molot12 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @KaratzanisΠοσα δινετε για remote working ; Δεχομαι και με το βασικο 800 το μηνα αλλα να κατατιθεται σε λογαριασμο του εξωτερικου 😀 Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από molot12
ligel Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Απαντηση απο καποιον προγραμματιστη εξωτερικου. Αξιζει και με τα 1000. Ειναι τοσο μεγαλη η ζητηση που θα φτασεις σε σημειο να απορριψεις δουλειες σε καθημερινη βαση. Φυσικα ποτε δεν θα ψαχνεις για δουλεια γιατι παντα θα σε ψαχνουν. Σε παρακαλανε στην κυριολεξια. Στο εξωτερικο ακομη και καποιος που ειναι αρκετα αρχαριος πληρωνεται πανω απο το μεσο ορο. Σε γενικες γραμμες ενα επιπεδο senior σου εξασφαλιζει μια πολλη ανετη ζωη. Πανω απο το 8 ωρο μονο Ελλαδα, εδω περαν του 8 ωρου, 5ημερη εργασια και 25 μερες αδεια το χρονο πληρωμενες εχεις και αλλες απολαβες οπως φαγητο απο την εταιρια η νηπιαγωγειο (μεγαλες εταιριες το κανουν) για παιδια. Μπορεις να αλλαξεις δουλεια μεσα σρ μια βδομαδα αν δεν σαρεσει κατι. Εχει φυσικα και προβληματα. Μεχρι να ερθεις σε καλο επιπεδο θα πρεπει να ξενυχτας πολυ ομως. Γενικως πρεπει να διαβαζεις συνεχεια νεα πραγματα. Και φυσικα να εξελισσεσαι γτ μετα τα 45 πχ δυσκολα να σε προσλαβουν σαν προγραμματιστρια, βεβαια παντα θα εχεις μια καλοπληρωμενη δουλεια στην τεχνολογια. Μεχρι στιγμης σχεδον ολες οι χωρες της ΕΕ εχουν πολυ καλες θεσεις. Εξεχουσες ειναι η Γερμανια, και οι χωρες της κεντρικης Ευρωπης, φυσικα και η Μεγαλη Βρετανια ειναι προς το παρον πολυ καλα. 1
defacer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 9 hours ago, gregysuper said: Ίσα ίσα, πιο πολύ μετράνε οι γνώμες αυτονών που δεν είναι σε κανέναν από τους δύο κλάδους. Άμα είσαι σοφτγουερας ή οδοντίατρος θα σου βγει υποσυνείδητα η ανάγκη να υποστηρίξεις την επιλογή σου. Γελάνε κι οι πέτρες. Σοβαρά τώρα; Πιο πολύ μετράει η γνώμη σχετικά με τον κλάδο των ανθρώπων που δεν είναι στον κλάδο; Εσύ αν θες να μάθεις πχ πως είναι τα πράγματα σε μια σχολή, θα ρωτήσεις φοιτητές από άλλες πόλεις; 2
Dorian Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 18/9/2018 στις 1:15 ΜΜ, stellaxam είπε Παντως ο πατερας μου μου λεει οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο επαγγελμα και οι μισθοι γυρω απο αυτο παιζουν στα 500-1000 ευρω Δηλαδη αξιζει να περασω τα υπολοιπα χρονια μου διαβαζοντας συνεχως και καθε μερα για να γινω προγραμματιστης? Και να μεινω ελλαδα? Έχει δίκιο ο πατέρας σου. Ελλάδα πας σε σπουδές για να αξίζει τον κόπο που απαιτούν άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος, να μην μπορεί νομικά να την κάνει όποιος θέλει. Και βέβαια και τότε δεν είναι τίποτα εξασφαλισμένο, αλλά έχεις σοβαρές πιθανότητες να ανοίξεις πχ ένα ιατρείο και να έρθει πολύς κόσμος. Πληροφορική δεν υπάρχει το παραμικρό πλαίσιο, όποιος θέλει και ψαχτεί μπορεί να μπει στο χώρο, πχ άπειροι μηχανικοί, μαθηματικοί και καλά κάνουν. Ακόμα έχουν ανοίξει αμέτρητες σχολές με τίτλο πληροφορική μέσα. Για να διακριθείς πρέπει να είσαι πλέον λόγω υπερπροσφοράς υπερνέρντουλας και δεν κάνω εντελώς πλάκα. 1
gregysuper Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 37 λεπτά πριν, defacer είπε Γελάνε κι οι πέτρες. Σοβαρά τώρα; Πιο πολύ μετράει η γνώμη σχετικά με τον κλάδο των ανθρώπων που δεν είναι στον κλάδο; Εσύ αν θες να μάθεις πχ πως είναι τα πράγματα σε μια σχολή, θα ρωτήσεις φοιτητές από άλλες πόλεις; Ναι γιατί δεν ρωτάει για τον κλάδο (να πει πχ πως είναι η φάση μετά το πτυχίο πληροφορικής; ) αλλά για επιλογή μεταξύ κλάδων. Η σχολή έχει κάποια αντικειμενικά στοιχεία (κατάσταση κτηρίων, αν δουλεύουν τα εργαστήρια κτλ) αλλά και πάλι υποκειμενικά είναι. Σε μας ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις μπορεί να πάρεις απάντηση ότι η σχολή σε βγάζει έτοιμο για καριέρα κι άλλοι ότι είναι χάλια (αληθεύουν εν μέρει και τα δύο 😕 ). Ειδικά σ' αυτό το φόρουμ που κυριαρχούν οι πληροφορικάριοι θα πάρει διαφορετικές απαντήσεις, σε σχέση μ' ενα φόρουμ ιατρικής (θα χε ενδιαφέρον να το κάνει κόπι πέηστ σ ενα τέτοιο να δούμε απαντήσεις).
billious85 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Στέλλα αν πραγματικά θες να ασχοληθείς με προγραμματισμό κάθισε από τώρα στον ελεύθερο χρόνο σου βρες ένα καλό βοήθημα για γλώσσες προγγραμματιμσου. Καλή πηγή είναι και οι ίδιες ιστοσελίδες των γλωσσών για να ξεκινησεις, π.χ. php ή ruby και δες λίγο λίγο και πολύ ρωτώντας και γράφοντας κώδικα να αρχίσεις να εξοικειώνεται με το αντικείμενο. Ακόμα και σχετικά με την οδοντιατρική πήγαινε βοηθός οδοντιάτρου το καλοκαίρι ή τα απογεύματα σου σε κάποιο οδοντιατρείο της πόλης σου για να μπεις στο κλίμα, εργαζόμενη δωρεαν, ως μαθητευόμενη (δέχονται ατομα- δεν χρειάζεται να είσαι σχετική με το αντικείμενο για να γίνεις βοηθός) και βλέπεις από κοντά πως γίνεται η δουλειά. Ανοίγεις και κάνα βιβλίο σχετικό που βρίσκεις στο ίντερνετ ή από δανειστική βιβλιοθήκη και αρχίζεις να διαβαζεις. Και σιγά σιγά, αρχικά δύσκολα, μετά λιγότερο δύσκολο και μετά πάλι δύσκολα - να θυμάσαι οδοντιατρική ή ιατρική δεν σταματάς ποτέ να διαβαζεις- (στους προγραμματιστές απλώς μαθαίνεις νέες τεχνικες, η γλώσσα δεν αλλάζει) δημιουργείς μια εικόνα που θα σε κατασταλάξει επαγγελματικά. Στο εξωτερικό για οδοντιάτρους ειδικά Αγγλία είναι αυστηρά ο τρόπος εργασίας. Ελέγχουν συνέχεια πόσο χρόνο αφιερώνεις σε ασθενή και αν αργείς πρέπει να απολογηθεις. (Η νυφη μου είναι οδοντίατρος στην Αγγλία). Κατά τα άλλα Μην περιμένεις ένα forum να σου λύσει τις απορίες σου. Ανέλαβε προσωπική δράση και ευθυνη. Το μέλλον σου ανήκει. Φιλικά π. Βασίλης 1
tsioulak Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, billious85 είπε Ακόμα και σχετικά με την οδοντιατρική πήγαινε βοηθός οδοντιάτρου το καλοκαίρι ή τα απογεύματα σου σε κάποιο οδοντιατρείο της πόλης σου για να μπεις στο κλίμα, εργαζόμενη δωρεαν, ως μαθητευόμενη (δέχονται ατομα- δεν χρειάζεται να είσαι σχετική με το αντικείμενο για να γίνεις βοηθός) και βλέπεις από κοντά πως γίνεται η δουλειά. Δεν λεω τιποτα για το ζητημα της δωρεαν εργασιας για να μην ξεφυγει το θεμα ΑΛΛΑ απο οσο ξερω δεν υπαρχει νομικο πλαισιο για αυτο που προτεινεις και ειναι παρανομο, οι μονες μορφες μαθητειας που προβλεπονται ειναι οταν μεσολαβει ενα εκπαιδευτικο ιδρυμα (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ) και σε καποιες λιγες συγκεκριμενες κατηγοριες εργατοτεχνιτων (π.χ. μαραγκος), οποτε εκτος και αν οι οδοντοιατροι περιλαμβανονται στις κατηγοριες που ανεφερα παραπανω, δεν μπορει να γινει αυτο που λες.
Karatzanis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, molot12 είπε @KaratzanisΠοσα δινετε για remote working ; Δεχομαι και με το βασικο 800 το μηνα αλλα να κατατιθεται σε λογαριασμο του εξωτερικου 😀 @molot12 Υπολόγισε ακριβώς τον μισθό σου από εδώ: https://www.elke.uoc.gr/services/payroll/calculator.html Εάν είσαι με μπλοκάκι είναι διαπραγματεύσιμος και ίσως και καλύτερος. Οι θέσεις είναι εδώ: https://www.ics.forth.gr/jobs/el/ Κατά τακτικά διαστήματα βγαίνουν και νέες. Ωράριο ιδιαίτερα ευέλικτο. Εντελώς remote δεν γίνεται όπως και επίσης όχι σε ΑΦΜ εκτός Ελλάδος. Κάτι που θέλω να τονίσω είναι ότι στις προκηρύξεις αυτές δεν είχαμε συμμετοχή στους προγραμματιστές. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι εχθές, αλλά ενώ είχαμε πολλές αιτήσεις για γραμματείς, για προγραμματιστές τίποτα. Αυτό τι σημαίνει; Εγώ το βλέπω σαν μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά πλέον. Αυτό μου το λένε και από την Αθήνα κάμποσοι γνωστοί που έχω σε διάφορες εταιρίες. Επομένως υπάρχει εργασία, και υπάρχουν και επιλογές και προφανώς μπορείς να ρυθμίζεις σε ένα βαθμό τον μισθό σου. Επίσης έχω πρώην συνεργάτες μου που δουλεύουν από Ελλάδα με Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο remotely και είναι ικανοποιημένοι. Αυτό όμως που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι ζητούνται άνθρωποι που να ξέρουν να προγραμματίζουν με αντίστοιχες σπουδές και βιογραφικά. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από Karatzanis
kostakis81 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Φίλε καρατζανη ειλικρινά δεν μπορώ να καταλαβω τι σε εχει πειράξει στα λεγόμενα μου Δεν διεκδίκησα κανένα ρόλο πάνσοφου φωτεινού παντογνώστη απλά εκφράζω της προσωπικές μου εμπειρίες μέσα από το χώρο Και για να σε ρωτήσω κάτι στην εταιρία που εργάζεσαι δεν έχετε μάνατζερ pm γραμματείς κλπ? Έχεις μπει στον κόπο να δεις πόσα λεφτά παίρνουν αυτοί ? Θα εκπλαγείς διότι σίγουρα θα παίρνουν παραπάνω από τον μέσω όρο των προγραμματιστών και κάτι ακόμα Όταν ένας προγραμματιστής ωριμάσει μετά πάει σε πιο διοικητικές θέσεις και άρα πιο καλοπληρωμένες και ποτέ το αντίθετο και αυτό λέει πολλά
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Ρε Kostakis, το ξέρουμε ρε παλικάρι ότι οι διευθυντές παίρνουν περισσότερα από τους προγραμματιστές. Έπρεπε να φτάσεις 35 χρονών για να το καταλάβεις αυτό; Έλεος ρε μάγκα, λες και ξαναλές το ίδιο πράγμα δέκα σελίδες τώρα. Μας κούρασες.
tolhc1234 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Όταν ένας προγραμματιστής ωριμάσει μετά πάει σε πιο διοικητικές θέσεις και άρα πιο καλοπληρωμένες και ποτέ το αντίθετο και αυτό λέει πολλά Σε όλους τους κλάδους δεν γίνεται αυτό; Όσο ανεβαίνεις τόσο πιο managerιλίκι παίζει. Είναι το σύστημα έτσι. Μάλλον το κατάλαβες αργά για να λες αυτά που λες. Τέλος πάντων, για να γίνεις manager πρέπει να έχεις μία εμπειρία, δεν γίνεσαι έτσι καρφωτός (εκτός αν έχεις μέσα κλπ). Ακόμα και κάτι business να έχεις σπουδάσει και mba να έχεις, πολύ αμφιβάλλω αν θα έχεις διοικητική θέση στην αρχή της καριέρας σου. To sum up, όντως οι managers πληρώνονται καλύτερα απ' τον "plain" προγραμματιστή, αλλά είναι η φυσική ροή των πραγμάτων.
Karatzanis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 @kostakis81 Παρατήρησε ότι ρωτάς και απαντάς μόνος σου... Ναι έχουμε manager. Όπως λες όμως και στην τελευταία γραμμή Αναφορά σε κείμενο Όταν ένας προγραμματιστής ωριμάσει μετά πάει σε πιο διοικητικές θέσεις και άρα πιο καλοπληρωμένες και ποτέ το αντίθετο και αυτό λέει πολλά Άρα οι managers που έχουμε δεν είναι άνθρωποι που πουλάνε αέρα κοπανιστό και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είναι senior developers με εμπειρία ετών στον κύκλο ανάπτυξης, ελέγχου και παραγωγής. Συνεπώς λες το προφανές, οι έμπειροι προγραμματιστές με μεγαλύτερη προϋπηρεσία και ικανότητες στον χώρο θα πληρώνονται καλύτερα. Με αυτό δεν διαφωνώ φυσικά καθόλου (ίσα ίσα που είναι και προφανές), αλλά μάλλον αν διαβάσεις αυτά που έλεγες παραπάνω κατέληξες σε αυτό αλλά δεν έλεγες αυτό... Αλλά όπως καταλαβαίνεις όλοι οι δικοί μας διοικητικοί ξεκίνησαν από το 1ο βήμα που είναι να πάρουν το πτυχίο πληροφορικής... Και για να επανέλθουμε στο θέμα, το να λες στο κοριτσάκι ότι δεν έχει λεφτά κλπ ο προγραμματισμός δεν είναι λογικό, μια που και θέσεις εργασίας έχει (με τα τωρινά δεδομένα και δεν βλέπω γιατί να αλλάξει αυτό), και εξέλιξη έχει και το ταβάνι το οικονομικό είναι σίγουρα ιδιαίτερα ψηλά (αν τα καταφέρει). Φυσικά όμως η αρχή είναι να ξεκινήσει από κάπου, γιατί π.χ. δεν νομίζω να υπάρχει επάγγελμα που ο junior με το καλημέρα θα πάρει τα χρήματα ενός senior dev....
kostakis81 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Σύμφωνοι απλά ο προγραμματιστής είναι η βάση της πυραμίδας Ενώ ο οδοντίατρος είναι η κορυφή Είναι άτοπο να προτείνεις σε κάποιον να ξεκινήσει από την βάση ενώ μπορεί να ξεκινήσει στην κορυφή!! Είναι σαν να εχεις να διαλέξεις από το να πας εποπ και με το να μπεις στην ευελπίδων Φυσικά και από εποπ μπορείς να πας σε ένα σημείο αλλά πώς να το κάνουμε είναι καλύτερα να είσαι αξιωματικός
conkal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, Karatzanis είπε Θα πρότεινα και εγώ με την σειρά μου να δεις python για αρχή μια που είναι scripting γλώσσα και αυτή ειδικά τη στιγμή έχει τρελό momentum σε ότι αφορά data processing.😉 Ψιλογνωρίζω python. Δεν εχω εργασιακη εμπειρια σε αυτη ομως. Ανεφερα πιο πανω τι γνωσεις θελουν στην εταιρια που δουλευω. τιποτα αλλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα