Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ναι έχεις δίκιο. Δεν το σκέφτηκα αυτό, είχα την εντύπωση ότι μόνο το CrossFire είναι για τα μπάζα.

Και το cf εχει τα ιδια θεματα.

Δεν παιζει η δεν παιζει καλα σε όλους του τίτλους

17 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ρε παιδιά διαβάστε λίγο τι γράφουμε! Οι κάρτες είναι για GPU compute! Οπότε δεν έχει σημασία το SLI. Με τις δύο 1070 Ti είχαμε καλύτερη απόδοση από 1080 Ti. Η 2080 Ti θα ήταν οριακά καλύτερη από τις δύο 1070 Ti αλλά πολύ ακριβότερη! Οπότε αφού χάλασε η μία, είπαμε να βάλουμε 2080 και μελλοντικά να αλλαχτεί και η δεύτερη 1070 Ti σε 2080!

Σε gpu compute δεν θα ηταν καλυτετα π.χ 2χvega 64 η 56?

Απορία δεν γνωρίζω και δεν εχω ασχοληθεί με το αθλημα.

Επεξ/σία από azazil1190
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Και το cf εχει τα ιδια θεματα.

Δεν παιζει η δεν παιζει καλα σε όλους του τίτλους

Σε gpu compute δεν θα ηταν καλυτετα π.χ 2χvega 65 η 56?

Απορία δεν γνωρίζω και δεν εχω ασχοληθεί με το αθλημα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η εμπειρία υπήρχε σε CUDA και όχι σε OpenCL οπότε η nvidia ήταν μονόδρομος. Πάντως αντίστοιχα workloads με αυτά που τρέχουμε και δουλεύουν και σε OpenCL, η 1070 Ti ήταν οριακά χειρότερη από Vega 64 αλλά με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Σίγουρα το πρόβλημά της είναι η διαχείριση του ρεύματος, το έχω γράψει και παραπάνω. Έχει default power limit στα 265 όταν η FE έχει 225 και η Asus Strix 2080 OC 220(στο gaming mode - όχι το OC mode)! Ρυθμίζοντάς τη στο 85% power limit ώστε να είναι στα 225 W, αποδίδει πολύ πιο νορμάλ. Γι' αυτό ζήτησα απ' όσους έχουν 2080 να αναφέρουν το default power limit τους πόσο είναι, αλλά δε βλέπω ακόμα να απάντησε κανείς.

Αν όντως κατεβάζοντας το power limit βελτιώθηκαν οι θερμοκρασίες τότε η κάρτα κατεβάζει τα ρολόγια για να μείνει μέσα στα νέα όρια που έχεις θέσει.Αλλιώς είτε είναι στο 100,είτε στο 260 οι θερμοκρασίες δεν θα παρουσίαζαν απολύτως καμιά διαφορά.Τουλάχιστον έτσι κάνουν οι pascal,αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος!

Το ότι έχει μεγαλύτερο power limit είναι καλό,σου επιτρέπει και μεγαλύτερα ρολόγια,αν έχεις πέσει σε καλό κομμάτι Κατά τη γνώμη μου είτε το cooler είναι πιο πολύ φρου φτου κ αρρώματα,είτε δουλεύουν με ανεβασμένα ρεύματα σε σύγκριση με άλλες,είτε κ τα δύο μαζί.

.

Ps.Σόρυ,είμαι από Κιν και δεν έχω ιδέα πώς σβήνουν αυτά από πάνω!

Επεξ/σία από Matrix7
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Matrix7 είπε

Αν όντως κατεβάζοντας το power limit βελτιώθηκαν οι θερμοκρασίες τότε η κάρτα κατεβάζει τα ρολόγια για να μείνει μέσα στα νέα όρια που έχεις θέσει.Αλλιώς είτε είναι στο 100,είτε στο 260 οι θερμοκρασίες δεν θα παρουσίαζαν απολύτως καμιά διαφορά.Τουλάχιστον έτσι κάνουν οι pascal,αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος!

Το ότι έχει μεγαλύτερο power limit είναι καλό,σου επιτρέπει και μεγαλύτερα ρολόγια,αν έχεις πέσει σε καλό κομμάτι Κατά τη γνώμη μου είτε το cooler είναι πιο πολύ φρου φτου κ αρρώματα,είτε δουλεύουν με ανεβασμένα ρεύματα σε σύγκριση με άλλες,είτε κ τα δύο μαζί.

Ps.Σόρυ,είμαι από Κιν και δεν έχω ιδέα πώς σβήνουν αυτά από πάνω!

Συγχωρεμένος! Όντως το μεγαλύτερο power limit ανεβάζει το ρεύμα και τα ρολόγια, αλλά επειδή ανεβαίνει η θερμοκρασία τελικά η συχνότητα πέφτει και γίνεται μία τρύπα στο νερό. Πχ το ρεύμα πάει ως και 1,05 στο timespy με το power limit στο 265 W ενώ όταν το ρίχνω στα 220 W πάει max 1,01 και πετυχαίνει ουσιαστικά την ίδια απόδοση πολύ πιο κρύα. Προφανώς αν άλλαζε η ψύκτρα με νεράκι θα ανέβαζε με το αυξημένο power limit αρκετά ρολόγια, αλλά όπως είναι δε πετυχαίνει τίποτα. Με power limit στο 220 W και core +115 MHz πετυχαίνει καλύτερη απόδοση και χαμηλότερες θερμοκρασίες από στοκ!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, malakudi είπε

Συγχωρεμένος! Όντως το μεγαλύτερο power limit ανεβάζει το ρεύμα και τα ρολόγια, αλλά επειδή ανεβαίνει η θερμοκρασία τελικά η συχνότητα πέφτει και γίνεται μία τρύπα στο νερό. Πχ το ρεύμα πάει ως και 1,05 στο timespy με το power limit στο 265 W ενώ όταν το ρίχνω στα 220 W πάει max 1,01 και πετυχαίνει ουσιαστικά την ίδια απόδοση πολύ πιο κρύα. Προφανώς αν άλλαζε η ψύκτρα με νεράκι θα ανέβαζε με το αυξημένο power limit αρκετά ρολόγια, αλλά όπως είναι δε πετυχαίνει τίποτα. Με power limit στο 220 W και core +115 MHz πετυχαίνει καλύτερη απόδοση και χαμηλότερες θερμοκρασίες από στοκ!

Εγώ περιμένω την ti σε aorus,και η αλήθεια είναι ότι έχω ψιλοαπογοητευτεί..Αν είναι καλό κομμάτι χαλάλι της,αλλιώς undervoltage.Αν γίνεται βέβαια σαυτές.

Σε games τι κάνει;Κανά witcher 3 έχεις;

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Matrix7 είπε

Εγώ περιμένω την ti σε aorus,και η αλήθεια είναι ότι έχω ψιλοαπογοητευτεί..Αν είναι καλό κομμάτι χαλάλι της,αλλιώς undervoltage.Αν γίνεται βέβαια σαυτές.

Σε games τι κάνει;Κανά witcher 3 έχεις;

Όλες κανουν undervoltage 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Όλες κανουν undervoltage 

Εννοώ δεν ήξερα με turing τι παίζει.Btw πήρες κάτι άλλο;Γιατί την έδωσες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Matrix7 είπε

Εννοώ δεν ήξερα με turing τι παίζει.Btw πήρες κάτι άλλο;Γιατί την έδωσες;

Igpu FTW

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Wayward είπε

Guys επειδή το σκέφτομαι για μια 2070, οι Zotac τι λένε σαν υλοποιήσεις? Έχει κάποιος εμπειρία?

Ή καλύτερα να μείνω σε πιο safe επιλογές Asus, Gigabyte, MSI?

Παντως απο οτι εχω δει, η Asus δεν βγαζει στην σειρα 1000 και 2000 την matrix, οπως σε πιο παλιες σειρες.Ηταν παντως κατι πανω απο τα συνηθισμενα, να μπορεις να παιζεις με ρυθμισεις σε memory volt-PLL- VRM CLOCK  κ.α.Ειδικα οταν δινεις τοσα λεφτα, πρεπει αυτες η ελευθεριες-επιλογες να ειναι αυτονοητες.Το  τι θα κερδιζες εινα αλλο θεμα, αλλα δεν μπορει μια μητρικη να εχει ενα τοννο ρυθμισεις και μια καρτα του χιλιαρικου να ειναι μουγκη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια αυτο το Shadow of the Tomb Raider πως ζεματάει την κάρτα ετσι? Μέχρι που freezαρε το pc σε overclock που πέρασε 20 loops Time Spy Stress Test. Βλέπω γύρω στους 65 βαθμούς ένω στα ίδια gpu settings στο AC Odyssey βλεπω 58!  (120 core, 775 memory, 75% fans, power limit maximum) Εντωμεταξυ το power limit στο msi afterburner ειναι σε %. Πως το βλεπετε σε W?

Επεξ/σία από Warlord1981
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Μην κάνεις OC για 3 FPS, δεν αξίζει.

Προσωπικά αξίζει. Στα 60fps μπορεί να σου δώσει και 5fps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι και ; Πάλι θα πέφτεις κάτω από 60 σε intense σκηνές. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι(Αν κρασάρει) για τόσο μικρή διαφορά, ας ήταν 15-20% η διαφορά(Μέσος όρος όχι σε ένα γκέιμ μόνο) όπως στις Maxwell να πω οκ.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Ναι και ; Πάλι θα πέφτεις κάτω από 60 σε intense σκηνές. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι(Αν κρασάρει) για τόσο μικρή διαφορά, ας ήταν 15-20% η διαφορά(Μέσος όρος όχι σε ένα γκέιμ μόνο) όπως στις Maxwell να πω οκ.

Σκοπός είναι να μην κρασαρει φυσικά. 

Το shadow το είχα ξανά πει, είναι το καλύτερο stress από όλα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...