Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Othal είπε

Σωστο. Μου επιτρεπεις κι εμενα να περιφανευτω ομως που η φυση μου δωσε το μεριδιο που μου αναλογουσε και δε χρειαζομαι να σκαω χιλιαρικα ετσι? 

Σ αυτο με το σεβασμο και την εμπειρια εκλαψα! 

Σαφος εσυ μπορεις να περιφανευεσαι για το τι σου προσέφερε η φυση και δεν σε παίρνει να αγοράζεις ακριβα προϊόντα. 

Και καποιοι αλλοι μπορουν να περηφανεύονται η για την τυχη τους, η την δουλεια που εχουν ριξει ,η το μυαλο που εχουν, και μπορουν να αγορασουν ότι θελουν , χωρις να τους νοιάζει το κοστος   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Ναι υπαρχουν 1000 διαφορετικα πραγματα που παιρνεις με τα ιδια λεφτα. Καποιος με κινητο των 100€ θα δει και το πακετο της xiaomi και θα γελασει.

Εν κατακλειδι αυτο που λεω ειναι πως δε βρισκω εξυπνο το να λεει η xiaomi εγω στα ιδια λεφτα προσφερω αυτο κι αυτο. Ο υποψηφιος αγοραστης iphone θελει iphone. Που κολλανε τα λαπτοπ;; 

Κι εγω σκεφτομαι πως με 800€ για s9+ (τιμη επισημης ελ αντιπροσωπειας) και 300 για galaxy watch δινω τελικα λιγοτερα απ οσα για ενα Xs. Δεν περιμενω καποια εταρεια να μου το πει συνεπως και δε βρισκω ενδιαφερον το κολπακι της xiaomi.

Το κόλπακι της εταιρείας σου λέει ότι με τα λεφτά που θα δώσεις για iPhone, εγώ σου δίνω flagship ποιοτικό android τηλ. και ποιοτικότατο laptop. Σίγουρα θα κερδίσει μερικούς από αυτούς (μιλάμε για αγορά κίνας που βγαίνει το πακέτο), και θα κερδίσεις επίσης και καταναλωτές που αγόραζαν άλλο τηλέφωνα android.

Και όχι κανείς δεν θα δει το πακέτο της xiaomi και θα γελάσει. Γιατί ξέρει ότι είναι στο κόστος. Όταν δει την τιμή του iPhone, ναι τότε θα γελάσει.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Η Apple δεν αξίζει κανένα σεβασμό. Δεν προσφέρει τίποτα απολύτως σε κανένα τομέα μόνο ανεβάζεις τις τιμές και τα υπερκερδη δεν είναι ικανή για τιποτα άλλο. Η xiaomi έχει 7 χρόνια που έχει βγάλει εκατοντάδες προϊόντα για τα πάντα οχι μόνο κινητά. Όλα είναι εξαιρετικά και vfm. Αυτό σημαίνει σεβασμός στον καταναλωτή. 

Μαλλον φιλε μου δεν γνοριζεις την ιστορια τις Apple , μπορουν να λενε ότι θελουν για την APPLE σημερα ( προσωπικα δεν εχω ουτε μια συσκευή τις ,δεν μου κανει)  όμως σεβομαι τι εχει προσφερει τα προηγούμενα χρονια . 

Δημοσ.
11 minutes ago, Retromaniac said:

Και δεν μου απάντησες. Γιατί δεν σέβεται η Xiaomi τους καταναλωτές; Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει για να τους σέβεται, πιστεύεις;

Sorry, το είχα καλύψει πριν, σε απάντηση στον Arkin.

50 minutes ago, CheOnWeb said:

Η xiaomi ακολουθεί μια εμπορική πολιτική απ’ τις πολλές που ακολουθούν οι εταιρείες κατά καιρούς. Τη δεδομένη στιγμή μπορεί να είναι σε όφελος των καταναλωτών που χρειάζονταν ένα τέτοιο πακέτο αλλά δεν θα είναι γι’ αυτούς που θα το πάρουν γιατί «είναι ευκαιρία». Το πια θα είναι τα αποτελέσματα θα το δούμε, εγώ εκτίμησα ότι δεν είναι καλό marketing γιατί μειώνει το κύρος τής εταιρείας. Το τι πωλήσεις θα κάνει θα δούμε αλλά δεν πιστεύω σε καμμία περίπτωση να παρασύρει την αγορά ούτε ότι θα παίξει μπάλα μόνη της. Σε όλα αυτά δεν μου κολλάει πουθενά η λέξη σεβασμός, πιστεύω ότι ξεφτιλίζει την έννοια τής λέξης. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Sorry, το είχα καλύψει πριν, σε απάντηση στον Arkin.

Μα δεν εξηγείς ΓΙΑΤΙ μειώνει το κύρος της εταιρείας. Με ποιον τρόπο δηλαδή. Απλά λες ότι νομίζεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Ότι να ναι. Η xiaomi πρώτη έβγαλε bezel less κινητό και ακολούθησε 2 χρόνια μετά η apple όπως κάνει πάντα. Η άγνοια που επικρατεί ακόμα και στο insomnia είναι τραγική. 

Ωραία, πρώτη έβγαλε bezel-less η Sharp το Aquos. Εφόσον δηλαδή θεωρείς ότι ο bezel-less σχεδιασμός είναι σχεδιαστική φιλοσοφία και όχι απλώς ένα χαρακτηριστικό χρηστικότητας, ας το πάμε λέγοντας μπούρδες. Fine with me

Δημοσ.

Θα ηθελα να σχολιασω λακωνικα το οξυμωρο μια εταιρεια να διαφημιζει το Xiaomi mi air 13 (που μοιαζει φτυστο macbook air 13), τα κινητακια της με notch κοκ και κοντραρει την Apple με "πακετα" με παρομοια ονοματα οπως Xs, Xr κοκ Και η Skoda πουλαει αμαξια  αλλα της BMW ειναι αλλιως. 

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Retromaniac said:

Μα δεν εξηγείς ΓΙΑΤΙ μειώνει το κύρος της εταιρείας. Με ποιον τρόπο δηλαδή. Απλά λες ότι νομίζεις.

Ό,τι νομίζω λέω φυσικά, (το είπα και πριν νομίζω), εσύ τι λες δηλαδή, την πανανθρώπινη αλήθεια;
ΝΑΙ, πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος τρόπος προώθησης μειώνει το κύρος της. Τόσο δύσκολο είναι; Πες ότι εσύ πιστεύεις ότι θα την ανεβάσει και τέλειωσε, ανάλυση marketing θα κάνουμε βραδιάτικα; 🙂 Πάμε παρακάτω, μια γνώμη είπα, το σβήνω αν θες. 🙂 peace

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 1789€ που κάνει το iPhone παίρνεις: Samsung note9 με την καλύτερη κάμερα του κόσμου! Με αυτά που σου περισσεύουν 50ρα smart 4k + playstation !! Και κουνάς το μαντήλι στην apple…

PS εντομεταξι όλοι μιλάνε. Για αντιγραφές και πράσινα άλογα , αλλά μάλλον ξεχνάνε ποιος έκανε πρώτος Bezel less smart. Phone

Επεξ/σία από ChrisTz1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Αυτό πάλι που το διαβάζω 100 φορές την ημέρα εδώ, ότι χαμηλές τιμές=σεβασμός στον πελάτη; Καλά ρε σεις, τόσο θύματα πια; Τίποτα δεν έχετε καταλάβει; Ο ένας προσπαθεί να σε ξεγελάσει πουλώντας ακριβά (premium και καλά), ο άλλος προσπαθεί να σε ξεγελάσει πουλώντας φθήνα (σε σέβεται και καλά). Μην ψαρώνετε!

Συγγνώμη, αλλά η παραπάνω συλλογιστική δείχνει ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ένα προϊόν Xiaomi στην καθημερινότητά σου! Και καλά κάνεις στη τελική, απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω γιατί στα μάτια κάποιων που το έχουν κάνει, όλα αυτά που γράφεις φαίνονται έκθεση ιδεών, κοινώς, γενικούρες! Ειδικά σε μια αγορά που ξέρει την Xiaomi απέξω και ανακατωτά, όπως είναι η κινέζικη, δεν έχει να αποδείξει τίποτα! Απλά λέει με πολύ απλό τρόπο "ε, σε όλους εσάς που ΗΔΗ ξερετε πόσο καλά προϊόντα φτιάχνω, σας υπενθυμίζω ότι με τα λεφτά που σας ζητάει η Apple (που προσπαθεί να μπει πολύ δυναμικά στην Κίνα), μπορείτε να πάρετε αυτά από εμένα". 

Δεν βρίσκω τίποτα το κακό σε αυτό το μάρκετινγκ. Η άποψή σου σεβαστή φυσικά, αλλά επίτρεψέ μου να θεωρώ ότι βασίζεται σε γενικές ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ αρχές και δείχνει να αγνοεί τόσο την αγορά στην οποία απευθύνεται, όσο και μια πραγματικότητα που λέει ότι η Xiaomi έχει πλέον και μέγεθος και τεχνογνωσία και όνομα και δεν πρέπει να αντιμετώπιζεται σαν τρωγλοδύτης Κινεζάκος.

Αν η κίνηση αυτή απευθυνόταν πχ στην αμερικάνικη αγορά, θα είχε μία βάση. Το ότι απευθύνεται στην Κίνα το κάνει μία πολύ, πάρα πολυ διαφορετική υπόθεση και κατά τη γνώμη μου, το βλέπεις λάθος. 

Επεξ/σία από apos
Δημοσ.

Η xiaomi έχει πει ότι δε βγάζει λεφτά από τα κινητά της λινκ (το επιχειρηματικό μοντέλο της δε βασίστηκε σ'αυτό καθαυτό το κέρδος από την κάθε συσκευή)λινκ2 , την ενδιαφέρει το μακροχρόνιο κέρδος, φτιάχνει όνομα, μεγαλώνει, θέλει ο κινέζος να είναι πελάτης της και να ξαναγυρίσει στα mi store να πάρει πράγματα από τη μεγάλη γκάμα της και κυρίως απο ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Δεν είναι μόνο τα κινητά που αγοράζουμε εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Xiaomi πάντως διαβάζω πως αρχίζει να σέβεται κάπως λιγότερο τους πελάτες της βάζοντας διαφημίσεις στο λειτουργικό (στα settings π.χ.). Μπράβο στην Xiaomi γενικά αλλά αυτό είναι α-πα-ρά-δε-κτο. 

Τα bundles περισσότερο τρολοκωμικά τα βλέπω και αμφιβάλλω για την επιτυχία τους (αν και δεν γνωρίζω την αγορά της Κίνας). Η Xiaomi θεωρώ ότι απευθύνεται κυρίως σε budget conscious καταναλωτές aka μπουρζουά πλέμπα. Ένας λοιπόν τέτοιος καταναλωτής δεν θα πάει να σκάσει 1300 ευρώ ούτε για iPhone X ούτε για Xiaomi bundle πολύ απλά γιατί δεν τα έχει. Από την άλλη, οι χλεχλέδες ματσωμένοι μηλάκηδες κυρίως θα ψοφήσουν στα γέλια βλέποντας τα bundles και προφανώς δεν πρόκειται να τα αγοράσουν. Κάποιοι ματσωμένοι αντροϊντάκηδες (χλεχλέδες επίσης) μπορεί να τσιμπήσουν.

Επεξ/σία από whoever81
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Istros είπε

Το δίλημμα είναι απλο ενα Mi Notebook,ένα Mi Band 3 wearable καθώς και ένα bluetooth handsfree η εμπειρία χρήσης?

Αυτό με την εμπειρία χρήσης δεν το κατάλαβα ποτέ ρε παιδιά. Λες και θα σπάσουμε το μόριο του ατόμου η θα πετάξουμε κανένα πύραυλο. Τόσο δύσκολο είναι η θέλει γνώσεις ΑΕΙ και πάνω για να διαχειριστείς ένα κινητό. Απλά γελάω οπότε δω την εμπειρία χρησης να λέτε όλοι.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Το marketing έχει σκοπό να ανεβάσει τις πωλήσεις. Αν το κάνεις με χαμηλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα, ωφελείται και ο καταναλωτής. Η εταιρεία απλά έχει μικρότερο κέρδος ανά συσκευή αλλά αυξάνει το μερίδιο στην αγορά και έτσι συνολικά έχει περισσότερα κέρδη από το να πουλούσε ακριβά σε λίγους. Είναι μια τακτική, με λίγα λόγια, για να βγάλει και λεφτά και να αυξήσει το μερίδιό της. Που το βλέπεις το χάλια μάρκετινγκ εσύ θα ήθελα να ξέρω...

Πως μειώνει το κύρος της εταιρείας. Μπορείς να μου εξηγήσεις; Και γιατί δεν σέβεται το καταναλωτή, όταν πουλάει ποιοτικά προϊόντα, τα υποστηρίζει, πουλάει λίγο πάνω από το κόστος;

Δηλαδή η apple που κάνει το ίδιο απλά με τεράστιο περιθώριο κέρδους τον σέβεται; Δηλαδή πραγματικά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λογικής εδώ....

Κάπου το έχει χάσει ο φίλος σίγουρα ίσως έπαθε Federer και γράφει ασυναρτησίες δεν ξέρω. 

7 ώρες πριν, Agony είπε

Μαλλον φιλε μου δεν γνοριζεις την ιστορια τις Apple , μπορουν να λενε ότι θελουν για την APPLE σημερα ( προσωπικα δεν εχω ουτε μια συσκευή τις ,δεν μου κανει)  όμως σεβομαι τι εχει προσφερει τα προηγούμενα χρονια . 

Πέρα από το τηλέφωνο όπως το ξέρουμε σήμερα τι άλλο έχει προσφέρει? Εκτός από υπερκοστολογημενα προϊόντα και επιβολή ότι θέλει αυτή στους πελάτες της? Δεν ξέρω τι ήταν η Apple ξέρω τι είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία αρμεγματος και μη σεβασμού του πελάτη με ότι κάνει. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpermpatis είπε

Αυτό με την εμπειρία χρήσης δεν το κατάλαβα ποτέ ρε παιδιά. Λες και θα σπάσουμε το μόριο του ατόμου η θα πετάξουμε κανένα πύραυλο. Τόσο δύσκολο είναι η θέλει γνώσεις ΑΕΙ και πάνω για να διαχειριστείς ένα κινητό. Απλά γελάω οπότε δω την εμπειρία χρησης να λέτε όλοι.

Και γω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...