Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Σιγά μην είναι ένας-δύο. Είναι πολύ περισσότεροι. Μόνο από το AdSense αυτοί που κονομάνε διχίλιαρα και τριχίλιαρα το μήνα είναι κάτι χιλιάδες. Πάντα για Ελλάδα μιλάμε. Όσο για τους οδοντίατρους, οι περισσότεροι σήμερα έχουν πτώση 50% των εσόδων σε σχέση με τα επίπεδα πριν την κρίση. Οι προγραμματιστές αντιθέτως πρέπει να είναι ο μόνος κλάδος που δεν τον ακούμπησε η κρίση. Εγώ μιλω για πράγματα που γνωρίζω κι εσύ για πράγματα που νομίζεις. Καλό θα ήταν επειδή απευθυνόμαστε σε ένα νεαρό άτομο να είμαστε λίγο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε. Υπάρχουν άλλα threads για κουβέντα καφενείου. Ας πούμε εδώ ένα-δυο συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία έχουμε σαφή εικόνα και άποψη και κυρίως να είμαστε μετρημένοι.
kostakis81 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, elorant είπε Σιγά μην είναι ένας-δύο. Είναι πολύ περισσότεροι. Μόνο από το AdSense αυτοί που κονομάνε διχίλιαρα και τριχίλιαρα το μήνα είναι κάτι χιλιάδες. Πάντα για Ελλάδα μιλάμε. Όσο για τους οδοντίατρους, οι περισσότεροι σήμερα έχουν πτώση 50% των εσόδων σε σχέση με τα επίπεδα πριν την κρίση. Οι προγραμματιστές αντιθέτως πρέπει να είναι ο μόνος κλάδος που δεν τον ακούμπησε η κρίση. Εγώ μιλω για πράγματα που γνωρίζω κι εσύ για πράγματα που νομίζεις. Καλό θα ήταν επειδή απευθυνόμαστε σε ένα νεαρό άτομο να είμαστε λίγο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε. Υπάρχουν άλλα threads για κουβέντα καφενείου. Ας πούμε εδώ ένα-δυο συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία έχουμε σαφή εικόνα και άποψη και κυρίως να είμαστε μετρημένοι. Κύριε γνωρίζω και μάλιστα από πρώτο χέρι Απλα μην τα εμφανίζετε εύκολα τα 2-3χιλιαρα διότι πρώτων δεν βγαίνουν εύκολα και δεύτερον ένα καλό συνοικιακό ιατρό τα βγάζει πάρα πολύ άνετα αυτά τα λεφτά και κυρίως με πρόγραμμα που φτιάχνεις εσυ για το ποτε θα κάνεις τα ραντεβού σου Και με το κύρος του επιστήμονα της γειτονιάς σου βεβαίως βεβαίως
geo7geg Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Εύκολο το ερώτημα σου εννοείται πως προγραμματιστής. Δουλεύω εξωτερικό σε πολυεθνική με εξαιρετικό μισθό, σπουδές ΑΕΙ και MSc τίτλο. 3-4 φορές την εβδομάδα εάν θες δουλεύεις από το σπίτι σου και έχεις τα παιδιά σου πχ . Όσοι έχουν παιδιά εδώ μπορούν να φύγουν νωρίτερα και να ολοκληρώσουν σπίτι τους την εργασία αν έχουν να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο. Οπότε δεν ισχύει τπτ από αυτά που ακούς για ινδούς κτλ καθώς οι πολύ καλοί εννοείται ως προγραμματιστές ινδοί προσλαμβάνονται από μεγάλες εταιρείες και χρυσοπληρώνονται. Επίσης, θα κάνεις μια δουλεία που περιλαμβάνει δημιουργικότητα, θέλει να έχεις μυαλό ξυράφι ,δεν θα βαρεθείς ποτέ να μαθαίνεις κάτι νέο και δεν θα κάνεις τα ίδια και τα ίδια όπως ένας οδοντίατρος που η δουλειά του δεν είναι τπτ περισσοτερο από διεκπεραιωτική. 8 ώρες σταθερά στο γραφείο σου με τον κλιματισμό σου τον καφέ σου κι ούτε καν να σηκωθείς για να ανοίξεις... στόματα. Κι αυτό γιατί κάποιος ανέφερε πιο πάνω ότι ειμαστε και χαμάληδες(έλα παναγία μ) ενώ ο οδοντίατρος που ιδρώνει και κάνει καθαρισμούς σε ξένα στόματα δεν είναι η έννοια του χαμάλη??!! Και για να μην τρελαθούμε από μόνη σου καταλαβαίνεις ποια δουλειά χρειάζεται μυαλό ή όχι. Τέλος, ο προγραμματιστής δεν θα μείνει ποτέ χωρίς δουλειά, η αποκατάσταση είναι ταχύτατη (υπὀθεση μήνα) και δεν πρόκειται να αντικατασταθεί ποτέ. Εννοείται πως θα επιλέξεις αυτό και θα φύγεις και εξωτερικό. 2
kostakis81 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ελλαδα ομως? να αναφέρω ότι αυτός ο κάποιος ηταν προγραμματιστής και μεταπήδησε στο manatzmenT ΕΥΤΥΧΩΣ Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από kostakis81
gregysuper Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Η γνώμη μου είναι αν το σκέφτεσαι, καλύτερα οδοντίατρος. Αν δεις πόσες σχολές πληροφορικής υπάρχουν στην Ελλάδα θα καταλάβεις γιατί. Βγαίνουν με το τσουβάλι οι πληροφορικάριοι, απλά τα μικρά γράμματα είναι πως η πλειοψηφία δεν είναι πωρωμένη για να κάνει την σουπερ καριερα που σου λένε εδώ για καλούς μισθούς κτλ. Επειδή είμαι σε σχολή σχετική με πληροφορική (αν και δεν επέλεψα τον κλάδο), έχω αρκετά παραδείγματα από παιδιά που όντως βρίσκουν δουλειά εύκολα Ελλάδα και με σχετικά καλούς μισθούς. Σαν φοιτητές όμως είχαν πάθος και στοιχηματίζω πως δεν έμειναν στις εργασίες της σχολής μόνο . Τέλως πάντων στο συμπέρασμα που θελα να βγάλω, είναι ότι αν δεν έχεις πάθος για συγκεκριμένο αντικείμενο κατά τη γνώμη μου η οδονιατρική/ιατρική είναι η καλύτερη επιλογή, τελειώνοντας βρίσκεις δουλειά με νορμάλ λεφτά κι εχεις την προοπτική να ανοίξεις το ιατρείο σου! Επίσης ιατρός/οδοντίατρος βγαίνεις μόνο από ΑΕΙ, πληροφορικάριος βγαίνεις κι από ΤΕΙ/ΙΕΚ, φαντάσου πόσοι χιλιάδες άνθρωποι γίνονται πληροφορικάριοι ετησίως στην Ελλάδα 1 1
geo7geg Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, kostakis81 είπε ελλαδα ομως? να αναφέρω ότι αυτός ο κάποιος ηταν προγραμματιστής και μεταπήδησε στο manatzmenT ΕΥΤΥΧΩΣ Φίλε μου εχεις συνειδητοποιήσει ποιοι θα μείνουν Ελλάδα στο τέλος ? Ελλάδα = διακοπές .... Μόνο γι αυτό είναι πλέον. Κακώς που δεν έκανες το βήμα προς εξωτερικό τότε.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Κύριε γνωρίζω και μάλιστα από πρώτο χέρι Απλα μην τα εμφανίζετε εύκολα τα 2-3χιλιαρα διότι πρώτων δεν βγαίνουν εύκολα και δεύτερον ένα καλό συνοικιακό ιατρό τα βγάζει πάρα πολύ άνετα αυτά τα λεφτά και κυρίως με πρόγραμμα που φτιάχνεις εσυ για το ποτε θα κάνεις τα ραντεβού σου Και με το κύρος του επιστήμονα της γειτονιάς σου βεβαίως βεβαίως Όταν λέω εγώ ότι είναι διάχυτη η λογική της αρπαχτής... Τι θα πει εύκολα; Προφανώς και δεν είναι εύκολο να βγάζεις 2-3 χιλιάδες το μήνα. Θα έπρεπε; Ή μήπως θεωρείς ότι το να γίνεις οδοντίατρος είναι εύκολο; Επίσης δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε τώρα. Εσύ βγάζεις λιγότερα από έναν οδοντίατρο, εγώ πάλι περισσότερα. Είπαμε ο καθένας την άποψη του, ας τελειώσει εκεί. Δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε αντιπαράθεση.
Karatzanis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Αξιζει? Μισθος? Επαγγελματικη αποκατασταση?Ειμαι κοριτσι και εχω ακουσει οτι γυναικα και προγραμματισμος δε πανε μαζι.Επισης λενε οτι εχει πολυ δυσκολες μαθηματικες πραξεις και πολλες φορες πρεπει να δουλευεις 24/7 για λιγα χρηματα.. Σκοπευα να παω Η για προγραμματιστης ή για οδοντιατρος που μ αρεσει εξισου.. Αξίζει? Ναι αν σου αρέσει. Μισθός? Ανάλογα που δουλεύεις. Σίγουρα όχι 500ρικο... Καφέδες να 'κανες παραπάνω θα 'παιρνες... Επαγγελματική αποκατάσταση? Όπως όλα τα επαγγέλματα πέρα από ιατρική και στρατιωτικές σχολές. Γυναίκα και προγραμματισμός δεν πάνε μαζί!!! αχαχχαχαχα .... Δε μπορώ να φανταστώ τι ανθρωποειδές το είπε αυτό... Αλλά σίγουρα θα λέει και άλλα καλά τύπου το μαγείρεμα είναι μόνο για τις γυναίκες, όπως και το σπίτι κλπ κλπ... Καμία σχέση ίσα ίσα που δεν είναι βαριά εργασία, αλλά δουλειά γραφείου και κατά συνέπεια οι γυναίκες τα καταφέρνουν θαυμάσια. Απλά, συνήθως δεν το επιλέγουν γιατί είναι από σχολές θετικής κατεύθυνσης, δυσκολες μαθηματικες πραξεις??? Για να γίνεις προγραμματιστής πρέπει να τελειώσεις με επιτυχία ένα πανεπιστήμιο το οποίο σίγουρα περιλαμβάνει και μαθηματικές πράξεις που για έναν απόφοιτο λυκείου θα είναι εξωπραγματικές αλλά πρακτικά τίποτα δύσκολο.... Στην πράξη σπάνια να χρειαστείς μαθηματικά. πολλες φορες πρεπει να δουλευεις 24/7: Εξαρτάται που δουλεύεις. Αν είσαι για παράδειγμα σε πάροχο επικοινωνιών και υπάρξει κάποιο πρόβλημα ναι πιθανά ή σε κάποιο νοσοκομείο κλπ σε αντίστοιχες θέσεις ευθύνης.... Αλλά αυτό συμβαίνει και σε πυροσβέστες, αστυνομικούς, γιατρούς, σερβιτόρους, νεκροθάφτες κλπ κλπ!!!!! Στην πράξη είναι ένα κλασσικό 8ωρο όπως προβλέπει ο νόμος. Δουλεύω σαν πληροφορικάριος τα τελευταία 18 χρόνια και αυτό το thread είναι υπέροχο για να επιβεβαιώσεις τα παρακάτω: 1) Στην Ελλάδα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα ξέρει όλα... 2) Όλοι έχουν μια γνώμη, αλλά η δική τους είναι η καλύτερη! 3) Ότι δηλώσει ο καθένας ότι είναι... 1ον επέτρεψέ μου να πω ότι προγραμματιστής ΔΕΝ είναι αυτός που δουλεύει σε ένα internet caffe. Μπορεί να ξεκίνησε για κει αλλά δεν έφτασε. Προγραμματιστής είναι αυτός που 1ον έχει κάποιο πτυχίο ή εργασιακή εμπειρία που να αποδεικνύει ότι μπορεί να καταλάβει τι διαβάζει, να εργαστεί σε ομάδα με άλλους ανθρώπους και να επικοινωνεί επιτυχώς μαζί τους, και ... να γράφει κώδικα. Στον εργασιακό μου χώρο υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες που ασχολούνται με τον προγραμματισμό. Είναι όλες ευχαριστημένες και δεν έχουν μετανιώσει για αυτό. Οι μισθοί είναι όπως σε όλα τα επαγγέλματα. Χαμηλότερος μισθός από αυτόν που μπορείς να βρεις από το εννιαίο μισθολόγιο για προγραμματιστή δεν παίζει (830 ευρώ περίπου καθαρά για 1ο μισθό χωρίς μεταπτυχιακό, χωρίς προύπηρεσία, χωρίς παιδιά κλπ κλπ) Πρόσεξε, για κανονικό προγραμματιστή, όχι internet caffe, πωλητή πλαισίου κλπ... Ο μισθός ανεβαίνει γοργά ανάλογα την εμπειρία, την προϋπηρεσία και τις τεχνολογίες που γνωρίζεις. (π.χ. τελευταία προσφορά που είχα προ 3μήνου ήταν γύρω στα 1800 καθαρά x14 συν έξτρα αλλά εγώ είμαι senior). Υπάρχει τεράστια έλλειψη από προγραμματιστές στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στις εταιρίες γιατί παίρνει η μία υπαλλήλους από την άλλη δελεάζοντας τους μισθολογικά. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από 3 χρόνια όπου αρκετοί γνωστοί μου μετακόμισαν εξωτερικό. Στο εξωτερικό ανάλογα την χώρα οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες. Αν κάνεις μία σύντομη αναζήτηση σε διάφορα sites αναζήτησης εργασίας ανά χώρα θα δεις που κυμαίνονται π.χ. PHP dev (απλό και σύνηθες) στην Αγγλία χωρίς ιδιαίτερη προϋπηρεσία ξεκινάει από 35000 λίρες περίπου 40000 ευρώ δηλ όταν στην Ελλάδα το ίδιο είναι περίπου στα 11000 ευρώ. Το θέμα είναι ότι τα έξοδα είναι περισσότερα, αλλά με τον καιρό εξελίσσεσαι και οι δαπάνες είναι σταθερές και γενικά θα σου μένουν... αρκετά για διακοπές στην Ελλάδα. Αλλά το μισθολογικό είναι σχετικό. Φτάνεις μέχρι εκεί που φτάνουν τα χέρια σου και το μυαλό σου... Δηλαδή από το να δουλεύεις σαν "προγραμματιστής" στο internet caffe μέχρι να ιδρύσεις την επόμενη Google. 24ωρα δεν θα δουλεύεις πάντως εκτός και αν κάνεις 2-3 δουλειές μαζί (με τις αντίστοιχες απολαβές) ή αν έχεις προθεσμίες (οπότε το κάνεις για λίγο)... Σε ότι αφορά το outsourcing με τους Ινδούς, αυτό είναι urban legend.... Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με αυτούς τους ανθρώπους, απλά αυτό. Εάν θέλεις να με ρωτήσεις τίποτα στείλε μήνυμα. ΥΣ: Δεν έχω κάτι με τα internet caffe ίσα ίσα μη με παρεξηγήσετε, αλλά "προγραμματιστής" σε internet caffe δεν παίζει. Τεχνικός Η/Υ, ίσως.... Εκτός και αν είναι φοιτητής και το κάνει για χαρτζιλίκι..... 1 ώρα πριν, stellaxam είπε ειμαι αρκετα μπερδεμενη. οι περισσοτεροι λενε πως οι προγραμματιστες εχουν τεραστιο μελλον και καλους μισθους, και οι αλλοι μισοι λενε πως δεν αξιζει να δουλευεις τοσες ωρες για μισθους 500 ευρω. Εν τελει? Ελλαδα η εξωτερικο? Συνδυαζεται προγραμματιστης και οικογενεια?Εχω μελλον η θα καταληξω σε καμια τερμα ακυρη σχολη για νυχια ? Τι να σου πω εγώ είμαι 40+ με 3 παιδιά και μια χαρά τα καταφέρνω στην Ελλάδα... Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από Karatzanis 3
geo7geg Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, gregysuper είπε Η γνώμη μου είναι αν το σκέφτεσαι, καλύτερα οδοντίατρος. Αν δεις πόσες σχολές πληροφορικής υπάρχουν στην Ελλάδα θα καταλάβεις γιατί. Βγαίνουν με το τσουβάλι οι πληροφορικάριοι, απλά τα μικρά γράμματα είναι πως η πλειοψηφία δεν είναι πωρωμένη για να κάνει την σουπερ καριερα που σου λένε εδώ για καλούς μισθούς κτλ. Επειδή είμαι σε σχολή σχετική με πληροφορική (αν και δεν επέλεψα τον κλάδο), έχω αρκετά παραδείγματα από παιδιά που όντως βρίσκουν δουλειά εύκολα Ελλάδα και με σχετικά καλούς μισθούς. Σαν φοιτητές όμως είχαν πάθος και στοιχηματίζω πως δεν έμειναν στις εργασίες της σχολής μόνο . Τέλως πάντων στο συμπέρασμα που θελα να βγάλω, είναι ότι αν δεν έχεις πάθος για συγκεκριμένο αντικείμενο κατά τη γνώμη μου η οδονιατρική/ιατρική είναι η καλύτερη επιλογή, τελειώνοντας βρίσκεις δουλειά με νορμάλ λεφτά κι εχεις την προοπτική να ανοίξεις το ιατρείο σου! Επίσης ιατρός/οδοντίατρος βγαίνεις μόνο από ΑΕΙ, πληροφορικάριος βγαίνεις κι από ΤΕΙ/ΙΕΚ, φαντάσου πόσοι χιλιάδες άνθρωποι γίνονται πληροφορικάριοι ετησίως στην Ελλάδα Το ότι βγαίνουν με το τσουβάλι φίλε μου και όλες όμως οι εταιρείες ψάχνουν και δεν βρίσκουν σου λέει κάτι ? Πολλοί τελειώνουν σχολές και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Είναι α´πιστευτα γενικό αυτό που είπες ισχύει παντού. Άμα είναι να μην έχει πάθος σε αυτό που θα κάνει σε όλη της τη ζωή και απλά να πληρώνεται , άστο τότε να κάνει νύχια. 1
*nenya* Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 9 minutes ago, Karatzanis said: Σε ότι αφορά το outsourcing με τους Ινδούς, αυτό είναι urban legend.... Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με αυτούς τους ανθρώπους, απλά αυτό. Μου επιτρέπεις να διαφωνήσω; Στην προηγούμενη εταιρεία που δούλευα, το 90% των video animations αλλά και κάποια εκπαιδευτικά apps τα έκαναν outsourced Ινδία μεριά. [προφανώς λόγω χαμηλότερου κόστους] Πώς το ξέρω; Μερικές φορές είχα στείλει mail στους Ινδούς για διορθώσεις στα animations.
gregysuper Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, geo7geg είπε Το ότι βγαίνουν με το τσουβάλι φίλε μου και όλες όμως οι εταιρείες ψάχνουν και δεν βρίσκουν σου λέει κάτι ? Πολλοί τελειώνουν σχολές και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Είναι α´πιστευτα γενικό αυτό που είπες ισχύει παντού. Άμα είναι να μην έχει πάθος σε αυτό που θα κάνει σε όλη της τη ζωή και απλά να πληρώνεται , άστο τότε να κάνει νύχια. Το ιδιο πράγμα λέμε. Η πληροφορική είναι πιο δύσκολη σχολή, δεν βασίζεται καθόλου σε μάθηση-αποστήθιση. Άμα δεν το γουστάρει το πιο πιθανό είναι να μη φτάσει ψηλά. Επίσης οι εταιρείες δεν βρίσκουν άτομα γιατί ακριβώς ψάχνουν "ψαγμένους" που να μην χρειάζεται να τους εκπαιδεύσουν. Αυτοί που ψάχνει είναι οι παθιασμένοι που είπα και όντως αυτοί δεν χρειάζεται καν να ψάξουν δουλειά, κάνουν ένα linkedin με τα projects τους και τους τσιμπάνε. Τώρα το άμα θέλει να κάνει νύχια δικό της θέμα. Το ποηντ είναι ότι από ιατρικές σχολές έχει πολύ πιο σίγουρα ένα άνετο μέλλον 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Ενώ να τραβάς δόντια ε; Το φχαριστέσαι κιόλας.... τι ακούμε θεε μου
makridis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η συμβουλή μου είναι να κάνεις αυτό που θα ήθελες να κάνεις ακόμα και χωρίς πληρωμή. Αυτό είναι το πρωταρχικό κριτήριο που πρέπει να θέτει ένας άνθρωπος πριν μπει στη διαδικασία να δει τις επιλογές του. Αν βάλεις σαν γνώμονα τα χρήματα τότε είναι σαν να βάζεις μια θηλιά στο λαιμό σου ή οποία θα σφίγγει ολοένα και περισσότερο όσο εργάζεσαι και γίνεσαι κομμάτι της ρουτίνας...να θυμάσαι "μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες". Πέραν τούτου καλό είναι να δεις το τι εστί προγραμματισμός και να μην κοιτάς το τελικό προϊόν που παράγεται από ένα προγραμματιστή. Γιατί μπορεί να σου αρέσουν πολύ τα games και το όλο concept αλλά να μη σου αρέσει καθόλου το να κάθεσαι να γράφεις κώδικα και το να κάνεις debugging ή το να σχεδιάζεις UI, μοντέλα κτλ. Αν δεις όμως τι είναι στην πραγματικότητα αυτές οι εργασίες και ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ, τότε ναι να το κάνεις. Το ίδιο ισχύει για όλα τα επαγγέλματα και όλες τις ειδικότητες. Μην ανησυχείς για τα χρήματα...Αν είσαι ΚΑΛΗ σε κάτι, πάντα θα έχεις επιλογές για εργασία. Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από makridis
geo7geg Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, gregysuper είπε Το ιδιο πράγμα λέμε. Η πληροφορική είναι πιο δύσκολη σχολή, δεν βασίζεται καθόλου σε μάθηση-αποστήθιση. Άμα δεν το γουστάρει το πιο πιθανό είναι να μη φτάσει ψηλά. Επίσης οι εταιρείες δεν βρίσκουν άτομα γιατί ακριβώς ψάχνουν "ψαγμένους" που να μην χρειάζεται να τους εκπαιδεύσουν. Αυτοί που ψάχνει είναι οι παθιασμένοι που είπα και όντως αυτοί δεν χρειάζεται καν να ψάξουν δουλειά, κάνουν ένα linkedin με τα projects τους και τους τσιμπάνε. Τώρα το άμα θέλει να κάνει νύχια δικό της θέμα. Το ποηντ είναι ότι από ιατρικές σχολές έχει πολύ πιο σίγουρα ένα άνετο μέλλον Φάσκεις κι αντιφάσκεις καθώς πριν είχες σαν επιχείρημα ότι οι απόφοιτοι πληροφορικής είναι χιλιάδες και βγαίνουν από παντού. Δεν είπαμε πουθενά τα ίδια και πουθενά δεν είπες ότι είναι πιο δύσκολη σχολή πριν. Απλά το παρουσίασες ως επιχείρημα για να μην πάει. Επίσης, όταν ακούω από μια κοπέλα ότι την ενθουσιάζει να έφτιαχνε παιχνίδια θα τη συμβούλευα να πάει οδοντίατρος να καθαρίζει δόντια ή να δημιουργήσει κάτι από την αρχή και να συμμετέχει σε τέτοια projects με το πάθος να τα δει να κυκλοφορούν? Όταν βλέπεις τέτοια παιδιά με υψηλούς βαθμούς δεν τους προτρέπεις να γίνουν κατι απλά για να έχουν βατό μέλλον. Γι αυτό αναφέρθηκα και στα νύχια γιατί και θα πληρώνεται και θα ναι βατό χωρίς σπουδές όπως η οδοντιατρική. Α και ελπίζω μελλοντικά να μην αναθεματίζεις που δεν διάλεξες αυτόν τον κλάδο ενώ είχες την ευκαιρία. Είσαι σαν κάτι παιδιά από την σχολή μου που ποτέ δεν αποφοίτησαν επειδή δεν μπορούσαν, ήθελαν τα εύκολα και προέτρεπαν άλλους να μην μπουν καν στη σχολή. Και αυτοί να δουλεύουν νύχτα να βγει το μεροκάματο και εγω να επιστρέφω σήμερα από 10 μέρες διακοπές στην Ίμπιζα και να δουλεύω α´πο το σπίτι μ να γράφω κώδικα επειδή βαριόμουν να πάω μέχρι την δουλειά(είναι αρκετά άνετο μέλλον??). Αυτά και τέλος ας τα λάβει υπόψην και ας καταλήξει σε κάνα χρόνο από τώρα. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από geo7geg
gregysuper Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Άκυρο τότε, δεν διάβασα το αρχικό ποστ, αν έχει παθος να πάει. (το θέμα γτ το φτιαξε τότε αφού ξέρει τι θέλει; ) Είδα πολλές σελίδες το θέμα κ κοίταξα τις τελευταίες δύο 😇 ΥΓ: είναι πιο value4time τα ιατρικά από τα μηχανιλίκια, αυτό το πιστεύω αλλά μ φαίνονται πλ βαρετά οπότε δεν αναθεματίζω! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα