manos.m Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Εδώ γελάμε... https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/cpu-epeksergastes/Intel-I5-8400-BX80684I58400.htm Και εδώ... https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/cpu-epeksergastes/Intel-I3-8100-BX80684I38100.htm Οι τιμές των Ryzen δεν απέχουν πολύ από το skroutz... Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2018 από manos.m
dimoskoutr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Qless είπε Αυτή η ανοησία με το multitasking και ότι δεν φτάνουν 4 πυρήνες εγώ βαρεθεί να τη διαβάζω από άτομα που το μόνο multitasking που γνωρίζουν είναι πόσο γρήγορα θα απαντήσουν σε 100 threads στο insomnia, Το είχα ξαναποσταρει ορίστε 4 ΑΡΓΟΙ πυρήνες 10 ετιας σε μια πλατφόρμα παλαιά τι κάνουν... Για να εξηγήσω 40 tabs ανοικτά στο chrome..οκ αυτά δε φορτώνουν συνέχεια ταυτόχρονα όμως φορτώνουν -Επιτηρηση εξωτερικού χώρου με ispy -Aπομακρυσμενος έλεγχος με teamviewer -Συμπιεση dvd σε mp4 με dvd converter -περασμα vhs σε αρχείο mp4 με vhs to dvd converter -zonealarm firewall και antivirus -dual view monitor Και μιλάμε για επεξεργαστή xeon x5460 των 15€ στην στοκ συχνότητα του....με single core performance 80-100% υποδεέστερο από ένα π.χ σύγχρονο haswell ίδιας συχνότητας λειτουργίας σε πλατφόρμα με ddr2 εξωτερικό ελεγκτή μνήμης και η απόκριση του συστήματος είναι άμεση και σε αυτό βοηθά ένας ssd των 40€.... Τώρα αν σε εσάς δεν αρκεί ένας σύγχρονος quad core και θέλετε 6 πυρήνες για τις ειδοποιήσεις του fb καλύτερα αφήστε τα pc και ασχοληθείτε με την μαγειρική μπορεί να έχετε καλύτερη τυχη Μάστορα του multitasking, ρίξε και μια ανάλυση θέσεων στο σκάκι με κανένα σοβαρό πρόγραμμα και τίποτα φίλτρα στο premiere σε 1080p με live preview για να γελάσουμε με το multitasking των 4c/4t...τα υπόλοιπα που είπες μόνο για λαική κατανάλωση και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα των 4c/4t στα 140 ευρώ που προσφέρει η intel...για τα λεφτά που τον πήρες μια χαρά επεξεργαστής, για 140 ευρώ θα έπαιρνες πάλι 4c/4t; Καλή συνέχεια άρχοντα του multitasking... 59 λεπτά πριν, manos.m είπε Ίσως έχει λίγο bottleneck η 2060 (ίσως να έχει επιδόσεις αντίστοιχες της 1070), αλλά η 1060 μια χαρά παίζει με τον 8100 και ίσως καταλήξω σε αυτή... Δες και πως παίζει η 1060 με τον 2400g και κυρίως με τον 1600, γιατί με αυτούς ανταγωνίζεται τώρα που έχει τέτοια τιμή και μετά πες ότι παίζει μια χαρά με τον 8100...θα φας μπουκάλι στα καινούργια παιχνίδια σε 1080p με τον 8100 που θα πάει σύννεφο...υπάρχουν στο internet αρκετά αν ψάξεις...για να ξέρουμε για πόσα είναι ικανός ο 8100 των 140 ευρώ, που ο άλλος προσπαθεί να δικαιολογήσει την intel για τις τωρινές τιμές...και έχει και ακόλουθο κλασσικά τον primen που έλεγε ότι ο 8100 θερίζει τον 2400g... Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2018 από dimoskoutr
dimoskoutr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξαναδιάβασε εσύ άρχοντα του multitasking βγάζοντας τις παρωπίδες μπας και χαμπαριάσεις... Τενεκεδούπολη γίναμε πάλι... Μια χαρά multitasking κάνουμε κάποιοι εδώ και δεν αρκεί ένας 4c/4t... Εσύ αν τώρα ασχολείσαι με fb, instagram και λοιπά σοβαρά σπορ μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια... Περαστικά άρχοντα του multi... Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2018 από dimoskoutr
50EuroUser Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Η "GTX" 2060 που όλοι αναφέρουν ως την επομένη κάρτα τους θα 'ναι κάποιο *Rebrand GP104 κατά πάσα πιθανότητα, υπάρχει μεγάλο απόθεμα απο Pascal στην άκρη. Δεύτερη λύση TU106 (RTX 2070) κομμένο με Off Tensor-RTX/λιγότερα CUDA κ κουτσουρεμένο Memory Bus και φυσικά πλασαρισμένη σαν GTX και όχι RTX. Τρίτη και πολύ απίθανη επιλογή ένα TU107 εκτός TSMC 12nm αργότερα όμως μέσα στο 2019. Κάλος και τίμιος ο 8100 όπως και ο 2200G αλλά για τέτοιες κάρτες είναι μπουκάλες με Οζον !
Fulgore Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Εγώ πάντως κάνω multitasking και το έχουμε ξανά συζητήσει, 2 οθόνες και tv. Ειδικά κόσμος που έχει περισσότερα από ένα μόνιτορ είναι πολύ πιθανό να κάνει multitasking... Πέρα από αυτό ο 8100 πια δεν είναι καλύτερος από 1600 ούτε σε παιχνίδια... Πουθενά καλύτερος... Άρα αν δώσεις 140 ευρώ για επεξεργαστή για ποιο λόγο να πας εκεί; Αν θες embeded gpu πας 2400g, αν θες πυρήνες πας 1600... Στα χρήματα που πήγε λοιπόν ο 8100 είναι κακή αγορά... Κατά τη γνώμη μου τα ίδια ισχύουν σε μικρότερο βαθμό και για τον 8400... Αυτό απλά... Οπως ειπα δεν ειναι θεμα του αν ειναι καλυτερη αγορα ο 8100 απο τον 1600(που δεν ειναι)σαν αγορα.Το θεμα ειναι να μην γραφονται οτι να ναι επιχειρηματα. Εγω το παραπανω που γραφτηκε οτι ενδιαφερει λεει τον μεσο(Ελληνα)χρηστη τοσο πολυ το multitasking σχολιασα,που προφανως δεν εχει καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Ποιον μεσο Ελληνα τον ενδιαφερουν τα 20tabs και η συμπιεση,κοροιδευομαστε τωρα? Τελος παντων επειδη ο τιτλος του θεματος ειναι αλλος,ας μεινουμε μονο στο οτι υπαρχει θεμα διαθεσιμοτητας απο την ιδια την intel να τελειωνει εδω το θεμα. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2018 από Fulgore 1
@topos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, manos.m είπε Δεν έχω αγοράσει ακόμα κάρτα γραφικών, αλλά τον επέλεξα με το σκεπτικό να αγοράσω. Ίσως περιμένω για την 2060, εκτός και αν αργήσει πολύ να βγει. Αν χρησιμοποιηθεί με ξεχωριστή κάρτα σίγουρα σαν επεξεργαστής είναι καλύτερος από τους οικονομικούς Ryzen. Οχι δεν ειναι, Εαν ειχες παρει εναν 2200g θα κουτσοεπαιζες κανενα παιχνιδι στο ενδιαμεσο και εαν πας σε σοβαρη καρτα γραφικων το ~5-10% του 8100 δεν θα κανει καμια ουσιωδη διαφορα. Αλλα το μεγαλυτερο μειονεκτημα ειναι η πλατφορμα, το max που κοιταζεις ειναι ο 8700 ενω σε amd θα εχεις σιγουρα επιπλεων επιλογες μεχρι να αλλαχτει το socket.
Fulgore Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Ξαναδιάβασε εσύ άρχοντα του multitasking βγάζοντας τις παρωπίδες μπας και χαμπαριάσεις... Τενεκεδούπολη γίναμε πάλι... Μια χαρά multitasking κάνουμε κάποιοι εδώ και δεν αρκεί ένας 4c/4t... Εσύ αν τώρα ασχολείσαι με fb, instagram και λοιπά σοβαρά σπορ μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια... Περαστικά άρχοντα του multi... Δεν θέλω να σου χαλάσω τον τσακωμό με τον συμφορουμιτη αλλά δεν αναφέρθηκε κάπου το χρήση κάνει ο καθένας από μας εδώ αλλά τι ενδιαφέρει τον μέσο Έλληνα χρήστη. Και η πραγματικότητα αφορά αυτά που αναφέρεις πιο πάνω.
dimoskoutr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Qless είπε Πόσο γκιοζης μπορεί να γίνει κάποιος μα πόσο? Στην δουλειά που κάνει το ανωτέρω setup η ισχύς του φτάνει και περισσεύει αναλυτικά γράφω ότι εργασίες εκτελεί και πετάγεται σαν ...και μου πετάς το premiere... μάλιστα. Γράφω κάτι συγκεκριμένο και γράφεις άσχετες μαλακίες σε θέματα που ούτε καν ανέφερα....σε ελληνικά αν καταλαβαίνεις είναι αναλυτική η περιγραφή αν δεν άλλαξε πλευρό τι 140€ μου γράφεις και για την Ίντελ και την amd στα παπαριά μου αμφότερες ένα παράδειγμα ποσταρα ότι ένας τετραπύρηνος στέκεται μια χαρά ακόμη και για τέτοια χρήση, είδες πουθενά να γράφω για rendering 4Κ κλπ...απλά είπες να γράψεις τις μαλακίες σου μόνο και μόνο για να καταλήξεις στο οποίο συμπέρασμα θέλεις μάντεψε δε με νοιάζει όμως άρχοντα... Μας έδειξες πόσο μπορεί να γίνει κάποιος άρχοντα... Γιατί πριν την χρήση που είπες ότι κάνει το setup μας μίλησες για το ότι βαρέθηκες εδώ μέσα να ακούς για multitasking ειρωνευομενος... Άρχοντα... 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Δεν θέλω να σου χαλάσω τον τσακωμό με τον συμφορουμιτη αλλά δεν αναφέρθηκε κάπου το χρήση κάνει ο καθένας από μας εδώ αλλά τι ενδιαφέρει τον μέσο Έλληνα χρήστη. Και η πραγματικότητα αφορά αυτά που αναφέρεις πιο πάνω. Δεν μου χαλάς τίποτα εγώ απάντησα στις πρώτες γραμμές που έγραψε για το multitasking που ακούει εδώ μέσα... Γιατί πριν από την απάντηση του για multitasking μιλούσαμε... Εδώ μέσα λοιπόν δεν θεωρώ ότι μιλάμε για τον μέσο Έλληνα χρήστη. Συμφωνώ πάντως ότι άλλο το θέμα και επεκταθήκαμε... Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2018 από dimoskoutr 1
manos.m Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, @topos είπε Οχι δεν ειναι, Εαν ειχες παρει εναν 2200g θα κουτσοεπαιζες κανενα παιχνιδι στο ενδιαμεσο και εαν πας σε σοβαρη καρτα γραφικων το ~5-10% του 8100 δεν θα κανει καμια ουσιωδη διαφορα. Αλλα το μεγαλυτερο μειονεκτημα ειναι η πλατφορμα, το max που κοιταζεις ειναι ο 8700 ενω σε amd θα εχεις σιγουρα επιπλεων επιλογες μεχρι να αλλαχτει το socket. Δεν πήρα τον 8100 για gaming, αλλά για γενική καθημερινή χρήση και μου είναι υπερ-αρκετός σε ό,τι και αν κάνω (δεν παίζω πολύ απαιτητικά παιχνίδια). Αν ήθελα κυρίως gaming θα αγόραζα τουλάχιστον τον 8400. 6 ώρες πριν, 50EuroUser είπε Η "GTX" 2060 που όλοι αναφέρουν ως την επομένη κάρτα τους θα 'ναι κάποιο *Rebrand GP104 κατά πάσα πιθανότητα, υπάρχει μεγάλο απόθεμα απο Pascal στην άκρη. Δεύτερη λύση TU106 (RTX 2070) κομμένο με Off Tensor-RTX/λιγότερα CUDA κ κουτσουρεμένο Memory Bus και φυσικά πλασαρισμένη σαν GTX και όχι RTX. Τρίτη και πολύ απίθανη επιλογή ένα TU107 εκτός TSMC 12nm αργότερα όμως μέσα στο 2019. Κάλος και τίμιος ο 8100 όπως και ο 2200G αλλά για τέτοιες κάρτες είναι μπουκάλες με Οζον ! Από thebottlenecker.com: "Intel Core i3-8100 @ 3.60GHz with GeForce GTX 1060 (x1) will produce only 7% of bottleneck. Graphic card and processor will work great together". Για να μη λέμε ότι θέλουμε. Μια χαρά παίζει ο 8100 με την 1060.
Aten-Ra Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Σε αυτές τις τιμές σήμερα είναι για γέλια 2
narta Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, Qless είπε Αν νομίζεις ότι για τις παραπάνω εργασίες θες 3 ώρες....οκ κανένα πρόβλημα εγώ ποσταρω με in vivo παράδειγμα και όχι της... το χαβά, η μου είπαν νομίζω διάβασα κλπ....ο συγκεκριμένος server χρησιμοποιείται σε επαγγελματικό χώρο το x299 rig που έχω το έχω μόνο για το χόμπι μου.. Παραδειγμα εθεσα. Το αν καλυπτει καποιος 4c καποιον εξαρταται απο την δουλεια που θελει να κανει και τον χρονο που μπορει να διαθεσει for said job. Αν ΔΕΝ ισχυε το παραπανω, οι περισσοτεροι θα μεναμε με dual core απλα θα τα καναμε ολα πιο αργα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, manos.m είπε Δεν πήρα τον 8100 για gaming, αλλά για γενική καθημερινή χρήση και μου είναι υπερ-αρκετός σε ό,τι και αν κάνω (δεν παίζω πολύ απαιτητικά παιχνίδια). Αν ήθελα κυρίως gaming θα αγόραζα τουλάχιστον τον 8400. Από thebottlenecker.com: "Intel Core i3-8100 @ 3.60GHz with GeForce GTX 1060 (x1) will produce only 7% of bottleneck. Graphic card and processor will work great together". Για να μη λέμε ότι θέλουμε. Μια χαρά παίζει ο 8100 με την 1060. αυτο δε το καταλαβαινω.. πηρες χειροτερο επεξεργαστη στα ιδια λεφτα, επειδη δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις? 🤔 και αμα ειχες περισσοτερες απαιτησεις παλι θα πηγαινες σε χειροτερο επεξεργαστη απο τον ανταγωνισμο? 🙃
manos.m Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε αυτο δε το καταλαβαινω.. πηρες χειροτερο επεξεργαστη στα ιδια λεφτα, επειδη δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις? 🤔 και αμα ειχες περισσοτερες απαιτησεις παλι θα πηγαινες σε χειροτερο επεξεργαστη απο τον ανταγωνισμο? 🙃 Όταν αγόρασα τον 8100 είχε κάτω από 100 ευρώ και τον προτίμησα από τον 2200G (δεν με ενδιαφέρει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών). Ο 8100 είναι ουσιαστικά ένας i5 7500. Αποκλειστικά για gaming χρήση οι coffeelake είναι καλύτερη επιλογή από τους Ryzen. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση που κάνει ο καθένας. Αν θες gaming αγοράζεις coffelake (π.χ. 8400, 8600Κ, κλπ.). Αν θες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τα threads αγοράζεις Ryzen (1600, 2600, κλπ). Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2018 από manos.m
Aten-Ra Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 46 λεπτά πριν, manos.m είπε Όταν αγόρασα τον 8100 είχε κάτω από 100 ευρώ και τον προτίμησα από τον 2200G (δεν με ενδιαφέρει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών). Ο 8100 είναι ουσιαστικά ένας i5 7500. Αποκλειστικά για gaming χρήση οι coffeelake είναι καλύτερη επιλογή από τους Ryzen. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση που κάνει ο καθένας. Αν θες gaming αγοράζεις coffelake (π.χ. 8400, 8600Κ, κλπ.). Αν θες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τα threads αγοράζεις Ryzen (1600, 2600, κλπ). Με τις τιμές σήμερα οι καφέδες δεν αξίζουν ούτε για Gaming. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2018 48 λεπτά πριν, manos.m είπε Όταν αγόρασα τον 8100 είχε κάτω από 100 ευρώ και τον προτίμησα από τον 2200G (δεν με ενδιαφέρει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών). Ο 8100 είναι ουσιαστικά ένας i5 7500. Αποκλειστικά για gaming χρήση οι coffeelake είναι καλύτερη επιλογή από τους Ryzen. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση που κάνει ο καθένας. Αν θες gaming αγοράζεις coffelake (π.χ. 8400, 8600Κ, κλπ.). Αν θες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τα threads αγοράζεις Ryzen (1600, 2600, κλπ). αν θες gaming στα 144Hz αγοραζεις 8600Κ αν χρησιμοποιεις καποιο εξειδικευμενο προγραμμα χρησιμοποιεις οτι προτεινεται για οτιδηποτε αλλο αγοραζεις ζεν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα