Spartan117 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Η Strix φαίνεται να έχει την καλύτερη PCB για 2080. 1
DaRkRaGe Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα σας πω και εγώ λοιπόν την ιστορία μου. Πούλησα πρόσφατα την 1080 μου πριν βγουν τα actual benchmarks με την λογική να πάρω 2080. Περίμενα λοιπόν 2 εβδομάδες χωρίς pc για να δω επιδόσεις και να εντυπωσιαστώ. Παράλληλα με την αναμονή, μιλούσα με διάφορα Ελληνικά καταστήματα για την διαθεσιμότητα και όλοι μου έλεγαν από Νοέμβριο, δεν με ξενέρωσε αυτό όμως ιδιαίτερα διότι evga eu και amazon είχαν διαθεσιμότητα. Για να μην μακρηγορώ, μετά από τους stable drivers και αρκετούς reviewers η απογοήτευση μου ήταν τεράστια, όχι μονό το RTX και το DLSS μου είναι παντελώς άχρηστα (παίζω σε 1440p και όχι 4k), άλλα η 2080 σε πολλούς τίτλους δεν μπορεί να ξεπεράσει την 1080 τι και εκεί που την ξεπερνάει η διαφορά κυμαίνεται από 5 έως 9%. Επίσης η 1080 τι μπορεί να έχει λίγο πιο αργή μνήμη (11GBPS vs 14GBPS) άλλα έχει 11G μνήμη και 352-bit interface σε σύγκριση με 256-bit της 2080 καθώς και 484GB/s bandwith έναντι 448GB/s. Επίσης για όσους θεωρείτε την 1080τι παλαιή καρτα, να υπενθυμίσω οτι το release έγινε 1 χρόνο μετα την 1080. Ρίξτε και μια ματία εδώ: http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-2080-vs-Nvidia-GTX-1080-Ti/4026vs3918 στα περισσότερα test η 1080 ti είναι μπροστά. Πήγα λοιπόν και αγόρασα μια καινούργια MSI 1080 ti στα 800 euro, γνωρίζοντας ότι η τιμή είναι τσιμπημένη άλλα η κάρτα ήταν άμεσα διαθέσιμη, καινούργια και καλή υλοποίηση με υψηλές δυνατότητες overclock. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την αγορά και τις επιδόσεις και θα περιμένω την επομένη γένια των 7nm οπού εκεί θα δούμε μεγάλες διαφορές λόγο λιθογραφίας, θα έχει ωριμάσει το RTX/DLSS ή ότι άλλη τρέλα έρθει στην Nvidia να ενσωματώσει και πιστεύω ότι θα δούμε και εξαιρετικές τιμές λόγο ανταγωνισμού με την AMD Navi. Ο λόγος του post δεν είναι να δικαιολογήσω την αγορά μου σε κανέναν αλλά να βοηθήσω κάποιον που μπορεί να βρίσκεται με το ίδιο δίλημμα οπού βρισκόμουν και εγώ παραθέτοντας αδιάψευστα γεγονότα. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2018 από DaRkRaGe 7 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Ήσουν κι εσύ για EVGA bundle, αλλά είναι sold out ακόμα και τα ανανεωμένα (χειρότερα)...
oceanborngr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Νομιζω ειναι λαθος καποιος με GTX 1080 η 1080ti να ανεβει σε Τuring πριν καταλαβουμε πληρως τι οφελη θα έχουμε στο gaming. Ακομη γελαμε με το Mantle που ηθελε να σπρωξει η AMD μια φορα και εναν καιρο και για τις καρτες γραφικων και για τα πρωτα APUs, ποιος μπορει να ειναι σιγουρος οτι δε θα συμβει το ιδιο και με το ray tracing?
Fulgore Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, DaRkRaGe είπε Πήγα λοιπόν και αγόρασα μια καινούργια MSI 1080 ti στα 800 euro, γνωρίζοντας ότι η τιμή είναι τσιμπημένη άλλα η κάρτα ήταν άμεσα διαθέσιμη, καινούργια και πολύ καλή υλοποίηση με υψηλές δυνατότατες overclock. Την μονη Msi 1080ti στα 800ευρω που βλεπω αμεσα διαθεσιμη απο Ελλαδα(δεν εγραψες καπου νομιζω αν αγορασες απο εδω ή απο εξωτερικο)ειναι η Armor που δεν την λες σε καμια περιπτωση καλη υλοποιηση https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=msi+1080ti
FORIS78 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) η armor έχει ακριβώς το ίδιο pcb με την gaming x η μονή και σημαντική διάφορα που έχουν είναι το σύστημα ψύξης, και το οτι δεν εχει backplate θα είναι γύρω στου 5 βαθμούς θερμότερη από επιδόσεις και oc ειναι το ιδιο γιαυτό και οποίος ήθελε να την βάλει σε νερό επαιρνε την armor και γλίτωνε τα παραπάνω χρήματα της x Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2018 από FORIS78 1
Aten-Ra Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, oceanborngr είπε Νομιζω ειναι λαθος καποιος με GTX 1080 η 1080ti να ανεβει σε Τuring πριν καταλαβουμε πληρως τι οφελη θα έχουμε στο gaming. Ακομη γελαμε με το Mantle που ηθελε να σπρωξει η AMD μια φορα και εναν καιρο και για τις καρτες γραφικων και για τα πρωτα APUs, ποιος μπορει να ειναι σιγουρος οτι δε θα συμβει το ιδιο και με το ray tracing? Πρώτον, το ότι έχεις DX-12 και Vulkan με όλα αυτά τα Low Level features μάλλον το χρωστάμε στην AMD και στο Mantle. Δεύτερον, η MS ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2018 το DXR που είναι RT μέσω του DX-12 και τρέχει σε όλες τις κάρτες (AMD & NVIDIA). Άρα σιγά σιγά θα το χρησιμοποιήσουν παιχνίδια και σε PC αλλά και σε μελλοντικές κονσόλες. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2018 από Aten-Ra 2
DaRkRaGe Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Την μονη Msi 1080ti στα 800ευρω που βλεπω αμεσα διαθεσιμη απο Ελλαδα(δεν εγραψες καπου νομιζω αν αγορασες απο εδω ή απο εξωτερικο)ειναι η Armor που δεν την λες σε καμια περιπτωση καλη υλοποιηση https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=msi+1080ti Την armor πήρα από Ελλάδα, μια χαρά υλοποίηση είναι και έχει και πολύ καλό εργοστασιακό oc ειδικά για κάποιον σαν εμένα που δεν τον ενδιαφέρει να πειραματίζεται ούτε να ασχολείται με το hardware. Τώρα για θερμοκρασίες, full load μέχρι 75c max έχω δει όποτε νομίζω καλά είναι. Σίγουρα θα υπάρχουν και πολύ καλύτερες υλοποιήσεις δεν αντιλέγω αλλά όπως ανέφερα και πριν αυτή ήταν διαθέσιμη και έως τώρα όλα παίζουν super 6 ώρες πριν, GeorgeMan είπε Ήσουν κι εσύ για EVGA bundle, αλλά είναι sold out ακόμα και τα ανανεωμένα (χειρότερα)... Δεν ξέρω τι είναι αυτό το bundle που αναφέρεις, δεν το έχω ξανά ακούσει. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2018 από DaRkRaGe 1
ilos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Πάντως 800 ευρώ για την armor δε θα τα έδινα τώρα, και ας γράφω ότι μόνο η 2080ti αξίζει από τη νέα σειρά. Η κάρτα σύμφωνα με το gamers nexus έχει cooler που είναι για μέχρι 1070 tdp με λεπτά fins και μόνο 2 fans. Καλό είναι να κοιτάς σε πόσες στροφές δουλεύουν τα fans αλλά και τα ρολόγια στη κάρτα όχι μόνο τις θερμοκρασίες. Όποτε ανεβαίνεις σε temps το gpu boost ρίχνει τα ρολόγια οπότε κάποια στιγμή έρχεται "ισορροπία". Δηλαδή οι 76 βαθμοί δε λένε από κάτι μόνοι τους αν η κάρτα έχει προφίλ να στροφάρουν τέρμα τα fans και έχει πιάσει ήδη thermal thresholds και έχει ρίξει ρολόγια. https://www.gamersnexus.net/hwreviews/2927-msi-1080ti-armor-review-high-temps?showall=1 1
ZELOMOTH Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, DaRkRaGe είπε ............................................. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το bundle που αναφέρεις, δεν το έχω ξανά ακούσει. Ποιος ειναι αυτος ο Ίκας? Και που ξερω εγω πότε θα αρρωστησω?😭 1
Fulgore Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, DaRkRaGe είπε Την armor πήρα από Ελλάδα, μια χαρά υλοποίηση είναι και έχει και πολύ καλό εργοστασιακό ocθερμοκρασίες, full load μέχρι 75c max έχω δει όποτε νομίζω καλά είναι. Έγραψες πιο πάνω για πολύ καλή υλοποίηση και η συγκεκριμένη δεν είναι. Πολύ καλή υλοποίηση είναι η Gaming X αυτό λέω. Απλά για ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα μην μπερδεύεται ο κόσμος.
DaRkRaGe Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Έγραψες πιο πάνω για πολύ καλή υλοποίηση και η συγκεκριμένη δεν είναι. Πολύ καλή υλοποίηση είναι η Gaming X αυτό λέω. Απλά για ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα μην μπερδεύεται ο κόσμος. To cooler της εννοείτε ότι είναι κατώτερο από της gamimg X, το PCB όμως είναι ολόιδιο. Στην ουσία είναι η Gaming X με άλλο cooler, οπότε δεν την λες και κακή υλοποίηση. Κακή υλοποίηση λες κάτι inno 3d πλαστικές σαπίλες με stock PCB ή κάτι περίεργες υλοποιήσεις blower style. Εάν έχεις χρόνο δες αυτό και θα καταλάβεις: https://www.youtube.com/watch?v=BNQtfNFCWa8 Γενικά είναι θορυβώδης κάρτα άλλα δεν έχω δει καθόλου throttle και οι θερμοκρασίες όπως ανέφερα ήταν κάλες (έχω το GPU meter gadget στην δεύτερη οθόνη και παρακολουθώ ρολόγια και thermals). Ίσως παίζει ρόλο και ότι έχω πολύ κάλο air flow στο κουτί και υδρόψυξη. Σε γενικές γραμμές πάντως σίγουρα θα συμφωνήσω μαζί σου το ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες υλοποιήσεις σε thermals και ομορφιά. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2018 από DaRkRaGe
BabisTs Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 800 ευρώ σε gpu και έστω χωρίς backplate.....no way από μένα...σε αυτές τις κατηγορίας gpu έστω κάποια πράγματα πρέπει να είναι must... Δεν μιλάμε και για το σύστημα ψύξης που είναι οριακό για αυτήν την gpu(τo cooler της armor εννοείτε ότι είναι κατώτερο από της gamimg X).... 2
Fulgore Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, DaRkRaGe είπε To cooler της εννοείτε ότι είναι κατώτερο από της gamimg X, το PCB όμως είναι ολόιδιο. Στην ουσία είναι η Gaming X με άλλο cooler, οπότε δεν την λες και κακή υλοποίηση. Κακή υλοποίηση λες κάτι inno 3d πλαστικές σαπίλες με stock PCB ή κάτι περίεργες υλοποιήσεις blower style. Εάν έχεις χρόνο δες αυτό και θα καταλάβεις: https://www.youtube.com/watch?v=BNQtfNFCWa8 Γενικά είναι θορυβώδης κάρτα άλλα δεν έχω δει καθόλου throttle και οι θερμοκρασίες όπως ανέφερα ήταν κάλες (έχω το GPU meter gadget στην δεύτερη οθόνη και παρακολουθώ ρολόγια και thermals). Ίσως παίζει ρόλο και ότι έχω πολύ κάλο air flow στο κουτί και υδρόψυξη. Σε γενικές γραμμές πάντως σίγουρα θα συμφωνήσω μαζί σου το ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες υλοποιήσεις σε thermals και ομορφιά. Δεν χρειαζεται να καταλαβω κατι αλλο αγαπητε,ημουν πολυ συγκεκριμενος σε αυτο που εγραψα. Η Armor ειναι μια πολυ καλη καρτα οπως αναφερθηκε ή για να μπει σε νερο ή αν την αγορασεις σε τιμη χωμα ακριβως γιατι εχει σημαντικες ελλειψεις. Το οτι εχει το ιδιο pcb με την ακριβοτερη X δεν την κανει ταυτοχρονα πολυ καλη υλοποιηση,ειδικα σε αυτη την τιμη. Στις 29/9/2018 στις 2:28 ΜΜ, DaRkRaGe είπε Πήγα λοιπόν και αγόρασα μια καινούργια MSI 1080 ti στα 800 euro, γνωρίζοντας ότι η τιμή είναι τσιμπημένη άλλα η κάρτα ήταν άμεσα διαθέσιμη, καινούργια και καλή υλοποίηση με υψηλές δυνατότητες overclock. Ο λόγος του post δεν είναι να δικαιολογήσω την αγορά μου σε κανέναν αλλά να βοηθήσω κάποιον που μπορεί να βρίσκεται με το ίδιο δίλημμα οπού βρισκόμουν και εγώ παραθέτοντας αδιάψευστα γεγονότα. Και ο λογος που τα γραφω τα παραπανω ειναι γιατι εγραψες αυτο. Δεν ξερω αν αυτοι που σου εκαναν τα likes ειδαν το μοντελο και την τιμη αλλα εννοειται οτι δεν αξιζει τετοια 1080ti στην τιμη αυτη. Δεν εχει backplate καρτα κοντα στα 1000ευρω,χειροτερες θερμοκρασιες και θορυβο (και αν την πηρες απο το πρωτο μαγαζι ειναι και επιφοβο στο κομματι του Rma),ε καλη υλοποιηση δεν την λες σε καμια περιπτωση. Αν μιλαγαμε για 700ευρω και κατω να το καταλαβω μιας και εκει θα παταγες και στο γεγονος οτι ειναι αισθητα φθηνοτερη απο τις 2080. Δεν σε κραζω γιατι πηρες 1080ti, και εγω 1080ti πηρα πριν λιγες μερες,απλα η αγορα που εκανες δεν ειναι η καλυτερη δυνατη για το μνμ που θες να περασεις. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2018 από Fulgore
Προτεινόμενες αναρτήσεις