Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Jerky είπε

Για οποίον έχει 2080 gigabyte gaming OC (bios F4) έχει βγει bios update (F5) για την κάρτα.

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N2080GAMING-OC-8GC#support-dl

Η βασική αλλαγή που είδα είναι ότι το power limit από 109% μπορεί να πάει 122%.

Αυτό κάνει ουσιαστική διαφορα στο perf αλλα ανεβάζει και θερμοκρασίες.

Και να αναδιατυπώσω 2 πράματα. Οι τιμές μπορεί να μην αλλάξουν(αν και πιστεύω ότι θα πέσει στο χιλιάρικο). Αυτό που θα αλλάξει, και αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι το performance για τα λεφτά που δίνεις σίγουρα θα είναι καλύτερο από την προηγουμενη γενιά. Κάτι που με τις Turing έχει πάει περίπατο για χάρη του RT. Το δεύτερο για τα cuda cores, επίσης το ίδιο, το perf/cc θα είναι καλύτερο λόγο clock speed (για boost μιλάμε), οποτε θα πέσει ο αριθμός των CCs για το ίδιο perf. Μια  2180/3080 με 3840 CCs θα θέλει 12% παραπάνω clock speed για να είναι στο ίδιο θεωρητικό perf με μια 2080 Ti, πες 15% λόγω TMUs/ROPs etc. Που την βάζει κάπου στα 2200MHz boost σε stock, κάτι αρκετά εφικτό με το process shrink. Το μεγάλο die αρκετά πιθανό να έχει πάνω από 5K όπως η Titan V. Και κάπου εδώ βάζω μια τελεία γιατί φεύγει τελείως off-topic το θέμα, εδώ θα είμαστε του χρόνου τον Σεπτέμβριο να τα συζητάμε :P

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Qless είπε

Yeah sure, όπως έπεσαν μέσα όλοι οι (ημι)θεοι τσαρλατάνοι είτε του youtube είτε διαφόρων sites, ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ pascal refresh, τον Απρίλιο του 2017, κυκλοφορία νέας σειράς τον Οκτώβρη του 2017, τα Χριστούγεννα του 2017, τον Φεβρουάριο του 2018, το Μάρτη του 2018, Το Πάσχα, τον Ιούνιο, στις 30 Ιουλίου.......

Είχαμε τις GTX 1180, GTX 2080, Ampere, Volta, και Turing mining cards

το θεμα ειναι οτι ο τυπος δεν πολυ μαντευει..αντιθετα βασιζεται στην  ανακοινωση της amd και την αντιδραση τηνς nvidia ως ακολουθια.. γιατι η amd εχει ανακοινωσει  καινουργιες καρτες για το 2019 φανταζομαι λοιπον οτι κατι θα βγαλει κ η nvidia

7 ώρες πριν, Spartan117 είπε

Αν δεν απαντήσουν στην AMD που θα είναι σίγουρα σε 7nm TSMC τότε θα είναι σε process disadvantage. Δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο.

οπως εγραψα και πιο πανω οι navi ερχονται 2019

-------------------------------------------------------------

αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι οι υπαρχουσες rtx θα εξαφανιστουν η θα αντικατασταθουν απλα θα συνυπαρχουν..

Επεξ/σία από kromozone
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kromozone είπε

το θεμα ειναι οτι ο τυπος δεν πολυ μαντευει..αντιθετα βασιζεται στις ανακοινωσεις των εταιριων.. γιατι και οι 2 εχουν ανακοινωσει καινουργιες καρτες για το 2019

αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι οι υπαρχουσες rtx θα εξαφανιστουν η θα αντικατασταθουν απλα θα συνυπαρχουν..

για να ριξει τιμες η Nvidia θα πρεπει ο navi να χτυπαει στα ισια την 2080ti σε πολυ χαμηλοτερη τιμη

ελα μου ντε που δεν το πιστευω αυτο! εχω μεγαλη αμφιβολια αν μπορει να κανει ενα τοσο τεραστιο performance jump +70% απο την vega 64 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

για να ριξει τιμες η Nvidia θα πρεπει ο navi να χτυπαει στα ισια την 2080ti σε πολυ χαμηλοτερη τιμη

ελα μου ντε που δεν το πιστευω αυτο! εχω μεγαλη αμφιβολια αν μπορει να κανει ενα τοσο τεραστιο performance jump +70% απο την vega 64 

αν θες την προσωπικη μου γνωμη νομιζω οτι δεν χρειαζεται καρτα απο την amd που να χτυπαει την 2080ti . αν οι κοκκινοι βγαλουν μια καλη καρτα που να καθεται ανετα στην μεση απο την 2080 και την ti σε μια λογικη τιμη τοτε θα πανε καλα τα πραγματα κ γι αυτους που προτειμανε nvidia και γι αυτους που αρεσκονται στην amd

Επεξ/σία από kromozone
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, kromozone είπε

το θεμα ειναι οτι ο τυπος δεν πολυ μαντευει..αντιθετα βασιζεται στις ανακοινωσεις των εταιριων.. γιατι και οι 2 εχουν ανακοινωσει καινουργιες καρτες για το 2019

Για δώσε μας και κάνα λινκ που επιβεβαιώνει το"έχουν ανακοινώσει καινούριες κάρτες για το 2019" φυσικά και από τις δύο εταιρείες... αλλιώς αυτό χαρακτηρίζεται μπαρουφα ολκής

Επεξ/σία από Qless
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Qless είπε

Για δώσε μας και κάνα λινκ που επιβεβαιώνει το"έχουν ανακοινώσει καινούριες κάρτες για το 2019" φυσικά και από τις δύο εταιρείες... αλλιώς αυτό χαρακτηρίζεται μπαρουφα ολκής

ει! φιλε μου χαλαρωσε δεν χρειαζεται να κανεις επιθεση και να ειρωνευεσαι καθε τοσο..δεν χρειαζεται να οσυ αποδειξω τιποτα αν εισαι ηδη κατοχος rtx δικαιωμα οσυ καλα εκανες και την χαιρεσαι συζητηση κανουμε that's it το.. ''και οι 2 εταιριες εχουν ανακοινωσει'' που εγραψα ηταν κεκτιμενη ταχυτητα...η amd θα βγαλει σιγουρα... για την nvidia φανταζομαι!... οτι τοτε θα βγαλει και τις 2060 κτλ κτλ ενταξει ? καλυτερα τωρα?

Επεξ/σία από kromozone
Δημοσ.

Άσε τι κάτοχος είμαι δεν συζητάμε τι έχω εγώ αλλά τι έγραψες εσύ πιο πάνω δώσε μας μια πηγή για τις πληροφορίες που έχεις η σβήσε κάτι που έγραψες από λάθος ισως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Qless είπε

Άσε τι κάτοχος είμαι δεν συζητάμε τι έχω εγώ αλλά τι έγραψες εσύ πιο πάνω δώσε μας μια πηγή για τις πληροφορίες που έχεις η σβήσε κάτι που έγραψες από λάθος ισως

εχω κανει edit και σου εχω απαντησει αλλα δεν θα σβησω κατι επειδη το θες εσυ λυπαμαι καλη συνεχεα :)

Επεξ/σία από kromozone
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Ισχύει, αλλά και το να έχεις 2160p native/60fps αντί για 1440p upscaled σε 2160p με 30fps δεν το λές και λίγο.

Αυτό και μόνο το κάνει τριπλάσιο σε απόδοση

Και ρε παιδιά. σιγά τα γραφικά του spider-man....το είδα και στο ps4 pro που έχω. Άσε που μου βγήκαν τα μάτια με τα 30fps

60fps+++ support

Native αναλυσεις

UW Support

Reshade support

Mods support

Mouse/keyboard support

Αν καποιοι νομιζουν οτι παιζουν console ports ας πανε να παρουν κονσολες. Που θα βγαλει το ps4 των 1.8tflops καλυτερα γραφικα απο τις καρτες των 10-15tflops. 

• Like 4
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αν καποιοι νομιζουν οτι παιζουν console ports ας πανε να παρουν κονσολες. Που θα βγαλει το ps4 των 1.8tflops καλυτερα γραφικα απο τις καρτες των 10-15tflops. 

κοιτα...δικιο εχεις αλλα γενικα αν τα παιχνιδια στην πλειοψηφια τους ειχαν καλυτερο optimization οπως πχ το doom δεν θα χρειαζοταν να ξοδευουμε τοσα πολλα λεφτα σε καρτα γραφικων  να παρουμε απο τα καλυτερα  μοντελα για να τρεξουμε σε high η ultra settings με αξιοπρεπεια

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kromozone είπε

κοιτα...δικιο εχεις αλλα γενικα αν τα παιχνιδια στην πλειοψηφια τους ειχαν καλυτερο optimization οπως πχ το doom δεν θα χρειαζοταν να ξοδευουμε τοσα πολλα λεφτα σε καρτα γραφικων  να παρουμε απο τα καλυτερα  μοντελα για να τρεξουμε σε high η ultra settings με αξιοπρεπεια

Εδώ δεν θα διαφωνήσω θέλουμε καλύτερο optimization αλλά και πάλι έχουμε πολύ ανώτερη εμπειρία από οποιαδήποτε κονσόλα προφανώς με αρκετά περισσότερα χρήματα όμως. Σκέψου και το backward compatibility τους emulators κτλ που μια κονσόλα ποτέ δεν θα έχει. 

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εδώ δεν θα διαφωνήσω θέλουμε καλύτερο optimization αλλά και πάλι έχουμε πολύ ανώτερη εμπειρία από οποιαδήποτε κονσόλα προφανώς με αρκετά περισσότερα χρήματα όμως. Σκέψου και το backward compatibility τους emulators κτλ που μια κονσόλα ποτέ δεν θα έχει. 

Η διαφορα ομως ειναι οτι με τα λεφτα που δινεις σημερα για 2080 (ουτε καν ti) παιρνει PS4 pro + controler + games + ΤV 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Strategos είπε

η EVGA αν πάθει κάτι και σου  στείλουν καινούργια κάρτα τα μεταφορικά της παλαιάς τα πληρώνεις απο την τσέπη σου;

ναι

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...