conkal Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Επειδη δουλευω στον χωρο... η εικονα περι προγραμματιστη αντρα που δουλευει σαν τρελος 24/7 για λιγα λεφτα ειναι μυθος. Οι γυναικες ειναι σε πολυ καλο ποσοστο στον χωρο (τωρα στο γραφειο μου βλεπω πιο πολλες απο αντρες) Τα ωραρια ειναι εξαιρετικα ανθρωπινα (στανταρντ 8ωρο αντε στις κακες μερες μεχρι 9-9,30 ωρες μια στο τοσο) και Τα λεφτα ειναι καλυτερα απο οτι φανταζεστε. οι μισθοι καθε χρονια ανεβαινουν και εχουμε πολυ μεγαλη ζητηση προγραμματιστων γιατι αρκετοι εφυγαν εξω τα προηγουμενα χρονια. Στην εταιρια μου εχουμε παντα 7-10 θεσεις ΚΕΝΕΣ 4
tsioulak Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σοβαρα μαθηματικα θα χρειαστεις μονο για οσο θα σπουδαζεις, μετα ειναι ελαχιστες οι δουλειες ενος πληροφορικου που θα χρειαζονται πολυ σοβαρα μαθηματικα. Το οτι εισαι γυναικα δεν πειραζει, ναι ειναι λιγες οι γυναικες πληροφορικοι αλλα μεχρι εκει. Στο θεμα της δουλειας τωρα, σημερα στην Ελλαδα τα πραγματα δεν ειναι καλα, οι θεσεις εργασιας (ειδικα για junior) ειναι λιγες και οι μισθοι δεν ειναι ιδιαιτερα καλοι. Θα δυσκολευτεις να βρεις μια πρωτη δουλεια παρα πολυ αν δεν εχεις καποιο γνωστο να σε βαλει καπου (εκτος αν αποφασισεις να εκμεταλευτεις το οτι εισαι γυναικα) και ο μισθος θα ειναι ειτε ο κατωτατος ειτε μια ιδεα παραπανω (καμια 600αρα καθαρα) και αυτα ΑΝ σε πληρωνουν μισθο και δεν σε βαλουν να δουλευεις με μπλοκακι. Αυτα ισχυουν πανω κατω για ολη την Ελλαδα εκτος απο την Αθηνα, εκει τα πραγματα ειναι καπως καλυτερα, και οι θεσεις εργασιας ειναι περισσοτερες και οι μισθοι ειναι καπως καλυτεροι. Βεβαια αυτα ισχυουν σημερα, μεχρι να μπεις και να βγεις εσυ απο το πανεπιστημιο δεν ξερουμε πως θα ειναι τα πραγματα, μπορει να ειναι χειροτερα, μπορει να ειναι καλυτερα, μπορει να ειναι τα ιδια... Κανεις δεν ξερει. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από tsioulak
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, conkal είπε Επειδη δουλευω στον χωρο... η εικονα περι προγραμματιστη αντρα που δουλευει σαν τρελος 24/7 για λιγα λεφτα ειναι μυθος. Οι γυναικες ειναι σε πολυ καλο ποσοστο στον χωρο (τωρα στο γραφειο μου βλεπω πιο πολλες απο αντρες) Τα ωραρια ειναι εξαιρετικα ανθρωπινα (στανταρντ 8ωρο αντε στις κακες μερες μεχρι 9-9,30 ωρες μια στο τοσο) και Τα λεφτα ειναι καλυτερα απο οτι φανταζεστε. οι μισθοι καθε χρονια ανεβαινουν και εχουμε πολυ μεγαλη ζητηση προγραμματιστων γιατι αρκετοι εφυγαν εξω τα προηγουμενα χρονια. Στην εταιρια μου εχουμε παντα 7-10 θεσεις ΚΕΝΕΣ σε τι εταιρια δουλευεις και ποσο πληρωνεσαι?
*nenya* Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) TS, ξεκίνα να μελετάς τί ακριβώς κάνει ο κάθε επαγγελματίας. https://www.careerigniter.com/careers/software-developer/ https://www.careerigniter.com/careers/game-programmer/ Υπάρχουν πολλοί κλάδοι σχετικοί με προγραμματισμό, οπότε κάνε μια καλή έρευνα πριν αποφασίσεις το οτιδήποτε. Φίλος μου software developer που είναι σε junior position εδώ Ελλάδα έχει ξεκινήσει με γύρω στα 800 καθαρά. Άλλος που έχει εξειδίκευση σε cyber security, βρίσκεται Γερμανία και συνεργάζεται με τράπεζες εκεί και βγάζει τρελά λεφτά. Πάντως με όσους programmers έχω μιλήσει βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο μισθολογικά. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από *nenya* 1
conkal Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, stellaxam είπε δηλαδη? ενημερωνει προγραμματα games αναβαθμιζει κλπ Τιποτα δεν κανει στο ιντερνετ καφε. Τα ιντερνετ καφε δεν εχουν και δεν χρειαζονται προγραμματιστες. Οι πληροφοριες που εχεις ειναι τελειως λαθος , στο λεω με πολυ φιλικη διαθεση , θα πρεπει να ψαχτεις περισσοτερο. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, tsioulak είπε Σοβαρα μαθηματικα θα χρειαστεις μονο για οσο σπυδαζεις, μετα ειναι ελαχιστες οι δουλειες ενος πληροφορικου που θα χρειαζονται πολυ σοβαρα μαθηματικα. Το οτι εισαι γυναικα δεν πειραζει, ναι ειναι λιγες οι γυναικες πληροφορικοι αλλα μεχρι εκει. Στο θεμα της δουλειας τωρα, σημερα στην Ελλαδα τα πραγματα δεν ειναι καλα, οι θεσεις εργασιας (ειδικα για junior) ειναι λιγες και οι μισθοι δεν ειναι ιδιαιτερα καλοι. Θα δυσκολευτεις να βρεις μια πρωτη δουλεια παρα πολυ αν δεν εχεις καποιο γνωστο να σε βαλει καπου (εκτος αν αποφασισεις να εκμεταλευτεις το οτι εισαι γυναικα) και ο μισθος θα ειναι ειτε ο κατωτατος ειτε μια ιδεα παραπανω (καμια 600αρα καθαρα) και αυτα ΑΝ σε πληρωνουν μισθο και δεν σε βαλουν να δουλευεις με μπλοκακι. Αυτα ισχυουν πανω κατω για ολη την Ελλαδα εκτος απο την Αθηνα, εκει τα πραγματα ειναι καπως καλυτερα, και οι θεσεις εργασιας ειναι περισσοτερες και οι μισθοι ειναι καπως καλυτεροι. Βεβαια αυτα ισχυουν σημερα, μεχρι να μπεις και να βγεις εσυ απο το πανεπιστημιο δεν ξερουμε πως θα ειναι τα πραγματα, μπορει να ειναι χειροτερα, μπορει να ειναι καλυτερα, μπορει να ειναι τα ιδια... Κανεις δεν ξερει. σαν junior και χωρις να εχω καποιον να με βαλει σε μια σωστη εταιρεια δε βλεπω να εχω μελλον.. δεν λεω τα αγαθα κοπις κτωνται αλλα θελει πολυ υπομονη και αρκετη οικονομικη υποστηριξη απο το σπιτι αρχικα οπως βλεπω τα πραγματα
conkal Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, stellaxam είπε σε τι εταιρια δουλευεις και ποσο πληρωνεσαι? Το ποσο πληρωνεσαι ειναι σχετικο με το ποσο θα το διαπραγματευτεις. και δεν ειναι θεμα για να το βγαλεις φατσα φορα στο ιντερνετ. Δουλευω σε μια εταιρια προγραμματισμου για τραπεζικες εφαρμογες και θα μπορουσα να σου πω οτι τα 850-900 καθαρα το μηνα + μπονους στο τελος της χρονιας ειναι μινιμουμ για να ξεκινησεις και ανεβαινεις σχετικα σβελτα αν δεν εισαι ασχετη. Το ταβανι ειναι εκει που θα το θεσεις εσυ βασικα και η εταιρια. Μεχρι να τελειωσεις την σχολη. (7-8 χρονια μινιμουμ απο σημερα) τα πραγματα θα ειναι ιδιαιτερως καλυτερα απο οτι σημερα. Μόλις τώρα, stellaxam είπε σαν junior και χωρις να εχω καποιον να με βαλει σε μια σωστη εταιρεια δε βλεπω να εχω μελλον.. δεν λεω τα αγαθα κοπις κτωνται αλλα θελει πολυ υπομονη και αρκετη οικονομικη υποστηριξη απο το σπιτι αρχικα οπως βλεπω τα πραγματα ειναι πολυ ευκολο χωρις γνωστο να βρεις θεση junior σε εταιρια με τα λεφτα που σου προανεφερα. Σε 7-8 χρονια που θα ολοκληρωσεις τις σπουδες θα ειναι ακομη πιο ευκολο.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, conkal είπε Το ποσο πληρωνεσαι ειναι σχετικο με το ποσο θα το διαπραγματευτεις. και δεν ειναι θεμα για να το βγαλεις φατσα φορα στο ιντερνετ. Δουλευω σε μια εταιρια προγραμματισμου για τραπεζικες εφαρμογες και θα μπορουσα να σου πω οτι τα 850-900 καθαρα το μηνα + μπονους στο τελος της χρονιας ειναι μινιμουμ για να ξεκινησεις και ανεβαινεις σχετικα σβελτα αν δεν εισαι ασχετη. Το ταβανι ειναι εκει που θα το θεσεις εσυ βασικα και η εταιρια. Μεχρι να τελειωσεις την σχολη. (7-8 χρονια μινιμουμ απο σημερα) τα πραγματα θα ειναι ιδιαιτερως καλυτερα απο οτι σημερα. Ενας φιλος απαντησε παραπανω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολα να ξεκινησεις αν δεν εχεις μεσο
*nenya* Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, stellaxam said: σαν junior και χωρις να εχω καποιον να με βαλει σε μια σωστη εταιρεια δε βλεπω να εχω μελλον.. δεν λεω τα αγαθα κοπις κτωνται αλλα θελει πολυ υπομονη και αρκετη οικονομικη υποστηριξη απο το σπιτι αρχικα οπως βλεπω τα πραγματα Ποιός στα λέει αυτά;! Δεν είναι ανάγκη να έχεις γνωστό για να σε βάλει κάπου, θα βρεις μόνη σου. Εκτός αν βαριέσαι να ψαχτείς αφού τελειώσεις την σχολή σου. Θέσεις υπάρχουν να ξέρεις. 1
_vbm_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tsioulak είπε Στο θεμα της δουλειας τωρα, σημερα στην Ελλαδα τα πραγματα δεν ειναι καλα, οι θεσεις εργασιας (ειδικα για junior) ειναι λιγες και οι μισθοι δεν ειναι ιδιαιτερα καλοι. Θα δυσκολευτεις να βρεις μια πρωτη δουλεια παρα πολυ αν δεν εχεις καποιο γνωστο να σε βαλει καπου (εκτος αν αποφασισεις να εκμεταλευτεις το οτι εισαι γυναικα) και ο μισθος θα ειναι ειτε ο κατωτατος ειτε μια ιδεα παραπανω (καμια 600αρα καθαρα) και αυτα ΑΝ σε πληρωνουν μισθο και δεν σε βαλουν να δουλευεις με μπλοκακι. Αυτα ισχυουν πανω κατω για ολη την Ελλαδα εκτος απο την Αθηνα, εκει τα πραγματα ειναι καπως καλυτερα, και οι θεσεις εργασιας ειναι περισσοτερες και οι μισθοι ειναι καπως καλυτεροι. Βεβαια αυτα ισχυουν σημερα, μεχρι να μπεις και να βγεις εσυ απο το πανεπιστημιο δεν ξερουμε πως θα ειναι τα πραγματα, μπορει να ειναι χειροτερα, μπορει να ειναι καλυτερα, μπορει να ειναι τα ιδια... Κανεις δεν ξερει. Βλέπω οτι μένεις στη Θεσσαλονίκη. Δε ξέρω τι παίζει εκεί, μιας κι έχω εικόνα απο Αθήνα που είμαι εδώ. Εδώ λοιπόν ψάχνουμε κόσμο συνέχεια (κι εμείς και άλλες εταιρείες στις οποίες έχω επαφές) και δε βρίσκουμε. Επίσης, 600άρα καθαρά που ανέφερες, δε ξέρω κανέναν να παίρνει. Όσα άτομα ξέρω (και είναι πολλά), από 800 ξεκίνησαν ως junior. Ξαναλέω, ίσως τα πράγματα είναι διαφορετικά πάνω. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από _vbm_ 1
conkal Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, stellaxam είπε Ενας φιλος απαντησε παραπανω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολα να ξεκινησεις αν δεν εχεις μεσο Πιθανοτατα ειναι ασχετος. Προσωπικως χρειαστηκα 3 μερες για να βρω την πρωτη μου δουλεια σε εταιρια και ξερω απο τα μεσα οτι οι εταιριες κανουν ΚΡΑ για κοσμο.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, *nenya* είπε Ποιός στα λέει αυτά;! Δεν είναι ανάγκη να έχεις γνωστό για να σε βάλει κάπου, θα βρεις μόνη σου. Εκτός αν βαριέσαι να ψαχτείς αφού τελειώσεις την σχολή σου. Θέσεις υπάρχουν να ξέρεις. θελω πολυ να ακολουθησω το επαγγελμα αυτο. Ομως δεν ξερω αν θα μπορει ο μισθος μου να καλυψει αργοτερα τα εξοδα μιας οικογενειας και θελω πολυ να προσφερω στα παιδια μου οτι θελησουν χωρις να σκεφτομαι και τα πεντε ευρω που θα τους δινω.. δε ξερω αν με καταλαβαινεις. παντως εξωτερικο ειναι καλυτερα ξερω..
