Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, elorant είπε

Γιατί η μιζέρια, ο αρνητισμός κι εν τέλει ο εξυπναδικισμός είναι το οξυγόνο του νεοέλληνα. Γι αυτά ζει, για να σχολιάζει επί παντός επιστητού ακόμα κι αν έχει παντελή άγνοια επί του θέματος. Γιατί έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια κλπ", και πρέπει όλοι να ακούσουν την αποψάρα του γιατί αυτός κατέχει την αλήθεια που όλοι οι άλλοι αγνοούν. Γι αυτό ζει σε μια δυσλειτουργική χώρα που ακόμα και τα αυτονόητα δεν δουλεύουν, γι αυτό ψηφίζει μια ζωή απατεώνες και ψεύτες, γι αυτό κοιτάζει πως θα κλέψει το κράτος αλλά και όποιον άλλον μπορεί, γι αυτό έχει φτιάξει μια οικονομία που βασίζεται στις προσωπικές γνωριμίες και γι αυτό βέβαια είναι ο τελευταίος της Ευρώπης σε όλους τους δείκτες που μετράνε.

Και βέβαια απόρροια όλων αυτών είναι ότι δεν έχει καθόλου μέτρο. Για να καταλάβει ότι όταν απευθύνεται σε ένα νεαρό κορίτσι πρέπει να προσέχει πολύ τι λέει γιατί δεν έχει την εμπειρία να κρίνει τι είναι σωστό και τι όχι. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τον ελληναρά. Σημασία έχει να ακουστεί η αποψή του ρε αδερφέ. Πρέπει να την πει για να νοιώσει και λίγο σπουδαίος αφού στην καθημερινότητα του τρώει διαρκώς σφαλιάρες από παντού.

Ο άλλος εδώ μας λέει ότι δουλεύει προγραμματιστής σε μια εταιρία και δύο σχόλια παραπάνω έγραφε ότι είναι αστείο να θεωρείς ότι ως προγραμματιστής θα βρεις δουλειά. Τι συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις για έναν τέτοιο άνθρωπο που να μην περιλαμβάνει μια βρισιά; Στην καλύτερη περίπτωση ότι είναι ανώριμος.

Aνθρωπε μου εγω λέω εκ πείρας ότι δε θα βρει δουλειά όπως έπαθα κι εγώ που έγινα προγραμματιστης 

• Απαντ. 348
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά έχεις δουλειά ή δεν έχεις. Αποφάσισε μπας και συνεννοηθούμε καμιά μέρα.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, elorant είπε

Τελικά έχεις δουλειά ή δεν έχεις. Αποφάσισε μπας και συνεννοηθούμε καμιά μέρα.

Και μετά θες να σε πάρουμε στα σοβαρά χα χα χαχα

Δημοσ.
Στις 22/9/2018 στις 11:32 ΠΜ, ManosManos11 είπε

XAXAxα γελαω με ολους εσας που συνεχηζετε να πιστευετε οτι ο προγραμματισμος δηνει δουλεια και ειδικα σε γυναικες

18 ώρες πριν, ManosManos11 είπε

σε μια εταιρεια στην αθηα

58 λεπτά πριν, ManosManos11 είπε

Aνθρωπε μου εγω λέω εκ πείρας ότι δε θα βρει δουλειά όπως έπαθα κι εγώ που έγινα προγραμματιστης 

Τρία διαφορετικά μηνύματα όπου λες τρία διαφορετικά πράγματα. Την μια ότι ο προγραμματισμός δεν δίνει δουλειά, την άλλη ότι δουλεύεις σε μια εταιρεία ως προγραμματιστής και στο επόμενο ότι τελικά δεν βρίσκεις δουλειά ως προγραμματιστής.

Άρες μάρες κουκουνάρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, elorant είπε

Γιατί η μιζέρια, ο αρνητισμός κι εν τέλει ο εξυπναδικισμός είναι το οξυγόνο του νεοέλληνα. Γι αυτά ζει, για να σχολιάζει επί παντός επιστητού ακόμα κι αν έχει παντελή άγνοια επί του θέματος. Γιατί έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια κλπ", και πρέπει όλοι να ακούσουν την αποψάρα του γιατί αυτός κατέχει την αλήθεια που όλοι οι άλλοι αγνοούν. Γι αυτό ζει σε μια δυσλειτουργική χώρα που ακόμα και τα αυτονόητα δεν δουλεύουν, γι αυτό ψηφίζει μια ζωή απατεώνες και ψεύτες, γι αυτό κοιτάζει πως θα κλέψει το κράτος αλλά και όποιον άλλον μπορεί, γι αυτό έχει φτιάξει μια οικονομία που βασίζεται στις προσωπικές γνωριμίες και γι αυτό βέβαια είναι ο τελευταίος της Ευρώπης σε όλους τους δείκτες που μετράνε.

Και βέβαια απόρροια όλων αυτών είναι ότι δεν έχει καθόλου μέτρο. Για να καταλάβει ότι όταν απευθύνεται σε ένα νεαρό κορίτσι πρέπει να προσέχει πολύ τι λέει γιατί δεν έχει την εμπειρία να κρίνει τι είναι σωστό και τι όχι. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τον ελληναρά. Σημασία έχει να ακουστεί η αποψή του ρε αδερφέ. Πρέπει να την πει για να νοιώσει και λίγο σπουδαίος αφού στην καθημερινότητα του τρώει διαρκώς σφαλιάρες από παντού.

Ο άλλος εδώ μας λέει ότι δουλεύει προγραμματιστής σε μια εταιρία και δύο σχόλια παραπάνω έγραφε ότι είναι αστείο να θεωρείς ότι ως προγραμματιστής θα βρεις δουλειά. Τι συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις για έναν τέτοιο άνθρωπο που να μην περιλαμβάνει μια βρισιά; Στην καλύτερη περίπτωση ότι είναι ανώριμος.

Κατανοητό αλλά καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Η πληροφορική δεν είναι κάποιο κατοχυρωμένο επάγγελμα. Ούτε η υπογραφή σου μετράει πουθενά (πολύ σημαντικό στην Ελλάδα), ούτε το πτυχίο παίζει ιδιαίτερο ρόλο, ούτε μπαίνεις στο δημόσιο. 

Είτε ξέρεις προγραμματισμό (2-3 γλώσσες και 500 frameworks που τα μαθαίνεις μόνος σου) είτε δεν ξέρεις. Δεν υπάρχει κάτι το ενδιάμεσο.

Είναι καλύτερο να ακούγονται απόψεις επιπέδου γιαγιάς... το κλασικό "η πληροφορική το επάγγελμα του μέλλοντος"  και "'έχει πολύ χρήμα";

Από την σκέψη "μου αρέσει η ιδέα να φτιάχνω παιχνίδια σε υπολογιστές"... μέχρι την υλοποίηση σε πραγματικό κώδικα είναι πολύ μακριά.  Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για το αντικείμενο θα είχε ήδη αρχίσει να καταπιάνεται με κώδικα και να δει αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. 

Αν διαβάσεις την πρώτη σελίδα, θα δεις ότι η κοπέλα δεν ξέρει καν τι είναι ο προγραμματισμός...

Αν περιμένει 3 χρόνια να περάσει σχολή για να δει αν αξίζει ή ακόμη χειρότερα να τελειώσει την σχολή και να περιμένει να μάθει τότε.. μάλλον μιλάμε για τελείως λάθος επαγγελματικό προσανατολισμό.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Κατανοητό αλλά καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Η πληροφορική δεν είναι κάποιο κατοχυρωμένο επάγγελμα. Ούτε η υπογραφή σου μετράει πουθενά (πολύ σημαντικό στην Ελλάδα), ούτε το πτυχίο παίζει ιδιαίτερο ρόλο, ούτε μπαίνεις στο δημόσιο. 

Είτε ξέρεις προγραμματισμό (2-3 γλώσσες και 500 frameworks που τα μαθαίνεις μόνος σου) είτε δεν ξέρεις. Δεν υπάρχει κάτι το ενδιάμεσο.

Είναι καλύτερο να ακούγονται απόψεις επιπέδου γιαγιάς... το κλασικό "η πληροφορική το επάγγελμα του μέλλοντος"  και "'έχει πολύ χρήμα";

Από την σκέψη "μου αρέσει η ιδέα να φτιάχνω παιχνίδια σε υπολογιστές"... μέχρι την υλοποίηση σε πραγματικό κώδικα είναι πολύ μακριά.  Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για το αντικείμενο θα είχε ήδη αρχίσει να καταπιάνεται με κώδικα και να δει αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. 

Αν διαβάσεις την πρώτη σελίδα, θα δεις ότι η κοπέλα δεν ξέρει καν τι είναι ο προγραμματισμός...

Αν περιμένει 3 χρόνια να περάσει σχολή για να δει αν αξίζει ή ακόμη χειρότερα να τελειώσει την σχολή και να περιμένει να μάθει τότε.. μάλλον μιλάμε για τελείως λάθος επαγγελματικό προσανατολισμό.

Αρχικά, δεν καταλαβαίνω που βασίζεις ότι είναι πολύ σημαντικό να μετρά η «υπογραφή» σου στην Ελλάδα. Και ειδικά αν δεν έχεις έτοιμη δουλειά από τους γονείς σου ή κάποιο κονέ για έργα δια μέσω του δημοσίου. Πώς προκύπτει λοιπόν ότι η υπογραφή είναι τόσο σημαντικό;

Το "η πληροφορική το επάγγελμα του μέλλοντος"  και "'έχει πολύ χρήμα" είναι τόσο αναχρονιστικό όσο είναι και το "η ιατρική το επάγγελμα του μέλλοντος"  και "'έχει πολύ χρήμα" . Στην πραγματικότητα η «πληροφορική» είναι επιστήμη που μπορεί να  συνδυαστεί με τις περισσότερες άλλες επιστήμες.

Όπως λοιπόν κάποιοι παρουσιάζουν την αντίθετη άποψη για τον «προγραμματιστή», ότι , ας πούμε, θα είναι δύσκολο να βρεις δουλειά κλπ έτσι πρέπει να παρουσιάζουμε τη πραγματική εικόνα για το μηχανολόγο μηχανικό, τον πολιτικό μηχανικό, τον οδοντίατρο που ΔΕΝ έχει έτοιμη επιχείρηση από τους γονείς του.

Να δούμε όντως στην πραγματικότητα ποια είναι η πορεία του οδοντίατρου αν δεν έχει έτοιμο το μαγαζί και σε ποια ηλικία πραγματικά αρχίζει να έχει κερδοφόρο εισόδημα.

Επεξ/σία από GothicCrusader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Στην πραγματικότητα η «πληροφορική» είναι επιστήμη που μπορεί να  συνδυαστεί με τις περισσότερες άλλες επιστήμες.

Μία μικρή λεπτομέρια. Η κουβέντα σας δεν είναι για πληροφορική ή/και επιστήμη των υπολογιστών, αλλά για προγραμματισμό. Για αυτό και τα ωραία "δεν χρειάζονται μαθηματικά", γιατί (όντως) για να ασκείς τον προγραμματισμό δεν χρειάζεσαι και καμία σοβαρή γνώση μαθηματικών. 

Δεν ισχύει το ίδιο για όσους δεν είναι code monkeys ή/και programmers. 

Επεξ/σία από Fortistis
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, The_Judas said:

Σοβαρά τώρα;

Προσπαθώ να βρω κάτι για να πω αλλά μένω άφωνος.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fortistis είπε

Μία μικρή λεπτομέρια. Η κουβέντα σας δεν είναι για πληροφορική ή/και επιστήμη των υπολογιστών, αλλά για προγραμματισμό. Για αυτό και τα ωραία "δεν χρειάζονται μαθηματικά", γιατί (όντως) για να ασκείς τον προγραμματισμό δεν χρειάζεσαι και καμία σοβαρή γνώση μαθηματικών. 

Δεν ισχύει το ίδιο για όσους δεν είναι code monkeys ή/και programmers. 

Δεν είναι λεπτομέρεια και βέβαια έχεις δίκιο.

Όμως καλό είναι να έχουμε στον ορίζοντά μας ότι αν στα 16-18 επιλέξουμε να σπουδάσουμε πληροφορορική με στόχο να γίνουμε προγραμματιστές  δεν είμαστε δεσμευμένοι στα 24-25 να γίνουμε προγραμματιστές και μόνο.

Επομένως, η σωστή σύγκριση δεν είναι οδοντιατρική vs προγραμματισμός αλλά οδοντιατρική vs πληροφορική.

Το ίδιο συμβαίνει αν αρχίσουμε να μιλάμε και για επαγγελματικά δικαιώματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GothicCrusader είπε

δεν είμαστε δεσμευμένοι στα 24-25 να γίνουμε προγραμματιστές και μόνο.

Επειδή μπορεί να μην το παρατήρησα, θα μπορούσες να μου κάνεις παράθεση το κείμενο κάποιου που αναφέρεται στην επιστήμη των υπολογιστών (και αυτός ο κάποιος να μην είμαι εγώ) ;

Γιατί, εάν δεν κάνω λάθος (που συνήθως κάνω) η κουβέντα είναι Χ vs προγραμματισμός και όλα τα επιχειρήματα είναι για τον προγραμματισμό, όπως το "δεν χρειάζονται μαθηματικά". 

Υ.Γ. Η ίδια η TS ρώτησε για προγραμματισμό και όχι για κάτι άλλο. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fortistis είπε

Επειδή μπορεί να μην το παρατήρησα, θα μπορούσες να μου κάνεις παράθεση το κείμενο κάποιου που αναφέρεται στην επιστήμη των υπολογιστών (και αυτός ο κάποιος να μην είμαι εγώ) ;

Γιατί, εάν δεν κάνω λάθος (που συνήθως κάνω) η κουβέντα είναι Χ vs προγραμματισμός και όλα τα επιχειρήματα είναι για τον προγραμματισμό, όπως το "δεν χρειάζονται μαθηματικά". 

Διάβασε το post του Juda τον οποίο έκανα quote. Η συζήτηση έχει επεκταθεί σε κατοχυρωμένα επαγγέλματα και υπογραφές.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GothicCrusader είπε

Διάβασε το post του Juda τον οποίο έκανα quote. Η συζήτηση έχει επεκταθεί σε κατοχυρωμένα επαγγέλματα και υπογραφές.

Με δουλεύεις; Επειδή αναφέρει την λέξη "πληροφορική"; Το: 

21 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

δεν το μετράς; 

Δημοσ.

Ναι δεν ξέρω τι είναι ο προγραμματισμός. Δε μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι είναι τι σαν επαγγέλματα. Όπως δεν ξέρω τι κάνει ο οδοντίατρος ακριβώς ενώ ξέρω ότι φτιάχνει δόντια, έτσι και με τον προγραμματισμό. Δεν ξργω τι ακριβώς κάνει αλλά μου αρέσει σαν ιδέα από ότι ακούω να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Την τρίτη έχω το πρώτο μου μάθημα προγραμματισμού ώστε να δω όντως τι υπάρχει πίσω άπτον τίτλο προγραμματισμός. Δεν πιστεύω ότι ξεκίνησα ούτε νωρίς ούτε αργά. Έχω μια χρονιά μπροστά μου να αποφασίσω αν θα μου αρέσει η όχι. Εγώ έτσι το βλέπω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@GothicCrusader
Κατάλαβες τι έγραψα, τι έγραψε αυτός που έκανες παράθεση και τι μου παρέθεσες εμένα; 

Τι να πω...; Τσάμπα το χρόνο μου. Πληροφορική φίλε. Προγραμματισμός είναι, γλώσσες προγραμματισμού και τέτοια. Δίκιο έχεις. 

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Fortistis είπε

@GothicCrusader
Κατάλαβες τι έγραψα, τι έγραψε αυτός που έκανες παράθεση και τι μου παρέθεσες εμένα; 

Τι να πω...; Τσάμπα το χρόνο μου. Πληροφορική φίλε. Προγραμματισμός είναι, γλώσσες προγραμματισμού και τέτοια. Δίκιο έχεις. 

Εγώ κατάλαβα ότι έχεις μπει σε κατάσταση άμυνας χωρίς κανένα λόγο.

Για να σε κάνω quote δεν θα πει ότι αναγκαστικά διαφωνώ μαζί σου. Στην πραγματικότα συμφώνησα μαζί σου αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες.

Μπορώ να σου κάνω quote επακριβώς όλες τις προτάσεις του Juda που γενικεύουν τη συζήτηση και τη μεταφέρουν σε άλλο επίπεδο. Μία πρόταση σχετικά με τον προγραμματισμό δεν αλλάζει κάτι.

25 λεπτά πριν, stellaxam είπε

Ναι δεν ξέρω τι είναι ο προγραμματισμός. Δε μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι είναι τι σαν επαγγέλματα. Όπως δεν ξέρω τι κάνει ο οδοντίατρος ακριβώς ενώ ξέρω ότι φτιάχνει δόντια, έτσι και με τον προγραμματισμό. Δεν ξργω τι ακριβώς κάνει αλλά μου αρέσει σαν ιδέα από ότι ακούω να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Την τρίτη έχω το πρώτο μου μάθημα προγραμματισμού ώστε να δω όντως τι υπάρχει πίσω άπτον τίτλο προγραμματισμός. Δεν πιστεύω ότι ξεκίνησα ούτε νωρίς ούτε αργά. Έχω μια χρονιά μπροστά μου να αποφασίσω αν θα μου αρέσει η όχι. Εγώ έτσι το βλέπω 

Σωστά το βλέπεις.

Ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις όμως είναι ότι ο προγραμματισμός που θα μάθεις στο σχολείο είναι πολύ μικρής δυσκολίας. Ένα συχνό λοιπόν φαινόμενο που εμφανίζεται είναι παιδιά που εκ πρώτης εικόνας τους άρεσε ο προγραμματισμός στο λύκειο όταν μπαίνουν στο πανεπιστήμιο ανακαλύπτουν ότι δεν τους αρέσει καθόλου και μετά δυσκολεύονται πολύ να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Επομένως, αφού έχεις τον χρόνο μπροστά σου, για εμένα είναι σημαντικότατο να επιδιώξεις ερεθίσματα και εξωσχολικά. Δηλαδή να προσπαθήσεις να γράψεις σε μία πραγματική γλώσσα προγραμματισμού μικρά προγραμματάκια.

Μην μείνεις μόνο στις γνώσεις του σχολείου για να πάρεις απόφαση. Είναι ανεπαρκείς.

Επεξ/σία από GothicCrusader
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...