Προς το περιεχόμενο

Retro software

dime100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπα να βάλουμε και μερικές φωτό από ρετρό software (παιχνίδια , προγράμματα).

Θα ξεκινήσω με δισκέτες και cd  από περιοδικά που διασώθηκαν από την νεαρή μου ηλικία.(ακόμα θυμάμαι την ανυπομονησία μου να πάω στο περίπτερο την ημέρα που κυκλοφορούσαν)

20180916_202748_228_872c21f2-e308-4a3c-b61a-99f26376ba70.png

20180916_202709_738_c10c5111-628c-4b41-8fa1-6339433df98f.png

20180916_202638_378_d12e5664-c625-40ff-8d99-8b520699fafc.png

Επεξ/σία από dime100
  • Like 6
Δημοσ.

Το PC Master ξεκίνησα να το διαβάζω γύρω στο 1998-99. Πριν από αυτό έπαιρνα το CD Games Play (που αμφιβάλλω αν το θυμάται πλέον κανείς). Ήταν η εποχή που και μόνο τα διάφορα χρωματάκια που έβλεπες μέσα στο περιοδικό από τα review των παιχνιδιών κτλ. ήταν ικανά να σε ενθουσιάσουν και να νομίζεις ότι είσαι για τα καλά μέσα στον κόσμο του gaming.

Ωραία η συλλογή σου, μπράβο!. 😀

• Like 1
Δημοσ.

Φαίνεται ότι είμαστε κοντά σε ηλικία, εγώ ξεκίνησα να διαβάζω το PC Master από το τεύχος 100 (Νοέμβριος 1998), το CD Games Play το θυμάμαι σαν όνομα, νομίζω ότι πιο πολύ το αγοράζαμε για το CD που έδινε. Ένα άλλο ωραίο περιοδικό ήταν το Computer Games Magazine, που είχε μεταφρασμένα άρθρα, αλλά όμως και άρθρα από Έλληνες συντάκτες. Τα CDroms του PC Master της εποχής 98-99 δυστυχώς δεν τα κράτησα, αλλά έχω πολλά από αυτά που ήταν σε θήκη DVD. Καταπληκτική η συλλογή του Dime από την χρυσή εποχή !

IMG_20180923_084941.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Είσαστε κάπως μικρούληδες 😊 Πήρα τον πρώτο ολόδικό μου υπολογιστή το φθινόπωρο του 1991. "Κατσαβιδάτος" AMD 386/40. Όποιος έμπαινε στο σπίτι και τον έβλεπε (με την 14άρα έγχρωμη οθόνη του) με θεωρούσε... πυρηνικό επιστήμονα 😂 Λυπάμαι που πριν χρόνια "ξεφορτώθηκα" κιλά από δισκέτες κάθε τύπου που έδιναν διάφορα περιοδικά μαζί... Κράτησα όσες είχαν δικά μου αρχεία. Κάτι ψιλά έχουν ακόμα μείνει....

• Like 2
Δημοσ.

Ναι κάποιοι είναι πιο μικροί. Εγώ πέρα από spectrum  ξεκίνησα με olivetti prodest pc1 , το οποίο αναζητώ και δεν παύω να ελπίζω ότι θα το βρω.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ με Celeron 266 ξεκίνησα το 1998 και τον έχω ακόμα ! Για αυτό και το απωθημένο με τις 3Dfx, ειδικά τις πρώτες γιατί όταν βγήκε η Voodoo 5 την απέρριψα για μια GeForce 2 GTS.  Dime εύχομαι να βρείς σύντομα τον Οlivetti, είδα έναν τέτοιο στο Ιταλικό Ebay στα 90 ευρώ. 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάλι ρε παίδες με παιδοψυχολογικά μεγάλωσα :( . Ξεκίνημα με έναν spectrum (τη γομολάστιχα), και λίγο μετά βγήκαν τα CPC6128 που φαινόντουσαν διαστημόπλοια με τις δισκέτες, αλλά δεν μου πήραν ποτέ. Επόμενο το 87 ένα Amstrad PC1640, αντί για Amiga που επίσης κάπου εκεί βγήκε για να φάω τη δεύτερη ήττα. Και σαν να μην φτάνει αυτό, ο Amstrad αγοράστηκε με οθόνη μονόχρωμη Hercules που δεν έπαιζε σχεδόν κανένα παιχνίδι (μόνο με κάτι emulator κάποια, και αυτά χάλια μαύρα). Μέχρι να βρω ένα scart adaptor να τον συνδέσω με εξωτερική τηλεόραση είδα και έπαθα. Οταν δε ανακάλυψα ότι είχε built-in EGA κάρτα, είχαμε γλέντι (ακόμα θυμάμαι την εντολή a:> display ega όπου μου έδειχνε πλέον σε CGA μεν ανάλυση αλλά με 16 χρώματα σαν EGA.

Πφφφ.... γεράσαμε την τρέλα μου μέσα!!!! 🙄

• Like 3
Δημοσ.

πφφφ όχι ρε φίλε όλα πήγαν πέταμα. Δεν μου είχε κόψει τότε ότι κάποτε θα μου έλειπαν όλα αυτά :(

Τα μόνα που είχα κρατήσει και δεν ξέρω που είναι θαμένα στο πατάρι ήταν κάτι αρχαίοι Κ7, pentium, μια matrox... και κάτι άλλα relics. Από "αρχαία" τεχνολογία σε mint condition έχει διασωθεί μόνο ο "zorg" (Ericsson T28 με το κουτί του κιόλας)

• Like 1
  • Δημιουργία νέου...