BadIronTree Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Απο ότι βλέπω κάνεις δεν κάθισε να δει το βίντεο. όλοι "πί@@ς" απλά για να πούνε κάτι... Απάντησε σε δημοσιογράφο ότι τα target dates είναι εάν όλα πάνε καλά και πρέπει να τις βάζουμε για να τηρούμε ένα προγραμμα... τι ΔΕΝ καταλαβαίνετε ? Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από BadIronTree
Apostol. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδια οποιος εχει γνωση λιγο της ιστοριας γυρω απο την επανδρωμενη πτηση στο διαστημα (δεν μιλαω για low earth orbit) μπορει πολυ ευκολα να καταλαβει οτι αυτα τα πραγματα δεν γινονται σε 4-5 χρονια απο την ωρα που δεν υπαρχει καν ο πυραυλος και η καψουλα. Αλλο το στελνω δορυφορους με ενα πειραματικο συστημα μου, (που εκανα και τεραστια εκπτωση στους πελατες μου), και αλλο βαζω ανθρωπους πανω σε ενα πυραυλο μεσα σε μια καψουλα για πολυημερο ταξιδι. Μονο και μονο οι δοκιμες και τα safety tests της καψουλας και του πυραυλου που απαιτουνται κανουν το χρονοδιαγραμμα αυτο ουτοπικο. Για να κανω και ενα παραλληλισμο για μηχανικους: Τι safety factor θα εχει μια κατασκευη (πυραυλος εδω) που μεταφερει σιδερα και τι sf θα εχει μια που μεταφερει ανθρωπους... Δεν εχω τιποτα με τον musk μου αρεσουν οι ιδεες του και μακαρι να πετυχει, ετσι παμε μπροστα οντως. Αλλα, εδω νομιζω οτι κανει οτι μπορει για να τελειωσει/ξεκινησει (money) την υποθεση BFR. Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα ισως.. Μακαρι να πετυχει. 1
james01gr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 31 λεπτά πριν, pral13 είπε Για να το λες έτσι θα είναι, δεν παρακολουθώ και κάθε του κίνηση. Απλά δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μυρωδιάς από ένα φορουμ, βγάζει ψεύτη και φιδέμπορα κάποιον που παίρνει εκατομμύρια από επενδυτικούς κολοσσούς για να υλοποιήσει τα σχέδιά του. Τόσο λαλάκες είναι όλοι αυτοί ακουμπάνε τα λεφτάκια τους; Στη τελική αν είναι ψεύτης και απατεώνας και όλα αυτά που περιγράφει είναι ανέφικτα, είναι ακόμα μεγαλύτερος μάγκας που καταφέρνει να τους πείθει και να τους τα παίρνει.. σε forum είμαστε, όλοι είναι πιο χαλαροί, κάνουν ευκολότερα σχόλια. και αρνητικά και θετικά. λαλάκες δεν είναι αλλά έχουν βγει στην επιφάνεια προβλήματα με επενδυτές, κεφάλαια κτλ. εάν ήσουν επενδυτής και είχες ήδη μπει κάποια εκατομμύρια μέσα (μπορεί και δις), δεν θα έφευγες τόσο εύκολα για να εγκαταλείψεις την επένδυση αυτή.
cobain_7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Που πας ρε Yusaku? Ψητος θα γινεις ρε φιλε! Yusaku Maezawa σε λενε αλλα εμεις σε λιγο θα παραγγελνουμε "Yusaku με απ'όλα" στο σουβλατζιδικο και θα μιλαμε για το πως την πατησες και εμπιστευτηκες τον κοντρα ξουρα να σε παει βολτα στο φεγγαρι. 2
lek88 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Janoss είπε Που είναι η φωτογραφία της ταυτότητας που αποκαλύφθηκε; Έκλαψα λίγο..... 🤣 Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από lek88
ELMastas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αντε να δούμε αν θα γίνει και όπως είχα ξαναπεί αν το ταξίδι θα είναι μερικές βόλτες γύρω απο την Σελήνη η θα πάνε πραγματικά να πατήσουν επάνω όπως λέγεται,πολύ σίγουρο τον βλέπω τον τύπο τον ιάπωνα έβαλε και τα εισητήρια για" έξι με οκτώ καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο – αρχιτέκτονες, μουσικοί, σχεδιαστές μόδας και visual media creators" ! Αν όλα πάνε όπως λέει ο Musk,σε λίγο καιρό θα βλέπουμε διάφορους ρομαντικούς τύπους,να αρχίσουν να μαζεύουν λεφτά για διαστημικά ταξίδια, απο το Kickstarter κ.α πλατφόρμες crowd funding Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από ELMastas
Skylined Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε Ναι, βεβαια μολις 1 βδομαδα μετα την συγκεκριμενη ανακοινωση, η US Air Force αρχισε να τα μαζευει και θετει υπο ερευνα τη συνεργασια της με την SpaceX. Eπισης η NASA ειναι αυτη που στο προσφατο παρελθον εχει αποδειξει οτι μερικα απο αυτα που υποσχεται ο Musk για το διαστημα δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο παπατζες. Παραδειγμα: https://www.nasa.gov/press-release/goddard/2018/mars-terraforming Eπισης, ακομα κι αν δεχτω οτι η SpaceX ειναι 100 χρονια μπροστα, αυτο που δεν μπορω να προδικασω ειναι οτι θα εχει και λεφτα ως το 2024, ειδικα οταν οι εταιρειες του αυτη τη στιγμη που μιλαμε βρισκονται σε δεινη οικονομικη θεση. Βλεπετε, ενα project για να πετυχει, δεν αρκει να εχει προιστορια, τεχνογωνσια και fanboys. Απαιτουνται και λεφτα. Για καποιο λογο λοιπον ολοι οσοι μπηκαν στη διαδικασια να μου απαντησουν θεωρουν οτι λεφτα υπαρχουν και θα υπαρχουν ως το 2024. Υπάρχει σύνδεσμος για το πρώτο παρακαλώ; Πέρα από το mars terraforming που είναι ιδέα δεκαετιών και όχι του Musk ποια από "αυτά που υποσχέθηκε ο Musk απέδειξε η NASA ότι είναι παπάτζες"; Μέχρι να γίνει εφικτό το terraforming μήπως απλά θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε βάσεις; Εσύ έχεις στοιχεία για μη βιώσιμα οικονομικά της εταιρίας; Παρακαλώ μοιράσου τα!
primeragt Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η space X ειναι ισως η μονη αξιοπιστη επιχειρηση που εχει ο Musk και αυτο οφειλεται ξεκαθαρα οτι το μεγαλυτερο οικονομηκο μερος της το καλυπτει με κρατικα κεφαλαια, βλεπε NASA. Το αν θα καταφερει να επιτυχει το ξεκαθαρα ιδιωτικο εγχειρημα ειναι αλλη υποθεση και ειναι αρκετα πιθανο να μην τα καταφερει καθως δεν υπαρχουν πτες οικονομικες απολαβες εξ αυτου χωρις ξεκαθαρα μικρα ρισκα. Το ρισκο ειναι πολυ μεγαλο και οι πιθανες οικονομικες απολαβες υπερβολικα μικρες για την ωρα. Αν το κοστος αυτο ηταν εξασφαλισμενο απο πριν και το εγχειρημα γινονταν χωρις πιθανο backlash ειτε σε οικονομικα ειτε σε image επιπεδο, η αποστολη αυτη θα γινονταν σχεδον αμμεσα μιας και δεν υπαρχει επιχειρηματικο ρισκο σε αυτην. Στην τωρινη κατασταση δεν ειναι τοσο ευκολο καθως οι επενδυτες πρεπει να ειναι αρκετα σιγουροι για την εκβαση του αποτελεσματος καθως αυτοι καλουνται να καλυψουν την υποθεση. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από primeragt 1
newton91 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, Istros είπε Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε φορά που υπάρχει άρθρο για τον Musk, τόσα αρνητικά σχόλια.Ειναι ένας επιχειρηματίας που επενδύει σε νέες τεχνολογιες.Οταν επενδυεις σε νέες τεχνολογίες λογικό είναι να είσαι εκτός χρονοδιαγραμματος,επίσης λογικό είναι να θέλει να απασχολεί λόγω διαφημισης.Εχω δει από κοντά το Tesla S σε εκθεση και πραγματικά είναι απίστευτο αυτοκίνητο.Πολλες από τις τεχνολογίες που εξελίσσει ίσως περάσουν και στα δικά μας αυτοκινητα,για ταξίδι στο διάστημα λίγο χλωμό γιατί μας λείπουν 999€ να πιάσουμε το χιλιάρικο. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥΣ. Αντι να προσεξουν τα θετικα , πιανονται απο το χρονοδιαγραμμα που δεν τηρει και κλαινε 1 1
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 2 hours ago, Apostol. said: Παιδια οποιος εχει γνωση λιγο της ιστοριας γυρω απο την επανδρωμενη πτηση στο διαστημα (δεν μιλαω για low earth orbit) μπορει πολυ ευκολα να καταλαβει οτι αυτα τα πραγματα δεν γινονται σε 4-5 χρονια απο την ωρα που δεν υπαρχει καν ο πυραυλος και η καψουλα. Αλλο το στελνω δορυφορους με ενα πειραματικο συστημα μου, (που εκανα και τεραστια εκπτωση στους πελατες μου), και αλλο βαζω ανθρωπους πανω σε ενα πυραυλο μεσα σε μια καψουλα για πολυημερο ταξιδι. Μονο και μονο οι δοκιμες και τα safety tests της καψουλας και του πυραυλου που απαιτουνται κανουν το χρονοδιαγραμμα αυτο ουτοπικο. Για να κανω και ενα παραλληλισμο για μηχανικους: Τι safety factor θα εχει μια κατασκευη (πυραυλος εδω) που μεταφερει σιδερα και τι sf θα εχει μια που μεταφερει ανθρωπους... Δεν εχω τιποτα με τον musk μου αρεσουν οι ιδεες του και μακαρι να πετυχει, ετσι παμε μπροστα οντως. Αλλα, εδω νομιζω οτι κανει οτι μπορει για να τελειωσει/ξεκινησει (money) την υποθεση BFR. Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα ισως.. Μακαρι να πετυχει. Ναι αλλα εδω δεν μιλαμε για μια καψουλα ρουτινας ουτε για μια διαστημικη αποστολη ρουτινας. Μιλαμε για την καψουλα του GigaGenius που τα κανει ολα και συμφερει, ασχετως αν δεν υπαρχει ακομα.
Istros Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, newton91 είπε ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥΣ. Αντι να προσεξουν τα θετικα , πιανονται απο το χρονοδιαγραμμα που δεν τηρει και κλαινε Τα δέκα να κάνει από τα εκατο που λεει και ας είναι εκτός χρονοδιαγραμματος.Εγω πάντως θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Yusaku και ας πήγαινα και το 2033
aris1986 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Istros είπε Τα δέκα να κάνει από τα εκατο που λεει και ας είναι εκτός χρονοδιαγραμματος.Εγω πάντως θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Yusaku και ας πήγαινα και το 2033 Εγώ θα ήθελα να είμαι ο Yusaku και ας μην πήγαινα. Πάμπλουτος είναι. Έδωσε λεφτά στον Musk και αντάλλαξε μια θέση αν ποτέ πάει. 1
Alexaras1991 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, llabros είπε Δεν θα έπρεπε εν ετη 2018 να εχουμε μια βάση στο διάστημα; Και να κάνουν τι εκεί έξω που δεν υπάρχει απολύτως τίποτα; Χωρίς τα απαραίτητα όπως νερό, φαγητό και οξυγόνο; Ναι, θα μπορούσαν να εφοδιάζονται συνεχώς απ'τη Γη αλλά οικονομικά μάλλον δεν αξίζει. 1
DsLmAnIaC Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Καλά δεν είχε ανακοινώσει ότι θα πάνε δύο τουρίστες στο φεγγάρι και ότι μάλιστα θα το εκαναν το 2019 αυτό; 13 λεπτά πριν, Alexaras1991 είπε Και να κάνουν τι εκεί έξω που δεν υπάρχει απολύτως τίποτα; Χωρίς τα απαραίτητα όπως νερό, φαγητό και οξυγόνο; Ναι, θα μπορούσαν να εφοδιάζονται συνεχώς απ'τη Γη αλλά οικονομικά μάλλον δεν αξίζει. Η απλά πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδελες και δε μπορούν να πάνε πουθενά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα