kostakis81 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, ManFromEarth είπε Οπως καταλαβαινετε εναν ανθρωπο με τοσο σεξιστικες αποψεις και ηλικιακες προκαταληψεις δεν αξιζει να τον παρετε στα σοβαρα Και γιατί να μην με πάρετε στα σοβαρά Που είναι το σεξιστικό ? Δηλαδή το να λέω κάτι απόλυτος φυσικό είναι περίεργο Η γυναίκα θα θελει να κάνει οικογένεια παιδιά μετά παιδικό σταθμό σχολεία διάβασμα σπίτι και πώς να το κάνουμε ο προγραμματιστής είναι δουλειά εργάτη και δεν είναι ότι καλυτερο για γυναικες Και ναι όλοι αφού φαν την πίκρα μετά θέλουν να γίνουν μάνατζερ να κονομήσουν περισσότερα λεφτά (Ελλάδα μιλάμε ) 1
ManFromEarth Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, stellaxam είπε τι εννοει μετα τα 30 δεν μπορεις να δουλεψεις?γιατι οχι? Φυσικα και μπορεις να δουλεψεις μετα τα 30, αλλιως θα ημουν ανεργος την τελεταια 5ετια Μόλις τώρα, kostakis81 είπε Η γυναίκα θα θελει να κάνει οικογένεια παιδιά μετά παιδικό σταθμό σχολεία διάβασμα σπίτι ρε φιλε σε ποια δεκαετια ζεις; 3
kostakis81 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, ManFromEarth είπε Φυσικα και μπορεις να δουλεψεις μετα τα 30, αλλιως θα ημουν ανεργος την τελεταια 5ετια Φίλε μου που δουλεύεις διότι εκεί που δουλεύω εγώ (5 εταιρίες μέχρι τώρα το χρήμα τα αυτοκίνητα και της παροχές της παίρνουν οι μανατζαραιοι 5 λεπτά πριν, stellaxam είπε τι εννοει μετα τα 30 δεν μπορεις να δουλεψεις?γιατι οχι? ομως οδοντιατρος για να γινεις οπως ειπαν κ οι αλλοι χρειαζεσαι κεφαλαιο 20.000 ευρω και εμενα η οικογενεια μου δεν ειναι σε θεση να με στηριξει τοσο πολυ παιδια δεν ειναι και κανα τρελο κεφαλαιο τα 20 κ και ψιλικατχιδικο να ανοιξεισ τοσα θεσ
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ειμαι αρκετα μπερδεμενη. οι περισσοτεροι λενε πως οι προγραμματιστες εχουν τεραστιο μελλον και καλους μισθους, και οι αλλοι μισοι λενε πως δεν αξιζει να δουλευεις τοσες ωρες για μισθους 500 ευρω. Εν τελει? Ελλαδα η εξωτερικο? Συνδυαζεται προγραμματιστης και οικογενεια?Εχω μελλον η θα καταληξω σε καμια τερμα ακυρη σχολη για νυχια ? Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
mp123 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, stellaxam είπε εβγαλα 19,7 Αν ειναι ετσι ( δεν ειμαι σιγουρος στο insomnia ειμαστε) συνεχισε και σε 2 χρονια που θα εχεις βγαλει και την 2α λυκειου με πανω απο 19 ξανακανε την ερωτηση. Ακομα ειναι νωρις. Αυτα. Τωρα οι υπολοιποι συνεχιστε το παραμυθη.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μην ακούς κανεναν,διάλεξε ότι σε γεμίζει περισσότερο. Πληροφορίες για το κάθε επαγγελμα θα βρεις άλλου, σίγουρα όχι εδώ μεσα όπου άγνωστοι σου λένε τα δικά τους.Μην κάνεις το λάθος να τους πάρεις σοβαρά. Ψαξου,ενημερώσου σε φιλικό σου περιβαλλον,μίλα με φίλους σου και σκεψου αληθινά τι σου αρέσει εσένα περισσότερο, αλλά κάνε τη χάρη στον εαυτό σου να μην πάρεις σοβαρά δημοσια ανώνυμα φόρουμ για τετοια σοβαρα θεματα.Θα διαπιστώσεις μεγάλη ασχετοσυνη και πολλές φανφάρες.
kostakis81 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, stellaxam είπε τι εννοει μετα τα 30 δεν μπορεις να δουλεψεις?γιατι οχι? ομως οδοντιατρος για να γινεις οπως ειπαν κ οι αλλοι χρειαζεσαι κεφαλαιο 20.000 ευρω και εμενα η οικογενεια μου δεν ειναι σε θεση να με στηριξει τοσο πολυ Απλά μετά τα 30 συνήθως μπαίνεις σε άλλη φάση ζωής (οικογένεια κλπ)που απαιτείται χρόνος Μια εγκυμοσύνη και μέχρι να μεγαλώσει λιγο το παιδί μιλάμε άνετα για 2 χρόνια που θα εισαι μακριά από τη δουλειά
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, kostakis81 είπε Απλά μετά τα 30 συνήθως μπαίνεις σε άλλη φάση ζωής (οικογένεια κλπ)που απαιτείται χρόνος Μια εγκυμοσύνη και μέχρι να μεγαλώσει λιγο το παιδί μιλάμε άνετα για 2 χρόνια που θα εισαι μακριά από τη δουλειά δεν μπορω να συνδυασω δουλεια και παιδια?
kostakis81 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, stellaxam είπε δεν μπορω να συνδυασω δουλεια και παιδια? Φυσικά μπορείς αλλά από την θέση του εργάτη είναι πιο δύσκολο διότι είσαι εξαιρετικά αναλώσιμος Ενώ σαν οδοντίατρος όχι
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, kostakis81 είπε Φυσικά μπορείς αλλά από την θέση του εργάτη είναι πιο δύσκολο διότι είσαι εξαιρετικά αναλώσιμος Ενώ σαν οδοντίατρος όχι αν δουλευω ομως απο το σπιτι θα ειμαι κοντα στην οικογενεια μου ενω σαν οδοντιατρος οι ωρες που θα λειπω απο το σπιτι θα ειναι παρα πολλες
kostakis81 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, stellaxam είπε αν δουλευω ομως απο το σπιτι θα ειμαι κοντα στην οικογενεια μου ενω σαν οδοντιατρος οι ωρες που θα λειπω απο το σπιτι θα ειναι παρα πολλες Το να δουλεύεις από το σπίτι σαν ελεύθερος επαγγελματίας εχςει τεράστιο ανταγωνισμό (ινδούς κινέζους κλπ) Που στην κυριολεξία αυτοί παίρνουν 1 ευρώ την ώρα που εδώ είναι ψίχουλα στην Ινδία όμως είναι πολλά λεφτά Ασε που πρέπει να ξεχωρίσεις πολύ Στην σχόλη μου μπήκαμε 180 άτομα το έτος και με προγραμματισμό ασχολήθηκαν εν τέλει μόνο 4-5 εκ των οποίων προϊστάμενοι τους πλέων παίρνουν τα 2πλα λεφτά και δεν σκαμπάζουν Τον παράγοντα κύρος όμως δεν τον παίρνει κανένας στα σοβαρά έτσι Μάλλον θα φταίει το νεαρών της ηλικίας Άλλο να πλασάρεσαι σαν οδοντίατρος άλλο σαν προγραμματιστής Φανταστείτε μια ξαδέρφη μου οδοντίατρο την έχουν προσεγγίσει στην Καλαμάτα να κατεβεί απο δημοτική σύμβουλος μέχρι και βουλευτής (λόγο επαγγέλματος )ενώ σε έναν προγραμματιστή ποτέ δεν θα έκαναν τέτοια πρόταση Δύστυχος είμαστε στην Ελλάδα και ακόμα μετρά αυτά λόγο νοοτροπίας
