Προς το περιεχόμενο

LEXMARK CS727DE


achilles_g_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια κι έρχεται ο καιρός για αλλαγή toner και τυμπάνου στον γερόλυκο oki 430 dn, έπεσε το μάτι μου στον συγκεκριμένο Lexmark. Τι λέτε; αξίζει; 

 

https://www.e-shop.gr/ektypotis-lexmark-cs727de-ethernet-color-laser-p-PER.451341

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή και εγώ τον "ζαχάρωσα".. μην ενθουσιάζεσαι από την χαμηλή αρχική τιμή του. Τα specs του μηχανήματος είναι εξαιρετικά.. ΑΛΛΑ αντικατάσταση όλων των τόνερ με original αυτήν την στιγμή έχει γύρω στα 700€!!..και ναι, σίγουρα δεν θα βάλεις original αλλά οι τιμές των aftermarket κυμαίνονται σε σχέση με τις εργοστασιακες.. οπότε κάνε τους υπολογισμούς σου.. 

  Στο Aliexpress ας πούμε δεν έχει κανείς τσιπάκια για να αναγομωσεις τα toner. Είναι πολύ καινούργιο μοντέλο (σχετικά) και τα compatible παίρνει αρκετό καιρό να κυκλοφορήσουν, και ίσως δεν κυκλοφορήσουν και ποτέ. 

Καλύτερα στην αγορά laser εκτυπωτή να λειτουργήσεις αναστροφα, αναζητώντας ποιος γεμίζει πιο εύκολα κ φτηνά. 

  Εγώ που εκαν αυτήν την αναζήτηση κατέληξα στον Brother hl-l8260cdw .. φτηνότερη τιμή στο Ebay (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.de%2Fulk%2Fitm%2F262933977273) 232€ με μεταφορικά, από σοβαρότατο πωλητή. 

Μπορεί τα 230 να φαντάζουν πολλά σε σχέση με τα 135 του Lexmark αλλά δεν είναι όταν αναλογιστείς την ευκολία κ οικονομία στην αναγόμωση. Τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδια με τον Lexmark, duplex printing, ταχύτητα και επιπλέον έχει standard wifi. Δεν χρειάζεται τσιπάκια για την αναγόμωση, παρά μόνον 1 original μελάνι μια φορά (κ σε εξαιρετικά λογική τιμή).. που με αυτό μηδενίζουμε κάθε φορά τις κασέτες που γεμίζουμε. 

  Απο Lexmark είμαι καμμένος κ εγώ... Πέρσι Μάιο του 2017 πήρα τον CS317dn έγχρωμο laser Lexmark στα 85€(!) από προσφορά της Cosmodata και τον άφησα για "ώρα ανάγκης" - μελάνια συμβατά ΔΕΝ υπήρχαν όταν τον αγόρασα .. Πριν 25 μέρες μέσα στον Αύγουστο, ένα ωραίο πρωί ξύπνησα με τα UPS να "φωνάζουν" από διακοπή της ΔΕΗ.. το σπίτι είχε ένα "περίεργο" ρεύμα που οι λάμπες μισοάναβαν.. Όταν ήρθε το ρεύμα, ο παλιός κ τίμιος έγχρωμος Xerox μου (που γέμιζε τσιπ +μελάνια με 55€ για εκτυπώσεις 2 χρόνων σχεδόν) μας άφησε κόσμους.. (ήταν εκτός UPS λόγω μεγάλου wattage)... έτσι έβγαλα τον Lexmark CS317dn από την αποθήκη σε δράση. Με μια νέα έρευνα, τόσους μήνες μετά ΔΕΝ έχει συμβατά μελάνια!.. Στο Aliexpress υπάρχει ένας κ μονο πωλητής που δίνει τσιπάκια για τα 4 χρώματα στα 90€ περίπου και πρέπει να βρεις κ τα συμβατά τονερ, που ο συγκεκριμένος πωλητής δεν είχε κ ούτε κάποιος άλλος. Ακόμα στο σαφάρι δλδ. 

  Επίσης η Lexmark παραδίδει τους laser εκτυπωτές με μειωμένα μελάνια (πουστιά) στο 1/3!..Η Panasonic παραδίδει κανονικά με full τονερ.. οπότε η διαφορά στην τιμή είναι τελείως υποκειμενική! 

Επιπλέον ο Lexmark της προσφοράς του eshop είναι πραγματικό ΤΕΡΑΣ σε όγκο και βάρος (35 κιλά). Πρέπει να υπολογίσεις ιδιαίτερο χώρο σπίτι σου.. Πριν 3 εβδομάδες που πάλι τον είχε πρόσφατα το eshop και ήμουν στο ψάξιμο τον έδειξα σε φίλο ο οποίος τον αγόρασε κ είναι πολύ ευχαριστημένος με τις λειτουργίες του. Από έρευνα για τα μελάνια που έκανε κ αυτός μου είπε ότι το σκέφτεται σοβαρά να πάρει 2-3 ακόμα μόνο για τα τονερ τους 😂😄😂😀😅🤣🤣🤣. Στην Αμερική που κυκλοφορεί το ίδιο μοντέλο κ απαγορεύεται να πωλείται με τα "άδεια" τονερ, κοστίζει 700$+...!! αν αυτό λέει κάτι.! 

Ελπίζω να βοήθησα κ να μην σε έμπλεξα.. 

Καλή αγορά! 

Επεξ/σία από Auctionfreak
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 ώρες πριν, Auctionfreak είπε

Επειδή και εγώ τον "ζαχάρωσα".. μην ενθουσιάζεσαι από την χαμηλή αρχική τιμή του. Τα specs του μηχανήματος είναι εξαιρετικά.. ΑΛΛΑ αντικατάσταση όλων των τόνερ με original αυτήν την στιγμή έχει γύρω στα 700€!!..και ναι, σίγουρα δεν θα βάλεις original αλλά οι τιμές των aftermarket κυμαίνονται σε σχέση με τις εργοστασιακες.. οπότε κάνε τους υπολογισμούς σου.. 

Επιπλέον ο Lexmark της προσφοράς του eshop είναι πραγματικό ΤΕΡΑΣ σε όγκο και βάρος (35 κιλά). Πρέπει να υπολογίσεις ιδιαίτερο χώρο σπίτι σου..

 

O Lexmark CS727 ανήκει στα μεγάλα μοντέλα. Δέχεται μεγάλης χωρητικότητας toner (10.000 σελ. τα έγχρωμα, 13.000 σελ. το black). Λογικό λοιπόν είναι τα toner του να είναι ακριβά, και να είναι τέρας 35 κιλών. Μου κάνει επίσης εντύπωση που είναι τόσο φθηνός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι τόσο φτηνός γιατί εγκλωβιζεσαι στα αναλώσιμα της Lexmark.. και θα τον πληρώσεις σε 2ο χρόνο. 

Ναι, φυσικά ο CS727de είναι επαγγελματικό μοντέλο για κύκλο εκτυπώσεων γραφείου (εξ 'ου κ το βαρος/ογκος) και δεν είναι προσανατολισμένο για οικιακή χρήση - που εκεί είναι overkill. Σε μια μεγάλη εταιρεία με μεγάλο κύκλο εκτυπώσεων είναι πραγματικό εργαλείο και τα ακριβά αναλώσιμα δεν ιδρώνουν κανένα καθώς κόβονται τιμολόγια κ παιρνιούνται στα έξοδα της επιχείρησης. Επίσης σε σχέση με τις σελίδες που τυπώνει το τόνερ (10000) σε σχέση με τον μέσο ερασιτεχνικό έγχρωμο laser (2-3000) ίσως να είναι λογική η τιμή.. Αλλά όταν έρθει η στιγμή αντικατάστασης για οικιακή χρήση.. τιναζεται ο προϋπολογισμός!.. Το πιο σημαντικό πάντως για μένα είναι ότι ίσως δεν κυκλοφορήσουν ποτέ συμβατά μελάνια.. ή αν κυκλοφορήσουν θα περάσουν 1-2 χρόνια 

Επεξ/σία από Auctionfreak
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 11 μήνες μετά...

Εντελώς τυχαία έπεσα στο θέμα ψάχνοντας για το συγκεκριμένο μοντέλο να βρω φτηνά μελάνια. Δεν υπάρχουν απλά. Τα γνήσια τιμές σκρουτζ φτάνουν τα 900 ευρώ. 

Τον είχα πάρει πριν ενάμιση χρόνο από eshop στα 130 περίπου ευρώ. Τον έχω λιώσει στις εκτυπώσεις. Απίστευτα γρήγορο και ποιοτικό μηχάνημα. Δεν έχει κολλήσει ποτέ πουθενά και έχω τυπώσει ΧΙΛΙΑΔΕΣ σελίδες στην κυριολεξία.. τώρα που έχουν πάει τα μελάνια τα ντέμο που είχε μέσα στη μέση περίπου και είμαι έτοιμος να τυπώσω κάτι flyers σε καλή ποιότητα καμιά χιλιάδα σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά μήπως και υπάρχουν συμβατά. 

Υπάρχουν αλλά είναι περίπου ίδιες οι τιμές. 

Που καταλήγω λοιπόν μετά από όλο αυτό. Τον πετάω και παίρνω πάλι έναν ΙΔΙΟ ακριβώς (τον βρήκα σκρουτζ στα 150 ευρώ) και βγάζω ακόμη 2 χρόνια χιλιάδων εκτυπώσεων. Δηλαδή ακόμη και έτσι ο συγκεκριμένος εκτυπωτής συμφέρει τα μέγιστα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...