Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Wolf79 είπε

Έχοντας ταξιδέψει μέσα από Comm64, Amstrad 464/6128, Amiga 500 κτλ η πρώτη υλοποίηση αν θυμάμαι καλά που πήρα ήταν η Voodoo τo '96 και μετά την Banshee το '98. Μιλάμε για άλλες εποχές και άλλο gaming. Pure gaming και Pixel κάθε μήνα. Θυμάμαι που είχα μείνει μακακας επειδή κατάλαβα ότι χρειάζομαι 2η κάρτα που θα αναλάβει το 3D κομμάτι.

Τεσπα, χειρότερα γραφικά αλλά άλλη αίσθηση...

Τώρα λίγα πράγματα μου κάνουν εντύπωση πλέον. Πέρασα από όλα τα στάδια και αναφέρομαι σε hard-core gaming, όχι e-peen 10ετιας. Μεγαλη συζήτηση...

Αν με ρώταγες τι αναρωτιέμαι τώρα;

Είμαι με G1 970 oc'ed και περίμενα αυτή τη γενιά για αναβάθμιση. Αναφερομαι για 1080p, μην παει ψηλα το μυαλο σας. Ειμαι σε δίλημμα. 1080ti=2080 και δεν ξέρω πόσο boost θα πάρουν (Αν παρουν) οι drivers όταν ξεστοκαρουν τις Pascal. Το RTX θα πιασει αλλα ειναι νωρις, ειναι μια καλη αρχη όμως. Δεν ειναι Hairworks για να failάρει. Δινει περισσοτερα πραγματα οπτικα...

Με τη σειρά 2xxx απογοητευτικά Όπως και οι περισσότεροι αλλά η Nvidia ξέρει τι κάνει και ποτέ το κάνει χρονικά. Άλλωστε δεν θα ήθελε να λανσάρει μία καινούργια τεχνολογία (λίγο πολύ beta testing) οταν ο ανταγωνιστης πιεζει. Τωρα μπορεί! Η επόμενη γενιά θα πατήσει γκάζι και λογικά θα είναι πολύ δυνατό. Πιο ώριμη η αγορά, πιο ωριμη η τεχνολογία, πιο ώριμοι οι devs και πολλά αλλά (εκ των οποίων εμείς δεν γνωρίζουμε τα του παρασκηνιου).

Το ερώτημα ωστόσο για μένα παραμένει...1080ti ή 2080 με το αντίστοιχο αντίτιμο (μπας και ανέβουν οι drivers και όλες οι θεωρίες συνομωσίας που ευνοούν την τελευταία γενια);

Αν παίζεις στα 1080 και θα εξακολουθήσεις για κάμποσο καιρό ακόμα,  ίσως να είσαι από τους λίγους που τους ενδιαφέρει το RT.  Γνώμη μου να πας σε 2080 , ούτως ή άλλως σε αυτή την ανάλυση και οι δύο θα σε καλύψουν πλήρως.   Το μόνο θέμα είναι το οικονομικό. Χονδρικά η 2080 θα είναι +/- 300 ευρώ πάνω από την 1080ti. 

8 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Και στου Guru3D στο Wolfenstein τρώει καλή τάπα το 1080Ti:

index.php?ct=articles&action=file&id=437

Σε 1440 που μας ενδιαφέρει τι γίνεται; 

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Αν παίζεις στα 1080 και θα εξακολουθήσεις για κάμποσο καιρό ακόμα,  ίσως να είσαι από τους λίγους που τους ενδιαφέρει το RT.  Γνώμη μου να πας σε 2080 , ούτως ή άλλως σε αυτή την ανάλυση και οι δύο θα σε καλύψουν πλήρως.   Το μόνο θέμα είναι το οικονομικό. Χονδρικά η 2080 θα είναι +/- 300 ευρώ πάνω από την 1080ti. 

Σε 1440 που μας ενδιαφέρει τι 

Την υποθετικά επόμενη γενιά θα την χτυπήσω. Αν είχα και 1070 που λέει ο λόγος δεν θα έπαιρνα τίποτα αλλά με 970 πλέον δεν βγαίνει, κόβω πολλά πράγματα.

Οπότε μήπως τα 300 ευρω να τα κρατήσω για την επόμενη γενια; Δεν ξέρω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό για το frame buffer, αναλύθηκε και προηγουμένως. Με 256bit δεν "χωράνε" 12GB και τα 16 είναι ασύμφορα, για να είχε 384bit θα είχε πυρήνα σε μέγεθος πιατάκι του καφέ όπως η 2080ti, και η 2080ti για να είχε 512bit, θα είχε μέγεθος DIE σαν πιατέλα κρέατος. Εκεί θα τις πωλούσαν στα 1200 και 1800 ευρώ, και κανείς δεν θα τις αγόραζε. Συν θα ήταν +30-40 watt η κάθε μία.

Ίσως η επόμενη γενιά να είναι 16 και 24GB η σκέτη και η ti, όταν θα έχουν πέσει και οι τιμές στα τσιπάκια Ram.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Wolf79 είπε

Το RTX θα πιασει αλλα ειναι νωρις, ειναι μια καλη αρχη όμως. Δεν ειναι Hairworks για να failάρει. Δινει περισσοτερα πραγματα οπτικα...

To RTX είναι proprietary RayTracing της NVIDIA και όπως όλα τα Gameworks δεν πρόκειται να πιάσει. Το μέλλον είναι στο DXR της Microsoft που τρέχει σε όλες τις κάρτες (και consoles).

53 λεπτά πριν, icenex είπε

Εγω πειραζει που αναρωτιεμαι τι ψαρια θα πιανει η 2070 και σε τι τιμη???

Άντε 5-10% παραπάνω από GTX1080 αλλά πιο ακριβή, ένα πράγμα σαν την RTX2080 vs GTX1080Ti.

51 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Αυτό για το frame buffer, αναλύθηκε και προηγουμένως. Με 256bit δεν "χωράνε" 12GB και τα 16 είναι ασύμφορα, για να είχε 384bit θα είχε πυρήνα σε μέγεθος πιατάκι του καφέ όπως η 2080ti, και η 2080ti για να είχε 512bit, θα είχε μέγεθος DIE σαν πιατέλα κρέατος. Εκεί θα τις πωλούσαν στα 1200 και 1800 ευρώ, και κανείς δεν θα τις αγόραζε. Συν θα ήταν +30-40 watt η κάθε μία.

Ίσως η επόμενη γενιά να είναι 16 και 24GB η σκέτη και η ti, όταν θα έχουν πέσει και οι τιμές στα τσιπάκια Ram.

Υπερβάλεις λίγο με το πόση θα μεγάλωνε το die, άντε να ανέβαινε κάνα 5-10mm2 το πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

To RTX είναι proprietary RayTracing της NVIDIA και όπως όλα τα Gameworks δεν πρόκειται να πιάσει. Το μέλλον είναι στο DXR της Microsoft που τρέχει σε όλες τις κάρτες (και consoles).

Άντε 5-10% παραπάνω από GTX1080 αλλά πιο ακριβή, ένα πράγμα σαν την RTX2080 vs GTX1080Ti.

Υπερβάλεις λίγο με το πόση θα μεγάλωνε το die, άντε να ανέβαινε κάνα 5-10mm2 το πολύ.

Όχι απαραίτητα, δες το παράδειγμα που ανέφερα με την GTX465 και την 460/560ti. Η 465 έχει κομμένα κομμάτια στον πυρήνα, τα οποία όμως παίρνουν ρεύμα, ειδικά τα rops/imc.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ρομποτ ετσι οπως φαινεται στο 30" και μετα, ειναι σχεδον ιδιο με το ρομποτ που παλεψε ο ρομποκοπ πριν καμια 30ρια χρόνια...

Αρα η΄πολυ μπροστα ηταν οι ταινια, η΄ πολυ πισω ειναι  η microsoft!😋

Επεξ/σία από ZELOMOTH
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 1440p η 2080 αυτη την στιγμη για οποιον κοιταζει απο Ελλαδα ειναι καλυτερη αγορα απο καινουργια 1080ti.

Και ο λογος ο παρακατω

Msi 1080ti gaming x

https://www.skroutz.gr/s/11862671/MSI-GeForce-GTX-1080-Ti-11GB-Gaming-X-GTX-1080-TI-GAMING-X-11G.html

Msi 2080 trio

https://www.skroutz.gr/s/15870795/MSI-GeForce-RTX-2080-8GB-Gaming-X-Trio.html

Προφανως και δεν προτεινω κακες υλοποιησεις 1080ti προσωπικα σε αλλους,οπως και δεν προτιμησα και εγω για τον εαυτο μου.

Αλλιως μονο απο εξωτερικο αξιζει περισσοτερο η 1080ti που την βρισκεις φθηνοτερα ή φυσικα απο αγγελιες μεταχειρισμενη(ή ebay ξερω γω).

Το τελευταιο το τονιζω γιατι και εγω ολα αυτα τα χρονια απο Ελλαδα αγοραζα και μαλιστα το ειχα τονισει και πριν την ανακοινωση των καρτων,αλλα να που φτασαμε στο σημερα των rtx και αναγκαστικα κοιταξα σε εξωτερικο και εγω.

Το Msystems πχ(που απο εκει αγοραζα πιο παλια)ξεστοκαρε τις 1080ti και πλεον δεν τις εχει καθολου και η gigabyte που εχει ειναι και πανακριβη(και μετρια σαν υλοποιηση)και εχει 1 μηνα αναμονη.

Ισως με το Battlefield V δουμε και κανενα bundle στις Rtx καρτες.

Επισης αυτο που δεν ξερω αν αναφερθηκε πιο πισω που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι στο review απο guru3d η φθηνοτερη(χρηματικα)Msi duke 2080ti απεδιδε καλυτερα απο την ακριβοτερη(και υποτιθεται πιο τουμπανη)Asus Strix 2080ti.

Μεχρι 5fps διαφορα σε 4κ στο BF 

https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_rtx_2080_ti_duke_review,12.html

Ουτε σε θερμοκρασιες βλεπω σοβαρες διαφορες πχ μεταξυ Msi Duke και Msi gaming Trio

Γενικα απο πλευρας επιδοσεων,ψυξης και oc μου μυριζει πολυ paper launch αυτο των rtx καρτων.

Κριμα γιατι το RT ειναι πολλα υποσχομενο,αλλα και αυτο λογικα θα το δουμε να αξιοποιειται κυριως απο του χρονου και μετα(αρα μαλλον απο την επομενη γενια).

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Για 1440p η 2080 αυτη την στιγμη για οποιον κοιταζει απο Ελλαδα ειναι καλυτερη αγορα απο καινουργια 1080ti.

Και ο λογος ο παρακατω

Msi 1080ti gaming x

https://www.skroutz.gr/s/11862671/MSI-GeForce-GTX-1080-Ti-11GB-Gaming-X-GTX-1080-TI-GAMING-X-11G.html

Msi 2080 trio

https://www.skroutz.gr/s/15870795/MSI-GeForce-RTX-2080-8GB-Gaming-X-Trio.html

Προφανως και δεν προτεινω κακες υλοποιησεις 1080ti προσωπικα σε αλλους,οπως και δεν προτιμησα και εγω για τον εαυτο μου.

Αλλιως μονο απο εξωτερικο αξιζει περισσοτερο η 1080ti που την βρισκεις φθηνοτερα ή φυσικα απο αγγελιες μεταχειρισμενη(ή ebay ξερω γω).

Το τελευταιο το τονιζω γιατι και εγω ολα αυτα τα χρονια απο Ελλαδα αγοραζα και μαλιστα το ειχα τονισει και πριν την ανακοινωση των καρτων,αλλα να που φτασαμε στο σημερα των rtx και αναγκαστικα κοιταξα σε εξωτερικο και εγω.

Το Msystems πχ(που απο εκει αγοραζα πιο παλια)ξεστοκαρε τις 1080ti και πλεον δεν τις εχει καθολου και η gigabyte που εχει ειναι και πανακριβη(και μετρια σαν υλοποιηση)και εχει 1 μηνα αναμονη.

Το μόνο που με αποσχολούσε πάντα με αγορές από το εξωτερικό είναι το ενδεχόμενο να πρέπει να επιστραφεί λόγω εγγύησης και το ενδεχόμενο να μπλέξεις σε έξοδα, αναμονή κτλ

Επεξ/σία από Wolf79
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Wolf79 είπε

Το μόνο που με αποσχολούσε πάντα με αγορές από το εξωτερικό είναι το ενδεχόμενο να πρέπει να επιστραφεί λόγω εγγύησης και το ενδεχόμενο να μπλέξεις σε έξοδα, αναμονή κτλ

Αν σου παθει κατι η καρτα γραφικων,ειτε την παρεις απο εδω,ειτε απεξω θα εχεις μπλεξιματα(απο πλευρας χρονου αναμονης παντα) αυτο ειναι νομος.

Επισης αν εσυ μενεις Αθηνα και το μαγαζι που πηρες την καρτα ειναι πχ Σαλονικα ή Κρητη,παλι δεν πρεπει να στειλεις την καρτα?

Περαν τουτου αν αγορασεις απο τον ιδιο τον παραγωγο/εταιρεια οπως στην περιπτωση της evga εχεις την καλυτερη αντιμετωπιση γιατι μιλας απευθειας με αυτους και δεν εχεις τον ενδιαμεσο πωλητη(στην περιπτωση μας σκρουτζομαγαζα)να κανουν τα ευκολα δυσκολα.

Ασε που εχω προσωπικα βαρεθει στην Ελλαδα να διαβαζω συνεχεια περιπτωσεις που τα καταστηματα δεν εφαρμοζουν τις ευρωπαικες οδηγιες και τους νομους για την περιπτωση του rma.

Κοινως σου χαλαει εσενα η καρτα απο το Πλαισιο(2080ti)και την πας πισω και την κρατανε 1.5μηνα. Ικανους τους εχω να μην σου δωσουν προσωρινη καρτα αντικαταστασης να κανεις την δουλεια σου.

Και αντε πες στο Πλαισιο παει στο καλο μπορει να σου δωσουν γιατι εχουν αποθεμα καρτων σαν αλυσιδα,στα μικροτερα σκρουτζομαγαζα οπως αυτα τωρα του σκρουτζ....καλημερα.

Περαν τουτου για 1080p 60hz που καποιος ανεφερε πιο πισω και οι δυο καρτες(1080ti/2080)ειναι overkill σε σημειο να μιλαμε για bottleneck λογω της αναλυσης/hz.

Ιδανικες καρτες για το παραπανω ειναι η 1070 και αν βρεθει σε καποια καλη τιμη/προσφορα/bundle/used καμια 1070ti.

Για 1080p 144hz 1070ti και πανω.

Ισως καπου εκει να χωθει και η 2070 αργοτερα αλλα με αρχικη τιμη 650 περιπου ευρω σκουρα τα πραγματα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Μονο που αυτη τη φορα σε σχεση με προηγουμενα gamework το εχει βαλει μεσα στο dx12 και παρεχει ετοιμα tools στους developers ενω με το dxr πρεπει να κατσουν οι ιδιοι να προγραμματισουν και δεν ειναι και τοσο ευκολο καθως απαιτει χρονο και χρημα χωρις ουτε ενα ανακοινωμενο τιτλο μεχρι στιγμης.

Οταν η 2080 εχει 640 cuda cores λιγοτερους απο την 1080ti και λιγοτερα rops και ειναι περιπου 5% καλυτερη στα κλασικα games η 2070 που θα εχει μονο 256 cuda cores λιγοτερους θα ειναι ανετα ενα 15% καλυτερη απο την 1080. 

Επεξ/σία από mtifosi
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αν σου παθει κατι η καρτα γραφικων,ειτε την παρεις απο εδω,ειτε απεξω θα εχεις μπλεξιματα(απο πλευρας χρονου αναμονης παντα) αυτο ειναι νομος.

Επισης αν εσυ μενεις Αθηνα και το μαγαζι που πηρες την καρτα ειναι πχ Σαλονικα ή Κρητη,παλι δεν πρεπει να στειλεις την καρτα?

Περαν τουτου αν αγορασεις απο τον ιδιο τον παραγωγο/εταιρεια οπως στην περιπτωση της evga εχεις την καλυτερη αντιμετωπιση γιατι μιλας απευθειας με αυτους και δεν εχεις τον ενδιαμεσο πωλητη(στην περιπτωση μας σκρουτζομαγαζα)να κανουν τα ευκολα δυσκολα.

Ασε που εχω προσωπικα βαρεθει στην Ελλαδα να διαβαζω συνεχεια περιπτωσεις που τα καταστηματα δεν εφαρμοζουν τις ευρωπαικες οδηγιες και τους νομους για την περιπτωση του rma.

Κοινως σου χαλαει εσενα η καρτα απο το Πλαισιο(2080ti)και την πας πισω και την κρατανε 1.5μηνα. Ικανους τους εχω να μην σου δωσουν προσωρινη καρτα αντικαταστασης να κανεις την δουλεια σου.

Και αντε πες στο Πλαισιο παει στο καλο μπορει να σου δωσουν γιατι εχουν αποθεμα καρτων σαν αλυσιδα,στα μικροτερα σκρουτζομαγαζα οπως αυτα τωρα του σκρουτζ....καλημερα.

Περαν τουτου για 1080p 60hz που καποιος ανεφερε πιο πισω και οι δυο καρτες(1080ti/2080)ειναι overkill σε σημειο να μιλαμε για bottleneck λογω της αναλυσης/hz.

Ιδανικες καρτες για το παραπανω ειναι η 1070 και αν βρεθει σε καποια καλη τιμη/προσφορα/bundle/used καμια 1070ti.

Για 1080p 144hz 1070ti και πανω.

Ισως καπου εκει να χωθει και η 2070 αργοτερα αλλα με αρχικη τιμη 650 περιπου ευρω σκουρα τα πραγματα.

Η αληθεια ειναι οτι ισως μια καλη ευκαιρια να παω σε 144Hz αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το άθλημα. Δεν ξέρω ούτε τα βασικά, εχω μεινει στα 60Hz. Π.χ. βλέπω 1080p στα 144 και 1440p στα 144. Πρέπει να έχω GPU που με κρατάει κολλημένο στα 144fps για να είμαι smooth; Και φαντάζομαι ότι με ανάλυση 1440p χάνεις περισσότερο GPU power απ ότι μια 1080 με 144, no?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Χοντρικα ναι(για να μην το παω σε off topic κουβεντα).

Δεν ξέρω αν έχει νόημα 1080p στα 144. Αγοράζει κανεις; 

1080ti για 1440 στα 144 ειναι μαλλον αρκετη φανταζομαι;

Edit: Το λέω γιατί να είσαι κολλημένος στα 144fps δεν το λες και εύκολο με απλη καρτουλα

Επεξ/σία από Wolf79
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...