conkal Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδια τα 800-850 καθαρα για πρωτο μισθο ειναι το μινιμουμ και θεωρειται στα ορια της προσβολης αν δεν εχει μπονους στο τελος της χρονιας 1 λεπτό πριν, stellaxam είπε θελω πολυ να ακολουθησω το επαγγελμα αυτο. Ομως δεν ξερω αν θα μπορει ο μισθος μου να καλυψει αργοτερα τα εξοδα μιας οικογενειας και θελω πολυ να προσφερω στα παιδια μου οτι θελησουν χωρις να σκεφτομαι και τα πεντε ευρω που θα τους δινω.. δε ξερω αν με καταλαβαινεις. παντως εξωτερικο ειναι καλυτερα ξερω.. Θα σου προτεινα να ψαξεις και αλλο πριν αποφασισεις για τις αποψεις σου. ο χωρος ειναι γενικα καλοπληρωμενος και δεν ξερω κανεναν να σκεφτεται το 5ευρω. Στο γραφειο για ταξιδια στο εξωτερικο, καινουργια αμαξια και ανακαινίσεις σπιτιων συζηταμε. Τα 850 πρωτο μισθο(δεν ξερω κανεναν να παιρνει τοσο λιγα και το να βρεις δουλεια ειναι ευκολο) που γινονται 1200-1300 στην 4-5ετια και μετα προς τα 2000 αν το σκεφτεις καλα, με 8ωρο δεν το πετυχαινεις ευκολα σε αλλο τομεα στην ελλαδα. επισης μπορεις να κονομας εξτρα με επισκευες υπολογιστων ή μαθηματα ή καμια ιστοσελίδα ή αλλα sideprojects εμενα με συμφερει να πιστευεις αυτα που πιστευεις... οσοι περισσοτεροι φευγουν τοσες περισσοτερες κενες θεσεις εδω αρα και περισσοτερα λεφτα που μπορουμε να ζηταμε. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, stellaxam είπε θελω πολυ να ακολουθησω το επαγγελμα αυτο. Ομως δεν ξερω αν θα μπορει ο μισθος μου να καλυψει αργοτερα τα εξοδα μιας οικογενειας και θελω πολυ να προσφερω στα παιδια μου οτι θελησουν χωρις να σκεφτομαι και τα πεντε ευρω που θα τους δινω.. δε ξερω αν με καταλαβαινεις. παντως εξωτερικο ειναι καλυτερα ξερω.. Την οδοντιατρική που ειπες δεν την σκεφτηκες καθόλου; Δεν ξέρω κανέναν που να βγάζει λιγότερα από 2 χιλιάρικα το μήνα,το λιγότερο. Αν πας και για ειδικότητες τύπου ορθοδοντική,εκεί μετα πας για πολλά παραπάνω. Και είσαι αφεντικό του εαυτού σου.
valkon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν θέλω να πω κάτι που θα φανώ κακός, και υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να σε βοηθήσουν ήδη εδώ πέρα. Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να περιμένεις και να περάσεις σε μια σχολή Πληροφορικής για να κατάλαβεις τι συμβαίνει με τον κλάδο και να σου λυθούν κάποιες απορίες, είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα (και λογικό). Μη πάρεις τον τόνο μου σαν επιθετικό. Μέχρι τότε βρες κάτι που σε ενδιαφέρει να φτιάξεις και κάντο, μην σε νοιάζουν ακόμα τα λεφτά και το εξωτερικό, ρώτα τον εαυτό σου τι θέλει να φτιάξει και κάντο. Διαβάζοντας και ψάχνοντας θα κατάλαβεις γιατί δεν θα φτιάξεις το "Fortnite". Σε μια μέρα δεν θα σου λυθούν πολλές απορίες, ξεκίνα με κάτι που σαρέσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα