Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Η συμπίεση έχει να κάνει με το bandwidth, όχι ότι θα χωρέσει textures που θέλουν 8gb+. Φαίνεται αυτό στα bench σε μερικά games που όλες οι 8άρες κάρτες έπεσαν στα τάρταρα με την 1080 Ti να βγαίνει δεύτερη με μεγάλη διαφορά από την τρίτη. 

η συμπιεση παιζει το ρολο αυτο ωστε να κερδισεις στο bandwidth. σε ολς τι καρτες χρησιμοποιουν συμπιεση αλλα η αποδοση εξαρταται απο τον αλγοριθμο που δινουν. οσο πιο μικρα τα πακετα δεδομενων τοσο πιο πολλα χωρανε στην μνημη, στις προσωρινες μνημες κλπ. αν βαλεις μεγαλη μνημη και εχεις μικρο bandwidth, δωρο αδωρο ειναι, αφου τα δεδομενα θα καθυστερουν. ετσι κι αλλιως απο οτι βλεπεις εχει ιδια και καλυτερη αποδοση σε 4κ σε σχεση με την 1080ti.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Αγόρασα το 1440P/144Hz το 2015 και ακόμα είναι σάπια τα GPUs.

Η πλάκα είναι ότι τότε οι κάρτες προχωρούσαν γρηγορότερα από τα games και ήμασταν κοντά. 

Το 16 με 2xRX480 cf έπαιζα σχεδόν τα πάντα σε 2k /120+ .

Τώρα με την 1080ti έχουμε πέσει κάτω από 100 στα περισσότερα. Ευτυχώς άλλαξα πρόσφατα σε gsync κι ησύχασα με προοπτική να προσπεράσω την rtx σειρ και βλέπουμε 

Anyway αν δεν γίνει σοβαρό άλμα στις επιδόσεις των gpu,οι υψηλές αναλύσεις + πολλά Hz θα παραμείνουν όνειρο...

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Acmilangr2 said:

Ούτε για 4k/144hz :P

Καλά όσοι έχουν πάρει το συγκεκριμένο, θα κάνουν καμιά 5ετία να παίξουν τερματισμένοι 4K/144/newAAA title. Αλλά δεν καταλαβαίνω την ψύχωση με τα 120/144. Αυτό είναι το άνω όριο λειτουργίας του gsync. Όσο παίζεις 30-120/144 δουλεύει. Δηλαδή τι πρόβλημα υπάρχει άμα έχεις min 45, avg 75, max 102? Μια χαρά ultra smooth είναι ο Δίας.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Καλά όσοι έχουν πάρει το συγκεκριμένο, θα κάνουν καμιά 5ετία να παίξουν τερματισμένοι 4K/144/newAAA title.

Ευτυχώς που δεν την πήρα για αυτόν τον λόγο 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Καλά όσοι έχουν πάρει το συγκεκριμένο, θα κάνουν καμιά 5ετία να παίξουν τερματισμένοι 4K/144/newAAA title. Αλλά δεν καταλαβαίνω την ψύχωση με τα 120/144. Αυτό είναι το άνω όριο λειτουργίας του gsync. Όσο παίζεις 30-120/144 δουλεύει. Δηλαδή τι πρόβλημα υπάρχει άμα έχεις min 45, avg 75, max 102? Μια χαρά ultra smooth είναι ο Δίας.

Σε single-player δεν σε νοιάζει, ωστόσο όταν πληρώνεις μια High-end κάρτα καλό είναι να max-άρει το monitor που έχεις, εκτός κι αν μιλάμε για 4K/144 που όπως είπες θα αργήσουμε πολύ να δούμε κάρτες να το max-άρουν. Γενικά από 80+ είμαι ευχαριστημένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Αν η οθόνη μου ήταν έστω και 90hz πάλι θα την αγόραζα. (μην σου πω και 60).

Όμως 4K,HDR1000, FALD ,G SYNC. QUANTUM DOT δεν υπάρχει άλλη 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ζητημα ειναι ομως οτι απο εδω και στο εξης απο την επομενη γενια και οχι με την beta testing Turing φαση, θα μπουν στην εξισωση (thankfully δηλαδη για τους λατρεις των γραφικων) ολο και πιο ρεαλιστικες φωτοσκιασεις. Που σημαινει οτι μονο με παραδοσιακες μεθοδους rendering θα δουμε καλως εχοντων των πραγματων πραγματικη διαφορα στην αποδοση και ενα επιτελους μεγαλυτερο απο 60fps framerate σε 4k ή ακατεβατα 100αρια σε 1440p . 

Εαν θα θες να επιλεξεις να βλεπεις οτι καλυτερο μπορεις στην οθονη σου θα χρειαστει να κανεις παλι γενναιες υποχωρησεις. Και εδω μη με παρεξηγησετε.. Προσωπικα αν μου δινεις να επιλεξω αναμεσα στην ικανοτητα να παιξω ενα παιχνιδι με raytraced δυνατοτητες σε 1440p/4k σε ενα ανεκτο framerate ή να δω 70-80-100 χωρις, θα επιλεξω χωρις αμφιβολια το πρωτο, σαν ανθρωπος που αρχικα επιζητα την εξελιξη των γραφικων πανω απο το framerate. 

Τωρα για κατι DLSS και λοιπες τεχνολογιες ας περιμενουμε να δουμε πως θα εξελιχθουν γιατι ειναι προφανεστατο (τουλαχιστον στους εχοντες μια Α λογικη συνεπεια στην σκεψη τους ) οτι ειναι σε πρωιμο σταδιο..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2
Δημοσ.

Εγω παντως τελευταια επειδη αγορασα μια 75" OLED σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παρατησω το PC Gaming απλα με χαλαει που δεν εχω συνηθισει να παιζω με χειριστηριο απο τον καναπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, HPPRO είπε

Εγω παντως τελευταια επειδη αγορασα μια 75" OLED σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παρατησω το PC Gaming απλα με χαλαει που δεν εχω συνηθισει να παιζω με χειριστηριο απο τον καναπε

Μην σε χαλάει καθόλου. Εγώ pc έχω αλλά με xbox one Elite controller παίζω 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Acmilangr2 είπε

Μην σε χαλάει καθόλου. Εγώ pc έχω αλλά με xbox one Elite cobtroller παίζω 

Μεχρι να στοχευσω στο BF1 εχω δει τα ραδικια αναποδα..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...