Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Τον μέσω χρήστη τον ενδιαφέρει περισσότερο το MULTITASK performance. 

Να έχει δηλαδή καμιά 20αριά καρτέλες ανοικτές στον browser , να κάνει καμιά συμπίεση παράλληλα,  να ακούει live radio, να κατεβάζει καμιά ταινία, να τρέχει παράλληλα και το αντιικό του, να μιλάει στο viber , να του έρχονται τα mess στο φασεμπουκ και να βλέπει τo CPU να τρέχει αραχτό ..... έχοντας να του δώσει ακόμα τα τριπλά.

Και να στο πω πιο απλά, ούτε καλύτερο gaming κάνεις με τον 8100 απέναντι πχ στον 1600 ούτε τίποτα ... 

Οι RYZEN παρεπιπτώντος έχουν καλύτερο SINGLE CORE (όχι thread) performance από coffe/Kaby.

Δηλαδή θες να πεις ότι όλα αυτά που περιγράφεις δεν μπορείς να τα κάνεις με έναν 8100; Και με έναν G4560 τα κάνεις με 8 GB RAM. Δεν χρειάζονται τα 24 threads του Threadripper σου. Οι καρτέλες έχουν σχέση και με τη RAM. Δεν είπα ότι ο 8100 είναι φοβερός και τρομερός, αλλά είναι μια καλή all-around cpu για τον απλό χρήστη. Ο 8400 ακόμα καλύτερος.

• Απαντ. 257
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, manos.m είπε

Δηλαδή θες να πεις ότι όλα αυτά που περιγράφεις δεν μπορείς να τα κάνεις με έναν 8100; Και με έναν G4560 τα κάνεις με 8 GB RAM. Δεν χρειάζονται τα 24 threads του Threadripper σου. Οι καρτέλες έχουν σχέση και με τη RAM. Δεν είπα ότι ο 8100 είναι φοβερός και τρομερός, αλλά είναι μια καλή all-around cpu για τον απλό χρήστη. Ο 8400 ακόμα καλύτερος.

CONTEXT SWITCHING . Ψάξε το και δες πως εξαλείφεται. 😉

Δεν ειπα πως δεν τα κάνεις αυτά με μικρότερα cpu. Μίλησα γενικά για multitasking . Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν πειράζει. 

Και όχι. Στα 125€ ο 8100 δεν είναι CPU για αγορά , απέναντι σε CPU πολύ περισσότερων πυρήνων και σε APU περισσότερων THREADS και σοβαρών IGP . 

Πάντα κρίνουμε σε σχέση με τις τιμές της αγοράς τα διάφορα προϊόντα. Διαφορετικά και ο 8350 που έχω τώρα μπροστά μου μια χαρά είναι. Νομίζω κάπου στα 100€ τον τιμολογούν καινούριο με την σοβαρή ψύκτρα. Να πάρω - προτείνω αυτόν  επειδή και αυτός μπορεί? LoL

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα αυτα ξαφνικα τωρα εγιναν ή μηπως εχουμε στο μυαλο μας τιποτα προτυπα Αμερικης?

Εγω προσωπικα δεν γνωριζω ουτε ενα(μιλωντας παντα για Ελλαδα)που να κανει τα παραπανω .Και δεν αναφερομαι μονο σε συγγενεις και γνωστους/φιλους,αλλα ακομα και στην σχολη οταν ημουν ή στην δουλεια.

Βασικα τα μονα ατομα που γνωριζω που εχουν τοσες καρτελες ανοιχτες(και οντως τα εχω δει και live) στον browser ειναι αυτους που λιωνουν τις αγγελιες οταν ψαχνουν για πωλητες...

Ποιος μεσος ορος κανει τα παραπανω μωρε και τον ενδιαφερει τοσο πολυ το multitasking?Που κοντα 1 στους 2 μεχρι 35χρονων ειναι ανεργοι και τους πειραξε το multitasking των 4πυρηνων?

Αυτα τα ολα παραλληλα μιλωντας παντα για τον μεσο χρηστη πρωτη φορα τα ακουω,χωρις αυτο να σημαινει οτι αυτη την στιγμη δεν ειναι καλυτερη η αγορα του 1600 απο τον 8100,αυτο ειναι αυτονοητο.

Εχω φιλο μου ο οποιος παρολο την χαμηλη τιμη του ryzen 5,παραμενει στον phenom του γιατι δεν βλεπει λογο αναβαθμισης κυριως λογω ddr4 μνημων,το ιδιο φυσικα και ποσοι αλλοι που εχουν παραμενει σε 4πυρηνους στο steam και που παιζουν και παιχνιδια σε 1080p που αρα η δυναμη του επεξεργαστη παιζει το ρολο της.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τρελό της υπόθεσης είναι πως σε αυτό το εύρος τιμών (+-20€) πλέον θα βρίσκονται πάρα πολλά CPU  

-8100

-2200G

-2400G

-1400

-1500X

-1300X

-2300X (αναμένεται)

-2500X (αναμένεται)

-2400GE (αναμένεται)

-2200GE (αναμένεται)

-1600

-1600x ?

========================

Είναι που λέμε για πάσαν νόσων .... 😂

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ολα αυτα ξαφνικα τωρα εγιναν ή μηπως εχουμε στο μυαλο μας τιποτα προτυπα Αμερικης?

Εγω προσωπικα δεν γνωριζω ουτε ενα(μιλωντας παντα για Ελλαδα)που να κανει τα παραπανω .Και δεν αναφερομαι μονο σε συγγενεις και γνωστους/φιλους,αλλα ακομα και στην σχολη οταν ημουν ή στην δουλεια.

Βασικα τα μονα ατομα που γνωριζω που εχουν τοσες καρτελες ανοιχτες(και οντως τα εχω δει και live) στον browser ειναι αυτους που λιωνουν τις αγγελιες οταν ψαχνουν για πωλητες...

Ποιος μεσος ορος κανει τα παραπανω μωρε και τον ενδιαφερει τοσο πολυ το multitasking?Που κοντα 1 στους 2 μεχρι 35χρονων ειναι ανεργοι και τους πειραξε το multitasking των 4πυρηνων?

Αυτα τα ολα παραλληλα μιλωντας παντα για τον μεσο χρηστη πρωτη φορα τα ακουω,χωρις αυτο να σημαινει οτι αυτη την στιγμη δεν ειναι καλυτερη η αγορα του 1600 απο τον 8100,αυτο ειναι αυτονοητο.

Εχω φιλο μου ο οποιος παρολο την χαμηλη τιμη του ryzen 5,παραμενει στον phenom του γιατι δεν βλεπει λογο αναβαθμισης κυριως λογω ddr4 μνημων,το ιδιο φυσικα και ποσοι αλλοι που εχουν παραμενει σε 4πυρηνους στο steam και που παιζουν και παιχνιδια σε 1080p που αρα η δυναμη του επεξεργαστη παιζει το ρολο της.

Εγώ πάντως κάνω multitasking και το έχουμε ξανά συζητήσει, 2 οθόνες και tv. Ειδικά κόσμος που έχει περισσότερα από ένα μόνιτορ είναι πολύ πιθανό να κάνει multitasking... Πέρα από αυτό ο 8100 πια δεν είναι καλύτερος από 1600 ούτε σε παιχνίδια... Πουθενά καλύτερος... Άρα αν δώσεις 140 ευρώ για επεξεργαστή για ποιο λόγο να πας εκεί; Αν θες embeded gpu πας 2400g, αν θες πυρήνες πας 1600... Στα χρήματα που πήγε λοιπόν ο 8100 είναι κακή αγορά... Κατά τη γνώμη μου τα ίδια ισχύουν σε μικρότερο βαθμό και για τον 8400... Αυτό απλά...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ πάντως κάνω multitasking και το έχουμε ξανά συζητήσει, 2 οθόνες και tv. Ειδικά κόσμος που έχει περισσότερα από ένα μόνιτορ είναι πολύ πιθανό να κάνει multitasking... Πέρα από αυτό ο 8100 πια δεν είναι καλύτερος από 1600 ούτε σε παιχνίδια... Πουθενά καλύτερος... Άρα αν δώσεις 140 ευρώ για επεξεργαστή για ποιο λόγο να πας εκεί; Αν θες embeded gpu πας 2400g, αν θες πυρήνες πας 1600... Στα χρήματα που πήγε λοιπόν ο 8100 είναι κακή αγορά... Κατά τη γνώμη μου τα ίδια ισχύουν σε μικρότερο βαθμό και για τον 8400... Αυτό απλά...

Τώρα, όντως, είναι λίγο ακριβοί. Εγώ τον 8100 τον αγόρασα 95 ευρώ τον Ιούνιο, όταν ο 8400 είχε 160. Σε αυτά τα χρήματα σίγουρα ήταν ο καλύτερος.

Επεξ/σία από manos.m
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, manos.m είπε

Τώρα, όντως, είναι λίγο ακριβοί. Εγώ τον 8100 τον αγόρασα 95 ευρώ τον Ιούνιο, όταν ο 8400 είχε 160. Σε αυτά τα χρήματα σίγουρα ήταν ο καλύτερος.

Με ποια κάρτα γραφικών ? Αν παίζεις με την ενσωματωμένη ήταν ο χειρότερος.  Περίπου ίδιος με έναν 2200G αλλά με το 1/3 σε ισχύ ίσως και παραπάνω διαφορά στα γραφικά.

Αν παίζεις με εξωτερική ήταν μια αξιόλογη πρόταση στα 95€ και σίγουρα όχι κακή αγορά.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση μετάξυ 8100 και 1600, αλλά μπαίνοντας σε αυτό το τρυπάκι να δώσω ακόμα λίγα να πάω σε καλύτερο Δεν έχει σταματημό η δουλειά μετά, αν κάποιος καλύπτετε πλήρως από 2πυρινο η τετραπύρηνο δεν έχει και λόγο να μπει σε αυτή την διαδικασία

οπως έχω ξαναπεί τώρα που έχει γεμίσει η αγορά από cpu για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα  ο καθένας βρίσκει αυτό που τον εξυπηρέτει καλύτερα 

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Με ποια κάρτα γραφικών ? Αν παίζεις με την ενσωματωμένη ήταν ο χειρότερος.  Περίπου ίδιος με έναν 2200G αλλά με το 1/3 σε ισχύ ίσως και παραπάνω διαφορά στα γραφικά.

Αν παίζεις με εξωτερική ήταν μια αξιόλογη πρόταση στα 95€ και σίγουρα όχι κακή αγορά.

Δεν έχω αγοράσει ακόμα κάρτα γραφικών, αλλά τον επέλεξα με το σκεπτικό να αγοράσω. Ίσως περιμένω για την 2060, εκτός και αν αργήσει πολύ να βγει. Αν χρησιμοποιηθεί με ξεχωριστή κάρτα σίγουρα σαν επεξεργαστής είναι καλύτερος από τους οικονομικούς Ryzen.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, manos.m είπε

Δεν έχω αγοράσει ακόμα κάρτα γραφικών, αλλά τον επέλεξα με το σκεπτικό να αγοράσω. Ίσως περιμένω για την 2060, εκτός και αν αργήσει πολύ να βγει. Αν χρησιμοποιηθεί με ξεχωριστή κάρτα σίγουρα σαν επεξεργαστής είναι καλύτερος από τους οικονομικούς Ryzen.

Στην τιμή του τότε που οι οικονομικοί ryzen ήταν πιο πάνω σε τιμή και με την προυπόθεση πως δεν κάνεις  OC ίσως, στις τιμές του τώρα όχι ....  

Για την 2060 θα θες άλλο CPU και όσο περνάει ο καιρός θα θες περισσότερα threads στο cpu κομμάτι για smooth gaming.

Τέλος πάντων, βρες μια κάρτα τώρα να χαρείς το σύστημά σου . Κρίμα είναι να παίζεις με την ενσωματωμένη και να είσαι στο περίμενε ....

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή η ανοησία με το multitasking και ότι δεν φτάνουν 4 πυρήνες εγώ βαρεθεί να τη διαβάζω από άτομα που το μόνο multitasking που γνωρίζουν είναι πόσο γρήγορα θα απαντήσουν σε 100 threads στο insomnia, 

Το είχα ξαναποσταρει ορίστε 4 ΑΡΓΟΙ πυρήνες 10 ετιας σε μια πλατφόρμα παλαιά τι κάνουν...

1228015951_(2).png.16ba72f3b2110a3068dc0f0d9449b9b7.png

Για να εξηγήσω

40 tabs ανοικτά στο chrome..οκ αυτά δε φορτώνουν συνέχεια ταυτόχρονα όμως φορτώνουν

-Επιτηρηση εξωτερικού χώρου με ispy

-Aπομακρυσμενος έλεγχος με teamviewer

-Συμπιεση dvd σε mp4 με dvd converter

-περασμα vhs σε αρχείο mp4 με vhs to dvd converter

-zonealarm firewall και antivirus 

-dual view monitor

Και μιλάμε για επεξεργαστή xeon x5460  των 15€ στην στοκ συχνότητα του....με single core performance 80-100% υποδεέστερο από ένα π.χ σύγχρονο haswell ίδιας συχνότητας λειτουργίας σε πλατφόρμα με ddr2 εξωτερικό ελεγκτή μνήμης και η απόκριση του συστήματος είναι άμεση και σε αυτό βοηθά ένας ssd των 40€....

Τώρα αν σε εσάς δεν αρκεί ένας σύγχρονος   quad core και θέλετε 6 πυρήνες για τις ειδοποιήσεις του fb καλύτερα αφήστε τα pc και ασχοληθείτε με την μαγειρική μπορεί να έχετε καλύτερη τυχη

Επεξ/σία από Qless
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Qless είπε

Αυτή η ανοησία με το multitasking και ότι δεν φτάνουν 4 πυρήνες εγώ βαρεθεί να τη διαβάζω από άτομα που το μόνο multitasking που γνωρίζουν είναι πόσο γρήγορα θα απαντήσουν σε 100 threads στο insomnia, 

Το είχα ξαναποσταρει ορίστε 4 ΑΡΓΟΙ πυρήνες 10 ετιας σε μια πλατφόρμα παλαιά τι κάνουν...

1228015951_(2).png.16ba72f3b2110a3068dc0f0d9449b9b7.png

Για να εξηγήσω

40 tabs ανοικτά στο chrome..οκ αυτά δε φορτώνουν συνέχεια ταυτόχρονα όμως φορτώνουν

-Επιτηρηση εξωτερικού χώρου με ispy

-Aπομακρυσμενος έλεγχος με teamviewer

-Συμπιεση dvd σε mp4 με dvd converter

-περασμα vhs σε αρχείο mp4 με vhs to dvd converter

-zonealarm firewall και antivirus 

-dual view monitor

Και μιλάμε για επεξεργαστή xeon x5460  των 15€ στην στοκ συχνότητα του....με single core performance 80-100% υποδεέστερο από ένα π.χ σύγχρονο haswell ίδιας συχνότητας λειτουργίας σε πλατφόρμα με ddr2 εξωτερικό ελεγκτή μνήμης και η απόκριση του συστήματος είναι άμεση και σε αυτό βοηθά ένας ssd των 40€....

Τώρα αν σε εσάς δεν αρκεί ένας σύγχρονος   quad core και θέλετε 6 πυρήνες για τις ειδοποιήσεις του fb καλύτερα αφήστε τα pc και ασχοληθείτε με την μαγειρική μπορεί να έχετε καλύτερη τυχη

To θεμα δεν ειναι τα ποσα κανεις αλλα σε ποσο χρονο τα κανεις.

Αν δεν σε κυνηγαει και σε dual core κανεις rendering αλλα σε 3 μερες αντι για 3 ωρες.

Ολα θεμα οπτικης

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν νομίζεις ότι για τις παραπάνω εργασίες θες 3 ώρες....οκ κανένα πρόβλημα εγώ ποσταρω με in vivo παράδειγμα και όχι της... το χαβά, η μου είπαν νομίζω διάβασα κλπ....ο συγκεκριμένος server χρησιμοποιείται σε επαγγελματικό χώρο το x299 rig που έχω το έχω μόνο για το χόμπι μου..

Επεξ/σία από Qless
Δημοσ.
2 ώρες πριν, adtakhs είπε

Στην τιμή του τότε που οι οικονομικοί ryzen ήταν πιο πάνω σε τιμή και με την προυπόθεση πως δεν κάνεις  OC ίσως, στις τιμές του τώρα όχι ....  

Για την 2060 θα θες άλλο CPU και όσο περνάει ο καιρός θα θες περισσότερα threads στο cpu κομμάτι για smooth gaming. 

Τέλος πάντων, βρες μια κάρτα τώρα να χαρείς το σύστημά σου . Κρίμα είναι να παίζεις με την ενσωματωμένη και να είσαι στο περίμενε ....

Ίσως έχει λίγο bottleneck η 2060 (ίσως να έχει επιδόσεις αντίστοιχες της 1070), αλλά η 1060 μια χαρά παίζει με τον 8100 και ίσως καταλήξω σε αυτή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...