Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, pabou13 είπε

Παιδες παρελαβα σημερα την καρτουλα (MSI Gaming X Trio) αλλα ημουν κουρασμενος και απλα την εστησα στο συστημα.

Η καρτα εμφανισιακα φαινεται υπερτουμπανη με τεραστια ψυκτρα και αρκετο βαρος.

Απο αυριο περισσοτερες photos και benches!

2080ti.png

Καλορίζικη. Να το ευχαριστηθείς το κτηνάκι.

Οπότε μπορέσεις, ενημέρωσέ μας για τις θερμοκρασίες της. Στις παρουσιάσεις φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα ψύξης (την τεζάρισαν μέχρι εκεί που δεν πάει; αστοχία υλικού; ζονκ;). Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε.... Σιδεροκέφαλος και πάλι....

6 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Μερικά σχόλια σχετικά με την ψύξη της 2080 gaming x trio...

Σε idle όντως τα fans σταματάνε αλλά όπως είχε γραφτεί σε μερικά reviews η θερμοκρασία μένει καρφωμένη στους 55 βαθμούς, οι οποίοι είναι πολλοί για idle. Με την χρήση του msi afterburner όμως (4.6.0 beta και όχι την stable 4.5.0) μπορείς να φτιάξεις profile στις στροφές και το πρόβλημα λύνεται. Αυτή τη στιγμή σε idle το έχω στο 25% (περίπου 800rpm) και είναι εντελώς αθόρυβο. Συγκεκριμένα έκανα δοκιμές σε on (25%) και εντελώς off και δεν μπορούσα με τίποτα να καταλάβω έστω και την παραμικρή αύξηση θορύβου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στο 25% η idle θερμοκρασία έπεσε στους 35 (20 βαθμοί διαφορά!) ενώ όσο δούλευα με photoshop πήγαινε στους 37-38.

Δυστυχώς λόγω δουλειάς μόνο ένα superposition έτρεξα μόνο στο οποίο έβγαλε περίπου 6900 (1080p extreme). Επίσης παρατήρησα στο gpu-z ότι το boost στον πυρήνα ενώ στα επίσημα specs λέει για 1860mhz, έφτανε στα 1980. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι λάθος ανάγνωση του gpu-z ή όχι.

Πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα. Καλορίζικη κι η δική σου. Τη θώπευσες καλά καλά πριν μπει στο κουτί😉; Φαίνεται ότι με μια μικρή αλλαγή στο fun curve, οι διαφορές είναι τεράστιες. Ίσως τα default fan settings να μην ενδείκνυνται για τις trio.

• Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικη μου άποψη...ποτε μα ποτε δεν εχω αφησει σε καρτα default fan profile,οσο και καλες θερμοκρασίες να εχει.

Δεν νιωθω ωραια οταν βλεπω την καρτα να πλησιάζει τους 70c.

Παντα ειμαι με custom curve.

Καλοριζικα τα καρτονια σε ολα τα παιδια που πηραν.💪👍

• Like 5
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Προσωπικη μου άποψη...ποτε μα ποτε δεν εχω αφησει σε καρτα default fan profile,οσο και καλες θερμοκρασίες να εχει.

Δεν νιωθω ωραια οταν βλεπω την καρτα να πλησιάζει τους 70c.

Παντα ειμαι με custom curve.

Καλοριζικα τα καρτονια σε ολα τα παιδια που πηραν.💪👍

Σε idle καλό είναι να έχουμε τους ανεμιστήρες στην πιο χαμηλή στάθμη ώστε πάντα να έχει καλές θερμοκρασίες και σε load μετά τους 60 65 κυρίως να δώσουμε 50 55% ανεμιστήρες ώστε να μην πάει παραπάνω. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Σε idle καλό είναι να έχουμε τους ανεμιστήρες στην πιο χαμηλή στάθμη ώστε πάντα να έχει καλές θερμοκρασίες και σε load μετά τους 60 65 κυρίως να δώσουμε 50 55% ανεμιστήρες ώστε να μην πάει παραπάνω. 

Σε idle σε αεροψυξη παντα στο 30% 

Οταν η καρτουλα φτασει στους 50c δινω γκαζι στα ανεμιστήρια στα 60%+ αναλογα την υλοποίηση και τον θορυβο.

Οσο ειχα νεράκι στο pc δεν με νοιαζε ολο το παραπανω αλλα ταλαιπωρία και χασουρα οικονομική με τα μπλοκακια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, optimus prime είπε

Σε τι κουτι την εχεις και ποσους ανεμιστηρες εχει?

2080.jpg.b4e8a57f22e0ac4eb6801b4ee67e31c0.jpg

Το κουτί είναι το 760t της Corsair (full tower).. της έχω παραδόσει αρκετό χώρο :)
Μπροστά της ακριβώς φυσάνε 2 fans. Πρόβλημα με θερμοκρασία γενικότερα στο κουτί δεν έχω ούτε είχα έτσι όπως τα έχω στήσει.
Σε idle έχω cpu στους 25 και μητρική στους 23-24. Η 1070 strix που ήταν η προηγούμενή μου σε idle τέτοια περίοδο δεν είχε ποτέ τέτοιες θερμοκρασίες σε idle.
Με τις ρυθμίσεις που της έχω τώρα, από 40 βαθμούς και πάνω τα fans πηγαίνουν στο 50% που κρατάνε την κάρτα στους 57-58 στο superposition. 
Γενικά η ψύκτρα της αποδίδει πολύ άσχημα σε passive και πάρα πολύ καλά σε active.

Επεξ/σία από godslayerxp
  • Like 5
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Σε idle σε αεροψυξη παντα στο 30% 

Οταν η καρτουλα φτασει στους 50c δινω γκαζι στα ανεμιστήρια στα 60%+ αναλογα την υλοποίηση και τον θορυβο.

Οσο ειχα νεράκι στο pc δεν με νοιαζε ολο το παραπανω αλλα ταλαιπωρία και χασουρα οικονομική με τα μπλοκακια.

Στο 60% δεν ακούγονται πολύ όμως? Μετά τους 60 να το έχεις 60% οι 50 βαθμοί είναι τίποτα για την gpu. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Arkin είπε

Πολυ ωραιο το αρθρο με λιγα λογια αλλη vram μπορει να τρωει ενα παιχνιδι σε pascal αλλη σε turing αλλη στις vega. 

Aν βαλουμε ενα παιχνιδι οπως το rise of the tomb raider που τρωει 7gb και πανω σε μια 980ti και σε μια 580 η 980ti με τα 6gb πως θα συμπεριφερθει? Θα εχουμε limit στα textures πχ?

θυμασαι τι λεγαμε για αλγοριθμους και συμπιεση? διαφορετικη τεχνικη απο γενια σε γενια και στις δυο εταιριες.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

2080.jpg.b4e8a57f22e0ac4eb6801b4ee67e31c0.jpg

Το κουτί είναι το 760t της Corsair (full tower).. της έχω παραδόσει αρκετό χώρο :)
Μπροστά της ακριβώς φυσάνε 2 fans. Πρόβλημα με θερμοκρασία γενικότερα στο κουτί δεν έχω ούτε είχα έτσι όπως τα έχω στήσει.
Σε idle έχω cpu στους 25 και μητρική στους 23-24. Η 1070 strix που ήταν η προηγούμενή μου σε idle τέτοια περίοδο δεν είχε ποτέ τέτοιες θερμοκρασίες σε idle.
Με τις ρυθμίσεις που της έχω τώρα, από 40 βαθμούς και πάνω τα fans πηγαίνουν στο 50% που κρατάνε την κάρτα στους 57-58 στο superposition. 
Γενικά η ψύκτρα της αποδίδει πολύ άσχημα σε passive και πάρα πολύ καλά σε active.

Πιστευω θα βοηθούσε η corsair να μπει επανω με τα φανακια της στο πανω μερος του κουτιου να σπρώχνουν τον αερα προς το ψυγείο.

Και μπροστα να εβαζες 2 ανεμιστήρια τουμπανα.

Αλλιως μην αφηνεις passive την καρτα 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Στο πανω μερος του κουτιου δεν εχεις ανεμιστηρες εαν βλεπω καλα,σωστα?.

Και επειδή πάντα η θερμότητα πάει προς τα επάνω θέλουμε γερό ανεμιστήρα να βγάζει τη ζέστη. Συνήθως το ambient του κουτιού ανεβάζει τις θερμοκρασίες όλων των υποσυστηκατων. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Στο 60% δεν ακούγονται πολύ όμως? Μετά τους 60 να το έχεις 60% οι 50 βαθμοί είναι τίποτα για την gpu. 

Σε gaming x msi δεν ακούγονται ιδιαίτερα στο 60%.

Βεβαια παιζει ρολο και ποσο ανεχτικος ειναι καποιος στον θορυβο,τι μόνωση εχει το κουτι κτλ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Και επειδή πάντα η θερμότητα πάει προς τα επάνω θέλουμε γερό ανεμιστήρα να βγάζει τη ζέστη. Συνήθως το ambient του κουτιού ανεβάζει τις θερμοκρασίες όλων των υποσυστηκατων. 

Ετσι ειναι,πιστευω ο φιλος γιάυτο εχει υψηλες θερμοκρασιες σε idle,οχι οτι η ψυκτρα δεν κανει καλη ψυξη με σταματημενους τους ανεμιστηρες της..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, holy grail είπε

θυμασαι τι λεγαμε για αλγοριθμους και συμπιεση? διαφορετικη τεχνικη απο γενια σε γενια και στις δυο εταιριες.

Ναι δεν τα γνώριζα και λογικό ήταν να βλέπω λιγότερη vram και να γράφω για υποβάθμιση. Εφόσον δουλεύει αλλιώς κάθε αρχιτεκτονική όλα καλά. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Σε gaming x msi δεν ακούγονται ιδιαίτερα στο 60%.

Βεβαια παιζει ρολο και ποσο ανεχτικος ειναι καποιος στον θορυβο,τι μόνωση εχει το κουτι κτλ

Οι torx ανεμιστηρες δεν κανουν φασαρια στο 60% εκτος εαν εχεις παρει την καρτα αγκαλια..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...