Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή μαγνητικού δίσκου από ένα δίσκο σε άλλο

takeit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να μεταφέρω το μαγνητικό δίσκο ενός HDD σε ένα άλλο,  ο δίσκος που θα τον μεταφέρω πρέπει να είναι απλά ίδιο μοντέλο ή πρέπει να προσέξω και κάτι άλλο;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το που έρθει σε επαφή με τη σκόνη που υπάρχει στον αέρα απλά αχρηστευεται... 

Για το τυπικό του θέματος πρέπει να είναι ίδιο μοντέλο με ίδιο firmware. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 ώρες πριν, panoc είπε

Με το που έρθει σε επαφή με τη σκόνη που υπάρχει στον αέρα απλά αχρηστευεται... 

Για το τυπικό του θέματος πρέπει να είναι ίδιο μοντέλο με ίδιο firmware. 

Έχω βάλει δίσκο να δουλεύει ενώ ήταν ανοιχτός και έχω δει ανάλογα βίντεο στο internet.

Ποιο είναι το firmware ;(δες την φώτο)

toshiba disk.jpg

14 ώρες πριν, asmilon είπε

Εγκυκλοπαιδικα θες να το κανεις ή να πετυχεις κατι συγκεκριμενο;

Να πάρω τα δεδομένα θέλω.

Επεξ/σία από takeit

Αν το προβλημα του δισκου ειναι στην πλακετα, πρεπει να βρεις μια απο ενα ιδιο δισκο και να την προσαρμοσεις στην θεση της χαλασμενης. Πολυ πιο πρακτικο και ασφαλες απο το να βγαζεις τα μαγνητικα μεσα του δισκου...

4 ώρες πριν, takeit είπε

έχω δει ανάλογα βίντεο στο internet.

Ε ενταξει , αφου το χεις δει στο ιντερνετ..θα γινεται...τι να λεμε τωρα!

Αν ανοιχτει ο δισκος σε κανονικο περιβαλλον , χαιρετα τον.Το τι ανοιξες εσυ και πως δουλεψε , εσυ και η ψυχη σου το ξερεις.Υπαρχει λογος που ειναι αεροστεγως κλεισμενοι οι δισκοι.

Θες "clean room" για τετοια πειραματα.

2 ώρες πριν, mphxths είπε

Ε ενταξει , αφου το χεις δει στο ιντερνετ..θα γινεται...τι να λεμε τωρα!

Αν ανοιχτει ο δισκος σε κανονικο περιβαλλον , χαιρετα τον.Το τι ανοιξες εσυ και πως δουλεψε , εσυ και η ψυχη σου το ξερεις.Υπαρχει λογος που ειναι αεροστεγως κλεισμενοι οι δισκοι.

Θες "clean room" για τετοια πειραματα.

Δεν ξέρω αν με το "αεροστεγώς" εννοείς ότι δεν έχουν αέρα μέσα, αέρα έχουν μέσα (φυσικά χωρίς σκόνη και είναι απαραίτητος για την λειτουργία τους) για το λόγο αυτό έχουν και την τρύπα εξαερισμού.

2 ώρες πριν, asmilon είπε

Αν το προβλημα του δισκου ειναι στην πλακετα, πρεπει να βρεις μια απο ενα ιδιο δισκο και να την προσαρμοσεις στην θεση της χαλασμενης. Πολυ πιο πρακτικο και ασφαλες απο το να βγαζεις τα μαγνητικα μεσα του δισκου...

Πιθανόν να μην φταίει η πλακέτα, αν και αγοράζοντας ένα ίδιο δίσκο πρώτα θα δοκιμάσω την πλακέτα. Ο δίσκος κάνει τον κλασικό μεταλλικό θόρυβο (όπως όταν παρκάρει η κεφαλή).

Αν η ζημια ειναι bad sectors στο δισκό, αυτο σημαίνει προβλημα στις πλακες, οπου οπου και να τα βάλεις τα ιδια προβληματα θα εχεις.

Αν ειναι θεμα πλακέτας ή μοτερ ή κεφαλης, κάτι γινεται αλλα οπως σου προειπαν θες clean room καταστασεις, αλλιως με το που αρχισει να κινειται η κεφαλη θα ειναι σαν να εισαι στην εθνική πισω απο φορτηγο που μεταφερει χαλικι χωρίς κουκουλα. 

Αν το δισκο τον βλέπουν τα windows και το hard disk sentinel βγαζει χιλιαδες bad sectors, τοτε ειναι προβλημα στις πλακες. Αν λεει προβληματα στο communication ή στην εναρξη εκκινησης,, τοτε ειναι κατι απο τα αλλα. 

11 λεπτά πριν, isay είπε

Αν η ζημια ειναι bad sectors στο δισκό, αυτο σημαίνει προβλημα στις πλακες, οπου οπου και να τα βάλεις τα ιδια προβληματα θα εχεις.

Αν ειναι θεμα πλακέτας ή μοτερ ή κεφαλης, κάτι γινεται αλλα οπως σου προειπαν θες clean room καταστασεις, αλλιως με το που αρχισει να κινειται η κεφαλη θα ειναι σαν να εισαι στην εθνική πισω απο φορτηγο που μεταφερει χαλικι χωρίς κουκουλα. 

Αν το δισκο τον βλέπουν τα windows και το hard disk sentinel βγαζει χιλιαδες bad sectors, τοτε ειναι προβλημα στις πλακες. Αν λεει προβληματα στο communication ή στην εναρξη εκκινησης,, τοτε ειναι κατι απο τα αλλα. 

Τον δίσκο δεν τον αναγνωρίζει καν το BIOS, κάνει το μεταλλικό ήχο, και μετά από κάποιο χρόνο σταματάει χωρίς να τον έχει "δει" ο υπολογιστής. Αν ήταν απλά bad sectors τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, τουλάχιστον θα τον έβλεπε το BIOS και το λειτουργικό (έχω δίσκο 250GB με χιλιάδες bad sector, σε φορητό με εγκατεστημένα τα 7 σε καλό partition του δίσκου που δημιούργησα εγώ).

Εξαιρετικά δύσκολο με αλλαγή μαγνηνικού να πετύχει. Πριν κάτι χρόνια είχα παρόμοιο θέμα με ένα seagate 7200.12, μπήκε ψυγείο για κανα 3ωρο μέσα σε σακουλά κ μετά έπαιξε παγώμενος. Πρόλαβα αντέγραψα τα αρχεία πριν ξαναπεθάνει. Για το θέμα με την πλακέτα "αν" έχει θα πρέπει να μεταφέρεις κ το chip BIOS/Firmware του δίσκου, δεν θα πάιξει αλλιώς αν είναι νεο μοντέλο.

6 ώρες πριν, 50EuroUser είπε

Εξαιρετικά δύσκολο με αλλαγή μαγνηνικού να πετύχει. Πριν κάτι χρόνια είχα παρόμοιο θέμα με ένα seagate 7200.12, μπήκε ψυγείο για κανα 3ωρο μέσα σε σακουλά κ μετά έπαιξε παγώμενος. Πρόλαβα αντέγραψα τα αρχεία πριν ξαναπεθάνει. Για το θέμα με την πλακέτα "αν" έχει θα πρέπει να μεταφέρεις κ το chip BIOS/Firmware του δίσκου, δεν θα πάιξει αλλιώς αν είναι νεο μοντέλο.

Στο ψυγείο ή στην κατάψυξη; Βρήκα ένα δίσκο που είναι ίδιο μοντέλο και ίδιο firmware δες τις φωτογραφίες 1η αυτός που θέλω να φτιάξω και 2η αυτός που βρήκα να αγοράσω, έχουν διαφορετική ημερομηνία κατασκευής αλλά ίδιο μοντέλο και Drive Rev.

mydisk.jpg

Screenshot_2018-09-17_09-08-44.png

Πριν ανοιξεις τον δισκο για μεταμοσχευση,θα κανεις τραμπα τις πλακετες.Ειναι το πιο απλο και χωρις κινδυνο να αποτελειωσεις τον δισκο.

13 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Πριν ανοιξεις τον δισκο για μεταμοσχευση,θα κανεις τραμπα τις πλακετες.Ειναι το πιο απλο και χωρις κινδυνο να αποτελειωσεις τον δισκο.

Αυτό θα κάνω αρχικά αλλά τι να προσέξω για να πάρω συμβατό δίσκο, πιο πάνω έχω φωτογραφία από το δίσκο που είναι χαλασμένος και από ένα που βρήκα, θα είναι συμβατά;

Το ιδανικο ειναι ο δισκος που θα βρεις να ειναι 100% ιδιος.Αυτος που βρηκες ειναι πολυ κοντα με αυτον που εχεις.Φορανε και το ιδιο firmware που ειναι πολυ σημαντικο.Δοκιμαζεις και βλεπεις.Κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια αν ειναι συμβατος ο δισκος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...