yositosi Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Θα ήθελα μια βοήθεια γιατί είμαι έτοιμος να το σπάσω... Εχω Windows10 Pro που μέχρι το πρωί ήταν σε workgroup (με local account), και παράλληλα ήταν δεμένο το store με το gmail account μου (ΟΧΙ outlook λογαριασμός). Σήμερα μου το έβαλαν σε domain και άρχισαν τα μαγικά (έχω δικαιώματα administrator) Στο outlook (office 2016) ΔΕΝ έβλεπε τα password του e-mail. Αυτό το έφτιαξα Στο microsoft store (αλλά και στο xbox live) ΔΕΝ δέχεται να με συνδέσει με το gmail account που χρησιμοποιούσα ως το πρωί. Δοκίμασα να συνδεθώ με άλλα microsoft accounts και τα δέχεται, αλλά το gmail account απλά καταλήγει πάντα σε σφάλμα (στο xbox ένα error code, στο ms store logon απλά μου λέει ότι δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να με συνδέσουν). Δοκίμασα και έκανα έναν δεύτερο χρήστη (ο οποίος προφανώς είναι εκτός domain) και βλέπω ότι μια χαρά γίνεται το logon. Πήγα στο user account management και προσπαθώ να κάνω προσθήκη λογαριασμού που θα χρησιμοποιείται από άλλες εφαρμογές αλλά με αφήνει αιώνια στο "please wait..." αφότου έχω δώσει τα στοιχεία σύνδεσης του gmail μου. Θεωρώ ότι κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις και μου το τσάκισαν με την αλλαγή του user profile κατά τη μετάβαση από το workgroup connection σε domain connection. Ξέρει κανείς τι διάολο μπορεί να συμβαίνει? Δοκίμασα ανεπιτυχώς: 1. καθαρισμό του cache του ms store 2. αφαίρεση και επαναπροσθήκη όλο του πακέτου apps του store 3. resetting όλων των εφαρμογών του store ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ θα εκτιμηθεί υπέρ του δεόντος γιατί πάω να τρελαθώ (δεν με αφήνει ούτε ένα παιχνίδι που παίζω να μπω μιας και δεν μπορώ να κάνω με το e-mail μου σύνδεση στο xbox live, αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσω άλλες εφαρμογές που είναι δεμένες με το gmail μου)
kormos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, yositosi είπε Θα ήθελα μια βοήθεια γιατί είμαι έτοιμος να το σπάσω... Εχω Windows10 Pro που μέχρι το πρωί ήταν σε workgroup (με local account), και παράλληλα ήταν δεμένο το store με το gmail account μου (ΟΧΙ outlook λογαριασμός). Σήμερα μου το έβαλαν σε domain και άρχισαν τα μαγικά (έχω δικαιώματα administrator) Στο outlook (office 2016) ΔΕΝ έβλεπε τα password του e-mail. Αυτό το έφτιαξα Στο microsoft store (αλλά και στο xbox live) ΔΕΝ δέχεται να με συνδέσει με το gmail account που χρησιμοποιούσα ως το πρωί. Δοκίμασα να συνδεθώ με άλλα microsoft accounts και τα δέχεται, αλλά το gmail account απλά καταλήγει πάντα σε σφάλμα (στο xbox ένα error code, στο ms store logon απλά μου λέει ότι δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να με συνδέσουν). Δοκίμασα και έκανα έναν δεύτερο χρήστη (ο οποίος προφανώς είναι εκτός domain) και βλέπω ότι μια χαρά γίνεται το logon. Πήγα στο user account management και προσπαθώ να κάνω προσθήκη λογαριασμού που θα χρησιμοποιείται από άλλες εφαρμογές αλλά με αφήνει αιώνια στο "please wait..." αφότου έχω δώσει τα στοιχεία σύνδεσης του gmail μου. Θεωρώ ότι κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις και μου το τσάκισαν με την αλλαγή του user profile κατά τη μετάβαση από το workgroup connection σε domain connection. Ξέρει κανείς τι διάολο μπορεί να συμβαίνει? Δοκίμασα ανεπιτυχώς: 1. καθαρισμό του cache του ms store 2. αφαίρεση και επαναπροσθήκη όλο του πακέτου apps του store 3. resetting όλων των εφαρμογών του store ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ θα εκτιμηθεί υπέρ του δεόντος γιατί πάω να τρελαθώ (δεν με αφήνει ούτε ένα παιχνίδι που παίζω να μπω μιας και δεν μπορώ να κάνω με το e-mail μου σύνδεση στο xbox live, αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσω άλλες εφαρμογές που είναι δεμένες με το gmail μου) Επικοινώνησε με τον διαχειριστή να σου δώσει ΑΝτι επιτρέπουν δικαιώματα ώστε να έχεις πλέον πρόσβαση. Για να «μπήκες» στο domain υπήρχε λόγος και αν καταλαβαίνω καλά μιλάμε για εργασιακό περιβάλλον όπου προσωπικά καλώς κάνει και δεν έχει πρόσβαση και κακώς έχεις δυνατότητα δημιουργίας χρήστη, ασχέτως ότι δεν έχεις πρόσβαση...
yositosi Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, kormos είπε Επικοινώνησε με τον διαχειριστή να σου δώσει ΑΝτι επιτρέπουν δικαιώματα ώστε να έχεις πλέον πρόσβαση. Για να «μπήκες» στο domain υπήρχε λόγος και αν καταλαβαίνω καλά μιλάμε για εργασιακό περιβάλλον όπου προσωπικά καλώς κάνει και δεν έχει πρόσβαση και κακώς έχεις δυνατότητα δημιουργίας χρήστη, ασχέτως ότι δεν έχεις πρόσβαση... σωστά ο υπολογιστής είναι laptop της δουλειάς. Ηταν σε workgroup με Local account, όπου είχα κουμπώσει και microsoft account για να ανοίγουν εφαρμογές. Τον ίδιο λογαριασμό που είχα και χρησιμοποιούσα κανονικά τον κουμπώσανε / αναβαθμίσανε σε domain account ώστε να μην χάσω τις ρυθμίσεις αλλά και το desktop μου. Το πρόβλημα μου ΔΕΝ είναι ότι δεν μπορώ να προσθέσω Microsoft account, αλλά το ότι δεν μπορώ να προσθέσω το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ λογαριασμό που είχα κουμπωμένο πριν γίνει η μεταφορά στο domain! Με το που δίνω λογαριασμό και κωδικό είτε μου βγάζει ότι είναι αδύνατη επί του παρόντος η σύνδεση (στο app store), είτε σφάλμα στο xbox live, είτε μένει κολλημένο αιώνια στο "please wait a moment..." οταν πάω από το account settings να το προσθέσω λογαριασμό που θα χρησιμοποιείται από προγράμματα και εφαρμογές. Υποθέτω ότι κάτι "διπλο-υπάρχει" που άλλαξε ο προηγούμενος Local account μου σε domain account και δεν μπορώ να καταλάβω τι, ή πως να το στρώσω!! Σημείωση: Εχω admin rights. Και όχι ο ΙΤ σήμερα με κοιτούσε όταν του έλεγα το πρόβλημα μου... Αν έχεις καμία ιδέα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από yositosi
donblunts Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Login στο Domain κανεις με "domain\user" η με e-mail? Ehhh, λογικά το WinAccount εχει γινει assign σε e-mail account. Εχεις δυνατοτητα να προσθεσεις αλλο domain λογαριασμο και να δοκιμασεις; Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2018 από donblunts
yositosi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 και όταν ήταν σε workgroup έμπαινα με local user account (ΟΧΙ e-mail), απλά εκεί είχα κουμπώσει το gmail μου ως microsoft account για χρήση ΑΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (store, xbox live, κλπ). Και τώρα που έγινε ο λογαριασμός έγινε πάνω στο ίδιο user name με πριν απλά άλλαξε πλέον το όνομα υπολογιστή μιας και εμφανίζεται σαν μέρος του domain, για να μην χάσω όλο το στήσιμο του desktop μου
donblunts Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 14 ώρες πριν, yositosi είπε και όταν ήταν σε workgroup έμπαινα με local user account (ΟΧΙ e-mail), απλά εκεί είχα κουμπώσει το gmail μου ως microsoft account για χρήση ΑΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (store, xbox live, κλπ). Και τώρα που έγινε ο λογαριασμός έγινε πάνω στο ίδιο user name με πριν απλά άλλαξε πλέον το όνομα υπολογιστή μιας και εμφανίζεται σαν μέρος του domain, για να μην χάσω όλο το στήσιμο του desktop μου Μου κανει εντυπωση που ειχες μπει στο Store με gmail λογαριασμο παντως. Γιατι και στο προσωπικο μου πισι σε φρεσκα windows, εκανα λογαριασμο στην hotmail γιατι δεν μου επαιρνε της google. Μπορεις να συνδεθεις με διαφορετικο domain account να δοκιμασεις;
M@dB0x Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μπορεις και μπαινεις με το παλιο local account στο workgroup? Αν ναι...... καθαρισες.
yositosi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, donblunts είπε Μου κανει εντυπωση που ειχες μπει στο Store με gmail λογαριασμο παντως. Γιατι και στο προσωπικο μου πισι σε φρεσκα windows, εκανα λογαριασμο στην hotmail γιατι δεν μου επαιρνε της google. Μπορεις να συνδεθεις με διαφορετικο domain account να δοκιμασεις; Κανονικά το επιτρέπει η Microsoft, απλά αν μπεις στο outlook σου εμφανίζει ένα άλλο λογαριασμό (system assigned πρέπει να είναι γιατί είναι κάτι νούμερα/γράμματα ότι να'ναι). Ουσιαστικά το βλέπει σαν όνομα και τίποτα παραπάνω. Σε όλες των περιπτώσεων δούλευε κανονικά. Τώρα για να συνδεθώ με διαφορετικό domain account δύσκολο γιατί θα πρέπει να στηθεί από την αρχή. Αν δεν βρεθεί λύση το βλέπω να πηγαίνω σε κάτι τέτοιο δυστυχώς. 1 ώρα πριν, M@dB0x είπε Μπορεις και μπαινεις με το παλιο local account στο workgroup? Αν ναι...... καθαρισες. Το παλιό local account δεν υφίσταται πλέον. Το γύρισαν σε domain account. Εχω "οπτικά" ίδιο user-name, αν και φυσικά το όνομα του υπολογιστή έχει αλλάξει και εμφανίζεται σαν μέρος του domain. Αρα χρησιμοποιώ το παλιό μου desktop με όλες τις ρυθμίσεις και τα αρχεία αλλά και τους φακέλους χρήστη... έχοντας πλέον άλλο password. Κάπου εκεί πιστεύω ότι έγινε η στραβή και δεν ξέρω πως να το "ξεκολλήσω". Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από yositosi
M@dB0x Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Και που το ξερεις? Δοκιμασες στο τριτο παραθυρο οταν πας να συνδεθεις να τσεκαρεις το local-pc και οχι το domain name? Απο αυτα που βλεπω και γραφεις σιγουρα εχεις το local απλα δε καταλαβαινεις πως να συνδεθεις σε αυτο.
yositosi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 με μπέρδεψες τώρα. Ιδιο user name (logon name) έχω στο domain. Δοκίμασα να μπω με το παλιό μου password και βγάζει σφάλμα κωδικού... Ούτε στους users μου βγάζει κάτι διαφορετικό.
kormos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Θα σταθώ σε κάτι που διάβασα πως έγραψες... Τυπικά "διατήρησαν" το ίδιο Computer Name που είχες σε local λογαριασμό. Γι αυτό και βλέπεις τα ίδια "πράγματα" και μέσω του domain. Θα σου πρότεινα και πάλι να απευθυνθείς στο διαχειριστή της επιχείρησης και να να του αναφέρεις αν είναι εφικτό πλέον να σου δώσει δικαιώματα για τις εφαρμογές που ήθελες. Εγώ βλέπω απλά με όλα τα γραφόμενα πως δεν έχει δικαιώματα ο (domain) χρήστης.
donblunts Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, kormos είπε Θα σταθώ σε κάτι που διάβασα πως έγραψες... Τυπικά "διατήρησαν" το ίδιο Computer Name που είχες σε local λογαριασμό. Γι αυτό και βλέπεις τα ίδια "πράγματα" και μέσω του domain. Θα σου πρότεινα και πάλι να απευθυνθείς στο διαχειριστή της επιχείρησης και να να του αναφέρεις αν είναι εφικτό πλέον να σου δώσει δικαιώματα για τις εφαρμογές που ήθελες. Εγώ βλέπω απλά με όλα τα γραφόμενα πως δεν έχει δικαιώματα ο (domain) χρήστης. Υπάρχει "κόψιμο" στον DC να μην μπορεί να βάλει ο User ( με User rights ) G-mail account στο WinStore? Και επαναλαμβάνω: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_store-winpc/sign-in-to-windows-store-with-gmail-account/e186401b-c228-4850-8887-2e8a1538c8c1
yositosi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, donblunts είπε Υπάρχει "κόψιμο" στον DC να μην μπορεί να βάλει ο User ( με User rights ) G-mail account στο WinStore? Και επαναλαμβάνω: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_store-winpc/sign-in-to-windows-store-with-gmail-account/e186401b-c228-4850-8887-2e8a1538c8c1 1. έχω δικαιώματα administrator στο domain account... Τσέκαρα και με τον ΙΤ, ΔΕΝ υπάρχει κανένα κλείδωμα από το domain policy 2. Είδα το link που έχεις. Εχω κάνει άλλο χρήση (local account) και όπως δούλευε και πριν, έτσι δουλεύει και τώρα. Κανονικότατα μπαίνω στο store με το gmail μου, καθώς όπως προανέφερα είναι ένα e-mail address που έχω ήδη μετατρέψει και σε αντίστοιχο "microsoft account". Κατά τον IT, θα πρέπει να δοκιμάσει να με γυρίσει πλήρως σε local, και να μου στήσει νέο domain account
donblunts Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, yositosi είπε 1. έχω δικαιώματα administrator στο domain account... Τσέκαρα και με τον ΙΤ, ΔΕΝ υπάρχει κανένα κλείδωμα από το domain policy 2. Είδα το link που έχεις. Εχω κάνει άλλο χρήση (local account) και όπως δούλευε και πριν, έτσι δουλεύει και τώρα. Κανονικότατα μπαίνω στο store με το gmail μου, καθώς όπως προανέφερα είναι ένα e-mail address που έχω ήδη μετατρέψει και σε αντίστοιχο "microsoft account". Κατά τον IT, θα πρέπει να δοκιμάσει να με γυρίσει πλήρως σε local, και να μου στήσει νέο domain account 1. Κακώς (για το 1ο κομματι) 2. Δοκίμασες με άλλο domain acc? Update εχεις κανει στο λειτουργικο? Version?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα