Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε

Στέλλα ,

α) κάνε μέχρι την 3η λυκείου TEST DRIVE

δηλαδη?

Το θεμα ειναι οτι αν παω εν τελει απο αοθ μετα θα μου ειναι δυσκολο να συμβαδισω με φυσικη και χημεια στα φροντιστηρια μια και θα εχω μεινει πισω σε σχεση με τους αλλους μαθητες

• Απαντ. 348
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, stellaxam είπε

δηλαδη?

Το θεμα ειναι οτι αν παω εν τελει απο αοθ μετα θα μου ειναι δυσκολο να συμβαδισω με φυσικη και χημεια στα φροντιστηρια μια και θα εχω μεινει πισω σε σχεση με τους αλλους μαθητες

Γύρνα στην προηγούμενη σελίδα , συμπλήρωσα το μήνυμα μου. Προγραμματιστές έλεγε ο κόσμος παλιά όλους τους πληροφορικάριους γιατί δεν υπήρχε εξοικείωση με το αντικείμενο. Το άτομο που εργάζεται στον πατέρα σου(ιντερνετ καφε) είναι πληροφορικάριος με αλλά κάνει άλλη δουλειά. 

Τώρα όσον αφορά τι σχολές βγάζουν τα τέκνα των πλουσίων και αν πρέπει να πρέπει όλοι να πάμε να βγάλουμε LSE δεν θα κάνω σχόλιο γιατί το θεωρώ ανούσιο.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ts επειδή έχουν γραφτεί πολλά θα σου πω το εξης: οι προγραμματιστές ειναι το μονο επάγγελμα που άντεξε την κρίση με αρκετα καλούς μισθούς. Σκέψου τι θα γίνει σε φάση ανάπτυξης οπότε κ αν ειναι αυτή. 

Ειμαι πολ. μηχανικός κ εχω φίλο προγραμματιστή. Κ οι δυο δουλευουμε UK. Έχουμε ίδια χρόνια προϋπηρεσίας .

Μισθολογικά ειναι ηδη 10Κ(τον χρονο) μπροστά απο μένα, με πολύ καλύτερες παροχές, με εργασιακό περιβάλλον που δεν θα δω ποτε (δουλειά απο σπίτι, συνεχόμενα ταξίδια με την εταιρεία για conference κα). 

Πριν φύγει απο Ελλάδα ειχε βρει δουλειά το 2014 χωρις προϋπηρεσία με 900€.

Εγω όταν έψαχνα δεν υπήρχε δουλειά ουτε για δείγμα κ ακομα δεν υπάρχει.

Επεξ/σία από bilya
  • Like 2
Δημοσ.

Πρώτο πτυχίο στα μαθηματικά. Μετά στον προγραμματισμό.

[χωρίς την θεωρεία (μαθηματικά) δεν πας πουθενά. -άποψη μου....]

Αν είσαι πραγματικά καλή θα διαλέγεις δουλειές.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Γενικά αν θα σ' αρέσει ο προγραμματισμός είναι κομμάτι εύκολο να το κρίνεις μιας και που δεν σε πιέζει ο χρόνος (δεν κάνει μηχανογραφικό σε 1-2 μήνες).

Γράψου σε κάνα μάθημα python και ασχολήσου να δεις πως σου φαίνεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostakis81 είπε

καταρχήν και εγώ είμαι πληροφορικός και ειπα οτι δεν ενστερνισμέ της αποψης αυτεσ δυστηχοσ της βλεπω μπροστά μου συνεχως  και εαν δεν της βλεπεις τοτε συγνωμη αλλα κοιμαστε ορθιος ...

ένταξή έχεις δικιο πηγενε παρε τα χαπακια σου τωρα και ασε εμένα να μενω σε σπηλιά 

η καλιεργεια σασ φαινετε απο  τον τροπο που προσβαλετε τησ αποψεισ που δεν συμφωνειτε ...

για οδοντιατρικη μιλαμε αν και συμφωνω με τα λεγομενα σας 

αλλα δεν παυει αυη η νοοτροπια να υπαρχει στην ελλαδα και για νεουσ γιατρουσ πολυ ανετα θα ειναι ακομα και στο εσυ να μπουν καθωσ θα φτανουν ανετα τα 2κ 

αν εχει κορεσμο η νομικη -ιατρικη κλπ που εχουν ψηλες βασεισ  τοτε τι να πει η πληροφορικη που μπορει ο καθε ενασ απο ιεκ και ιδιωτικεσ σχολες να βγει 

Λυπάμαι αλλά αυτοί που βγαίνουν από τα ιεκ και τις διάφορες σχολές δεν είναι πληροφορικαριοι. Αφού μιλάς για ιατρούς και δικηγόρους που είναι ΑΕΙ να συγκρίνεις αντίστοιχα με μηχανικούς πληροφορικής που είναι Πολυτεχνείο ή με επιστήμη υπολογιστών που είναι ΑΕΙ. Όταν μιλάς για ιεκ είναι σαν να μιλάς ούτε καν για νοσηλευτές. Το αντίστοιχο είναι στα νοσοκόμια οι αποκλειστικές νοσοκόμες... 

Επεξ/σία από Karatzanis
Δημοσ.

Εαν σου αρεσει η οδοντιατρικη δεν βλεπω πραγματικο διλημμα μεταξυ οδοντιατρικης και προγραμματισμου.

Στο πρωτο θα ανοιξεις δικο σου ιατρειο και θα δεχεσαι τους πελατες σου και ολα τα κερδη θα ειναι δικα σου, ΔΙΚΑ ΣΟΥ.

Στην δευτερη στην καλυτερη θα πας να δουλεψεις σε ενα ευχαριστο περιβαλλον σε καποια εταιρια που θα εισαι απλα μια προγραμματιστρια κλεισμενη στο δικο της cubicle διπλα απο τους αλλους, θα περνεις τον μισθο σου και τα κερδη θα πανε στον μεγαλο, στην χειροτερη θα πας σε καμια τοξικη μιζερη εταιρια που θα προσπαθει μεσω φιλιων να παρει κανενα δημοσιο εργο να το πραγματοποιησει οσο πιο προχειρα γινεται με μεγαλη πιεση στους υπαλληλους.

Αυτος που σου ειπε οτι κοπελα και προγραμματισμος δεν πανε σιγουρα ζει σε αλλον αιωνα. Μπορεις να κανεις οτι σου αρεσει καλυτερα χωρις να σε επηρεαζει αρνητικα οτι εισαι κοπελα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι να κάνεις αυτό που θέλεις και σου αρέσει. Αν είσαι καλή θα τα πας καλά και θα βγάλεις και λεφτά. Αν όχι δεν θα φταίει ο άδικος τούτος κόσμος, αλλά σαν δικαιολογία βολεύει. Έχω συγγενή οδοντίατρο και χτυπάει μύγες, αλλά έχω και φίλο οδοντίατρο και πηγαίνειε με ραντεβού 2 εβδομάδες μετά... Τώρα στα 40+ μου με πολλά χρόνια στον κλάδο μπορώ να σου πω οτι έχω φίλους προγραμματιστές σαν εμένα που κάνουν σεμινάρια Ecdl και αρκετούς που κάνουν σελίδες και άλλους που είναι ερευνητές πληροφορικής σε ευρωπαϊκά έργα και αντίστοιχα πολλούς ξενιτεμένους και πίστεψε με κάνεις δεν πεινάει... Ίσα ίσα μερικοί έχουν γυρίσει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και έχουν εξαιρετικές εμπειριες να μοιραστούν και να πουν... Η ζωή είναι δική σου και όπως και άλλοι πρότειναν κάνε ένα test drive. Υπάρχουν πολλές πηγές με online courses να παρακολουθήσεις σαν εισαγωγή και δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου.... 

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, tsioulak said:

Ναι ετσι χαλια ειναι στην Θεσσαλονικη και στην βορεια Ελλαδα γενικοτερα. Ενα χρονο εψαχνα να βρω δουλεια στον τομεα της πληριφορικης και δεν βρηκα τιποτα, οι θεσεις (οι junior) απειροελαχιστες και χωρις γνωστο ειναι σχεδον αδυνατον να μπεις, θεσεις middle και senior υπαρχουν καποιες αλλα απο τα λιγα που ακουω δεν βρισκουν ευκολα ατομα λογω ωραριων και μισθων. 

Η βορεια Ελλαδα ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση, τα επισημα νουμερα της ανεργιας, για τους περισσοτερους νομους, συνεχιζουν να ακουμπανε το 40-50%, δουλειες γενικα δεν υπαρχουν και θελεις γνωστο ακομα και σε super market να πας να δουλεψεις (με εξαιρεση 1 αλυσσιδα supermarket που ψαχνει συνεχεια ατομα επειδη εχει καταντησει πλυντηριο).

Ειμαι απο το κινητο οποτε δεν μπορω να γραψω πολλα τωρα, θα προσπαθησω αργοτερα να γραψω παραπανω αλλα για να δωσω ενα παραδειγμα: εχω φιλο πληροφορικο, με μια μικρη προυπηρεσια, που ηταν δυομιση χρονια στην ανεργια και στο ψαξιμο πριν καταφερει να βρει (με γνωστο ή χωρις δεν ξερω) δουλεια πληροφορικου σε μια μικρη εταιρια με 600 ευρω καθαρα στην οποια κρατανε το 8ωρο (βεβαια θελει κανα δυο ωρες πανε ελα αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα).

Συμφωνώ απόλυτα.

Όσες συνεντεύξεις έχω κάνει για Junior dev ήταν group interviews με τουλάχιστον 2-3 άτομα που είχαν "στοίβες" πτυχίων και προσόντων. Πολλές φορές ακόμη και από άλλες πόλεις.

Περιττό να πω πως χωρίς ακόμη να έχω πάρει πτυχίο (σπουδάζω τρίτο έτος Computer Science σε ιδιωτικό αγγλόφωνο) ένιωσα "λίγος".

Τώρα για την TS, πάρε μια βαθειά ανάσα και ηρέμησε, είναι νωρίς ακόμη να αγχώνεσαι.

Δημοσ.
Στις 17/9/2018 στις 7:11 ΜΜ, stellaxam είπε

Ειμαι πρωτη λυκειου και θελω να ασχοληθω με τoν προγραμματισμο.. Αξιζει? Μισθος? Επαγγελματικη αποκατασταση?Ειμαι κοριτσι και εχω ακουσει οτι γυναικα και προγραμματισμος δε πανε μαζι.Επισης λενε οτι εχει πολυ δυσκολες μαθηματικες πραξεις και πολλες φορες πρεπει να δουλευεις 24/7 για λιγα χρηματα..  Σκοπευα να παω Η για προγραμματιστης ή για οδοντιατρος που μ αρεσει εξισου.. Προτιμω ομως προγραμματισμο. Τι προτεινετε? Οποιος ξερει ας απαντησει

Αυτός που σου είπε ότι γυναίκα και προγραμματισμός δεν πάνε μαζί είναι περιορισμένης νοημοσύνης. Αν έχεις δοκιμάσει να προγραμματίσεις και σου αρέσει τότε προτίμησε το προγραμματισμό αλλά να έχεις κατά νου ότι θα χρειαστεί να λιώσεις μπροστά στον Η/Υ για να γίνεις καλή και ελκυστική για τους εργοδότες. Και όταν λέω εργοδότες εννοώ του εξωτερικού, για τους αντίστοιχους Έλληνες δεν αξίζει να δουλέψεις, για τους περισσότερους τουλάχιστον. Σπούδασε προγραμματισμό εφόσον σου αρέσει, βρες κάποιον δάσκαλο (μέντορα), πήγαινε στο εξωτερικό και μπορεί να διαπρέψεις! ;)

Δημοσ.

Μην διαβάζεις όσα λέει ο Kostakis, δεν ισχύουν αυτά που γράφει. Μάλιστα, βγάζει μια τόσο διαστρεβλωμένη πραγματικότητα για το επάγγελμα του προγραμματιστή, που πολύ αμφιβάλλω αν έχει σχέση με τον χώρο (για PM ούτε καν...). 

Το επάγγελμα του προγραμματιστή συνεχίζει και έχει καλές προοπτικές στην Ελλάδα. Τα χρήματα είναι ανταγωνιστικά (δεν γνωρίζω προγραμματιστή να ξεκινάει κάτω από τα 950 ευρώ/μήνα, μεικτά) και το περιβάλλον εργασίας είναι συνήθως πολυ καλό. Πολλές εταιρείες είναι αρκετά ευέλικτες και ως προς την ισσοροπία δουλιάς και προσωπικής ζωής. Για κάθε εταιρεία προγραμματισμού που πιέζει τους υπαλλήλους της, υπάρχουν άλλες 2-3 που έχουν πιο καλό εργασιακό περιβάλλον.

Για το εξωτερικό, τα πράγματα εργασιακά είναι ακόμα καλύτερα. Για να μιλήσω για την αγορά εργασίας που γνωρίζω, στις ΗΠΑ ένας junior προγραμματιστής (απόφοιτος πανεπιστημίου με ελάχιστη έως μηδενική πείρα) ξεκινάει γύρω στα 50-60Κ/χρόνο στα μέρη με λογικό κόστος ζωής, και 80-90Κ/χρόνο στις πολύ ακριβές πόλεις (π.χ. NY ή SF). Στην εταιρεία που δουλεύω (πολυεθνική) το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ καλό (αν και θα ομολογήσω ότι είναι λίγο καλύτερο από τον μέσο όρο). Ωράρια ελαστικά, δουλεύω από το σπίτι όποτε θέλω, σχέσεις μεταξύ των μελών της ομάδας ευγενικές και επαγγελματικές. Απαιτήσεις προφανώς και υπάρχουν αλλά, εφόσον όλοι δουλεύουν υπεύθυνα και με επαγγελματισμό, κανένας δεν θα κάτσει να ψάξει πόσες ώρες δουλεύεις και από που δουλευεις. Προσωπικός χρόνος μετα την δουλιά υπάρχει, δεν έχω κανένα παράπονο.

Για να μην πολυλογώ, και για να απαντήσω στο ερώτημά σου: θέμα προοπτικών δεν τίθεται, μην έχεις καμιά ανησυχία περι αυτού. Οπότε το ερώτημά σου αναγάγεται καθαρά σε ένα απλούστερο και πιο μονοδιάστατο. Σου αρέσει η πληροφορική σαν κλάδος, και ο προγραμματισμός σαν επάγγελμα? Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο πρέπει να βρεις απάντηση. 

υ.γ.: με όλο τον σεβασμό, και χωρίς διάθεση να είμαι προσβλητικός, αν ο πατέρας σου νομίζει ότι αυτό που κάνει ο τεχνικός στο internet cafe είναι προγραμματισμός, και ότι εκείνος είναι προγραμματιστής, τότε να εξετάσεις τις συμβουλές του στο ερώτημα που έθεσες με προβληματισμό και διστακτικότητα. Οι καλές προθέσεις του προφανώς και δεν αμφισβητούνται, μόνο η επάρκειά του στο να σε συμβουλέψει στο συγκεκριμένο θέμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχας οι δυο επιλογες που παραθετεις ειναι τελειως διαφορετικες. Αυτο που μπορεις να κανεις για να δεις ΠΕΡΙΠΟΥ τι σου αρεσει απο αυτα τα δυο ειναι για παραδειγμα να μπεις στην σελιδα ενος Πανεπιστημειου Μηχανικων Πληροφορικης και σε ενα αντιστοιχο που εχει Οδοντιατρικη και να δεις τα προγραμματα σπουδων τους, τι μαθηματα εχουν, τι επαγγελματικες προοπτικες εχει η καθε σχολη(Περισσοτερο της πληροφορικης δλδ).

Αποφοιτοντας απο μια σχολη πληροφορικης μπορεις να ασχοληθεις σε  ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ  πολλους τομεις.

Μπορεις να ασχοληθεις με:

- Δικτυα, ασφαλεια Δικτυων κλπ

- Τεχνητη Νοημοσυνη, Machine Learning

- Big Data Analysis

και γενικα δεκαδες χιλιαδες πραγματα και οχι μονο σε επιπεδο εργασιας αλλα και επιπεδο ερευνας. Αυτος που τελειωνει πληροφορικη δεν ειναι μονο για να φτιαχνει σελιδες για 700 ευρω τον μηνα. Μπορει να κανει απειρα πραγματα και να παει πολυ ψηλα αρκει να εχει ορεξη για μαθηση και χρονο.

Επεξ/σία από Aggeluska
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Υπάρχει ζήτηση στον κλάδο.

2)Οι μισθοί είναι πολύ καλοί. Δουλεύω 3 μήνες σαν junior software engineer και βγάζω μόλις 20% λιγότερα χρήματα (δεν θα πω πόσα) από την μητέρα μου που δουλεύει 25 χρόνια σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Κανένας γνωστός μου από την σχολή (που δεν ήταν τουρίστας) δεν δυσκολεύτηκε να βρει άμεσα δουλεία με καλά λεφτά. 

3)Το ότι αποφοιτούν πολλοί, δεν λέει κάτι. Αν δεν ασχοληθείς πραγματικά και απλά περνάς τα μαθήματα στην σχολή το να πάρεις πτυχίο θα σε βοηθήσει ελάχιστα στην πρώτη σου δουλεία. 

4)Δεν είναι δύσκολο να βρεις την πρώτη σου δουλεία αν μιλάμε για Αθήνα. Αρκεί να δείξεις ένα σοβαρό βιογραφικό με projects στο github κλπ.

Επεξ/σία από dimitris21gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...