malakudi Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν μπορούν να είναι όλοι καλοί προγραμματιστές. Προγραμματισμός σημαίνει λογική, μαθηματική αλγεβρική λογική. Θυμάμαι τις κοπέλες στη σχολή, μπορεί να έπαιρναν 10 στα μαθήματα αλλά εκεί που χρειαζόταν μαθηματική αλγεβρική λογική δε τα κατάφερναν ιδιαίτερα καλά, πλην εξαιρέσεων φυσικά. Καλώς ή κακώς οι εξαιρετικοί coders είναι συνήθως άνδρες, όπως και οι καλύτεροι μαθηματικοί είναι συνήθως άνδρες. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δε μπορεί και μία γυναίκα να τα καταφέρει, απλά περιγράφω το μέσο όρο. Αν λοιπόν σε συναρπάζουν οι λύσεις σε προβλήματα λογικής και είσαι καλή σε αυτό, ασχολήσου. Διαφορετικά άστο καλύτερα. Τέλος, ένας coder που έρχεται από τμήμα Computer Science δε θα είναι πάντα coder - θα εξελιχθεί σε team manager κτλ κτλ με το πέρασμα του χρόνου. Αυτά από μένα 1
tsioulak Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, _vbm_ είπε Βλέπω οτι μένεις στη Θεσσαλονίκη. Δε ξέρω τι παίζει εκεί, μιας κι έχω εικόνα απο Αθήνα που είμαι εδώ. Εδώ λοιπόν ψάχνουμε κόσμο συνέχεια (κι εμείς και άλλες εταιρείες στις οποίες έχω επαφές) και δε βρίσκουμε. Επίσης, 600άρα καθαρά που ανέφερες, δε ξέρω κανέναν να παίρνει. Όσα άτομα ξέρω (και είναι πολλά), από 800 ξεκίνησαν ως junior. Ξαναλέω, ίσως τα πράγματα είναι διαφορετικά πάνω. Ναι ετσι χαλια ειναι στην Θεσσαλονικη και στην βορεια Ελλαδα γενικοτερα. Ενα χρονο εψαχνα να βρω δουλεια στον τομεα της πληριφορικης και δεν βρηκα τιποτα, οι θεσεις (οι junior) απειροελαχιστες και χωρις γνωστο ειναι σχεδον αδυνατον να μπεις, θεσεις middle και senior υπαρχουν καποιες αλλα απο τα λιγα που ακουω δεν βρισκουν ευκολα ατομα λογω ωραριων και μισθων. Η βορεια Ελλαδα ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση, τα επισημα νουμερα της ανεργιας, για τους περισσοτερους νομους, συνεχιζουν να ακουμπανε το 40-50%, δουλειες γενικα δεν υπαρχουν και θελεις γνωστο ακομα και σε super market να πας να δουλεψεις (με εξαιρεση 1 αλυσσιδα supermarket που ψαχνει συνεχεια ατομα επειδη εχει καταντησει πλυντηριο). Ειμαι απο το κινητο οποτε δεν μπορω να γραψω πολλα τωρα, θα προσπαθησω αργοτερα να γραψω παραπανω αλλα για να δωσω ενα παραδειγμα: εχω φιλο πληροφορικο, με μια μικρη προυπηρεσια, που ηταν δυομιση χρονια στην ανεργια και στο ψαξιμο πριν καταφερει να βρει (με γνωστο ή χωρις δεν ξερω) δουλεια πληροφορικου σε μια μικρη εταιρια με 600 ευρω καθαρα στην οποια κρατανε το 8ωρο (βεβαια θελει κανα δυο ωρες πανε ελα αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα). 3
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Εάν επιτρέπετε πόσο χρονών είστε? Δουλεύετε σαν προγραμματιστής ? πόσα βγάζετε? Αν είναι δυνατόν να λέτε ότι ο προγραμματιστής θα γίνει πλουσιος επιδη έτυχε μερικοί εκατοντάδες στα 6 δις να γίνουν πλούσιοι από παιχνίδια (που οι περισσότεροι έβαλλαν άλλους να γράψουν τον κώδικα) Πάντα μιλάμε για μέσους όρους και επίσης μην ξεχνάς ότι οι γυναίκες θέλουν να κάνουν οικογένειες παιδιά ωράρια μητρότητας παιδικούς κλπκλπ Θες να την κάψεις την κοπέλα Είμαι 45 χρονών. Δουλεύω ως προγραμματιστής και εκμεταλλεύομαι δικά μου SaaS projects με πελάτες κυρίως από εξωτερικό. Δεν θα πω πόσα βγάζω, γιατί είναι και αγένεια να ρωτάς κάποιον κάτι τέτοιο, αλλά ας πούμε ότι είναι περισσότερα από όσα βγάζει ο μέσος οδοντίατρος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Προγραμματιστές που βγάζουν καλά λεφτά υπάρχουν πολύ περισσότεροι από γιατρούς. Πιθανόν όχι στην Ελλάδα, αλλά έξω σίγουρα. Δεν μιλάμε για πλούσιους, καθώς το πλούσιος είναι υποκειμενικό, αλλά άνθρωποι που έχουν 200-300 χιλιάδες εισόδημα το χρόνο είναι πάρα πολλοί. Αυτό που οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν καταλαβαίνετε είναι ότι ένας προγραμματιστής μπορεί κάλιστα να ιδιωτεύσει φτιάχνοντας projects που εκμεταλλεύεται μόνος του. Και δεν το καταλαβαίνετε γιατί στην Ελλάδα είναι διάχυτη η λογική της αρπαχτής. Δουλειά 2-3 ώρες κι αρκετά λεφτά ώστε να περνάμε αλλά μέχρι εκεί. Όσο για οικογένειες, στις μέρες μας όσο χρόνο δαπανά μια γυναίκα δαπανά κι ένας άντρας. Δεν ζούμε στο 1980 που οι άντρες ήταν στην δουλειά και οι γυναίκες όλη μέρα στο σπίτι. Πλέον όλοι ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού. Δεν θέλω να κάψω κανέναν. Όπως όλοι μας καταθέτω την άποψη μου και τις εμπειρίες μου. Αν δεν σου αρέσουν πρόβλημα σου. Όσο για την κοπέλα, ας κρίνει μόνη της τι την ενδιαφέρει και τι όχι.
kostakis81 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, elorant είπε Είμαι 45 χρονών. Δουλεύω ως προγραμματιστής και εκμεταλλεύομαι δικά μου SaaS projects με πελάτες κυρίως από εξωτερικό. Δεν θα πω πόσα βγάζω, γιατί είναι και αγένεια να ρωτάς κάποιον κάτι τέτοιο, αλλά ας πούμε ότι είναι περισσότερα από όσα βγάζει ο μέσος οδοντίατρος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Προγραμματιστές που βγάζουν καλά λεφτά υπάρχουν πολύ περισσότεροι από γιατρούς. Πιθανόν όχι στην Ελλάδα, αλλά έξω σίγουρα. Δεν μιλάμε για πλούσιους, καθώς το πλούσιος είναι υποκειμενικό, αλλά άνθρωποι που έχουν 200-300 χιλιάδες εισόδημα το χρόνο είναι πάρα πολλοί. Αυτό που οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν καταλαβαίνετε είναι ότι ένας προγραμματιστής μπορεί κάλιστα να ιδιωτεύσει φτιάχνοντας projects που εκμεταλλεύεται μόνος του. Και δεν το καταλαβαίνετε γιατί στην Ελλάδα είναι διάχυτη η λογική της αρπαχτής. Δουλειά 2-3 ώρες κι αρκετά λεφτά ώστε να περνάμε αλλά μέχρι εκεί. Όσο για οικογένειες, στις μέρες μας όσο χρόνο δαπανά μια γυναίκα δαπανά κι ένας άντρας. Δεν ζούμε στο 1980 που οι άντρες ήταν στην δουλειά και οι γυναίκες όλη μέρα στο σπίτι. Πλέον όλοι ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού. Δεν θέλω να κάψω κανέναν. Όπως όλοι μας καταθέτω την άποψη μου και τις εμπειρίες μου. Αν δεν σου αρέσουν πρόβλημα σου. Όσο για την κοπέλα, ας κρίνει μόνη της τι την ενδιαφέρει και τι όχι. Σύμφωνοι αλλά νομίζω ότι η κοπέλα έθεσε σαν στάνταρτ ότι δεν θέλει να φύγει για έξω και ότι δεύτερον στους 100000 ένα δυο θα καταφέρουν αυτό που λετε Και νομίζω ότι ενας οδοντίατρος μπορεί άνετα να βγάλει 80 με 100 κ το ετος στην Ελλάδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα