Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Πως και δεν χτυπάς μια μεταχείρω 1080Ti ;

Γιατί έχω θέσει οικονομικό και ψυχολογικό όριο κάτω από τις τιμές που τις δίνουν στις αγγελίες.

Απ' τη στιγμή που βρήκα 1080 στα 400€ με 2 χρόνια εγγύηση ακόμα, που δεδομένων των συνθηκών τη θεωρώ σχετικά καλή τιμή, δε μπορώ να δικαιολογήσω τα +300€ για τη 1080 Ti που ζητάνε οι περισσότεροι.

Να δώσω δηλαδή ~700€ για μεταχειρισμένη, ενώ με λίγα παραπάνω παίρνω τη Gigabyte 2080 καινούργια που είναι έστω και λίγο ταχύτερη; Δεν είμαι τόσο ανόητος.

• Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, phanispal said:

Γιατί έχω θέσει οικονομικό και ψυχολογικό όριο κάτω από τις τιμές που τις δίνουν στις αγγελίες.

Απ' τη στιγμή που βρήκα 1080 στα 400€ με 2 χρόνια εγγύηση ακόμα, που δεδομένων των συνθηκών τη θεωρώ σχετικά καλή τιμή, δε μπορώ να δικαιολογήσω τα +300€ για τη 1080 Ti που ζητάνε οι περισσότεροι.

Να δώσω δηλαδή ~700€ για μεταχειρισμένη, ενώ με λίγα παραπάνω παίρνω τη Gigabyte 2080 καινούργια που είναι έστω και λίγο ταχύτερη; Δεν είμαι τόσο ανόητος.

Όντως 700 για μετάχειρη 1080Ti είναι πολλά αυτή τη στιγμή. Πριν 1 μήνα πιθανότατα δεν ήταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Στα χρηματα που διαθετεις δεν φτανουν για 2070 δυστηχως https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=rtx+2070&order_by=pricevat&order_dir=asc

Μονο απο Caseking βλεπω μια gigabyte στα 539(χωρις μεταφορικα κλασσικα)

https://www.caseking.de/search?sSearch=rtx+2070

και απο evga παλι χωρις μεταφορικα στα 519 η φθηνοτερη αλλα αγνωστο ποτε θα εχουν αποθεμα

https://eu.evga.com/products/productlist.aspx?type=0&family=GeForce+20+Series+Family&chipset=RTX+2070

Και η 2070 οπως εχει αναφερθει ειναι σε σχεση με την 1080 το αντιστοιχο(στο περιπου) που ειναι η 1080ti με την 2080.

Απο την στιγμη που εχεις χρηματικο περιορισμο και θες για αγορα φετος,πολυ σωστα σκεφτεσαι και κινεισαι και σε καλυπτει και στην οθονη που παιζεις,για τα χρηματα που δινεις παντα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Καλά, εδώ ο άλλος ζητούσε 600€ για τη 1070 Ti, δε μπορώ να βρω την αγγελία τώρα να γελάσω πάλι λίγο.

Άλλοι ζητάνε 400€ για 1070, άλλοι 500+ για 1080.

Και το θέμα είναι ότι δεν είναι λίγοι.

Fulgore, δεν είναι μόνο η ζήτηση το θέμα. Κι εσύ τη δεύτερη φορά ζητούσες 750€ για τη 1080 Ti.

Μην το χαλάσουμε το θέμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι βρήκατε το μήνα που θρέφει τους 11.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Spoiler

Αν θες αναλυτικα την περιπτωση την δικη μου του γιατι εβαλα οτι εβαλα και συγκεκριμενα τι pm με ''προτασεις''ελαβα πολυ ευχαριστως να σου το αναλυσω σε pm,αν και δεν θυμαμαι να ανεφερα ποτε την δικη μου περιπτωση σαν υποδειγμα καλης καρτας σε σχεση με αλλους.

Και την αγγελια την δικη μου δεν την ανεφερα εγω πουθενα,αλλος συμφορουμιτης την ανεφερε και ξεκινησε να την σχολιαζει χωρις να του εχω δωσει δικαιωμα,πραγμα που απαγορευεται και απο τους κανονισμους του forum.

Και η αρχικη τιμη παιζει ρολο οταν ξερεις τι παζαρια θα σου κανει ο αλλος και τι τιμη τελικα προσπαθεις να δωσεις αυτο που πουλας.

Να σου θυμισω παντως οτι ο συμφορουμιτης @Acmilangr2 την 1080ti strix του την πουλησε 750ευρω οπως ειχε πει πριν καμποσες σελιδες(κοινως του βγηκε φθηνα η μεταβαση)και αυτο γιατι δεν ειναι ολες οι 1080ti ιδιες περιπτωσεις.

Παιζουν πολλα πραγματα ρολο οπως εχουμε ξαναπει οπως υλοποιηση,καταστημα αγορας,ημερομηνια αγορας και υπολοιπο εγγυησης κλπ.

Οπως βλεπεις και στις 2080 υπαρχει η φθηνοτερη Palit των 780ευρω 

https://www.skroutz.gr/s/16150613/Palit-GeForce-RTX-2080-8GB-NE62080U20P2-1040J.html

και υπαρχει και η Asus Strix των 1080ευρω(το πρωτο καταστημα δεν δεχεται παραγγελιες)

https://www.skroutz.gr/s/15935015/Asus-Rog-Strix-GeForce-RTX-2080-8GB-O8G-Gaming-90YV0C60-M0NM00.html

Οπως ο καθενας διαλεγει ποσα χρηματα θελει να δωσει για καινουργια καρτα και υλοποιηση,ετσι και ο καθενας διαλεγει ποσα χρηματα και τι υλοποιηση θα κοιταξει σε used. 

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
18 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Χρηστάκη καλοριζικο το εργαλειο.

Μου την πουλας ρε?😂

Θελω ετοιμοπαραδωτη!

Ευχαριστω Νικολα!!

Πως και δεν εχεις παρει ηδη εσυ τουλαχιστον 2 τετοιες απορω. 😛

5 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Έχεις βάλει ανάποδα τον ανεμιστήρα της cpu; η κάτι βλέπω λάθος; 

Eχω βαλει να φυσανε οι ανεμιστηρες απο πισω προς τα μπροστα γιατι βρισκουν στις μνημες.

Το ιδιο πραγμα ειναι.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, csaris είπε

Ευχαριστω Νικολα!!

Πως και δεν εχεις παρει ηδη εσυ τουλαχιστον 2 τετοιες απορω. 😛

Eχω βαλει να φυσανε οι ανεμιστηρες απο πισω προς τα μπροστα γιατι βρισκουν στις μνημες.

Το ιδιο πραγμα ειναι.

Ε φέτος κανω αποχή 😂

Πηρα sub για το σπίτι 2.200€

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αν θες αναλυτικα την περιπτωση την δικη μου του γιατι εβαλα οτι εβαλα και συγκεκριμενα τι pm με ''προτασεις''ελαβα πολυ ευχαριστως να σου το αναλυσω σε pm,αν και δεν θυμαμαι να ανεφερα ποτε την δικη μου περιπτωση σαν υποδειγμα καλης καρτας σε σχεση με αλλους.

Να σου θυμισω παντως οτι ο συμφορουμιτης την 1080ti strix του την πουλησε 750ευρω οπως ειχε πει πριν καμποσες σελιδες(κοινως του βγηκε φθηνα η μεταβαση).

Αν δε μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση με έστω κάποια ψήγματα αντικειμενικότητας, ας το αφήσουμε εδώ.

Το ότι υπάρχουν όρνια που αγοράζουν μεταχειρισμένες 1080 Ti στα 750€, είναι κάτι που δε με απασχολεί προσωπικά. Δεν το θεωρώ αντικειμενικό. Και δε συζητούσαμε περί μετάβασης σε 2080/2080 Ti, μόνο περί πώλησης των 1080 Ti (και άλλων).

Η κατάσταση είναι το λιγότερο γελοία. Είχαν πέσει οι 1080 πριν λίγες μέρες στα 480€, και τώρα που έχουν ανέβει στα 600+, ανεβάζει ο άλλος αγγελία και βάζει και το link από skroutz ότι και καλά τόσο αξίζει, οπότε «καλά τη δίνω και μη μου κάνετε παζάρια».

Και οι κλασικές, γραφικές ατάκες που ακούγονται αποκλειστικά από εκείνους που τους συμφέρει, «έχουμε ελεύθερη αγορά», «ο καθένας πουλάει όσο θέλει», «προσπέρασέ με και πήγαινε παρακάτω» μπλα μπλα.

Για τα γομάρια.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Γιατί  δεν την πήρες τότε αφού την βρήκες 400? Μήπως ήθελες να στην δώσει παρακάτω? Ψιριζεις πολύ την μαϊμού φίλε έχουν παίξει και αγγελίες  με 1080ti στα 600 και μάλιστα καλες Υλοποιήσεις αν ηθελες κάρτα θα ειχες βρει αλλά μαλον ψαχνεις ti με 5 κατοστάρικα η και λιγότερο 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν δε μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση με έστω κάποια ψήγματα αντικειμενικότητας, ας το αφήσουμε εδώ.

Το ότι υπάρχουν όρνια που αγοράζουν μεταχειρισμένες 1080 Ti στα 750€, είναι κάτι που δε με απασχολεί προσωπικά. Δεν το θεωρώ αντικειμενικό. Και δε συζητούσαμε περί μετάβασης σε 2080/2080 Ti, μόνο περί πώλησης των 1080 Ti (και άλλων).

Η κατάσταση είναι το λιγότερο γελοία. Είχαν πέσει οι 1080 πριν λίγες μέρες στα 480€, και τώρα που έχουν ανέβει στα 600+, ανεβάζει ο άλλος αγγελία και βάζει και το link από skroutz ότι και καλά τόσο αξίζει, οπότε «καλά τη δίνω και μη μου κάνετε παζάρια».

Και οι κλασικές, γραφικές ατάκες που ακούγονται αποκλειστικά από εκείνους που τους συμφέρει, «έχουμε ελεύθερη αγορά», «ο καθένας πουλάει όσο θέλει», «προσπέρασέ με και πήγαινε παρακάτω» μπλα μπλα.

Για τα γομάρια.

Δεν ειναι εδω το θεμα που αφορα τις Pascal και τις τιμες στις αγγελιες.Επισης οπως σου ειπα ειναι πολλοι οι παραγοντες που παιζουν ρολο στην τιμη πωλησης της καθε καρτας.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FORIS78 είπε

Γιατί  δεν την πήρες τότε αφού την βρήκες 400?

Την πήρα.

2 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

Μήπως ήθελες να στην δώσει παρακάτω?

Ακριβώς επειδή είμαι αντικειμενικός και ρεαλιστής, στην παρούσα φάση δεν περίμενα να τη ρίξει κι άλλο και δεν του έκανα παζάρι.

Αν δεν είχε 2 χρόνια εγγύηση ακόμα αλλά αρκετά λιγότερο είτε θα προσπερνούσα, είτε θα έτρωγε το παζάρι του αν είχα όρεξη.

Αλλά εξακολουθώ να θεωρώ πολλά τα 400€ για κάρτα που σε λίγο κλείνει τριετία από το launch. Αλλά πρέπει κάποιος να μπορεί να σκεφτεί λίγο σφαιρικά. Αν απλά θέλει να πουλάει όσο πιο ακριβά μπορεί, ξεχνάει τα πάντα και εστιάζει μόνο εκεί που τον βολεύει.

3 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

Ψιριζεις πολύ την μαϊμού φίλε έχουν παίξει και αγγελίες  με 1080ti στα 600 και μάλιστα καλες Υλοποιήσεις αν ηθελες κάρτα θα ειχες βρει αλλά μαλον ψαχνεις ti με 5 κατοστάρικα η και λιγότερο

Όντως έχουν παίξει στα 600€ που είναι και το ανώτατο ψυχολογικό όριο που έχω θέσει, αλλά όσες πέτυχα εγώ προσωπικά, είτε δεν είχαν εγγύηση, είτε ήταν από mining (ναι, το έλεγε ένας και μπράβο του), είτε κάτι άλλο έπαιζε και δεν την καθιστούσε ευκαιρία. Αλλιώς πίστεψέ με, δεν είμαι τόσο ψείρας.

Δεν περιμένω να βρω με 450€ που την έδωσε ένας πριν 2-3 βδομάδες, αλλά σχεδόν όλες οι αγγελίες είναι από 650 και (αρκετά) πάνω.

3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αλλα εσυ θυμαμαι οτι θα επαιρνες την 1080 απο το bundle της evga(με ειχες ρωτησει οταν το ειχα αναφερει πριν 2μηνες σε παλιοτερο θεμα) πριν 2μηνες που θα σου εβγαινε η 1080 κοντα στα 400ευρω καινουργια και κορυφαια υλοποιηση,πως και δεν την πηρες και κοιτας τωρα σε αγγελιες?

Για διάφορους λόγους δεν την πήρα τότε.

Τώρα είμαι με 1080 και για την ώρα καλυμμένος, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μου τη βαρέσει να πάω σε μετάχειρη 1080 Ti αν βρω κάτι που θεωρώ ευκαιρία, ή πλέον σε καινούργια 2080 αν πέσουν κι άλλο και δεν αποδειχθούν σαπάκια.

Πάντως αν δεν έχουν θέμα οι 2080 και πέσουν λίγο ακόμα, ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ ούτε μία δικαιολογία να πωλούνται οι used 1080 Ti σε τέτοιες τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, phanispal είπε

Την πήρα.

Ακριβώς επειδή είμαι αντικειμενικός και ρεαλιστής, στην παρούσα φάση δεν περίμενα να τη ρίξει κι άλλο και δεν του έκανα παζάρι.

Αν δεν είχε 2 χρόνια εγγύηση ακόμα αλλά αρκετά λιγότερο είτε θα προσπερνούσα, είτε θα έτρωγε το παζάρι του αν είχα όρεξη.

Αλλά εξακολουθώ να θεωρώ πολλά τα 400€ για κάρτα που σε λίγο κλείνει τριετία από το launch. Αλλά πρέπει κάποιος να μπορεί να σκεφτεί λίγο σφαιρικά. Αν απλά θέλει να πουλάει όσο πιο ακριβά μπορεί, ξεχνάει τα πάντα και εστιάζει μόνο εκεί που τον βολεύει.

Όντως έχουν παίξει στα 600€ που είναι και το ανώτατο ψυχολογικό όριο που έχω θέσει, αλλά όσες πέτυχα εγώ προσωπικά, είτε δεν είχαν εγγύηση, είτε ήταν από mining (ναι, το έλεγε ένας και μπράβο του), είτε κάτι άλλο έπαιζε και δεν την καθιστούσε ευκαιρία. Αλλιώς πίστεψέ με, δεν είμαι τόσο ψείρας.

Δεν περιμένω να βρω με 450€ που την έδωσε ένας πριν 2-3 βδομάδες, αλλά σχεδόν όλες οι αγγελίες είναι από 650 και (αρκετά) πάνω.

Η αγορά των μεταχειρισμένων τα έχει αυτά και εδώ αλλά και εκτός insomnia, ρίξε μια μάτια στο eBay να δεις τι ζητάνε ορισμένοι πωλητές από Ευρώπη κυρίως, στο χέρι σου είναι να κανείς την σωστή επιλογή, και κατά την γνώμη μου αν πήρες    1080 με 400 και με εγγύηση είναι σούπερ τιμή, 380 έδωσα μια strιx  1070 πριν κανα δίμηνο, μην κόλας  στο γεγονός ότι έχει 3 χρόνια στην αγορά αλλά δες αν κάνει καλά αυτό για το οποίο την αγόρασες.

Επεξ/σία από FORIS78
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα ρε fulgore δεν ποσταρες επειδη σου την ειπανε ορισμενοι? Εγω στην θεση σου θα ποσταρα ακομη περισσοτερο για να σπασω μπαλες.

Τι συζητατε για αγγελιες καθε φορα που μπαινω και κοιταω μου πεφτουν τα μαλλια απο τις τιμες.Μλκες κανονιστε να μεινω καραφλος.Πολλες αγγελιες απλα ψαχνουν για κοροιδα η απλα ορισμενοι δεν θελουν να εχουν μεγαλη χασουρα οποτε πουλανε σε οτι ναναι τιμες.

Περα απο ολα αυτα στην 2070 εχουν κανει μλκια με τις τιμες τους η ιδεα μου ειναι?Δηλαδη καρτα που ειναι ~1080 να ειναι κοντα σε τιμη με φθηνη υλοποιηση απο 2080 ποση ειναι η διαφορα επιδοσεων αυτων των 2 σε ποσοστα?

Επεξ/σία από icenex
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...