Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Ειμαι πρωτη λυκειου και θελω να ασχοληθω με τoν προγραμματισμο.. Αξιζει? Μισθος? Επαγγελματικη αποκατασταση?Ειμαι κοριτσι και εχω ακουσει οτι γυναικα και προγραμματισμος δε πανε μαζι.Επισης λενε οτι εχει πολυ δυσκολες μαθηματικες πραξεις και πολλες φορες πρεπει να δουλευεις 24/7 για λιγα χρηματα.. Σκοπευα να παω Η για προγραμματιστης ή για οδοντιατρος που μ αρεσει εξισου.. Προτιμω ομως προγραμματισμο. Τι προτεινετε? Οποιος ξερει ας απαντησει
Hazuki Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Ρε Στέλλα ποιος στα λέει αυτά, κορίτσι και προγραμματισμός δεν πάνε, που βρίσκεται στο 1900. Κανένας δεν δουλεύει 24/7, μπορεί να έχεις κάποιες υπερωρίες αλλά σε ποια δουλειά δεν θα έχεις. Επίσης παίζει να βρεις και δουλειά με κανονικό ωράριο. Τα λεφτά είναι καλύτερα από άλλες δουλείες αλλά κυρίως οι συνθήκες εργασίας είναι καλύτερες, νταξ εκτός κι αν μπλέξεις σε κανά τοξικό χώρο εργασίας. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Ρε Στέλλα έχεις κάποιο checklist με ότι βλακεία παίζει στο internet για ένα επάγγελμα. Ναι έχει μαθηματικά αλλά δεν θα είναι κάτι που δεν θα έχεις κάνει μέχρι να τελειώσεις την σχολή. Μην σου πω ότι υπάρχει και περίπτωση να μην χρειαστεί να πιάσεις και τίποτα φοβερούς αριθμητικούς υπολογισμούς π.χ. αν κάνεις ui. Τέσπα επειδή και ο οδοντίατρος είναι ένα επάγγελμα που προσφέρει μια κάποια επαγγελματική εξασφάλιση διάλεξε αυτό που σου αρέσει. Απλά ο προγραμματισμός και γενικά οι υπολογιστές είναι μια εργασία που θα έχει πάντα δουλειά γιατί πλέον ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς υπολογιστές, είναι άκρως δημιουργικό, να γράφεις κάτι και να το βλέπεις να δουλεύει (ή όχι) σε επιβραβεύει άμεσα όποτε νιώθεις την απαραίτητη ολοκλήρωση ώστε η εργασία να μην είναι βάσανο, τέλος με το προγραμματισμό μπορείς να δουλέψεις από το σπίτι σου ή μπορείς να πας σε μία άλλη χώρα πολύ πιο εύκολα από οποιοδήποτε επάγγελμα και χωρίς ιδιαίτερες απώλειες στις απολαβές. Αυτά και πάντα με καλή διάθεση, έτσι κι αλλιώς είσαι ακόμα πολύ μικρή! 7 2
_vbm_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Όπως τα λέει ο φίλος απο πάνω. Να σε ρωτήσω όμως κάτι: γιατί στον τίτλο του thread λες "να φύγω για εξωτερικό"; Αυτό είναι κάτι που θες να κάνεις έτσι κι αλλιώς; Τι ακριβώς σκέφτεσαι;
Stamer Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Οτι είπαν τα παιδιά παραπάνω απλά να προσθέσω σχετικά με το "δύσκολες μαθηματικές πράξεις". Ούτε καν, ακριβώς το αντίθετο! (εκτός αν σκοπεύεις να δουλέψεις με τίποτα μοντέλα καιρικών συνθηκών κ.λ.π.). 2
nvel Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, stellaxam είπε εχω ακουσει οτι γυναικα και προγραμματισμος δε πανε μαζι. όσοι το λένε να διαβάσουν την ιστορία του προγραμματισμού μπας και μάθουν ο φύλο του πρώτου προγραμματιστή 4 1
Stamer Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, nvel είπε όσοι το λένε να διαβάσουν την ιστορία του προγραμματισμού μπας και μάθουν ο φύλο του πρώτου προγραμματιστή Σσσσσς too much info...
djcat Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Hazuki είπε Ρε Στέλλα ποιος στα λέει αυτά, Ο Jason!
sphinxgr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Η ερώτηση σου είναι απλή και απλή είναι και η απάντηση. Ναι αξίζει. Τώρα αν θα είσαι καλή, αν έχεις διάθεση να ασχολείσαι με τον προγραμματισμό πολλές φορές για ολόκληρα 24ώρα, αν έχεις τη διάθεση να διαβάζεις άπειρες ώρες για πάντα, να δουλεύεις χωρίς να μιλάς σε κανέναν όλο το τεράστιο ωράριο σου κλπ κλπ, να είσαι διατεθειμένη αν κάνεις ένα λάθος να τρως άπειρες ώρες για να το διορθώσεις εις βάρος του όλου project, είναι άλλα θέματα που τα ξέρεις εσύ καλύτερα...
Δέλτα Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ που κάνω στο πανεπιστήμιο προγραμματισμό (χωρίς να ξέρω πολλά) χρησιμοποιούμε R για επεξεργασία δεδομένων ερευνών και παρόλο που έχει πολλούς αριθμούς όπως καταλαβαίνεις όλα τα μαθηματικά τα κάνει ο υπολογιστής με άλλα λόγια η δυσκολία δεν είναι στα μαθηματικά. Δεν ξέρω αν άλλα προγράμματα είναι ποιο απαιτητικά σε αυτόν τον τομέα εγώ περιβάλλον σπουδάζω.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Η οδοντιατρικη είναι πιο σίγουρο για επαγγελματική αποκατασταση αλλά πρεπει να σε αρέσει το αντικείμενο αυτό,δεν είναι για ολους.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, _vbm_ είπε Όπως τα λέει ο φίλος απο πάνω. Να σε ρωτήσω όμως κάτι: γιατί στον τίτλο του thread λες "να φύγω για εξωτερικό"; Αυτό είναι κάτι που θες να κάνεις έτσι κι αλλιώς; Τι ακριβώς σκέφτεσαι; Tο λεω γιατι στην ελλαδα το συγκεκριμενο επαγγελμα δεν εχει καλα λεφτα
ManFromEarth Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, stellaxam είπε Tο λεω γιατι στην ελλαδα το συγκεκριμενο επαγγελμα δεν εχει καλα λεφτα Το συγκεκριμενο επαγγελμα ειναι απο τα πιο καλοπληρωμενα στην Ελλαδα, οπως και στο εξωτερικο. 6
_vbm_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, stellaxam είπε Tο λεω γιατι στην ελλαδα το συγκεκριμενο επαγγελμα δεν εχει καλα λεφτα Δε ξέρω ποιες ειναι οι πηγές σου, αλλά επειδή είμαι στο χώρο, δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλιστα, οι μισθοί έχουν αρχίσει να τσιμπάνε αρκετά τελευταία. Εν μέρει επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά, γιατί όλοι φεύγουν έξω...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Η ερώτηση σου είναι απλή και απλή είναι και η απάντηση. Ναι αξίζει. Τώρα αν θα είσαι καλή, αν έχεις διάθεση να ασχολείσαι με τον προγραμματισμό πολλές φορές για ολόκληρα 24ώρα, αν έχεις τη διάθεση να διαβάζεις άπειρες ώρες για πάντα, να δουλεύεις χωρίς να μιλάς σε κανέναν όλο το τεράστιο ωράριο σου κλπ κλπ, να είσαι διατεθειμένη αν κάνεις ένα λάθος να τρως άπειρες ώρες για να το διορθώσεις εις βάρος του όλου project, είναι άλλα θέματα που τα ξέρεις εσύ καλύτερα... Αυτο λεω..οτι δε θα εχω προσωπικη ζωη για τιποτα, θα πρεπει να δουλευω παρα μα παρα πολλες ωρες μπροστα απο μια οθονη και δεν ξερω αν θα αξιζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα