Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stellaxam είπε

Αυτο λεω..οτι δε θα εχω προσωπικη ζωη για τιποτα, θα πρεπει να δουλευω παρα μα παρα πολλες ωρες μπροστα απο μια οθονη και δεν ξερω αν θα αξιζει

Σε εχουν πληροφορησει πολυ λαθος.

• Like 1
  • Απαντ. 348
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _vbm_ είπε

Δε ξέρω ποιες ειναι οι πηγές σου, αλλά επειδή είμαι στο χώρο, δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλιστα, οι μισθοί έχουν αρχίσει να τσιμπάνε αρκετά τελευταία. Εν μέρει επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά, γιατί όλοι φεύγουν έξω...

μου αρεσουν πολυ οι υπολογιστες μια και μεγαλωσα μεσα σε εναν χωρο γεματο απο αυτους.. Απλως οι γονεις μου λενε πως δεν ειναι καθολου ευκολη η δουλεια αυτη.. και επειδη ο πατερας μου εχει internet cafe και εχει και προγραμματιστη, μου λεει οτι ο συγκεκριμενος και πολλοι αλλοι με"κοφτερα" μυαλα σημερα δεν εχουν να φανε.

Δημοσ.

δηλαδη?

Μόλις τώρα, ManFromEarth είπε

O προγραμματιστης στο internet cafe τι ακριβως κανει;

ενημερωνει προγραμματα games αναβαθμιζει κλπ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stellaxam είπε

δηλαδη?

ενημερωνει προγραμματα games αναβαθμιζει κλπ

Στέλλα... αυτό δεν ειναι προγραμματιστής. Χειριστής είναι. Είναι όπως όταν με ρωτάνε άνθρωποι 50+ ετών τι δουλειά κάνω, τους λέω "προγραμματιστής" και μου απαντάνε "ααα φτιάχνεις υπολογιστές; Μπορείς να δεις λίγο γιατί σταμάτησε να τυπώνει το ρημάδι;"

• Like 1
Δημοσ.

Παντως ο πατερας μου μου λεει οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο επαγγελμα και οι μισθοι γυρω απο αυτο παιζουν στα 500-1000 ευρω 

Δηλαδη αξιζει να περασω τα υπολοιπα χρονια μου διαβαζοντας συνεχως και καθε μερα για να γινω προγραμματιστης? Και να μεινω ελλαδα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stellaxam είπε

Παντως ο πατερας μου μου λεει οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο επαγγελμα και οι μισθοι γυρω απο αυτο παιζουν στα 500-1000 ευρω 

Δεν ξερω τι εννοεις δυσκολο... Εμενα που ειμαι προγραμματιστης μου φαινεται πολυ πιο δυσκολο πχ η οδοντιατρικη (που ειναι η αλλη σου επιλογη). Επισης θα φυγω απο το σπιτι μου στις 9.30 το πρωι και στις 19.00 θα ειμαι πισω..  Ο οδοντιατρος μενει μεχρι τις 23.00-23.30 στο ιατρειο.

Για το μισθο, οπως προειπαμε, εχει καλα χρηματα. οντως σαν νεο προγραμματιστης μπορεις να ξεκινησεις καθαριζοντας 700-800 ευρω αλλα αν εχεις διαθεση μπορεις να φτασεις αρκετα πιο ψηλα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, masteripper είπε

αν εχεις καλή άρθρωση γίνε λογοθεραπεύτρια...όλες οι πιτσιρίκες έχουν χεστεί στο τάληρο ...τουλάχιστο 8 ώρες χ 30€ =240€ ημερησίως == 4800€/μηνιαίως...έξοδα απλώς τα συνηθισμένα ενός ελέυθερου επαγγελματία...και τα λεφτά εξασφαλισμένα...είναι μόδα και πληρώνει το κρατος...και θα έχεις απλώς παιδάκια να τους λες για ρ,λ,φ,θ  λες και θα χαθεί η ανθρωπότητα αν δεν ακούγονται "κρύσταλλο".

αυτο ομως νμζω οτι δεν ειναι κατι σιγουρο ως επαγγελματικη αποκατασταση με μελλον στα επομενα 30+ χρονια

Δημοσ.

Τι ακριβως κανει ένας προγραμματιστής;Συγκεκριμενα.Που δουλεύει δηλαδη;Χρειαζεται πτυχίο πληροφορικής ή μαθηματικών;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stellaxam είπε

Δηλαδη αξιζει να περασω τα υπολοιπα χρονια μου διαβαζοντας συνεχως και καθε μερα για να γινω προγραμματιστης? Και να μεινω ελλαδα?

Προσωπική μου άποψη, ναι, αξίζει.

Πάντως αν δε θες να ακούσεις έναν τυχαίο σε ένα φορουμ που σου λέει τα δικά του, κάνε μια έρευνα κι εσύ, δες αν έχεις στο φιλικό/συγγενικό περιβάλλον προγραμματιστές και ρώτα πως ειναι τα πράγματα. Η εικόνα που θα σου δώσουν νομίζω θα έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή που σου δίνει ο πατέρας σου, ο οποίος δεν δραστηριοποιείται στο χώρο (το ιντερνετ καφέ δεν έχει σχέση με το αντικείμενο).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ManFromEarth είπε

Δεν ξερω τι εννοεις δυσκολο... Εμενα που ειμαι προγραμματιστης μου φαινεται πολυ πιο δυσκολο πχ η οδοντιατρικη (που ειναι η αλλη σου επιλογη). Επισης θα φυγω απο το σπιτι μου στις 9.30 το πρωι και στις 19.00 θα ειμαι πισω..  Ο οδοντιατρος μενει μεχρι τις 23.00-23.30 στο ιατρειο.

Για το μισθο, οπως προειπαμε, εχει καλα χρηματα. οντως σαν νεο προγραμματιστης μπορεις να ξεκινησεις καθαριζοντας 700-800 ευρω αλλα αν εχεις διαθεση μπορεις να φτασεις αρκετα πιο ψηλα. 

Εγω ειμαι ετοιμη να διαβασω οσο πρεπει ωστε να πετυχω.. ομως στην ελλαδα που οι περισσοτερες εταιριες θελουν και προυπηρεσια κλπ για εναν σωστο μισθο πρεπει να περασω μια 10ετια προσπαθωντας να τα καταφερω και να παρω αρκετα ωστε να κανω οικογενεια? δηλαδη μισθο για να συντηρησει σπιτι θα αποκτησω στα 30μου και αμα?

4 λεπτά πριν, jmmys είπε

Τι ακριβως κανει ένας προγραμματιστής;Συγκεκριμενα.Που δουλεύει δηλαδη;Χρειαζεται πτυχίο πληροφορικής ή μαθηματικών;

φτιαχνει προγραμματα ιστοσελιδες κλπ.. και δουλευει ειτε σε εταιρια ειτε απο το σπιτι και ναι χρειαζεται νομιζω πτυχιο πληροφορικης

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stellaxam είπε

Εγω ειμαι ετοιμη να διαβασω οσο πρεπει ωστε να πετυχω.. ομως στην ελλαδα που οι περισσοτερες εταιριες θελουν και προυπηρεσια κλπ για εναν σωστο μισθο πρεπει να περασω μια 10ετια προσπαθωντας να τα καταφερω και να παρω αρκετα ωστε να κανω οικογενεια? δηλαδη μισθο για να συντηρησει σπιτι θα αποκτησω στα 30μου και αμα?

Δεν μπορει κανεις να προβλεψει ποτε θα μπορεσεις να εχεις ενα μισθο ικανο να συντηρησει σπιτι (εξαλλου ο καθενας μας εχει διαφορετικες αναγκες και γουστα γι αυτο το σπιτι). 

Απλα εχεις 2-3 εντυπωσεις που κατ εμε ειναι λαθος:

- ο προγραμματισμος δεν πληρωνεται καλά στην Ελλαδα (δεν ισχυει - παντα σε σχεση με τους ελληνικους μισθους)

- ο προγραμματιστης δεν εχει προσωπικη ζωη γιατι ειναι 24/7 στην οθονη (δεν ισχυει)

- ο "προγραμματιστης" που εχετε στο ιντερνετ καφε ειναι προγραμματιστης (ο ανθρωπος κανει IT support)

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ManFromEarth είπε

Δεν μπορει κανεις να προβλεψει ποτε θα μπορεσεις να εχεις ενα μισθο ικανο να συντηρησει σπιτι (εξαλλου ο καθενας μας εχει διαφορετικες αναγκες και γουστα γι αυτο το σπιτι). 

Απλα εχεις 2-3 εντυπωσεις που κατ εμε ειναι λαθος:

- ο προγραμματισμος δεν πληρωνεται καλά στην Ελλαδα (δεν ισχυει - παντα σε σχεση με τους ελληνικους μισθους)

- ο προγραμματιστης δεν εχει προσωπικη ζωη γιατι ειναι 24/7 στην οθονη (δεν ισχυει)

- ο "προγραμματιστης" που εχετε στο ιντερνετ καφε ειναι προγραμματιστης (ο ανθρωπος κανει IT support)

τι μισθοι παιζουν πανω κατω ομως? και ποσα χρονια σπουδων χρειαζονται? Επισης λατρευω την ιδεα του να φτιαχνω video games οπως πχ το fortnite .. αυτο αν δεν κανω λαθος ειναι αλλο εππαγελμα? ειναι του web developer?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stellaxam είπε

τι μισθοι παιζουν πανω κατω ομως? και ποσα χρονια σπουδων χρειαζονται? Επισης λατρευω την ιδεα του να φτιαχνω video games οπως πχ το fortnite .. αυτο αν δεν κανω λαθος ειναι αλλο εππαγελμα? ειναι του web developer?

Οι μισθοι θα ελεγα οτι ξεκινανε απο 700 και το ταβανι ειναι αρκετα ψηλα... 3 και 4 χιλιαρικα.

Το να φτιαχνεις video games δεν ειναι αλλο επαγγελμα. O web developer ειναι developer (προγραμματιστης). Βεβαια δεν ξερω ποσο ευκολα θα μπορεσεις να δουλεψεις σε video game development στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Γι αυτο σκεφτομουν το εξωτερικο ή να ξεκινησω απο ελλαδα και αργοτερα αν θελησω να ασχοληθω με video games να φυγω.. ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...