Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Για να ξεκινήσεις από κορυφη σαν οδοντίατρος, πρεπει να πάρεις έτοιμο οδοντιατρείο των γονιών π.χ.,με έτοιμη πελατεία και φυσικά πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά το αντικείμενο για να κρατήσεις τη πελατεία,και αυτό γίνεται με εμπειρία και κυρίως αγάπη για τη δουλεια αυτή. Ένας που τελειώνει οδοντιατρική δεν ξέρει σχεδόν τίποτα,όπως και ένας της πληροφορικής.Με τα χρόνια έρχεται και η εμπειρία, οπότε θα ξεκινήσεις από το μηδέν και είναι στο χερι σου αν θα ανεβεις. Εκεί που υπερτερεί για μένα σαφως η οδοντιατρική είναι οτι πιο εύκολα και γρήγορα γίνεσαι αφεντικό του εαυτού σου,δεν είσαι υπάλληλος. Γιατί ακόμα και οι manager υπάλληλοι είναι.Δεν ξέρω πόσοι προγραμματιστές γίνονται ελεύθεροι επαγγελματιες,αν γίνονται δηλαδή ή είναι μια ζωή υπάλληλοι με το ρίσκο της απόλυσης. Τώρα για τα λεφτά, δεν ξέρω τι κερδίζουν οι προγραμματιστές. Σίγουρα ένας καλός οδοντίατρος,βγάζει καλά λεφτά.Ειδικά Αγγλία ή Γερμανια πολλά παραπάνω.
Bourdoulas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 22 ώρες πριν, kostakis81 είπε Συγγνώμη αλλά εσείς δεν τα ξέρετε καλά Έφαγε το QDOS από ibm και το έβγαλε σαν msdos Στην περίπτωση του jobs ο στιβ βοσνιακ έκανε τη δουλειά και ο jobs την πούλησε Βέβαια κονόμησαν και οι δυο Το QDOS το αγόρασε ο Gates από την Seattle Computer Products. Καμία σχέση με αυτό που αναφέρεις. Και μάλιστα το έκανε για να το πουλήσει αργότερα ως MS DOS στην IBM. 1
Bourdoulas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, kostakis81 είπε ενταξη . το νοημα ηθελα να πω Φίλε μου η πραγματικότητα διαφέρει από το νόημα έγραψες. Δεν έκλεψε τίποτα. Πόσο μάλλον από την IBM. 1
kostakis81 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 When IBM developed the Personal Computer (PC) in 1980 it had approached Microsoft to develop operating system for the PC. Bill Gates initially advised IBM to approach Gary Kindall. It wasn’t clear whether Kindall wasn’t available in the first place to negotiate a deal or Kindall didn’t agree to the terms. So IBM went back to Gates. Gates chose to approach a company called Seattle Computer Products (SCP). Tim Paterson, a SCP programmer, then had developed an operating system called Quick and Dirty Operating System (QDOS). Gates bought the rights for QDOS and hired Paterson to develop a modified version of QDOS to create MS-DOS and sell/license it to IBM. The controversy over whether Gates cheated in the deal stems from the fact that Paterson had previously worked with Kindall at Digital Research Inc. (DRI). Kindall accused that both QDOS & MS-DOS had been copied from his original CP/M operating system. An accusation rejected by Microsoft.
Karatzanis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, kostakis81 είπε When IBM developed the Personal Computer (PC) in 1980 it had approached Microsoft to develop operating system for the PC. Bill Gates initially advised IBM to approach Gary Kindall. It wasn’t clear whether Kindall wasn’t available in the first place to negotiate a deal or Kindall didn’t agree to the terms. So IBM went back to Gates. Gates chose to approach a company called Seattle Computer Products (SCP). Tim Paterson, a SCP programmer, then had developed an operating system called Quick and Dirty Operating System (QDOS). Gates bought the rights for QDOS and hired Paterson to develop a modified version of QDOS to create MS-DOS and sell/license it to IBM. The controversy over whether Gates cheated in the deal stems from the fact that Paterson had previously worked with Kindall at Digital Research Inc. (DRI). Kindall accused that both QDOS & MS-DOS had been copied from his original CP/M operating system. An accusation rejected by Microsoft. Νομίζω ότι καλό είναι να λέμε τις πηγές (source) μας όταν κάνουμε copy paste κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση βλέπω ότι μάλλον το παραπάνω το πήρες από Quora, από το ακόλουθο post https://www.quora.com/Did-Bill-Gates-really-lie-to-IBM-about-DOS# Αυτό το section παραθέτει τμήμα της απάντησης που δίνει ο Arun Adiththan και αποτελεί εκτίμησή του για το πως προέκυψαν οι φήμες που αναφέρεις σαν στοιχείο. Αν όμως διάβαζες την επόμενη ακριβώς παράγραφο (την παραθέτω για χάρη συνέχειας) όπου ο άνθρωπος καταλήγει Αναφορά σε κείμενο Apparently, back then there was no specific Copyright laws to protect software programs. So I think there isn’t a proper way to conduct an investigation to establish the truth. Although, some companies lately claim that they can prove Gates is clean based on the results from some Software forensic tool (Did Bill Gates Steal the Heart of DOS?). I’m not sure whether such claims can be independently verified. Αυτά τα εργαλεία υπάρχουν και σε σχολές πληροφορικής και επίσης παίζουν και στα δικαστήρια όταν υπάρχει patent infrigment. ΥΣ: Επειδή ξεκίνησα έχοντας έναν Amstrad 6128 που είχε το CP/M και είχα και μηχάνημα με 8088 και DOS καμία σχέση δεν είχαν το ένα με το άλλο από ότι θυμάμαι... Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από Karatzanis
defacer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, kostakis81 said: Σύμφωνοι απλά ο προγραμματιστής είναι η βάση της πυραμίδας Ενώ ο οδοντίατρος είναι η κορυφή Δε νομίζω ότι κάνεις καλό σε κανέναν μεταφέροντας τα κόμπλεξ σου, ακόμα κι αν εσύ πιστεύεις ότι μεταλαμπαδεύεις τη σοφία του κόσμου. Από όλα αυτά που γράφεις είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα και η εικόνα σου προέρχεται από ράντομ πράγματα που παίρνεις από τρίτο χέρι. Νιώσε λίγο τη ζωή και συνειδητοποίησε πως είσαι τελείως ακατάλληλος να δίνεις συμβουλές σε αυτό το θέμα. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από defacer
kostakis81 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Φίλε μου δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα σου στην κυριολεξία διαφωνείς με τα λεγόμενα μου και μου επιτίθεσαι ? για τη ? ελευθερία και δημοκρατία δεν έχουμε ? Και για την ακρίβεια έχω ξαδέρφη οδοντίατρο και βλέπω την κονόμα από νωρίς σε σχέση με εμένα και σχεδόν όλους τους συμφοιτητές μου
Dorian Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, elorant είπε @Dorian Είσαι προγραμματιστής; είσαι γιατρός/οδοντίατρος;
onelonelystar Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 ότι και να κάνεις, πήγαινε εξωτερικό, εδώ δεν πρόκειται να σου δωθούν ούτε οι μισές ευκαιρίες για ανέλιξη και εξέλιξη. 1
duende Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 ενταξει, αφου το τρολοθεμα καταφερε και αντεξε ως τη Παρασκευη, νομιζω οτι μπορει να κλειδωθει, 10/10 για μενα λογω συμμετοχης 😄. well played, jason 😎 1
defacer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 47 minutes ago, kostakis81 said: Φίλε μου δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα σου στην κυριολεξία διαφωνείς με τα λεγόμενα μου και μου επιτίθεσαι ? για τη ? ελευθερία και δημοκρατία δεν έχουμε ? Και για την ακρίβεια έχω ξαδέρφη οδοντίατρο και βλέπω την κονόμα από νωρίς σε σχέση με εμένα και σχεδόν όλους τους συμφοιτητές μου Διαφωνώ με τα λεγόμενά σου είναι ένας τρόπος να το πεις, ναι. Όπως διαφωνώ με τα λεγόμενα κάποιου που θα πει ότι τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός. Δημοκρατία έχουμε, αλλά αυτό είναι πολίτευμα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τυχαίες ανεπίσημες συζητήσεις. Στις ανεπίσημες συζητήσεις, όποιος λέει βλακείες παίρνει αντιδράσεις όπως αυτή 🙄 ή και αυτή 🖐️. Τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου, σκέψου πόσες φορές έχεις κάνει το ίδιο αν βοηθάει. Το ότι έχεις ξαδέρφη και δεν ξέρω τι άλλο είδες ή άκουσες και από αυτό γενικευεις και λες ότι ναναι χωρίς να έχεις ιδέα είναι φανερό σε οποιονδήποτε έχει ιδέα. Κάνω λάθος; Έχεις καμία σχέση προσωπικά είτε με την οδοντιατρία είτε με την πληροφορική; Αλλά ξέρεις, ζούμε στην εποχή που ο καθένας νομίζει ότι το προϊόν της άγνοιας του οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο σεβασμό όπως αν ήταν ειδικός στο θέμα.
spectaculator Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Γίνε μανάβης! Τόσα χρόνια προγραμματιστής βαρέθηκα να τρέχω πίσω από τεχνολογίες και να μη βγαίνει σε τίποτα! Δούλεψα 5 χρόνια στο New Jersey κι εκεί έβγαζα μεν περισσότερα, αλλά πλήρωνα και περισσότερα. Μια από τα ίδια! 1
KoreanW Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 δεν ξέρω από πού προκύπτει η συγκεκριμένη εντύπωση, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακρίβεια από αυτή που ειπώθηκε ότι στις επιστήμες υγείας λίγο πολύ οι γνώσεις είναι στατικές από το πανεπιστήμιο, τις παρκάρεις και είσαι χαλαρός για το υπόλοιπο της ζωής σου, απολύτως εκτός τόπου και χρόνου εντύπωση ίσα ίσα που η πρόοδος των ανακαλύψεων στο χώρο της υγείας γίνεται με αλματώδη ρυθμό με διαρκή ροή feedback από κλινικές αναφορές παγκοσμίως και με νέα δεδομένα από το χώρο της βιολογίας, της ιατρικής και της ιατροτεχνολογίας που αλλάζουν καθημερινά τα επιστημονικά δεδομένα, γι' αυτό και απαιτείται διαρκώς ένας καθημερινός αγώνας για επικαιροποίηση των γνώσεων, και μια διαρκής επανακατάρτιση που δίνει νόημα σε αυτό που αποκαλούμε σε βάθος εξειδίκευση και σταδιοδρόμηση δίχως τέλος όσο σε κανένα άλλο επιστημονικό πεδίο σήμερα επίσης με όλο το σεβασμό στα επαγγέλματα της αυστηρής μαθηματικής σκέψης, ένας επαγγελματίας υγείας χειρίζεται μεσα στον ίδιο τον πυρήνα του επαγγέκματός του άμεσα την υψηλότερη αξία της ανθρώπινης ζωής και το κάνει σε αντίξοες συνθήκες (εργασιακές,πίεσης χρόνου κτλ) ρισκάροντας μια επαγγελματική πορεία ζωής για το κάθε ένα περιστατικό που αναλαμβάνει χωρίς η επιστήμη να προσφέρει πάντα τη δυνατότητα ασφαλούς εκτίμησης ή και επανόρθωσης των χειρισμών του, και χωρίς (στην Ελλάδα τουλάχιστον) να ανταμείβεται για την αξία του και αυτές είναι μερικές ελάχιστες παρατηρήσεις για κάποιες ανακρίβειες που διατυπώθηκαν θα έλεγα λοιπόν στην αγαπητή κοπέλα που υποθέτει πως τα πράγματα είναι πολύ απλά στις επιστήμες υγείας ,να ξανασκεφτεί συνολικά τα δεδομένα διότι οι επιστήμες υγείας είναι επιλογή που απαιτεί αφοσίωση ζωής και επένδυση χρόνων και χρήματος δίχως τις ανάλογες απολαβές (στην Ελλάδα λίγο πολύ η μέση αντίληψη για τον επιστήμονα υγείας θεωρεί ότι λίγο πολύ δεν δικαιούται οικονομική καταξίωση) εν ολίγοις, η κοπέλα ας πάει να κάνει την επιλογή του προγραμματιστή 1
kostakis81 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Φιλε σε πιάνω αδιάβαστο Πληροφορική έχω σπουδάσει και είμαι στο χώρο 12 χρόνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα