Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, RedGL είπε

Έχεις κάποιο λαπτοπ ή pc? Αν θες κατέβασε καποιον builder και βλέποντας καποια youtube βιντεα δοκιμασε λιγο λιγο να κάνεις μικρά προγραμματάκια. Αγγλικα ξέρεις? Έχεις εξοικειωση με τα pc ?Να κατεβάζεις ταινιες προγραμματα κτλπ? Να εγκαθιστας?

Eχω pc, αγγλικά πήρα πέρυσι το proficiency του Michigan και ναι έχω κάποια σχετική εξοικείωση με αυτά. 

12 λεπτά πριν, ManosManos11 είπε

Δε θα με συγκρίνεις εμένα με ένα άμυαλο 16χρονο που θέλει να πάει προγραμματιστης.. Το κοριτσάκι δε ξέρει τι του γίνεται ας πάρει παράδειγμα από εμάς που ασχοληθήκαμε και ευτυχώς είχαμε να κάνουμε και κάτι άλλο.. Αν αυτή δεν έχει κάτι άλλο μετά θα πεινάσει πολύ.. Να αρχίσει να σκέφτεται σαν εμένα λογικα

Ναι μανο(δεν σου αξίζει καν το κύριος) αν ήξερα τι μου γίνεται δε θα έμπαινα στον κόπο να έρθω εδώ για να βοηθηθω..επιπλεον αν εσένα δε σου άρεσε ο προγραμματισμός και δεν ήθελες εν τέλει να ασχοληθείς με αυτόν δε σου φταίει κανείς άλλος παρα οι επιλογές σου.Αν ήταν ν σκέφτομαι σαν εσένα δε θα έπρεπε να λέγομαι λογικός και μορφωμένος άνθρωπος αλλά απολιτιστο και χωρίς παιδεία άτομο που επειδή δεν πέτυχε στη ζωή του προσπαθεί να πείσει τους άλλους να μην ακολουθήσουν τα βήματα του. Αν είσαι αποτυχημένος λυπάμαι αλλά δε σου φταίει ούτε ο προγραμματισμός ουτε κάνεις άλλος εδώ μέσα. Πάρε τις μισογυνιστικες απόψεις σου και φύγε από αυτό το thread. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 348
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/9/2018 στις 6:54 ΜΜ, kage είπε

3. Λινκς απο αγγελιες να δουμε τι ζητανε και εχουν μονιμα σχεδον 10 θεσεις κενες... @_vbm_ @conkal

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Gaming dev /engineer κτλ ονειρο καθε gamer.. το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι γραφικα.. το engine συνηθως ειναι απο συγκεκριμενες εταιριες και μπορει να ναι ακομη και custom γλωσσα με scripts απο διαφορες..
https://www.rockstargames.com/jobs/openings
μεσα εκει αναφερουν τι χρειαζονται ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

μεσα στις ακρες γραφουν για

γραφικα:
Extensive knowledge of Photoshop, Z-brush & 3DS Max or equivalent 3D package
Προγραμματισμο :

Strong C++ programming skills.

web development.το 80% θα κανει μια σελιδα joomla templates,scripts με 150-300ε το υπολοιπο θα παει στα γνωστα γραφεια για την επιχορηγηση.(ψηφιακη ελλαδα κτλ)

δικτυα, it support(sys admin noc,monitoring,net engineer κτλ. κοιτας να παρεις/μαθεις CCNP CCNA (ή JNCIP) .ολες οι εταιριες εχουν απο ενα ατομο ή support με παγιο καθε  χρονο για τα προγραμματα που τρεχουν και ταυτοχρονα κανουν και τις υπολοιπες δουλειες ;) το saas που ειπε πιο πανω να βρουν καποιον να δουλευουν cloud ή κεντρικο σερβερ για να μειωσουν τα licence fees.ή θα παρουν ετοιμα πακετα ή θα πρεπει να βρεθει καποιος να το στησει απο μηδεν.

https://jobs.cisco.com/jobs/SearchJobs

κανενα uni ελλαδα ή εξωτερικο δεν θα σε μαθει να προγραμματιζεις αυτα που ζητανε εξω σε c c++ java python html .net

Oι περισσοτερες θεσεις ζητανε βασικο προγραμαμτισμο C++/JAVA  ή C#, καποια εξοικίωση αλλα οχι ειδικευση σε σχετικες τεχνολογιες , πτυχιο πληφορικης και διαθεση να δουλεψεις σε τραπζικα συστηματα. Προφανως η προυπηρεσια ειναι plus

Επεξ/σία από conkal
Δημοσ.
Στις 18/9/2018 στις 10:28 ΜΜ, Mercyful_Fate είπε

DIT ;)

Ελα ρε αγορι!
DI(T) for life

17 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

μισθο που δινουν λενε???

παντος οχι 2κ που λενε μερικοι 

Καμια αγγελια (οχι αυτες οι αγγελιες  μονο αλλα απο καμια εταιρια στην ελλαδα) δεν λεει ποσα χρηματα θα λαμβανεις [δυστυχως]

Το διαπραγματευεσαι στην συνεντευξη και αποφασιζεις. Ειναι αναλογα την εμπειρια/πτυχια/θεση και γενικα βιογραφικου , αναγκης της εταιριας εκεινη την στιγμη και ικανοτητας διαπραγματευσης.

Ξερω οτι το πατωμα για junior ειναι λιγο πανω απο 800 αλλα δεν ξερω το ταβανι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostakis81 είπε

Όσους οδοντιάτρους γνωρίζω

Όλοι κλαίγονται και όλοι με αμαξάρες γυρίζουν

Άπλα το δεν έχει λεφτά το επάγγελμα είναι τελείως υποκειμενικό

Γνωρίζω κάποιους που αντί να βγάλουν 10κ το μήνα βγάλανε 8 και μου λένε ότι μπήκαν μέσα

Δεν ξέρεις πολλούς οδοντίατρους τότε.

1 ώρα πριν, stellaxam είπε

Όχι δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο ούτε έχω ασχοληθεί.. Πιστεύω πως θα έπρεπε να κάνω 5 6 μαθήματα και να δω πως θα πάει.. 

Πώς ξέρεις τότε ότι ο «προγραμματισμός» είναι «πάνω» από τα άλλα;

Γράψε μας τι σου αρέσει στον «προγραμματισμό». Αν δεν ξέρεις, γράψε μας γιατί το προτιμάς έναντι των άλλων. Αν δεν ξέρεις, γράψε μας τα προσωπικά κριτήριά σου με τη σειρά προτεραιότητας που θεωρείς εσύ σωστά.

Π.χ. η σειρά είναι: λεφτά, ενδιαφέρον, ασφάλεια, νωρίς σύνταξη ή είναι ενδιαφέρον, λεφτά, ασφάλεια, νωρίς σύνταξη ή είναι ασφάλεια, νωρίς σύνταξη, λεφτά, ενδιαφέρον; (κλπ)

Επεξ/σία από GothicCrusader
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Δεν ξέρεις πολλούς οδοντίατρους τότε.

Πώς ξέρεις τότε ότι ο «προγραμματισμός» είναι «πάνω» από τα άλλα;

Γράψε μας τι σου αρέσει στον «προγραμματισμό». Αν δεν ξέρεις, γράψε μας γιατί το προτιμάς έναντι των άλλων. Αν δεν ξέρεις, γράψε μας τα προσωπικά κριτήριά σου με τη σειρά προτεραιότητας που θεωρείς εσύ σωστά.

Π.χ. η σειρά είναι: λεφτά, ενδιαφέρον, ασφάλεια, νωρίς σύνταξη ή είναι ενδιαφέρον, λεφτά, ασφάλεια, νωρίς σύνταξη ή είναι ασφάλεια, νωρίς σύνταξη, λεφτά, ενδιαφέρον; (κλπ)

Μου αρέσει ο προγραμματισμός σαν ιδέα καταρχήν. Πως λένε ότι :θα πάω πυροσβέστης γιατί μου αρέσει να σωζω ζωές και δάση απτις πυρκαγιές. Έτσι κι εγώ λέω ότι: θα πάω προγραμματιστης γιατί μου αρέσει να φτιάχνω προγράμματα κ σχετικά. Το ενδιαφέρον είναι πρώτο και κύριο, μετά ερχεται ο μισθός και αργότερα όλα όσα ακολουθούν. 

Δημοσ.

TLDR :  όχι . οι προγραμματιστές είναι οι δούλοι του ΙΤ. χώρια ότι έχεις ανταγωνισμό όλη την Ινδία και την Κίνα. το 1ο πράγμα που γίνεται  outsourced  συνήθως

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, headbanger είπε

TLDR :  όχι . οι προγραμματιστές είναι οι δούλοι του ΙΤ. χώρια ότι έχεις ανταγωνισμό όλη την Ινδία και την Κίνα. το 1ο πράγμα που γίνεται  outsourced  συνήθως

Δε βρίσκεις δουλειά δηλαδή; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

μισθο που δινουν λενε???

παντος οχι 2κ που λενε μερικοι 

Να σας στείλω τη φορολογική μου δήλωση κύριε...? Μπορώ με πλήρη βεβαιότητα να πω ότι σας λείπει κάθε ίχνος ενσυναισθησης, καθότι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι απλά προσβάλετε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου που εργάζομαι απλά και μόνο για να μας πείτε ότι την έχετε... μεγάλη την γνώμη για τον υπερκαταπληκτικο εαυτό σας, που φυσικά είναι αλάνθαστος και πανσοφος... Μάλλον θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να φύγουμε από αυτό το τεχνολογικό κατά τα άλλα blog, ώστε να μετετραπει στο δωρεάν προσωπικό website που ποτέ δεν είχατε, παρόλη την τεράστια οικονομική σας άνεση μια που είστε τόσο πετυχημένος PM σε πολυεθνική εταιρία. Μήπως θέλετε να μας αναρτήσετε και ένα βιογραφικό σας για να είμαστε σίγουροι στα πόσα psi είναι ο συμπιεσμενος αέρας που μας προσφέρετε σε τόσα μηνύματα απλόχερα? 

2 ώρες πριν, conkal είπε

Η περισσοτερες θεσεις ζητανε βασικο προγραμαμτισμο C++/JAVA  ή C#, καποια εξοικίωση αλλα οχι ειδικευση σε σχετικες τεχνολογιες , πτυχιο πληφορικης και διαθεση να δουλεψεις σε τραπζικα συστηματα. Προφανως η προυπηρεσια ειναι plus

Θα πρότεινα και εγώ με την σειρά μου να δεις python για αρχή μια που είναι scripting γλώσσα και αυτή ειδικά τη στιγμή έχει τρελό momentum σε ότι αφορά data processing.

20 λεπτά πριν, headbanger είπε

Έτσι ρε παιδιά που τα λετε, είναι θαύμα που δουλεύω και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι στο τμήμα μου... Πάντως αν ενδιαφέρεται κάνεις προσλαμβανουμε κόσμο αυτή τη στιγμή... 

Και όχι με 500 ευρώ... 😉

Επεξ/σία από Karatzanis
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stellaxam είπε

Μου αρέσει ο προγραμματισμός σαν ιδέα καταρχήν. Πως λένε ότι :θα πάω πυροσβέστης γιατί μου αρέσει να σωζω ζωές και δάση απτις πυρκαγιές. Έτσι κι εγώ λέω ότι: θα πάω προγραμματιστης γιατί μου αρέσει να φτιάχνω προγράμματα κ σχετικά. Το ενδιαφέρον είναι πρώτο και κύριο, μετά ερχεται ο μισθός και αργότερα όλα όσα ακολουθούν. 

Ναι, αυτά τα «σχετικά» θα πρέπει να τα κάνεις πιο συγκεκριμένα στο μυαλό σου. Και « όλα όσα ακολουθούν» θα πρέπει να τα γράψεις και να τα κάνεις συγκεκριμένα. Και να προσθέσεις όλα τα άλλα που αντίστοιχα σε απασχολούν (δεν σημαίνει ότι θα επιλέξεις αυτά που γράφω εγώ)

Γιατί, κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτό που γράφεις είναι λίγο ασύμβατο με το:

Αναφορά σε κείμενο

Όχι δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο ούτε έχω ασχοληθεί..

Το να γράφεις κώδικα για ο,τιδήποτε είναι πρωταρχικά πρακτικό θέμα. Αν δεν προσπαθήσεις στην πράξη να φτιάξεις έστω και μικρά προγράμματα και να μάθεις μία πραγματική γλώσσα προγραμματισμού (η «γλώσσα» δεν μετράει) τότε υπάρχει μεγάλο ρίσκο να έχεις φτιάξει μία «σαν ιδέα καταρχήν» και ...«να φτιάχνω προγράμματα κ σχετικά» στο μυαλό σου που να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, αν βάζεις πρώτο το ενδιαφέρον (που από τα γραφόμενά σου δεν φαίνεται κάτι τέτοιο) τότε δεν υπάρχει δίλημμα.

Μπορείς σε πρώτη φάση να σκεφτείς τον προγραμματισμό σαν ... να μαθαίνεις μία οποιαδήποτε ξένη γλώσσα. Πρέπει αρχικά να μάθεις συντακτικό, λογική κλπ (άσχετα αν έχεις επίγνωση ότι μαθαίνεις αυτά τα πράγματα). Αν έχω ένα παιδί 10χρονών και μου λέει λοιπόν ότι του αρέσουν πολύ τα ισπανικά, θα του έλεγα να προσπαθήσει να τα μάθει. Αν μου έλεγε όμως ότι δεν έχει διαβάσει ποτέ κάποιο βιβλίο σχετικά με τα ισπανικά αλλά ούτε και έχει ασχοληθεί καθόλου με τα Ισπανικά θα είχα την εύλογη απορία πώς  μπορεί να ξέρει ότι του αρέσουν τα ισπανικά και όχι κάτι άλλο, καθώς και γιατί άραγε αν έχει ένα αυθόρμητο ενδιαφέρον δεν έχει ήδη ασχοληθεί κάπως.

Με λίγα λόγια - από τα γραφόμενά σου - υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχεις ιδέα τι είναι προγραμματισμός και μία μικρή πιθανότητα απλά να τρολλάρεις.

Η μοναδική λύση που υπάρχει είναι να δοκιμάσεις να γράψεις προγράμματα, να πάρεις βιβλία και να διαβάσεις ή βίντεο να δεις. Έχεις το χρόνο να μάθεις μία γλώσσα προγραμματισμού και να επιλέξεις μετά τι θα κάνεις.

Ο πρώτος σου σκοπός δηλαδή είναι πράγματι να επιβεβαιώσεις (στον εαυτό σου και όχι σε εμάς) ότι σου αρέσει ο προγραμματισμός (ως πρώτο και κύριο) και μετά να κάνεις επιλογές.

17 λεπτά πριν, Karatzanis είπε

Να σας στείλω τη φορολογική μου δήλωση κύριε...? Μπορώ με πλήρη βεβαιότητα να πω ότι σας λείπει κάθε ίχνος ενσυναισθησης, καθότι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι απλά προσβάλετε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου που εργάζομαι απλά και μόνο για να μας πείτε ότι την έχετε... μεγάλη την γνώμη για τον υπερκαταπληκτικο εαυτό σας, που φυσικά είναι αλάνθαστος και πανσοφος... Μάλλον θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να φύγουμε από αυτό το τεχνολογικό κατά τα άλλα blog, ώστε να μετετραπει στο δωρεάν προσωπικό website που ποτέ δεν είχατε, παρόλη την τεράστια οικονομική σας άνεση μια που είστε τόσο πετυχημένος PM σε πολυεθνική εταιρία. Μήπως θέλετε να μας αναρτήσετε και ένα βιογραφικό σας για να είμαστε σίγουροι στα πόσα psi είναι ο συμπιεσμενος αέρας που μας προσφέρετε σε τόσα μηνύματα απλόχερα? 

Κάντε τα σε pm αυτά. Δεν έχουν καμία σχέση με το thread.

Επεξ/σία από GothicCrusader
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει όλο το thread αλλά αποσπααματικά. Εγώ θα έλεγα ότι και τα 2 επαγγέλματα είναι καλά. Δεν ξέρω πόσο σε ενδιαφέρουν, ανεξάρτητα αν σου αρέσουν ως σκέψη. Περιέργως η μοναδική ιατρική που θα μπορούσα να διανοηθώ να κάνω είναι η οδοντιατρική. Στο θέμα μας τώρα. Ως πληροφορικάρια θα σου έλεγα να κοιτάξεις προς software όπου ενδεχομένως θα μπορούσες στο μέλλον να συνδιάσεις μισθούς εξωτερικού περίπου στην Ελλάδα. Εξηγούμαι. Μιλάω όταν αποκτήσεις κάποια χρόνια εμπειρίας, αν δουλεύεις software ειδικά κάτι σε web developing θα μπορούσες να κάνεις remote working. Να δουλεύεις πχ σε μια γερμανική εταιρία από Ελλάδα. Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό, ένα άλλο καλό των υπολογιστών, είναι ότι η universal γλώσσα είναι η αγγλική, ενώ ως γιατρός δεσμεύεσαι σε αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό στο να πας σε χώρα που ξέρεις αρκετά εώς πολύ καλά τη γλώσσα. Γνώμη μου αυτά. Επαγγελματίες του software θα σου πουν αν δεν το έχουν κάνει ήδη πόσο εύκολο είναι το remote working

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GothicCrusader είπε

Κάντε τα σε pm αυτά. Δεν έχουν καμία σχέση με το thread.

Σωστά... Ζητώ συγνώμη παραφέρθηκα. 

Πάντως όντως θέλω να αναρτήσω στο site τις θέσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί στην υπηρεσία μου. Υπάρχει κατάλληλο thread για θέσεις εργασίας;

Επεξ/σία από Karatzanis
Προσθήκη περιεχομένου
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Karatzanis είπε

Έτσι ρε παιδιά που τα λετε, είναι θαύμα που δουλεύω και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι στο τμήμα μου... Πάντως αν ενδιαφέρεται κάνεις προσλαμβανουμε κόσμο αυτή τη στιγμή... 

Και όχι με 500 ευρώ... 😉

μίλησα για μια αγορά εργασίας του εξωτερικού όπως ζήτησε ο ΟΡ. μια αγορά στην οποία ζω και δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 7 χρόνια.  είναι κάτεργα ο προγραμματισμός αυτός καθ' αυτός. Στην Ελλάδα πόσοι πληρώνονται ανάλογα; πάντα θα κοιτάμε τα metrics inside the spectrum, και ποτέ δεν πιάνουμε τα άκρα ;)

τα 0,02 μου λεπτά , χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω η να μαυρίσω κανέναν. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ManosManos11 είπε

Δε θα με συγκρίνεις εμένα με ένα άμυαλο 16χρονο που θέλει να πάει προγραμματιστης.. Το κοριτσάκι δε ξέρει τι του γίνεται ας πάρει παράδειγμα από εμάς που ασχοληθήκαμε και ευτυχώς είχαμε να κάνουμε και κάτι άλλο.. Αν αυτή δεν έχει κάτι άλλο μετά θα πεινάσει πολύ.. Να αρχίσει να σκέφτεται σαν εμένα λογικα

Σε τι γλώσσα προγραμματισμού γράφεις;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, headbanger είπε

μίλησα για μια αγορά εργασίας του εξωτερικού όπως ζήτησε ο ΟΡ. μια αγορά στην οποία ζω και δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 7 χρόνια.  είναι κάτεργα ο προγραμματισμός αυτός καθ' αυτός. Στην Ελλάδα πόσοι πληρώνονται ανάλογα; πάντα θα κοιτάμε τα metrics inside the spectrum, και ποτέ δεν πιάνουμε τα άκρα ;)

τα 0,02 μου λεπτά , χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω η να μαυρίσω κανέναν. 

Κάτεργα κιόλας. Τουλάχιστον αστείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...