Πέτρος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, optimus prime είπε Δεν πάω (ούτε έχω την παραμικρή όρεξη) για flame, αλλά την απώλεια λεπτομέρειας-ποιότητας, τη βαφτίζουμε optimization? Ok, σίγουρα μέχρι ένα σημείο έκοψαν πράγματα που υπολογίζονταν αλλά δεν φαίνονταν (και έκοβαν αρκετές επιδόσεις), αλλά είναι εμφανέστατα (στο promo video, κιόλας) σημεία όπου απλά έχουν ρίξει ρυθμίσεις.
optimus prime Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεν πάω (ούτε έχω την παραμικρή όρεξη) για flame, αλλά την απώλεια λεπτομέρειας-ποιότητας, τη βαφτίζουμε optimization? Ok, σίγουρα μέχρι ένα σημείο έκοψαν πράγματα που υπολογίζονταν αλλά δεν φαίνονταν (και έκοβαν αρκετές επιδόσεις), αλλά είναι εμφανέστατα (στο promo video, κιόλας) σημεία όπου απλά έχουν ρίξει ρυθμίσεις. Σιγουρα εχει γινει πιο ηπια η παρουσιαση απο οτι μας εδειξαν στο keynote αλλα ο κοσμος βλεπεις ζηταει performance και για να γινει αυτο με τις καρτες αυτης της γενειας πρεπει να υπαρξει και ενας συμβιβασμος για να ειναι ολοι χαρουμενοι με την αγορα τους.. Ετσι και αλλιως ολοι ειδαμε οτι οτιδηποτε εδειξαν στο keynote σερνοταν,δεν κρυφτηκε αυτο ποτε.. Το πως το λαβαμε εμεις οτι θα μπορει να τρεχει οταν θα κυκλοφορουσαν τα παιχνιδια ειναι αλλη ιστορια. Για αυτο εγω θα σε ρωτησω κατι αλλο.. Προτιμας αυτο που ειδες τοτε και να μην μπορεις να το παιξεις η κατι που να ειναι λιγοτερο εντυπωσιακο και να το τρεχεις αξιολογα? Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από optimus prime 2
Πέτρος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, optimus prime είπε Σιγουρα εχει γινει πιο ηπια η παρουσιαση απο οτι μας εδειξαν στο keynote αλλα ο κοσμος βλεπεις ζηταει performance και για να γινει αυτο με τις καρτες αυτης της γενειας πρεπει να υπαρξει και ενας συμβιβασμος για να ειναι ολοι χαρουμενοι με την αγορα τους.. Ετσι και αλλιως ολοι ειδαμε οτι οτιδηποτε εδειξαν στο keynote σερνοταν,δεν κρυφτηκε αυτο ποτε.. Το πως το λαβαμε εμεις οτι θα μπορει να τρεχει οταν θα κυκλοφορσουσαν τα παιχνιδια ειναι αλλη ιστορια. Για αυτο εγω θα σε ρωτησω κατι αλλο.. Προτιμας αυτο που ειδες τοτε και να μην μπορεις να το παιξεις η κατι που να ειναι λιγοτερο εντυπωσιακο και να το τρεχεις αξιολογα? Αν και η τελευταία σου ερώτηση είναι κατ' εμέ σαφώς παγίδα και εντελώς λανθασμένη, σου απαντώ ότι συμφωνώ απόλυτα με τα υπόλοιπα που γράφεις. Για την ερώτησή σου, αυστηρά, θα απαντήσω μόνο αυτό που έγραψα και πριν: "Την απώλεια ποιότητας, τη βαφτίζουμε optimization?" Δεν με ενοχλεί, προσωπικά, να ρίξουν την ποιότητα. Με ενοχλεί που πάλι πάνε να (με) κοροϊδέψουν λέγοντας "Κοιτάχτε τι καλή δουλειά κάναμε, πόσο το βελτιώσαμε, πόσο καλύτερα πάει", ενώ κάποια πράγματα που ρίξανε, κάνουν μπαμ (και δεν είναι η συμπίεση από το σουλήνα). Το "optimize foliage" πχ, είναι κάτι απόλυτα δεκτό: Κόψανε τα φύλλα που στροβιλίζονταν στο 1/10, μαζί και κάποια χόρτα κλπ, είπανε και στη μηχανή να κόψει τις γελοιότητες που πήγαινε να βγάλει εκεί αντανακλάσεις, κι όλα (εντυπωσιακά) καλά-καλύτερα. Συμφωνώ απόλυτα...εδώ είναι βελτιστοποίηση. Το να είναι όμως τα όπλα θολά-μουντζουρωμένα, χωρίς αντανακλάσεις (πραγματικά, έκανε μπαμ), λες και έχουν ρίξει τα textures τους 2-3 στάδια κάτω, είναι αστείο. Το να είναι "μικρότερες" σε μέγεθος οι αντανακλάσεις στον πάγο κλπ, είναι αστείο. Το να έχουν μικρότερη ανάλυση οι αντανακλάσεις σε κάποιες νερολακούβες κλπ, είναι αστείο. Το να μου παρουσιάζουν τα παραπάνω ως "δουλειά" και "οπτιμιζατιον" είναι απλά γελοίο. Ας το θέσω κι έτσι...μόνοι τους τον έβαλαν τον πήχη ψηλά, μόνοι τους υποσχέθηκαν-έταξαν πράματα (και θάματα). Οπότε, το ζήτημα για εμένα δεν είναι το "θες το υπεραποτέλεσμα (που μόνο τέτοιο δεν είναι, αλλά μην το ξαναπιάνουμε από την αρχή) αλλά unplayable ή το καλό αποτέλεσμα playable". Είναι, πολύ απλά, το "Θέτε να πάτε να γαμ.τε μόνοι σας ή θέτε να πάτε να γαμ.τε όλοι μαζί, που μας δουλεύετε ψιλό γαζί, ξεφτίλες". 5
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Θα δούμε στην ανάλυση από τρίτους αν υπάρχει downgrade, προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο αλλά υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές. Εδώ ας πούμε στο ''Before'' λείπει ένα reflection στο κέντρο με ένα δέντρο Ενώ εδώ έχει γίνει πιο ''σκοτεινό'' το reflection αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι θολό τώρα και καθαρό πριν. Και στα δύο θολό είναι.
optimus prime Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Το εχεις παρει λιγο προσωπικα βλεπω το θεμα με το DXR. Αφου ξερεις οτι ποτε δεν προκειται να εχεις στο 100% αυτο που διαφημιζεται.. Η ΝVidia πεταξε το δολωμα απο εκει και περα σαν ευσυνειδητος αγοραστης πρεπει να την ψαξεις και εσυ την δουλεια.(γενικα αναφερομαι). Εγω αυτο που βλεπω αυτη την στιγμη αντικειμενικα παντα ειναι οτι σαν αρχικο σταδιο αποδιδει πολυ καλυτερα απο οτι υπολογιζα εστω και με λιγο ψαλιδι που εχει πεσει. Τωρα οι devs στο βιντεο σου λενε οτι εμεις καναμε βελτιστοποιηση και θα συνεχισουμε να κανουμε στο τελικο προιον οχι σε αυτο που εσυ ειδες στο keynote. Και αυτο που κανουν που εκοψαν την ενταση των αντανακλασεων και την αναλυση κτλ ειναι γιατι απο οτι φανηκε απο την αρχη οτι δεν υπαρχει ακομα η ιπποδυναμη για να τρεχουν ολα με 120fps και DXR και απο οτι καταλαβες ουτε και η τεχνογνωσια ακομα αφου ψαχνονται το πως θα την εκμεταλευτουν.. Προσωπικα δεν αισθανομαι κοροιδο οπως το βλεπεις εσυ γιατι δεν βασιστηκε η αγορα μου στο DXR,το οποιο ομως το εχω σαν bonus εαν θελω.. 2
d4ydr33m3r Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Delete plz Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από d4ydr33m3r
Πέτρος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Θα δούμε στην ανάλυση από τρίτους αν υπάρχει downgrade, προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο αλλά υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές. Εδώ ας πούμε στο ''Before'' λείπει ένα reflection στο κέντρο με ένα δέντρο Ενώ εδώ έχει γίνει πιο ''σκοτεινό'' το reflection αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι θολό τώρα και καθαρό πριν. Και στα δύο θολό είναι. Ακριβώς λίγο πιο μετά...
ROG-X Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν εχει αδικο ο Πετρος σε αυτα που λεει. Εδω η DICE ειχε κοψει και τα reflections στην παρουσιαση για να δειξει το RT. Εαν εκαναν δουλεια με Real Time SSR σε 2048 οr 1024 resol το 99,9% του κοινου απο κατω δεν θα εβλεπε ουδεμια διαφορα. Γυρω απο το RT εχει πεσει τοση τσατσαρια που λιγη ακομα δεν απασχολει.... Σας ειχα πει οτι optimization θα ειναι του τυπου ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ το low -> Ultra και το Low -> θα ειναι υπερLow. Τα ιδια εγιναν και με το tessellation. Καλα εκαναν, ειναι και το ψυχολογικο του high end gamer! Το RT ειναι ο ασκος του αιολου, καλυτερα να το μαζεψουν οσο μπορουν. Πριν η 2080Ti επεφτε σε ασχετα σημεια ακομα και 30 fps σε 1080p, τωρα επεσε μαχαιρι και καλο θα ηταν απο την αρχη να μαζευαν το RT. Θα μαθουν να το χειριζονται καλυτερα με το χρονο ωστε να μην χασουν σε fidelity αλλα και να δωσουν και performance. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2018 από ROG-X
optimus prime Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Ενώ εδώ έχει γίνει πιο ''σκοτεινό'' το reflection αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι θολό τώρα και καθαρό πριν. Και στα δύο θολό είναι. Οτι μπορουμε να συγκρινουμε απο 2 εικονες που εχουν τραβηχτει οχι με ακριβεια αφου οι αντανακλασεις τρεχουν real time και ειναι δυσκολο να πετυχεις το ακριβες σημειο κι στις δυο.... Εσυ αυτο που βλεπεις σκοτεινο εγω το βλεπω σαν το καπνο της φωτιας (που κανει αντανακλαση στο νερο) που οπως φαινεται οτι στην δεξια εικονα εκει στην καμιονετα ειναι πιο πυκνος απο οτι στην αριστερη. Καποιος αλλος θα δει κατι τελειως διαφορετικο και απο τους δυο μας.. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2018 από optimus prime 1
Silverage Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Εγώ πάντως παιδιά δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά ανάμεσα στις εικόνες.
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Πέτρος είπε Ακριβώς λίγο πιο μετά... Στο όπλο φαίνεται μια διαφορά αλλά είναι ''medium DXR''. Στο Ultra που πόσταρα εγώ δεν έχει τέτοια. Μπορεί να έριξαν τα μικρότερα presets λίγο σε ποιότητα, έτσι και αλλιώς δεν κέρδιζες frames πριν σε σχέση με το Ultra, μόνο αν το έβαζες Low. Πριν δεν υπήρχε scale στις επιλογές(Με εξαίρεση το Low), για να δούμε τώρα.. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2018 από Psycho_Warhead
Πέτρος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Στο όπλο φαίνεται μια διαφορά αλλά είναι ''medium DXR''. Στο Ultra που πόσταρα εγώ δεν έχει τέτοια. Μπορεί να έριξαν τα μικρότερα presets λίγο σε ποιότητα, έτσι και αλλιώς δεν κέρδιζες frames πριν σε σχέση με το Ultra, μόνο αν το έβαζες Low. Πριν δεν υπήρχε scale στις επιλογές(Με εξαίρεση το Low), για να δούμε τώρα.. Στο όπλο, φαίνεται μια μουντζούρα από γόμα, όχι απλά μια διαφορά. Ακόμα και για med DXR, η εικόνα είναι άθλια. Χώρια τι θα παρατηρήσει κανείς στην πραγματικότητα και όχι σε promo video. Σίγουρα έκαναν δουλειά και βελτίωσαν πράγματα, αλλά μάλλον στο "αυστηρά" RT κομμάτι, απλά κατέβασαν το επίπεδο (κι άλλο). Κάπου πήρε το μάτι μου, btw, ότι θα πάει πίσω η κυκλοφορία του patch-DLC. Ξέρουμε γιατί? 1
noFEARgr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Για τι το παιχνίδι έπρεπε να έχει βγει ένα εξάμηνο μετά και έχουν πάει πίσω όλα. Επίσης είναι απασχολημένοι να γιορτάζουν την "διαφορετικοτητα" που βαλανε στο παιχνιδι...
aorus Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Σου φαίνεται και άθλια η ποιότητα στο όπλο, μήπως και η δεξια πατούσα του στρατιώτη δεν έχει καλή αντανάκλαση από την μπίχλα?????? Οτι να ναι θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε στο θέμα των turing......τα rt effects τρέχουν όπως έγραψε και πιο πάνω ο optimus real time aka είναι σχεδόν απίθανο να πετύχουμε την ίδια εικόνα από την ίδια γωνιά με τους ίδιους φωτισμούς..... Επίσης ο μόνος τρόπος για να έχει κάποιος άποψη στο θέμα του rtx, dxr είναι να τρέχει μπροστά του real time και όχι video captures σε χαμηλότερη ανάλυση της πραγματικής και στην συνέχεια επανασυμπίεση τους για προβολή στο youtube, δεν υπάρχει καμία επαφή, όποιος δεν το καταλαβαίνει ας έχει άποψη από εικόνες video στο youtube και απόψεις από thread Και επειδή είναι flame (εγώ δεν κάνω ότι δεν καταλαβαίνω) "Εχει πλάκα ότι δεν πιάνεστε πουθενά....... Εχεις επιδόσεις με το dlss, δεν σας αρέσει η ποιότητα της εικόνας γιατί δεν είναι native 4K Σου δίνει visuals με το rtx/bf5 που δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε πιο πριν, γκρινιάζετε για τις επιδόσεις και το πόσο βαρύ είναι Βγάζει patch με σημαντικό uplift σε επιδόσεις...ψάχνετε φαντάσματα και ότι δεν φαίνεται η σκιά του σκαντζόχοιρου πίσω από την πέτρα Αλλά κατά τα άλλα το παίζουμε και τύποις αντικειμενικοί.....παπάρια το μόνο που κάνετε είναι κυνήγι μαγισσών και κατηγορείτε την nvidia που δίνει τεχνολογία ενώ οι ανταγωνιστές λέμε τώρα εξασκούνται στην παλινδρομική κίνηση...... 2 2
DEADLAZARUS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Να ρωτήσω κάτι: επειδή θα κάνω την κίνηση για την msi 2080 trio, μπορούν όσοι έχουν την κάρτα να αναφέρουν τις θερμοκρασίες τις, τον θόρυβο και αν την τρέχουν με custom fan profile ή stock; Ευχαριστώ θερμά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις