defacer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, kostakis81 said: Φιλε σε πιάνω αδιάβαστο Πληροφορική έχω σπουδάσει και είμαι στο χώρο 12 χρόνια Χάρηκα για τη γνωριμία. Είμαι στο χώρο 20 χρόνια με, αν μου επιτραπεί να πω, επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα και τώρα πια το εξωτερικό ως tech lead. Το λέω μόνο και μόνο για να μην αναρωτιέσαι. Anyway, δεν ξέρω τι πήγε στραβά στην περίπτωση σου και "ο προγραμματιστής είναι η βάση της πυραμίδας", αλλά χωρίς να θέλω να μαλώσω κάποια πράγματα που είπες όπως αυτό (που ξεκίνησα πρώτο quote) δείχνουν ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα. Αν ήθελες να πεις "η ξαδέρφη μου βγάζει περισσότερα από μένα", το είπες με λάθος τρόπο και έβγαλες λάθος συμπέρασμα. Μην παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου. 2 1
kostakis81 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Φίλε δεν παίρνω κόσμο στο λαιμό μου απλά εκφράζω τις απόψεις μου και οποίος θέλει της κράτα Αλλά να σου πω και κάτι Γιατί δεν με αγνοείτε και ασχολείστε μαζί μου αυτό ξέρεις δείχνει ότι ίσως μέσα σας το κρυφοπιστευετε ίσως και ενδόμυχα να φοβάστε ότι είναι αληθής η δηλώσεις μου και μου επιτίθεστε 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, KoreanW είπε δεν ξέρω από πού προκύπτει η συγκεκριμένη εντύπωση, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακρίβεια από αυτή που ειπώθηκε ότι στις επιστήμες υγείας λίγο πολύ οι γνώσεις είναι στατικές από το πανεπιστήμιο, τις παρκάρεις και είσαι χαλαρός για το υπόλοιπο της ζωής σου, απολύτως εκτός τόπου και χρόνου εντύπωση ίσα ίσα που η πρόοδος των ανακαλύψεων στο χώρο της υγείας γίνεται με αλματώδη ρυθμό με διαρκή ροή feedback από κλινικές αναφορές παγκοσμίως και με νέα δεδομένα από το χώρο της βιολογίας, της ιατρικής και της ιατροτεχνολογίας που αλλάζουν καθημερινά τα επιστημονικά δεδομένα, γι' αυτό και απαιτείται διαρκώς ένας καθημερινός αγώνας για επικαιροποίηση των γνώσεων, και μια διαρκής επανακατάρτιση που δίνει νόημα σε αυτό που αποκαλούμε σε βάθος εξειδίκευση και σταδιοδρόμηση δίχως τέλος όσο σε κανένα άλλο επιστημονικό πεδίο σήμερα επίσης με όλο το σεβασμό στα επαγγέλματα της αυστηρής μαθηματικής σκέψης, ένας επαγγελματίας υγείας χειρίζεται μεσα στον ίδιο τον πυρήνα του επαγγέκματός του άμεσα την υψηλότερη αξία της ανθρώπινης ζωής και το κάνει σε αντίξοες συνθήκες (εργασιακές,πίεσης χρόνου κτλ) ρισκάροντας μια επαγγελματική πορεία ζωής για το κάθε ένα περιστατικό που αναλαμβάνει χωρίς η επιστήμη να προσφέρει πάντα τη δυνατότητα ασφαλούς εκτίμησης ή και επανόρθωσης των χειρισμών του, και χωρίς (στην Ελλάδα τουλάχιστον) να ανταμείβεται για την αξία του και αυτές είναι μερικές ελάχιστες παρατηρήσεις για κάποιες ανακρίβειες που διατυπώθηκαν θα έλεγα λοιπόν στην αγαπητή κοπέλα που υποθέτει πως τα πράγματα είναι πολύ απλά στις επιστήμες υγείας ,να ξανασκεφτεί συνολικά τα δεδομένα διότι οι επιστήμες υγείας είναι επιλογή που απαιτεί αφοσίωση ζωής και επένδυση χρόνων και χρήματος δίχως τις ανάλογες απολαβές (στην Ελλάδα λίγο πολύ η μέση αντίληψη για τον επιστήμονα υγείας θεωρεί ότι λίγο πολύ δεν δικαιούται οικονομική καταξίωση) εν ολίγοις, η κοπέλα ας πάει να κάνει την επιλογή του προγραμματιστή Οδοντιατρική είπε η κοπελα,όχι ιατρικη.
KoreanW Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, jmmys said: Οδοντιατρική είπε η κοπελα,όχι ιατρικη. εντάξει οδοντιατρική που είναι επιστήμη υγείας είπε όμως και όχι απλά οδοντοτεχνίτης, και ακριβώς ειπώθηκαν ανακρίβειες με αναφορές για επαγγελματίες υγείας που έχουν και μια κάποια συνάφεια περί ιατρικής-οδοντιατρικής σωστό το ότι πρόκειται για διαφορετικά πράγματα, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα της κοπέλας τέλος πάντων την οδοντιατρική τη σώζει το ότι η δημόσια ασφάλιση-περίθαλψη δεν καλύπτει επαρκώς τις οδοντιατρικές εργασίες κάτι που τελευταία διάβασα ότι θα αλλάξει με αποτέλεσμα να αλλάξουν επί τα χείρω και οι απολαβές των οδοντιάτρων και καλό είναι να τα ξέρει αυτά η κοπέλα που θέλει να προσανατολιστεί επαγγελματικά Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από KoreanW
Karatzanis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Γιατί δεν με αγνοείτε και ασχολείστε μαζί μου αυτό ξέρεις δείχνει ότι ίσως μέσα σας το κρυφοπιστευετε ίσως και ενδόμυχα να φοβάστε ότι είναι αληθής η δηλώσεις μου και μου επιτίθεστε Και φυσικά δεν κρυφο-πιστεύουμε (λίγο αδόκιμο μου φαίνεται) κάτι που δεν αντιπροσωπεύει τον έως τώρα βίο μας. Είναι θεωρώ προφανές (και σε ένα βαθμό αντιτίθεται στην ίδια την ύπαρξή μας). Εικάζω, ότι η όποια αντίδραση λαμβάνεις αυτή τη στιγμή είναι στο ότι σχεδόν όλοι διαφωνούν με αυτά που λες, γιατί πρακτικά εξαρχής επιμένεις με ιδιαίτερο ύφος ότι είναι your way or the highway.... Βλέπεις ακόμα και τώρα το γυρνάς... Είναι σαν να επιμένει κάποιος ότι η γη είναι επίπεδη ή ότι τα εμβόλια δεν σώζουν ζωές!... Συνεχίζοντας το παράδειγμα αυτό, σε έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται κάτι από αυτά τα 2, υπάρχουν 2 τρόποι αντίδρασης: Το συζητάς μαζί του και αν είναι μόνος του 1) τον αγνοείς γιατί δεν θα τον πείσεις ποτέ μια που έχει την θρησκόληπτη προσωπική του αλήθεια ή 2) αν τον ακούν και άλλοι τότε προφανώς και προσπαθείς να του εξηγήσεις με επιχειρήματα, προσωπικά βιώματα και οτιδήποτε άλλο εμπεριστατωμένο μέσο διαθέτεις την ορθότητα των λόγων σου ώστε να μην επηρεάσει τουλάχιστον τους υπόλοιπους που τον ακούν σε λάθος συμπεράσματα... Φαντάζομαι ότι εσύ, σαν σπουδαγμένος άνθρωπος, ότι δεν πιστεύεις τίποτα από τα παραπάνω και ότι δεν θα το συνεχίσουμε λοιπόν άλλο αυτό το πάρε δώσε προσωπικών αντιπαραθέσεων, παρά όμορφα και πολιτισμένα θα ολοκληρώσουμε εδώ και θα αφήσουμε το κοριτσάκι να διαλέξει ότι θέλει... ΥΣ: Πλάκα πλάκα υπάρχει κανένας mod να ολοκληρώσει αυτό το thread? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Dorian είπε είσαι γιατρός/οδοντίατρος; Είμαι προγραμματιστής. Εσύ πάλι τι είσαι; Γιατί βλέπω ότι οι μισοί εδώ μέσα δεν έχετε καμία γνώση του αντικειμένου αλλά παρόλα αυτά θέλετε να λέτε την ΑΠΟΨΑΡΑ σας. Αδιαφορώντας για το ότι απευθύνεστε σε ένα νεαρό κορίτσι και μπορεί να το επηρεάσετε με λάθος τρόπο. Πάνω από όλα να πείτε την παπάρα σας, αυτό μετράει.
lvasilis22 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 17/9/2018 στις 7:11 ΜΜ, stellaxam είπε Ειμαι πρωτη λυκειου και θελω να ασχοληθω με τoν προγραμματισμο.. Αξιζει? Μισθος? Επαγγελματικη αποκατασταση?Ειμαι κοριτσι και εχω ακουσει οτι γυναικα και προγραμματισμος δε πανε μαζι.Επισης λενε οτι εχει πολυ δυσκολες μαθηματικες πραξεις και πολλες φορες πρεπει να δουλευεις 24/7 για λιγα χρηματα.. Σκοπευα να παω Η για προγραμματιστης ή για οδοντιατρος που μ αρεσει εξισου.. Προτιμω ομως προγραμματισμο. Τι προτεινετε? Οποιος ξερει ας απαντησει Ο προγραμματισμός είναι απο τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Ακολούθησέ το χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι δυνατότητες που θα έχεις μετά και οι ευκαιρίες για θέσεις εργασίας θα είναι αμέτρητες τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό και ανάλογα διαλέγεις όποια δουλειά σε καλύπτει και έχει τον ιδανικό συνδυασμό για εσένα μεταξύ αποδοχών και ωραρίου εργασίας. Αν σου αρέσει και ασχοληθείς σοβαρά είναι αδύνατον να μην μείνεις ικανοποιημένη από μια τέτοια επιλογή. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από lvasilis22 1
spectaculator Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Σαράντα έλληνες, πενήντα γνώμες! Φαντάζομαι πως η κοπέλα έπαψε να το παρακολουθεί!
jackess Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 18/9/2018 στις 1:51 ΜΜ, conkal είπε Πιθανοτατα ειναι ασχετος. Προσωπικως χρειαστηκα 3 μερες για να βρω την πρωτη μου δουλεια σε εταιρια και ξερω απο τα μεσα οτι οι εταιριες κανουν ΚΡΑ για κοσμο. Δεν έχω διαβάσει τη συνέχεια του θέματος αλλά επειδή διάβασα μέχρι εδώ; Οι άσχετοι φυσικά και χρειάζονται μέσον; Αν κάποιος τελειώσει μια σχολή πληροφορικής και δώσει για θέση senior Java d. νομίζοντας ότι ξέρει ενώ ούτε φορμάτ δε πιάνουν τα χέρια του λογικό είναι να τρέχει στα χαμένα; Στη προηγούμενη εταιρία που ήμουν αν και οι περισσότεροι ντεβς ήταν άντρες το ΙΤ ήταν 70% γυναίκες; απο τζουνιορ ξεκινάς 800-900 καθαρά η κανα 700ρι αν είναι σταρτ απ και ανεβαίνεις από το πόσο πολύτιμο σε θεωρεί η εταιρία σου. Ξέρω άτομα που παίρνουν 3+ στην Ελλάδα; Οι ώρες είναι ανάλογα το τμήμα και το αντικείμενο σου κανείς δε θα σου πει ότι θα δουλεύεις στάνταρ 8ωρο και κυρίως εξαρτάται από το αν θα είσαι σε front η back office; εαν απλά σου αρέσουν οι υπολογιστές δεν είναι ανάγκη να ασχοληθείς με Dev, μπορείς να κάνεις support, data analysis & collections και άπειρα τμήματα ανάλογα την εταιρία, τι ειδικεύεται κλπ; και προσωπικά μια καθαρή Τετάρτη έστειλα βιογραφικα σε 4 εταιρίες στις 9 το πρωί. 9κ5 είχα τη πρώτη απάντηση. Μέχρι το μεσημέρι είχα δουλειά και απάντηση για συνέντευξη από τις άλλες 2; οτι και να ακολουθήσεις εν τέλη κάνε κάτι που σου αρέσει και ας μην έχει τόση ζήτηση στην ελλαδα. Εάν το κάνεις καλά τα λεφτά ακολουθούν; 1
haris_216 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Όταν πρωτοείδα το νήμα διάβασα βιαστικά τον τίτλο σαν "αξίζει να γίνω πραγματιστής και να φύγω για το εξωτερικό;" Είπα να μην το μοιραστώ με κανένα. Τελικά όμως, με τα σχόλια που διαβάζω ορισμένων κατόχων της απόλυτης αλήθειας που είδα, μάλλον η μόνη διέξοδος του όποιου...πραγματιστή (όχι προγραμματιστή) είναι η φυγή. Λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά τελικά στην Ελλάδα μια χαρά μυρωδιές έχουν και τα...λέπια (όλοι, ή τουλάχιστον κάποιοι, από εμάς) 1
billious85 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, tsioulak είπε Δεν λεω τιποτα για το ζητημα της δωρεαν εργασιας για να μην ξεφυγει το θεμα ΑΛΛΑ απο οσο ξερω δεν υπαρχει νομικο πλαισιο για αυτο που προτεινεις και ειναι παρανομο, οι μονες μορφες μαθητειας που προβλεπονται ειναι οταν μεσολαβει ενα εκπαιδευτικο ιδρυμα (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ) και σε καποιες λιγες συγκεκριμενες κατηγοριες εργατοτεχνιτων (π.χ. μαραγκος), οποτε εκτος και αν οι οδοντοιατροι περιλαμβανονται στις κατηγοριες που ανεφερα παραπανω, δεν μπορει να γινει αυτο που λες. Να το πω με άλλα λογια, δεν μιλάω για εργασία, αλλά να δει σαν επισκέπτης/παρατηρητης για ένα χρονικό διάστημα εβδομάδας έως ένα μήνα πως είναι το εργασιακό περιβάλλον και εν γένει το επάγγελμα του οδοντιάτρου και αντίστοιχα του προγραμματιστή. Για να πάρει μια γεύση.
Lanike71 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, jackess είπε Δεν έχω διαβάσει τη συνέχεια του θέματος αλλά επειδή διάβασα μέχρι εδώ; Οι άσχετοι φυσικά και χρειάζονται μέσον; Αν κάποιος τελειώσει μια σχολή πληροφορικής και δώσει για θέση senior Java d. νομίζοντας ότι ξέρει ενώ ούτε φορμάτ δε πιάνουν τα χέρια του λογικό είναι να τρέχει στα χαμένα; Στη προηγούμενη εταιρία που ήμουν αν και οι περισσότεροι ντεβς ήταν άντρες το ΙΤ ήταν 70% γυναίκες; απο τζουνιορ ξεκινάς 800-900 καθαρά η κανα 700ρι αν είναι σταρτ απ και ανεβαίνεις από το πόσο πολύτιμο σε θεωρεί η εταιρία σου. Ξέρω άτομα που παίρνουν 3+ στην Ελλάδα; Οι ώρες είναι ανάλογα το τμήμα και το αντικείμενο σου κανείς δε θα σου πει ότι θα δουλεύεις στάνταρ 8ωρο και κυρίως εξαρτάται από το αν θα είσαι σε front η back office; εαν απλά σου αρέσουν οι υπολογιστές δεν είναι ανάγκη να ασχοληθείς με Dev, μπορείς να κάνεις support, data analysis & collections και άπειρα τμήματα ανάλογα την εταιρία, τι ειδικεύεται κλπ; και προσωπικά μια καθαρή Τετάρτη έστειλα βιογραφικα σε 4 εταιρίες στις 9 το πρωί. 9κ5 είχα τη πρώτη απάντηση. Μέχρι το μεσημέρι είχα δουλειά και απάντηση για συνέντευξη από τις άλλες 2; οτι και να ακολουθήσεις εν τέλη κάνε κάτι που σου αρέσει και ας μην έχει τόση ζήτηση στην ελλαδα. Εάν το κάνεις καλά τα λεφτά ακολουθούν; Μου έβαλες ιδέα τώρα. Το επόμενο βιογραφικό μου θα είναι κάπως έτσι: Όνομα : Τάκης Κωδικόπουλος ; Περιοχή : Αθήνα ; Ηλικία : 30 ; Προϋπηρεσία : 7 χρόνια Java ; Κάποιον θα εντυπωσιάσω σίγουρα... Εντάξει, πλακίτσα κάνουμε...😀
The_Judas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια σημαντική υποσημείωση. Στην οδοντιατρική το 90% των αποφοίτων της σχολής δουλεύει ως οδοντίατρος. Στην πληροφορική το 10-15% των αποφοίτων γίνεται προγραμματιστής. Από αυτούς η πλειοψηφία είχε ήδη καλη υποδομή σε προγραμματισμό πριν από τις σπουδές. Υπάρχει επίσης και ο ανταγωνισμός από άτομα που ξέρουν προγραμματισμό και δεν έχουν καν πτυχίο. Οπότε μιλάμε για τελείως διαφορετικά δεδομένα. Αν περιμένει να μπει στην σχολή και να γίνει προγραμματιστής/προγραμματίστρια, πλανάται οικτρά. Το ερώτημα είναι αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τον προγραμματισμό ή απλά το κάνει επειδή ακούγεται ωραίο/ενδιαφέρον και είδε μια σειρά με χακερς στην τηλεόραση. Θα μπορούσα να παραλληλίσω τον προγραμματισμό με την μουσική. Δύσκολα πας στα 18 σε μουσικό πανεπιστήμιο, χωρίς να έχεις πιάσει καν κιθάρα-πιάνο στην ζωή σου. Αν το ερώτημα μας είναι "έχει καλά χρήματα ο προγραμματισμός", τότε η απάντηση είναι ναι. Αλλά αυτό απέχει πασαράγγας από το ερώτημα του thread. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από The_Judas 4
defacer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 8 hours ago, kostakis81 said: Φίλε δεν παίρνω κόσμο στο λαιμό μου απλά εκφράζω τις απόψεις μου και οποίος θέλει της κράτα Αλλά να σου πω και κάτι Γιατί δεν με αγνοείτε και ασχολείστε μαζί μου αυτό ξέρεις δείχνει ότι ίσως μέσα σας το κρυφοπιστευετε ίσως και ενδόμυχα να φοβάστε ότι είναι αληθής η δηλώσεις μου και μου επιτίθεστε Όχι ότι χρωστάμε απάντηση, αλλά γενικά ο κόσμος ασχολείται με κόσμο που λέει βλακείες δημοσίως. Αν δε με πιστεύεις, μπορείς να πας κάπου με κόσμο και να αρχίσεις να λες δυνατά ότι οι γυναίκες θέλουν βρίσιμο για να μπαίνουν στη θέση τους. Υπάρχει η περίπτωση κάποιοι από αυτούς που θα σου απευθύνουν το λόγο να το κρυφό πιστεύουν και να ζορίζονται, αλλά αν έπρεπε να στοιχηματίσω θα έβαζα τα λεφτά μου στην εξήγηση "τόσο παχιά δεν την αφήνουμε να περάσει έτσι γιατί μας ακούει κόσμος". Οπότε μπορείς να λες την άποψη σου εσύ, αλλά το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι υπόλοιποι.
ManosManos11 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 XAXAxα γελαω με ολους εσας που συνεχηζετε να πιστευετε οτι ο προγραμματισμος δηνει δουλεια και ειδικα σε γυναικες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα