus από εξωτερικό πάντα που αγόρασα και βγαίνει στα 950ευρω (και αφού δίνει και δωράκι για αυτό πέφτει τόσο η τιμουλα της) τότε ναι αξίζει καλύτερα από τον δούκα μιας και μιλάμε για μια υλοποίηση που αφήνει τις msi 7-10 βαθμούς πίσω που από ότι ξέρουμε ότι είναι σημαντική διαφορά και μετράει όσον αφορά στα ρολόγια των Turing.... Απο την στιγμη ομως που οι τιμες δεν αλλαζουν( δεν εχει αλλαξει η κατασταση προς το καλυτερο) οπως και η διαθεσιμοτητα ειναι λογικο και αναμενομενο να ξανααναφερονται τα ιδια και τα ιδια. Για τα πιο γνωστα καταστηματα δεν εχεις αδικο,αλλα στην παρουσα φαση περαν της gigabyte απο msystems,οι αλλες υλοποιησεις απο you/mg manager/πλαισιο πχ πανε πανω απο 1000ρικο που προφανως παρα ειναι μεγαλη η τιμη για αυτες τις επιδοσεις παντα. Περαν τουτου η Strix οντως ειναι παρα πολυ καλη υλοποιηση(πιθανως η επομενη αγορα μου απο πλευρας υλοποιησης/εταιρειας)αλλα ακομα και απο εξωτερικο η τιμη της ειναι δυστηχως ψηλη αφου ακομα και με το παιχνιδι δωρο,μιλαμε στην ουσια για 1000ευρω καρτα γραφικων. Προφανως το σχολιο μου δεν παει προς τους ηδη αγοραστες που εκαναν την δικη τους επιλογη(και δικαιωμα τους φυσικα)αλλα πιο πολυ στους υπολοιπους που μπαινουν τελευταια στο θεμα και ρωταγε τι παιζει με την ολη φαση των νεων καρτων.
Dinoel Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, BabisTs είπε Έχουμε ξανά αναφέρει αν αξίζουν τις υπάρχουσες τιμές τόσο η 2080 αλλά τόσο και η 2080ti.....Τωρα από εκεί και πέρα αν αξίζει ο Δούκας να τον πάρεις από no name μαγαζί γιατί βγαίνει στα 897 ευρώ από Ελλάδα και να μην ξέρεις από after sales τι θα γίνει αν χρειαστεί για να σε εξυπηρετήσει...Εγώ προσωπικά αγόραζα πάντα από σχετικά "καλά " μαγαζιά ελληνικά ή ξένα πληρώνοντας πάντα αυτήν την "σχετικά καλή ονομασία τους" στην τιμή του προϊόντος... Όσο για την Asus από εξωτερικό πάντα που αγόρασα και βγαίνει στα 950ευρω (και αφού δίνει και δωράκι για αυτό πέφτει τόσο η τιμουλα της) τότε ναι αξίζει καλύτερα από τον δούκα μιας και μιλάμε για μια υλοποίηση που αφήνει τις msi 7-10 βαθμούς πίσω που από ότι ξέρουμε ότι είναι σημαντική διαφορά και μετράει όσον αφορά στα ρολόγια των Turing.... από που την πήρες την strix γιατί ενδιαφέρομαι.
icenex Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι τρεχατε κοσμε θα τελειωσουν οι καρτες με τα 1000 ευρω με 0-1% παραπανω επιδοσεις απο 1080ti των 800 ευρω.Παιδια λιγο συνεση μην πετατε μπαρουφες και παιρνετε στο λαιμο σας κοσμο.Ακου εκει που φτασαμε να δικαιολογουμε καρτα που δεν θα επρεπε να κανει πανω απο 700 ευρω η καλυτερη υλοποιηση, αντι αυτου προτεινετε παρτε τωρα που ειναι 900+ μην φτασει 1000+ Γελανε και οι ρεγγες.. οσα ειναι τα ευρω αλλες τοσες φορες ας μην αξιωθω να παρω καρτα απο αυτην την γενια με τετοιες τιμες και αυτο παντα αναλογικα με τις επιδοσεις τους. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από icenex
SPANK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, icenex είπε Ναι τρεχατε κοσμε θα τελειωσουν οι καρτες με τα 1000 ευρω με 0-1% παραπανω επιδοσεις απο 1080ti των 800 ευρω.Παιδια λιγο συνεση μην πετατε μπαρουφες και παιρνετε στο λαιμο σας κοσμο.Ακου εκει που φτασαμε να δικαιολογουμε καρτα που δεν θα επρεπε να κανει πανω απο 700 ευρω η καλυτερη υλοποιηση, αντι αυτου προτεινετε παρτε τωρα που ειναι 900+ μην φτασει 1000+ Γελανε και οι ρεγγες.. οσα ειναι τα ευρω αλλες τοσες φορες ας μην αξιωθω να παρω καρτα απο αυτην την γενια με τετοιες τιμες αναλογικα με τις επιδοσεις των καρτων. Όποιος θέλει μπορεί να δει άπειρα benchmarks και να αποφασίσει αν αξίζει ή όχι η μετάβαση στην καινούργια γενιά με βάση το hardware που έχει και τις δικιές του ανάγκες , από εκεί και πέρα επειδή βγήκαν καινούργιες κάρτες δεν σημαίνει ούτε ότι πρέπει να τις αγοράσουμε ούτε ότι δεν πρέπει , ο καθένας αποφασίζει με τα δικά του standar , το αν αξίζει η όχι στην επόμενη γενιά είτε της Amd είτε τις nvidia είναι τελείως υποκειμενικό. Υ.Γ : Άσε τους χαρακτηρισμούς στην άκρη ότι θέλει μπορείς να το εκφράσεις σε pm 3
icenex Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, SPANK είπε Όποιος θέλει μπορεί να δει άπειρα benchmarks και να αποφασίσει αν αξίζει ή όχι η μετάβαση στην καινούργια γενιά με βάση το hardware που έχει και τις δικιές του ανάγκες , από εκεί και πέρα επειδή βγήκαν καινούργιες κάρτες δεν σημαίνει ούτε ότι πρέπει να τις αγοράσουμε ούτε ότι δεν πρέπει , ο καθένας αποφασίζει με τα δικά του standar , το αν αξίζει η όχι στην επόμενη γενιά είτε της Amd είτε τις nvidia είναι τελείως υποκειμενικό. Υ.Γ : Άσε τους χαρακτηρισμούς στην άκρη ότι θέλει μπορείς να το εκφράσεις σε pm Καταρχας δεν χαρακτηρισα κανεναν αλλα προφανως η δικη μου αποψη δεν πρεπει να ειπωθει που λεω να μην αγορασει καποιος επειδη δεν αξιζει στα χρηματα που ζητανε βαση επιδοσεων. Ενω τα μελη που προτεινουν να αγορασουν σε αυτες τις τιμες ειναι λογικο με την δικαιολογια οτι οι τιμες θα παρουν και αλλο τον ανηφορο ειναι λογικο.Fair enough... να ξερω απο εδω κ μπρος πως να κινηθω σαν μελος του φορουμ. 1
SPANK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, icenex είπε Καταρχας δεν χαρακτηρισα κανεναν αλλα προφανως η δικη μου αποψη δεν πρεπει να ειπωθει που λεω να μην αγορασει καποιος επειδη δεν αξιζει στα χρηματα που ζητανε βαση επιδοσεων. Ενω τα μελη που προτεινουν να αγορασουν σε αυτες τις τιμες ειναι λογικο με την δικαιολογια οτι οι τιμες θα παρουν και αλλο τον ανηφορο ειναι λογικο.Fair enough... να ξερω απο εδω κ μπρος πως να κινηθω σαν μελος του φορουμ. Φυσικά και όλοι μπορούμε να εκφέρουμε και εκφέρουμε γνώμες , αλλά όπως σου είπα το αν αξίζει η όχι κάτι να αγοράσει κάποιος με βάση τα χρήματα , επιδόσεις κτλ είναι ανάλογα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας και τι ζητάει , και δεν είδα κάποιον να λέει αγοράστε με αυτές τις τιμές , απλά αν κάποιος έχει αποφασίσει να αγοράσει την εκάστοτε κάρτα καλό θα ήταν να το κάνει τώρα πριν ανέβουν και άλλο οι τιμές. Υ.Γ : Ας μην βγούμε άλλο offtopic , ότι άλλο θέλεις μπορούμε ευχαρίστως να τα πούμε σε pm 2 1
optimus prime Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κοιτα φιλε πρεπει να μαθεις να επεξεργαζεσαι αυτα που διαβαζεις.. Εγω και ο καθε ενας εδω δεν ειμαστε ουτε ο πατερας σου να σε επηρεασουμε ουτε τιποτα επαγγελματιες αναλυτες και συμβουλατορες. Προφανως η αναφορα γινεται για αυτους που σκεφτονται να αγορασουν αλλα ισως εχουν στο μυαλο τους οτι οι τιμες θα πεσουν στο προσεχες μελλον. Ηδη εχουν παρει τον ανηφορο απο την προηγουμενη εβδομαδα,ειδικα στην Ευρωπη.. Δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος για να καταλαβεις μετα απο τοσα νεα που βρισκεις στο διαδικτυο καθημερινα οτι οι τιμες θα ανεβουν και αλλο.. Τωρα απο εκει και περα νοημοσυνη εχουν ολοι να κρινουν αυτα που διαβαζουν και να παρουν τις αποφασεις τους.. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από optimus prime 1 1
icenex Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Τεσπα τα λεγομενα μου μεταφραστηκαν με λαθος τροπος ή εγω δεν τα διατυπωσα σωστα οπως και να εχει ζηταω συγνωμη για αυτο.Αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι οι τιμες ειναι ηδη στα υψη και δεν ειναι υποκειμενικο ουτε εχει να κανει με αναγκες.Οταν καποιος εχει αναγκη απο συγκεκριμενο hardware το αν το ακριβοπληρωσει ή οχι αυτο ειναι δικο του θεμα. Οσο για σενα Optimus μπορει να μην ειμαι ο πατερας σου αλλα κατα την γνωμη μου εκανες λαλακια που πηγες σε palit υλοποιηση 3 φορες εκαψα Palit και χωρις να κανω καν oc. Ελπιζω να μην τρεχεις γιατι δεν μπορουσες να περιμενεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις