Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 4/12/2018 στις 12:41 ΜΜ, gpapad20 είπε

Επειδή κάποιοι το έχετε κουράσει το θέμα και δεν έχετε δει καν rtx... κυρίως αυτοί που μου έχουν στειλει αστεια μηνύματα 

Ως κάτοχος λοιπόν  θεωρώ  έχω καλύτερη εικόνα από τους περισσότερους ειδήμονες εδώ μέσα που μόνο review διαβάζουν και κανα βίντεο από τους γνωστούς 5-6 youtubers.Οσο αφορά την ti πάντα,ναι είναι ακριβή  συμφωνώ Απόλυτα αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι κάνει ότι είπαν οτι θα κάνει,δουλεύει!!! πλέον rtx ultra σε 1440p παίζει από 90-120 FPS στο δικό μου πισι τουλάχιστον, 4κ σε όλα πάνω από 70fps, όταν λέγαμε να περίμενουμε drivers και μετά να κρίνουμε κάποιοι γελάγανε και λέγαν φόλα και πέτσινος και τα γνωστά.Πρεπει να το δεις από κοντά Για να καταλάβεις τι κάνει με τις αντανακλάσεις ΔΕΝ φενεται από τα βίντεο!και κάτι τελευταίο μην συγκρίνετε 2080ti με 1080ti

2080ti είναι η αντίστοιχη Τατιάνα

και η νέα τατιανα που ανακοινώθηκε είναι  για επαγγελματίες 

Φίλε μου την εχω παραγγειλει απο 23 Νοέμβρη απο Πλαισιο. Ποσο καιρό περίπου σου εκανε να ερθει και απο ποιο καταστημα ; Ευχαριστώ. Ανυπομονώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, fotisalonika είπε

Φίλε μου την εχω παραγγειλει απο 23 Νοέμβρη απο Πλαισιο. Ποσο καιρό περίπου σου εκανε να ερθει και απο ποιο καταστημα ; Ευχαριστώ. Ανυπομονώ.

ενα μηνα φιλε μου κηφισια

Επεξ/σία από gpapad20
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν γράφω ποτέ σ αυτό το τόπικ επειδή είμαι άσχετος,διαβάζω μόνο.

Προς το παρόν τουλάχιστον γιατί σύντομα το βλέπω να `ρχεται

9789603294801-200-0431082.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινησα το campaign του Battlefield με DXR στο low και σε 4k HDR..

Πηρα τον χρονο μου,δεν βιαστηκα για να τσεκαρω καποια πραγματα που ηθελα..

Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αναμικτες,φαινεται οτι ειναι σε προωρο σταδιο ακομα και δεν μιλαω για βελτιστοποιησεις στην αποδοση..

Οι αντανακλασεις ειναι πολυ καθαρες σε 4κ,βλεπεις ξεκαθαρα τα παντα,υπαρχει πολυ λεπτομερεια εκει..

Αυτος ο φωτορεαλισμος που εχει συζητηθει υπαρχει σε εναν βαθμο στον κοσμο,θελει ομως devs που να ξερουν πως να τον αποδωσουν πιο σωστα.

Αυτοι στην Dice εχουν κανει μετρια δουλεια,πιστευω αλλοι θα το δουλεψουν πολυ καλυτερα στα παιχνιδια τους..

Δεν μου αρεσε ο θορυβος που συναντησα σε πολυ μεγαλες επιφανειες νερου οπως η θαλασσα,καποια μικρα ποταμια και ο φωτισμος απο τις λαμπες στους πυλωνες που υπαρχουν γιατι φαινεται πολυ τεχνητος(δεν το εχουν πετυχει καθολου).

Εχω ακομα να παιξω και αλλα campaign για να δω και σε αλλους χωρους πως αποδιδεται το DXR..

Framerate κυμαινεται μεχρι στιγμης 52-60+ fps εκτος απο ενα συγκεκριμενο σημειο μιας αποστολης που μου επεσε στα 40..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Ξεκινησα το campaign του Battlefield με DRX στο low και σε 4k HDR..

Πηρα τον χρονο μου,δεν βιαστηκα για να τσεκαρω καποια πραγματα που ηθελα..

Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αναμικτες,φαινεται οτι ειναι σε προωρο σταδιο ακομα και δεν μιλαω για βελτιστοποιησεις στην αποδοση..

Οι αντανακλασεις ειναι πολυ καθαρες σε 4κ,βλεπεις ξεκαθαρα τα παντα,υπαρχει πολυ λεπτομερεια εκει..

Αυτος ο φωτορεαλισμος που εχει συζητηθει υπαρχει σε εναν βαθμο στον κοσμο,θελει ομως devs που να ξερουν πως να τον αποδωσουν πιο σωστα.

Αυτοι στην Dice εχουν κανει μετρια δουλεια,πιστευω αλλοι θα το δουλεψουν πολυ καλυτερα στα παιχνιδια τους..

Δεν μου αρεσε ο θορυβος που συναντησα σε πολυ μεγαλες επιφανειες νερου οπως η θαλασσα,καποια μικρα ποταμια και ο φωτισμος απο τις λαμπες στους πυλωνες που υπαρχουν γιατι φαινεται πολυ τεχνητος(δεν το εχουν πετυχει καθολου).

Εχω ακομα να παιξω και αλλα campaign για να δω και σε αλλους χωρους πως αποδιδεται το DXR..

Framerate κυμαινεται μεχρι στιγμης 52-60+ fps εκτος απο ενα συγκεκριμενο σημειο μιας αποστολης που μου επεσε στα 40..

Με ultra πώς πάει; Βλέπεις διαφορά;

Επεξ/σία από Matrix7
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Matrix7 είπε

Με ultra πώς πάει; Βλέπεις διαφορά;

Nαι υπαρχει,ειναι οι αντανακλασεις πιο εντονες απο οτι σε low και υπαρχει πιο πολυ λεπτομερεια.

Σε low ειναι πιο εξασθενημενες οι σκιες,η ενταση της φλογας π.χ χωρις ομως στο low να χανει σε ευκρινεια..

Ειναι καθαροτατες...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Nαι υπαρχει,ειναι οι αντανακλασεις πιο εντονες απο οτι σε low και υπαρχει πιο πολυ λεπτομερεια.

Σε low ειναι πιο εξασθενημενες οι σκιες,η ενταση της φλογας π.χ χωρις ομως στο low να χανει σε ευκρινεια..

Ειναι καθαροτατες...

Από frames?Υποφερτό;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Matrix7 είπε

Από frames?Υποφερτό;

Σε ultra οχι καθολου,σε low εγραψα πιο πανω ειναι πολυ playable αλλα για το campaign παντα,Multiplayer οχι δεν θα προτιμησεις 4Κ DXR εαν θες να εισαι ανταγωνιστικος..

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Σε ultra οχι καθολου,σε low εγραψα πιο πανω ειναι πολυ playable αλλα για το campaign παντα,Multiplayer οχι δεν θα προτιμησεις 4Κ DXR εαν θες να εισαι ανταγωνιστικος..

Με ti είσαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/12/2018 at 01:14, 7700K said:

Δεν μας νοιαζει ποσο ξοδεψατε για πισι σας , ολοι μας εχουμε  σκασει  πολλα λεφτα κανωντας την αναβαθμιση , προσωπικα απο phenon x6 σε 7700k το θεμα ειναι αλλο 

Σας εχω αποδειξει με στοιχεια και ντουκουμεντα οτι το RTX ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ η nvidia ειναι ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ , οι κονσολες προμοταρωνται διοτι σεβονται τα λεφτα των αλλων και προσφερουν κατι καινουργιο στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ των παιχνιδιων (exclusives)

Τους gamers δεν τους ενδιαφερουν τα benchmarks , ουτε να καθονται ολη με μερα στο μονιτορ με το μεγεθυντικο φακο ψαχνωντας μικρολεπτομερειες αυτος ειναι ο λογος που στις πωλησεις στις κονσολες θα ανεβαινουν

Απο την αλλη η απουσια exclusives στα pc , το κακο customization-τιμολογιακη πολιτικη θα διωχνει ολο και περισσοτερους , η επομενη γενια κοσνολων που θα βγαλει αξιοζηλευτο hardware αρα EXCUSIVES περα απο καθε φαντασια  προβλεπω να βαρανε μυγες εκει στην nvidia παιζωντας με τα Real time demos

Δεν σου είπα ότι ξόδεψα πολλά για να σε συγκίνηση, στο λέω γιατί το να μου λες πως ζηλεύω ένα μηχάνημα των 300ευρω όταν τόσο κάνει το keyboard μου είναι βλακώδες. Πολύ απλά, θα αγόραζα και εγώ ένα. 

Όσο για τα exclusives, το pc έχει περισσότερα από όλες τις κονσόλες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ΜΑΖΊ. Δεν ξέρω αν το κεφάλι σου αντιλαμβάνεται τα μεγέθη. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΝΣΟΛΕΣ. Από εποχή nes!! 

Και σου ξαναλέω, δεν είναι θέμα γραφικών. Είναι θεμα  framerate. Αν εσυ είσαι εντάξει με τα 30 γούστο σου, μπορείς να σεβαστεις το γεγονός ότι εμείς δεν είμαστε? Άμα ήθελα να παίζω medium@30 fps θα είχα απλά pc των 700 ευρώ και όχι των 2000. Τώρα το πως και γιατί σε κλέβουν στο pc gaming δεν το κατανοώ. Ο άλλος με την 2080 βγάζει 5-6 φορές περισσότερα frames από σένα με το ps4, λογικό δεν είναι να κοστιζει και 5-6 φορές παραπάνω το hardware? Πάρε οποίο multiplat θες και τρεξτο σε ένα ακριβό pc, από τα 30 των κονσολών θα πας στα 150+. Ε αυτό πληρώνεις. 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλοντας να αποκατασταθεί η ειρήνη μεταξύ των οικονομικά "δυνατών" και μη να αναφέρω οτι οι μεν επωφελούνται από τους δε. Οι "δυνατοί" είναι οι πρώτοι που ενισχύουν τις εταιρίες να βελτιώνουν συνεχώς τα προϊόντα τους, κάτι που εν τέλει βοηθά και τους "μη" καθώς πέφτουν οι τιμές των μέχρι πρότινος high end συσκευων και γίνονται περισσότερο προσιτά. Οι "μη" ειναι υπερπολλαπλάσιοι και φυσικά αποφέρουν και αυτοι σε βάθος χρόνου κέρδη στις εταιρίες. Άρα οι εκατέτωθεν  επιθέσεις ειναι άκυρες, αφού ακούσια ο ένας βοηθά τον άλλον. 

Όσο αναφορά για το RTX, και το παρών thread, θα ήθελα ως αναγνώστης εφόσον εχουν εξαντληθεί οι σχολιασμοί για την καθεαυτού τεχνολογία ως αναγκαία ή καθόλου, να συνεχίσουμε με σχολιασμούς από προσωπικές εμπειρίες κατόχων RTX καρτών. Νομίζω ειναι χρησιμότερο να διαβάσουμε την άποψη των ήδη κατόχων, ωστε να ξέρουμε τι να περιμένουμε οι μελλοντικοί αγοραστές ή αυτοί που απλά σκεφτονται αν αξίζει να αναβαθμίσουν. Την καλημέρα μου σε όλους.

Επεξ/σία από fotisalonika
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σχολιάσεις(Πέρα από αυτά που έχουν ειπωθεί ήδη 800 φορές). Τα πράγματα είναι στην αρχή ακόμα, τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε υποστήριξη RTX/DLSS από τα παιχνίδια. Το RTX σ' αυτή τη γενιά είναι πιο πολύ για κάνα benchmark(Έρχεται το 3DMark αρχές Ιανουαρίου) ή το ενεργοποιείς μόνο για single-player που δεν σε ενδιαφέρει τόσο το frame-rate. Προσωπικά οι γυαλάδες δεν μου λένε πολλά, καλές είναι αλλά την ώρα που παίζεις δεν παρατηρείς γυαλάδες. Προτιμώ RT σε σκιές ή ακόμα καλύτερα σε global illumination που φωτίζει όλη την σκηνή και άρα αλλάζει όλη η εικόνα που βλέπεις.

Αναμένουμε το RTX patch για το Shadow of the Tomb Raider να δούμε τι θα λέει στις σκιές, όπως και το DLSS για να δούμε τι και πως αφού για την ώρα το μόνο δείγμα που έχουμε για DLSS είναι το FF XV benchmark. Μέχρι τις τώρα μετρήσεις, DLSS = 1800P. Αν είναι κανόνας αυτό, θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτιάξει μια custom ανάλυση στους drivers(1800P) και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, τόσο οπτικά, όσο και σε επιδόσεις με έναν που έχει RTX κάρτα και έχει ενεργοποιήσει το DLSS. Ξαναλέω αυτό με τα μέχρι τώρα δείγματα του DLSS σε Unreal Infiltrator και FF XV. Περιμένουμε DLSS patch για Darksiders 3 και Shadow of the Tomb Raider.

Το RTX ή καλύτερα το RT(Ray-tracing) θα γίνει mainstream όταν θα βγουν οι νέες κονσόλες το 2020 και θα φτιάχνονται όλα ή σχεδόν όλα τα παιχνίδια με RT effects.

RTX κάρτα δεν αγοράζει κανένας για το RTX αλλά για το FP32 performance. Το DLSS θα δούμε αν είναι λόγος αγοράς RTX κάρτας όταν θα το δούμε σε περισσότερα παιχνίδια.

Οι τιμές έχουν ξεφύγει στο HW, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, λόγω νέων τεχνολογιών(RT cores και Tensor cores) και λόγω μεγάλου αποθέματος από Pascal κάρτες(Το οποίο έχει σχεδόν τελειώσει και άρα ίσως δούμε μια μικρή μείωση στις τιμές).

Επίσης, είναι 3-4 κοκκινοφρουροί φτωχομπινέδες που μπαίνουν και βγάζουν κόμπλεξ και χολή επειδή η αγαπημένη τους εταιρεία δεν υποστηρίζει real-time RT για την ώρα. Άνθρωποι που τρώνε πιτόγυρο και τρώνε και την τελευταία πατάτα που έχει μείνει στο χαρτί και αφού δεν έχουν λεφτά για RTX κάρτα, έρχονται εδώ και μας σπάνε τις μπάλες. Ξαναλέω αυτοί είναι 3-4 συγκεκριμένοι και όχι περισσότεροι.

Αυτά πάνω-κάτω :D

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...