_Theo_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, stellaxam είπε Μου αρέσουν εξίσου και τα 2.. Για αρχή όχι αλλά στο μέλλον θα χρειαστώ πολλά παραπάνω για να συντήρησω οικογένεια.. Και δε μιλάω για μισθό αρχικό 800 ευρώ.. Μιλάω για βασικο Άσε την οικογένεια, 16 χρονών είσαι. Τελείωσε το πανεπιστήμιο πρώτα και βλέπεις. Αν περιμένεις ο βασικός μισθός να γίνει 800 €, θα περιμένεις για αρκετό καιρό ακόμα. 1
Mercyful_Fate Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν ξέρω πως είναι τώρα η αγορά, αλλά περίπου 11 χρόνια πριν, φρέσκος από πανεπιστήμιο (ΑΕΙ), ξεκίνησα με 1300/μήνα μεικτά. Επίσης, κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν. Η απόφαση για το εξωτερικό είναι συνολικότερη και δεν αφορά μόνο τα χρήματα. Έχει και άλλους παράγοντες, και θέλει στομάχι για να το κάνεις. 3
NemeSis1990 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Mercyful_Fate είπε Δεν ξέρω πως είναι τώρα η αγορά, αλλά περίπου 11 χρόνια πριν, φρέσκος από πανεπιστήμιο (ΑΕΙ), ξεκίνησα με 1300/μήνα μεικτά. Επίσης, κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν. Η απόφαση για το εξωτερικό είναι συνολικότερη και δεν αφορά μόνο τα χρήματα. Έχει και άλλους παράγοντες, και θέλει στομάχι για να το κάνεις. και μετα απο 11 χρονια, ποσο ειναι ο μισθος; 1
bilya Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 ts μιας κ χωρίς λογο εχεις μπλέξει το οικονομικό κανε το εξής ρωτα εναν οδοντίατρο κοντινό σου πόσα θέλει να ανοίξεις ιατρείο, ποσοι των έχουν φεσομενο κ τι κέρδος βγάζει. Επίσης βαζεις στην εξίσωση εναν παράγοντα που σε 10 χρόνια δεν ξερεις πως θα είναι. πχ εγω οταν ξεκίνησα την σχολή (πολ. μηχανικος) ηταν η "χρυσή" εποχη των μηχανικών. Δες πως έχει καταντήσει πλεον ο κλαδος. 2
tsioulak Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Mercyful_Fate είπε Δεν ξέρω πως είναι τώρα η αγορά, αλλά περίπου 11 χρόνια πριν, φρέσκος από πανεπιστήμιο (ΑΕΙ), ξεκίνησα με 1300/μήνα μεικτά. Επίσης, κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν. Η απόφαση για το εξωτερικό είναι συνολικότερη και δεν αφορά μόνο τα χρήματα. Έχει και άλλους παράγοντες, και θέλει στομάχι για να το κάνεις. Πριν απο 11 χρονια ζουσαμε σε μια αλλη Ελλαδα. Παντως και εγω εχω ακουσει απο μεγαλυτερους οτι τοτε οι πρωτοι μισθοι ξεκινησουν απο τα (περιπου) 1000 καθαρα.
molot12 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Ουσιαστικά δεν υπάρχει δίλημμα...Οδοντίατρος δαγκωτό 😀 Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει καλή αμοιβή για προγραμματιστές στην Ελλάδα 😥 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Άσε την οικογένεια, 16 χρονών είσαι. Τελείωσε το πανεπιστήμιο πρώτα και βλέπεις. Αν περιμένεις ο βασικός μισθός να γίνει 800 €, θα περιμένεις για αρκετό καιρό ακόμα. Λέγοντας βασικό μισθό εννοώ τον μισθό που θα παίρνω γενικά όχι στην αρχή.. Δηλαδή 800 ευρώ να ναι ο μισθός μου στην κάθε εταιρία που θα δουλέψω σαν προγραμματιστης(γιατί κάποιος ανάφερε ότι κάπου εκεί παίζουν τα χρήματα)
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Έχω ένα γνωστό που φτιάχνει wordpress templates τα οποία πουλάει στο ThemeForest. Έχει έσοδα €12.000 το μήνα. Έλληνας, που ζει στην Ελλάδα. Επειδή αναπαράγεται πολύ η άποψη ότι ως προγραμματιστής θα βγάλεις μόνο ένα μισθουλάκο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα λεφτά που βγάζει ένας οδοντίατρος ως ελεύθερος επαγγελματίας με τα χρήματα που βγάζει ένας προγραμματιστής ως υπάλληλος. Υπάρχουν οδοντίατροι που δουλεύουν στα νοσοκομεία και μετά βίας βγάζουν €1.200 το μήνα. Όσα παίρνει ένας προγραμματιστής σε εταιρία με πέντε χρόνια προϋπηρεσία. Και δεν υπάρχει καν σύγκριση σε εργασιακό περιβάλλον. Αν πιάσουμε τώρα τους προγραμματιστές που δουλεύουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή ως μέτοχοι/ιδρυτές επιχειρήσεων τα έσοδα είναι πολύ περισσότερα από όσα βγάζει ένας μέσος γιατρός. Αυτά όσον αφορά τα χρήματα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η ικανοποίηση. Ένας γιατρός μετά από 20 χρόνια βαριέται που ζει, τα 'χει δει όλα πλέον. Στον προγραμματισμό κάθε δέκα χρόνια έρχεται το σύμπαν ανάποδα. Έχεις συνέχεια νέα πράγματα να ασχοληθείς, νέα gadgets να ψάχνεις, νέες προοπτικές, ένας ολόκληρος κόσμος ανοιχτός μπροστά σου.
bilya Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, molot12 είπε Ουσιαστικά δεν υπάρχει δίλημμα...Οδοντίατρος δαγκωτό 😀 Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει καλή αμοιβή για προγραμματιστές στην Ελλάδα 😥 για πες ποσο ειναι ο πρώτος μισθός ενος οδοντίατρου? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, molot12 είπε Ουσιαστικά δεν υπάρχει δίλημμα...Οδοντίατρος δαγκωτό 😀 Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει καλή αμοιβή για προγραμματιστές στην Ελλάδα 😥 Μα δεν θέλω να μείνω στην Ελλάδα.. Εξάλλου το λέει και ο τίτλος
_Theo_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, stellaxam είπε Λέγοντας βασικό μισθό εννοώ τον μισθό που θα παίρνω γενικά όχι στην αρχή.. Δηλαδή 800 ευρώ να ναι ο μισθός μου στην κάθε εταιρία που θα δουλέψω σαν προγραμματιστης(γιατί κάποιος ανάφερε ότι κάπου εκεί παίζουν τα χρήματα) Το κατάλαβα. Όχι, τώρα ο βασικός μισθός είναι 580 €, καθαρά 495. Δηλαδή μια εταιρεία μπορεί να σου πει ότι "εμείς δίνουμε το βασικό μισθό και άμα σου αρέσει, υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι". Κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα αυξηθεί ο βασικός μισθός και ειδικά στα 800 € που θέλεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Επιπλέον είναι και τα μαθήματα.. Η αλήθεια είναι ότι με φυσική χημεία δεν έχω ιδιαίτερα καλη σχέση και τα μόρια οδοντιατρικής είναι πολλά. Δεν λέω χρειάζεται προσπάθεια και είμαι διατεθειμένη να προσπαθήσω πολύ.. Απλώς μου φαίνεται ότι με τους υπολογιστές τα πάω καλύτερα.. Το λατρεύω αυτό το επάγγελμα αλλά δεν έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό μέχρι τώρα για να δω πως είναι.. Ίσως θα έπρεπε να δω πρώτα και μετά. Αν και πιστεύω ότι όσο δύσκολο και να ναι επειδή μου αρέσει πολύ θα αγωνιστώ για να πετύχω
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Άμα το λατρεύεις τι καθόμαστε και συζητάμε 11 σελίδες τώρα. Θα κάνεις αυτό που σου αρέσει, όπως κάναμε κι όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με αυτό το επάγγελμα.
dimitris21gr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άμα δεν έχεις ασχοληθεί πως μπορείς να ξέρεις ότι σου αρέσει κιόλας. Η οποιαδήποτε ενασχόληση με τον υπολογιστή που σε ευχαριστεί, και δεν αφορά τον προγραμματισμό, ουδεμία σχέση έχει με αυτόν. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από dimitris21gr
_Theo_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, stellaxam είπε Επιπλέον είναι και τα μαθήματα.. Η αλήθεια είναι ότι με φυσική χημεία δεν έχω ιδιαίτερα καλη σχέση και τα μόρια οδοντιατρικής είναι πολλά. Δεν λέω χρειάζεται προσπάθεια και είμαι διατεθειμένη να προσπαθήσω πολύ.. Απλώς μου φαίνεται ότι με τους υπολογιστές τα πάω καλύτερα.. Το λατρεύω αυτό το επάγγελμα αλλά δεν έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό μέχρι τώρα για να δω πως είναι.. Ίσως θα έπρεπε να δω πρώτα και μετά. Αν και πιστεύω ότι όσο δύσκολο και να ναι επειδή μου αρέσει πολύ θα αγωνιστώ για να πετύχω Υπολογιστές και πληροφορική δεν είναι ούτε αλλάζω κάρτα γραφικών και Windows, ούτε μπαίνω στο FB. Αυτά έχουν να κάνουν με το χειρισμό υλικού και λογισμικού. Είναι τα πολύ απλά πράγματα. Μην έχεις στρεβλή άποψη για το επάγγελμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα