Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο το κακο να μην λενε τι τεσταρουν και πως. Τα anandtech και λοιπα....

Το hardwarecanucks ειναι πολυ συγκεκριμενο στο τι σου δειχνει οπως: 

The reason for this is pretty simple: the 8GB framebuffer and lower memory bandwidth cause a severe bottleneck on the Manhattan mission we chose in Wolfenstein II.

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι κάνουν bench στην αρχή που είναι πιο easy στο vram. 

Παρε και το manhatan level https://m.hardocp.com/article/2017/11/13/wolfenstein_ii_new_colossus_performance_review/8 της 1080ti και της vega64...

Επεξ/σία από mtifosi
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι κάνουν bench στην αρχή που είναι πιο easy στο vram. 

και δειχνει ξεκαθαρα οτι τον τρωει ασχημα και το 1080gtx. 

Μπορει να τους εκατσε και καποιο προβλημα στην μετρηση.

Γενικα το hardwarecanucks ειναι ok στις μετρησεις του. 

Ας πει καποιος με 8αρα τι παιζει στο συγκεκριμενο game.

Ειμαστε σιγουροι οτι τρεχουν με τα ιδια sets ? 

hardwarecanucks -> uber gfx sets

hardocp -> Since we found out Deferred Rendering and GPU Culling are best disabled on all video cards we have these options disabled in the tests below.

Θελει ψαξιμο η φαση.

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ.
1 ώρα πριν, HPPRO είπε

Και με water cooling, δεν ανεβαίνουν παραπάνω τα κλόκια. 2100 max, όσο πηγαίνει και μια πολύ καλή 1080 ti με υδρόψυξη.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, mtifosi είπε

ενταξει εψαξε καμια 10αρια ωρες να βρει μια σκηνη που μπορει να γινεται αυτο.  :lol: 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, holy grail είπε

ενταξει εψαξε καμια 10αρια ωρες να βρει μια σκηνη που μπορει να γινεται αυτο.  :lol: 

Αντε με το καλό και 2080 4gb edition σε μερικούς μήνες, σιγά αφού έχει καλό compression και dlss, σε 1080p θα κάνει render ούτως ή άλλως και το "ΑΙ" μετά θα μαντεύει πως πρέπει να φαίνεται το παιχνίδι. Μαζί με αυτό και εμείς. 😛

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Τέτοια παιχνίδια θέλουμε καλά τα hertz και οι αναλύσεις αλλά δεν πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι gamers. Πιο πολύ gamer μπορεί να είναι ο zero εδώ μέσα και ας έχει πολύ παλιά κάρτα. Gaming για μενα είναι να κάθομαι στο γραφείο και να ταξιδεύω να ξεχναω τα προβλήματα και να χαλαρώνω με χαλαρά παιχνίδια η να σπάω το κεφάλι μου με δύσκολα παιχνίδια με puzzles η και κάποιες φορές να θέλω να σπάσω το πληκτρολόγιο γιατί δεν μπορώ να περάσω ένα σημείο. Το ίδιο θα μου προσφέρει μια κάρτα 200 ευρώ το ίδιο και αυτή στα 1300. Μην ξεχνάτε ότι gamer είναι και αυτός που έχει 100 ευρώ κάρτα και αυτός που έχει 1500 ευρώ sli. Gamer δεν είναι αυτος που έχει 3000 σύστημα και τρέχει μόνο benchmarks χωρίς να παίξει τίποτα. 

Μακάρι να σκέφτονταν όλοι έτσι από ένα σημείο και μετά. Αγοράζω videocards/3d accelerators από το 97 literally (s3 virge, matrox mystique, nec power vr, 3dfx voodoo 2, geforce 2 mx, geforce 4 mx, radeon 9700, nvidia 7900 gt, nvidia 8800gtx, radeon 4870 κλπ). Με το που σκάσω τα ωραία μου ευρώ ξέρω ότι αγοράζω νομοτελειακά ένα προϊόν με ημερομηνία λήξης συνήθως τα 3-4 χρόνια. Σε αυτό τον χρόνο για να είναι αποδοτική η αγορά μου θα πρέπει να αξιοποιηθεί η κάρτα είτε επαγγελματικά, είτε με mining, είτε έστω με games σε above console settings/framerate και πάλι από ένα price point και πάνω (περίπου τα 400-500 ευρώ imo) θα είναι πάντα σχεδόν ασύμφορη αγορά. Μια κονσόλα έχει κύκλο ζωής 5 χρόνια περίπου, με εξαίρεση τα ps3-x360 που το ξεφτίλισαν. Είναι σίγουρο ότι θα είναι μια πολύ καλύτερη επένδυση για games μια νέα κονσόλα σε σχέση με μια νέα videocard (υποθέτω δε κάνεις "απόσβεση" με πλάγιους τρόπους από τα games στο pc). Δεν έχει νόημα να μαλώνουμε. Αν η 1080ti δε κρατάει σταθερό το 60ρι σε 4κ με max settings, ρίχνεις ένα-δυο ρυθμίσεις (κυρίως το msaa που είναι πολυτέλεια σε τόσο μεγάλη ανάλυση) και σφυρίζεις αδιάφορα. Τόσο απλά. Δε σε υποχρεώνει κανείς να την σκοτώσεις μισοτιμής και να δώσεις άλλα τόσα για να πάρεις την 2080ti για ένα 30% παραπάνω... Αν μπεντσάρεις επαγγελματικά και δε σε ενδιαφέρουν καν τα games, έχεις σκάσει 3χιλιαρό προ πολλού για Titan V. Είναι άλλη κατηγορία ανθρώπων αυτοί, δε κολλάνε στα ποσά.

• Like 7
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ilos είπε

Μακάρι να σκέφτονταν όλοι έτσι από ένα σημείο και μετά. Αγοράζω videocards/3d accelerators από το 97 literally (s3 virge, matrox mystique, nec power vr, 3dfx voodoo 2, geforce 2 mx, geforce 4 mx, radeon 9700, nvidia 7900 gt, nvidia 8800gtx, radeon 4870 κλπ). Με το που σκάσω τα ωραία μου ευρώ ξέρω ότι αγοράζω νομοτελειακά ένα προϊόν με ημερομηνία λήξης συνήθως τα 3-4 χρόνια. Σε αυτό τον χρόνο για να είναι αποδοτική η αγορά μου θα πρέπει να αξιοποιηθεί η κάρτα είτε επαγγελματικά, είτε με mining, είτε έστω με games σε above console settings/framerate και πάλι από ένα price point και πάνω (περίπου τα 400-500 ευρώ imo) θα είναι πάντα σχεδόν ασύμφορη αγορά. Μια κονσόλα έχει κύκλο ζωής 5 χρόνια περίπου, με εξαίρεση τα ps3-x360 που το ξεφτίλισαν. Είναι σίγουρο ότι θα είναι μια πολύ καλύτερη επένδυση για games μια νέα κονσόλα σε σχέση με μια νέα videocard (υποθέτω δε κάνεις "απόσβεση" με πλάγιους τρόπους από τα games στο pc). Δεν έχει νόημα να μαλώνουμε. Αν η 1080ti δε κρατάει σταθερό το 60ρι σε 4κ με max settings, ρίχνεις ένα-δυο ρυθμίσεις (κυρίως το msaa που είναι πολυτέλεια σε τόσο μεγάλη ανάλυση) και σφυρίζεις αδιάφορα. Τόσο απλά. Δε σε υποχρεώνει κανείς να την σκοτώσεις μισοτιμής και να δώσεις άλλα τόσα για να πάρεις την 2080ti για ένα 30% παραπάνω... Αν μπεντσάρεις επαγγελματικά και δε σε ενδιαφέρουν καν τα games, έχεις σκάσει 3χιλιαρό προ πολλού για Titan V. Είναι άλλη κατηγορία ανθρώπων αυτοί, δε κολλάνε στα ποσά.

Γράφω από κινητό οπότε θα τα γράψω όσο πιο απλά γίνεται. 

Απόσβεση απο hobby μην ψάχνεις να κανεις. Περνεις μια κάρτα 600 ευρώ και τη χαίρεσαι στο hobby σου. Δεν περιμένεις να βγάλεις χρήματα από αυτό ποτέ. 

Οι κονσόλες πάντα θα είναι πίσω. Όχι τόσο στα γραφικά αλλά κυρίως σε πράγματα που ποτέ δεν θα έχουν. Ποντίκι πληκτρολόγιο mods reshade UW αναλογία native αναλύσεις σε υψηλά FPS συν το τρομερό backward compatibility συν emulators. Παιζω legend of zelda με πολύ ανώτερη εικόνα και FPS από ότι το switch έπαιξα far cry 5 με reshade άλλαξε όλο το παιχνίδι. Αυτά στις κονσόλες τα ξεχνάς. Βάζεις να παίξεις και αυτό είναι ότι σου δώσει η εταιρεία αυτό θα παίξεις. 

Κανείς δεν μαλώνει παντως όλοι έχουμε ένα κοινό hobby που αγαπάμε ανταλλάσουμε απόψεις και βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Η κάθε εταιρεία κάνει τη δουλειά της που είναι το κέρδος και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε τη δική μας.

Επισης σίγουρα η κάθε τσέπη του καθενός δεν είναι ίδια. Αν κάποιος δώσει 1300 είναι δικαίωμα του. Προφανώς θα του πούμε την άποψη μας από εκεί και πέρα ας κάνει ότι θέλει δεν τα περνει από την τσέπη μας. 

Το σημαντικό σε ότι σύστημα και αν παίζει ο καθένας είναι να απολαμβάνετε το κάθε παιχνίδι που παίζετε. Η καρδιά του παιχνιδιού το story και gameplay είναι ούτε το rtx ούτε τίποτα άλλο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, holy grail είπε

Ειναι πολυ σημαντικο εαν οντως ισχυει κατι τετοιο. Δινεις 900 ευρω για καρτα γραφικων, αν συμβαινει σε μια σκηνη τωρα σε 1 χρονο σε 4Κ μπορει να ειναι σε πολλες σκηνες. 

Ειναι υπο εξεταση αυτο. 

Οτι εβαλε 8gb ειναι μεγα λαθος σε καρτα 900 ευρω. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ROG-X είπε

Ειναι πολυ σημαντικο εαν οντως ισχυει κατι τετοιο. Δινεις 900 ευρω για καρτα γραφικων, αν συμβαινει σε μια σκηνη τωρα σε 1 χρονο σε 4Κ μπορει να ειναι σε πολλες σκηνες. 

Ειναι υπο εξεταση αυτο. 

Οτι εβαλε 8gb ειναι μεγα λαθος σε καρτα 900 ευρω. 

Το οτι το εκαναν αυτοι, (που μονο τυχαιοι δεν ειναι) δηλαδη να βαλουν 8 gb σε τετοια καρτα, μονο τυχαιο δεν πρεπει να ειναι... Δεν ειναι δυνατον να "ξερουμε" εμεις και να μην εχουν κατι αυτοι στο μυαλο τους...

Πιθανο επιτηδες να κανανε ετσι την 2080 ωστε να σε οδηγησουν στο διλλημα 2080ti η΄ 1080ti? Απο την μια εχεις το πιο δυνατο και καινουργιο(και πανακριβο) και απο την άλλη εχεις το προηγουμενο πιο δυνατο σε αρκετα καλυτερη τιμη.. Και αν οντως υπαρχει πολυυυυυ στοκ απο αυτο, μια χαρα θα πετυχουν αυτο που θελουν....

Μα στην ουσια μας το ειπαν στα ισια  με την παρουσιαση που εκαναν... Μας παρουσιασανε την νεα τεχνολογια που θα μπει σιγα σιγα στα γραφικα της νεας γενιας(φωτορεαλισμος κτλ..) Η πιο απλη οδος πολλες φορες ειναι και η πιο σωστη! Δεν εδειξαν τιποτα απο επιδοσεις αξιολογες γιατι πολυ απλα δεν υπηρχαν!Δεν εκρυψαν τιποτα!

Πιθανο λοιπον στην πρωτη RTX γενια που ειναι και πειραματικη και λογικα θα πιασει την ακρούλα της πιο γρηγορα απο τις προηγουμενες, να επρεπε να θυσιασουν καποιον στρατιωτη(2080) για να πετυχουν τους σατανικους σκοπούς τους....🤑

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχοντας ταξιδέψει μέσα από Comm64, Amstrad 464/6128, Amiga 500 κτλ η πρώτη υλοποίηση αν θυμάμαι καλά που πήρα ήταν η Voodoo τo '96 και μετά την Banshee το '98. Μιλάμε για άλλες εποχές και άλλο gaming. Pure gaming και Pixel κάθε μήνα. Θυμάμαι που είχα μείνει μακακας επειδή κατάλαβα ότι χρειάζομαι 2η κάρτα που θα αναλάβει το 3D κομμάτι.

Τεσπα, χειρότερα γραφικά αλλά άλλη αίσθηση...

Τώρα λίγα πράγματα μου κάνουν εντύπωση πλέον. Πέρασα από όλα τα στάδια και αναφέρομαι σε hard-core gaming, όχι e-peen 10ετιας. Μεγαλη συζήτηση...

Αν με ρώταγες τι αναρωτιέμαι τώρα;

Είμαι με G1 970 oc'ed και περίμενα αυτή τη γενιά για αναβάθμιση. Αναφερομαι για 1080p, μην παει ψηλα το μυαλο σας. Ειμαι σε δίλημμα. 1080ti=2080 και δεν ξέρω πόσο boost θα πάρουν (Αν παρουν) οι drivers όταν ξεστοκαρουν τις Pascal. Το RTX θα πιασει αλλα ειναι νωρις, ειναι μια καλη αρχη όμως. Δεν ειναι Hairworks για να failάρει. Δινει περισσοτερα πραγματα οπτικα...

Με τη σειρά 2xxx απογοητευτικά Όπως και οι περισσότεροι αλλά η Nvidia ξέρει τι κάνει και ποτέ το κάνει χρονικά. Άλλωστε δεν θα ήθελε να λανσάρει μία καινούργια τεχνολογία (λίγο πολύ beta testing) οταν ο ανταγωνιστης πιεζει. Τωρα μπορεί! Η επόμενη γενιά θα πατήσει γκάζι και λογικά θα είναι πολύ δυνατη. Πιο ώριμη η αγορά, πιο ωριμη η τεχνολογία, πιο ώριμοι οι devs και πολλά αλλά (εκ των οποίων εμείς δεν γνωρίζουμε τα του παρασκηνιου).

Το ερώτημα ωστόσο για μένα παραμένει...1080ti ή 2080 με το αντίστοιχο αντίτιμο (μπας και ανέβουν οι drivers και όλες οι θεωρίες συνομωσίας που ευνοούν την τελευταία γενια); 

Edit: ο Zelomoth με πρόλαβε και είπε το νόημα...δίλημμα. Όσοι έχουν σειρά 10xx θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουν δίλλημα (Εκτός και αν είναι στα 4k και με λεφτά στην άκρη ;) )

Επεξ/σία από Wolf79
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...