Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

RTX2080Ti-2160p.png

Να ρωτήσω κάτι; πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το διάγραμμα; 

Έκανα μόλις benchmark ultra με SMAA στο tomb raider με την 2080 και μου έχει βγάλει min 45 average 53. 

Και μάλιστα στο highest που έχει preset κάποια δεν τα είχε τέρμα και τα πήγα εγώ. 

Edit δεν είχε πάρει το SMAA. Οπότε άκυρο 

Με SMAA μου έβγαλε Min 41 max 69 average 48

Και πάλι λίγα μου φαίνονται της 2080 ti. Έπρεπε να είχε 62+ average 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Εν μερη η αποδοση της 2080 δικαιολογεί τα 800-900 ευρω.Περιπου τοσο μου ειχε βγει και η msi gaming x 1080ti οταν ειχε πρωτο βγει.

Αν δε μπορείς να δεις πού έγκειται το οξύμωρο σε αυτό που μόνος σου έγραψες, δεν ξέρω τι άλλο να πω γι' αυτό το θέμα.

Λες ότι 1½ χρόνιο μετά, δίνεις τα ίδια για να πάρεις νεότερη γενιά, με ίδια απόδοση με την προηγούμενη, με μικροδιαφορές.

Πότε ξανάγινε αυτό στην ιστορία, πες μου.

Το ότι σαν φαίνεται εν μέρει δικαιολογημένο κιόλας, με κάνει να τραβάω τα μαλλιά μου. Τουλάχιστον έχω πολλά.

Και σταματήστε την καραμέλα ότι ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει και μπορεί. Δεν εξετάζουμε αυτό, ούτε είπαμε σε κανέναν να κάνει εκείνο και να μην κάνει το άλλο.

Αυτό στο οποίο συμφωνώ με τον Acmilangr2, είναι ότι κι εμένα μου φαίνονται πολύ λίγα τα νούμερα που έβγαλε ο John. Δε λέω ότι δεν πήρε σωστές μετρήσεις, αλλά υποτίθεται ότι σε 1440p το 60άρι το έχει η 1080, όχι η 2080 Ti.

Κάτι δεν πάει καλά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε

Να ρωτήσω κάτι; πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το διάγραμμα; 

Έκανα μόλις benchmark ultra με SMAA στο tomb raider με την 2080 και μου έχει βγάλει min 45 average 53. 

Και μάλιστα στο highest που έχει preset κάποια δεν τα είχε τέρμα και τα πήγα εγώ. 

Edit δεν είχε πάρει το SMAA. Οπότε άκυρο 

Με SMAA μου έβγαλε Min 41 max 69 average 48

Και πάλι λίγα μου φαίνονται της 2080 ti. Έπρεπε να είχε 62+ average 

Με καρτα stock και ακριβως τις ρυθμισεις του diagram μου βγαζει τουλαχιστον 5 fps average παραπανω στο Crysis 3 και Odyssey (τα υπολοιπα παιχνιδια δεν τα εχω). Συγκριτικα με το διαγραμμα μιλαω παντα

Επεξ/σία από pabou13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, pabou13 είπε

Με καρτα stock και ακριβως τις ρυθμισεις του diagram μου βγαζει average 5 fps παραπανω περιπου στο Crysis 3 και Odyssey (τα υπολοιπα παιχνιδια δεν τα εχω). Συγκριτικα με το διαγραμμα μιλαω παντα

Οπότε περίπου 10% λιγότερο δείχνει 

Πιστεύω πως αν η 2080ti είχε περίπου 80% πάνω από την 1080ti ίσως δικαιολογουσε την τιμή της... 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα οταν ειχα αναφερει πιο παλια οτι κοιταζα για 2080

Spoiler

,δεν το ειχα αναφερει γιατι δεν με καλυπτει καπου η 1080ti(ειδικα στην τιμη που την πηρα),ουτε για να πουλησω μουρη πουθενα,ουτε φυσικα για να βγαλω αχρηστη την 1080ti.

Απλα ηθελα  μεταβαση σε μια φθηνη(γιατι ουτως ή αλλως τα ιδια ειναι πανω κατω) αλλα καλη υλοποιηση τυπου gigabyte 2080 oc(η Strix δυστηχως απλησιαστη πανω απο 1000ρικο το Msystems) απο γνωστο καταστημα της Ελλαδας, μονο και μονο για να δω τα πρωτα δειγματα του RT οταν αργοτερα βγουν,κατα ποσο αξιζουν ή οχι.Να εχω δηλαδη προσωπικη αποψη για αυτο αν και αρκετα νωρις.

Γιατι οπως και στα 144hz ή και το gsync/freesync,αν ο ιδιος δεν καθησεις μπροστα απο το ιδιο Monitor να το δουλεψεις,προφανως και δεν γινεται να εχεις ιδεα πως ειναι στην πραξη η μεταβαση απο ενα απλο monitor full hd(το ιδιο εν μερη και για το HDR10).

Αλλα ελα μου ομως που η κατασταση στην Ελληνικη αγορα ειναι πολυ χειροτερη απο οσο περιμενα,παρολο που εχει περασει σχεδον ενας μηνας απο το launch(και οι περισσοτεροι καλα εκαναν και μιλουσαν για αγορα απεξω και εν μερη καταλαβα το γιατι).

Και το θεμα ειναι οτι εχει εξαφανιστει και το αποθεμα σε 1080ti απο την αγορα οπως μπορειτε να δειτε

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=1080ti&order_by=pricevat

Η δε Zotac για αλλη μια χρονια τραγικη στο κομματι της σχεδιασης της καρτας.Ποσο μακροστενη την εκανα τα παλικαρια παλι?Δεν το πιστεψα οτι τελικα αυτο το σχεδιο το εβγαλαν σε παραγωγη

https://www.skroutz.gr/s/15934226/Zotac-GeForce-RTX-2080-8GB-AMP-ZT-T20800D-10P.html

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Το χα ξαναπει αλλα θα το αναφερω ξανα και τωρα, η καρτα δεν κοστολογηθηκε με βαση τις επιδοσεις της αλλα βασει του μονοπωλιου στην συγκεκριμενη κατηγορια (enthusiasts) των gpus, δεν εχει σημασια το κατα ποσο πιο δυνατη ειναι απο την προηγουμενη σε αποδοσεις καρτα αλλα το οτι ειναι η ΠΙΟ δυνατη καρτα και χωρις καθολου ανταγωνισμο, ετσι τιμολογει η Nvidia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γιατί να μην κλειδωθει έτσι και αλλιώς το 90% είναι κλάψα  για τις τιμές, το υπόλοιπο 5% για τις επιδόσεις που περίμενε ο καθένας και το 99% αυτών που ποσταρει δεν έχουν δει κάρτα ζωντανά γρηγορότερη από gtx 1080 αλλά copy paste that and this από youtube και net γενικότερα

Επεξ/σία από Qless
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και να κλειδωθεί τι έγινε? Θα ανοίξει καινούριο και θα ξαναφτάσουμε εδώ και πάει λέγοντας.

Με τον τρόπο που λειτουργει πλέον το φόρουμ το κλειδωμα ειναι δώρον άδωρον.

Όσο δεν υπάρχει ενεργό moderation αυτό θα γίνεται. Σε εποχές Αίλουρου απλά δεν ξέφευγε το θέμα γιατί υπήρχαν άμεσες προειδοποιήσεις-ban . Τώρα κλάιν

Σου ανοίγει καπάκι ο Arkin καινούριο θέμα και ξαναμανα ;) 

Δημοσ.

Σε όλα αυτά που διαβάζω δεν είδα κανέναν να οραματίζεται το μέλλον της τεχνολογίας γραφικών με αφορμή την έλευση των νέων καρτών. Ναι μεν δεν έχουμε δει παιχνίδι με rtx και dlss αλλά φαντασία έχουμε και μπορούμε να δούμε λίγο στο μέλλον. 

Δεν είναι προνόμιο των developers μόνο να κατευθύνουν τις εξελίξεις. Ας κάνουμε μια έρευνα τι σημαίνει AI  και deep learning και θα κατανοήσουμε καλύτερα τι δημιούργησε πρώτη και ακριβά,  είναι η αλήθεια, η nvidia. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Αν δε μπορείς να δεις πού έγκειται το οξύμωρο σε αυτό που μόνος σου έγραψες, δεν ξέρω τι άλλο να πω γι' αυτό το θέμα.

Λες ότι 1½ χρόνιο μετά, δίνεις τα ίδια για να πάρεις νεότερη γενιά, με ίδια απόδοση με την προηγούμενη, με μικροδιαφορές.

Πότε ξανάγινε αυτό στην ιστορία, πες μου.

Το ότι σαν φαίνεται εν μέρει δικαιολογημένο κιόλας, με κάνει να τραβάω τα μαλλιά μου. Τουλάχιστον έχω πολλά.

Και σταματήστε την καραμέλα ότι ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει και μπορεί. Δεν εξετάζουμε αυτό, ούτε είπαμε σε κανέναν να κάνει εκείνο και να μην κάνει το άλλο.

Αυτό στο οποίο συμφωνώ με τον Acmilangr2, είναι ότι κι εμένα μου φαίνονται πολύ λίγα τα νούμερα που έβγαλε ο John. Δε λέω ότι δεν πήρε σωστές μετρήσεις, αλλά υποτίθεται ότι σε 1440p το 60άρι το έχει η 1080, όχι η 2080 Ti.

Κάτι δεν πάει καλά.

Τα 800-900 ειναι δικαιολογημενα στο οτι καποιος δεν θελει να παρει μια 1080ti μεταχ.η καινουρια και θελει ντε και καλα να παει στην 20χχ σειρα,για το rt κτλ. (Που δεν νομιζω να το δουμε συντομα)

Η μονη που σαν απόδοση-τιμη αξιζει ειναι η 2080.Αν βαλουμε μεσα στην εξίσωση και την 1080ti μεταχ.Τοτε δεν αξιζει καμια απο την 20χχ σειρα.

Ελπίζω να σε κάλυψα με το παραπανω σκεπτικό μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...