Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Lelouch είπε Dorian τι σπουδάζεις/επαγγέλλεσαι; Δακτυλογράφος post στο insomnia.
Mercyful_Fate Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, Lelouch είπε Dorian τι σπουδάζεις/επαγγέλλεσαι; Influencer
Dorian Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Στις 24/9/2018 στις 12:57 ΜΜ, _vbm_ είπε Δραστηριοποιήσαι στο χώρο της πληροφορικής, ή μιλάς ως εξωτερικός παρατηρητής; Ρωτάω επειδή η ανάλυσή σου, αν και φαίνεται σωστή και με λογικά επιχειρήματα, δεν ανταποκρίνεται στην αληθινή εικόνα της αγοράς σήμερα. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κορεσμός, παρόλο που οι σχολές πληροφορικής έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως επισημαίνεις. Προσωπικά δε γνωρίζω άλλο επάγγελμα (απο ανθρώπους του φιλικού/οικογενειακού μου κύκλου) στο οποίο η εύρεση εργασίας να είναι τόσο άμεση. Επίσης, αυτό που ανέφερες περι "νερντουλίασης" ειναι απλά ένα στερεότυπο που αναπαράγεται από όλους όσοι είναι έξω από το χώρο. Δεν ισχύει. Προσωπική ενασχόληση θέλει σε λογικά επίπεδα, όπως όλοι οι κλάδοι. Φυσικά και δε θα περιμένεις μόνο μετα μαθήματα της σχολής να πετύχεις. Ξέρω περισσότερους καμμένους με games που βρίσκονται εσώκλειστοι και δε ξέρουν αν είναι μέρα ή νύχτα έξω, παρά αντίστοιχους "νέρντουλες" που προγραμματίζουν/χακάρουν/whatever ασταμάτητα μπροστά μια οθόνη. Τέλος, ανέφερες οτι "τα σπίτια είναι είδος πρώτης ανάγκης εκτός αν καταστραφεί ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσουν να χτίζονται". Καταλαβαίνεις οτι το ίδιο ειναι πλέον και η πληροφορική, έτσι; Όσο περνάνε τα χρόνια, μάλιστα, αυξάνεται η διείσδυσή της στη ζωή του καθημερινού ανθρώπου. Δεν έχεις άδικο από την μεριά σου, αλλά νομίζω ασυναίσθητα πέφτεις στο λογικό σφάλμα https://en.wikipedia.org/wiki/Survivorship_bias επειδή ακριβώς είσαι μέσα στο χώρο τα δείγματά σου να είναι υπερβολικά θετικά. Καθώς κινείσαι και εργάζεσαι και εισήλθες επιτυχημένα στον συγκεκριμένο κλάδο θέλοντας και μη συναναστρέφεσαι μαθαίνεις και ακούς για άτομα που εξ ορισμού τα κατάφεραν αφού και αυτά κινούνται στον ίδιο χώρο, άρα το δείγμα σου δεν είναι αντικειμενικό. Ένα πιο ξεκάθαρο παράδειγμα σε συζήτηση με παλιό μου φίλο ένας από τους ελάχιστους που κατάφερε και έγινε μόνιμος εκπαιδευτικός λίγο πριν την κρίση, του είπα ότι είναι από τους λίγους του σχολείου/γενιάς μας που έγινε μόνιμος άντε και μερικοί αναπληρωτές, και αυτός με έκπληξη μου είπε μα ξέρω πάρα πολλούς. Και που τους ξέρεις, ποιοι είναι τον ρώτησα; είναι και αυτοί διορισμένοι στο σχολείο. φαντάζομαι κατάλαβες τι έγινε. Σιγουρα δεν είναι χάλια κλάδος αλλά δεν είναι αυτό που ήταν παλιά και επιπλέον δεν είσαι ψηλά στην ιεραρχία και πρέπει για να διακριθείς να είσαι νερντ, δεν αρκούν τα μαθήματα. όποιος θέλει ας επιλέξει ότι νομίζει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα