X1N2 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Χαιρετω το φορουμ.Πριν λίγους μήνες ειχα ολοκληρωσει τα course της HTML και της CSS( λίγο τσαπατσούλικα αυτή) στο codecademy και διάβασα και κάποια πράγματα απο w3school.Αρχικά επειδή με είχαν παροτρυνει καποιοι καθηγητες απο το σχολειο και το φροντιστηριο να ασχοληθω με προγραμματισμο και επειτα απο καθαρη περιεργεια.Παρολα αυτα για πολλους και διαφορους λογους σταματησα να ασχολουμαι μεχρι αυτον τον καιρο.Ειχα επιλεξει ενα παθ για να μαθω 5 πραγματα γυρω απο το χακινκ ,απο περιεργεια καθαρα, γιαυτο και ξεκινησα με Html και Css πρώτα.Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι με ενδιαφέρει να μαθω εις βαθος οτι μαθω και οχι επιφανειακα ισα ισα για να κανω την δουλεια μου,οσο το δυνατον γινεται φυσικα,αφου με την τεχνολογια θελω να ασχοληθω.Τωρα με τι ακριβως θα το δειξει η πορεια.Αρχικα το πρωτο που με ενδιαφερει ειναι να μαθω καποια πραγματα ωστε να μπορω να βγαζω καποια χρηματα που εχω αναγκη και φυσικα παραλληλα να μαθαινω.Να σημειωσω οτι ειμαι 18 και οτι φετος θα δωσω πανελληνιες εγω γιαυτο δεν εχω και απλετο χρονο παρολα αυτα τα ΣΚ κατι θα γινεται.Τι μου προτεινεται να μαθω/κανω απο δω και περα με στοχο οσο το δυνατον πιο γρηγορα να αρχιζω να βγαζω ενα χαρτζιλικι(στο πανεπιστημιο αν ολα πανε καλα ) και σιγα σιγα να μπαινω πιο πολυ στο τριπακι του προγραμματιστη(εκτος αν θελει πτυχιο πρωτα,δεν ξερω);Επισης εχω ακουσει απο διαφορους οτι καλυτερα να περασω μαθηματικο ή ηλεκτρολογους και να συνεχισω μεταπτυχιακα την πληροφορικη παρα να παω σε σχολη πληροφορικης, για να εχω καλυτερες μαθηματικες γνωσεις αν και από ότι έχω καταλάβει προγραμματσιμό μαθαίνεις μόνος σου.Ισχύει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντησεις σας.🙂
ZauZ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα πάντα μαθαίνεις μόνος σου αν το θέλεις. Προσωπικά είμαι προγραμματιστής και το πτυχίο μου είναι Μαθηματικός. Θεωρώ πως τα μαθηματικά με βοήθησαν πάρα πολύ σε γενικότερο επίπεδο. Προγραμματισμό όμως ήξερα πριν το πτυχίο του μαθηματικού. Το πτυχίο επιστήμης υπολογιστών (CSD π.χ. στο Ηράκλειο) θα σου δώσει βαθύτερη γνώση των συστημάτων και των διαδικασιών ακόμα και το πώς δημιουργείς μια γλώσσα προγραμματισμού. Κανένα πτυχίο όμως δεν θα σε μάθει πραγματικά προγραμματισμό. Το πτυχίο έχει σαν στόχο να σου δώσει βασικές γνώσεις αλλά κυρίως να σε μάθει το πώς να μαθαίνεις. Από εκεί και περά όριο δεν υπάρχει. ------- HTML και CSS δεν είναι γλώσσες προγραμματισμού. Είναι γλώσσες δόμησης και απεικόνισης. Γλώσσες προγραμματισμού είναι PHP, Python, C, Javascript, Java κτλ (τυχαία σειρά). Για να ξεκινήσεις εάν σε ενδιαφέρει κυρίως το web θα έλεγα να ξεκινήσεις με Javascript και PHP ή Python. Online θα βρεις τα πάντα. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από ZauZ
becoming_I Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Διάβασε να περάσεις στις πανελλήνιες, δε σε πήρανε τα χρόνια. Φοιτητής θα τα μάθεις αυτά.
defacer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 2 hours ago, X1N2 said: Επισης εχω ακουσει απο διαφορους οτι καλυτερα να περασω μαθηματικο ή ηλεκτρολογους και να συνεχισω μεταπτυχιακα την πληροφορικη παρα να παω σε σχολη πληροφορικης, για να εχω καλυτερες μαθηματικες γνωσεις Και; Τους ρώτησες μετά ποιος είναι ο λόγος να θες να έχεις αυτές τις καλύτερες μαθηματικές γνώσεις; Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό ηλεκτρολόγου, και εργάζομαι από πάντα στην πληροφορική. Αυτό που σου λένε είναι αντικειμενικά αληθές, μόνο που ξέχασαν να σου πουν ένα λόγο να θέλεις να ξέρεις τόσα μαθηματικά. Μην παρεξηγηθώ, μου αρέσει που ξέρω αρκετά από μαθηματικά και πολλές φορές είναι κουλ το ότι έρχεσαι αντιμέτωπος με κάτι και μπορείς να το μοντελοποιήσεις στο μυαλό σου και να το προσεγγίσεις μαθηματικά αντί να αισθάνεσαι σα να βλέπεις εξωγήινη τεχνολογία. Αλλά το να πάρεις απόφαση με βάθος πέντε πολύ παραγωγικά χρόνια της ζωής σου χρειάζεται πιο δυνατά επιχειρήματα από αυτό.
X1N2 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
MitsarasAth Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 εγω θα σου προτεινα καλυτερα πτυχιο πληροφορικης κατευθειαν. τελειωσα το φυσικο και κανω μεταπτυχιακο πληροφορικης οποτε σου μιλαω εκ πειρας.. στην σχολη μου ειχα φουλ μαθηματικα και οντως σε βοηθανε πολυ στον τροπο σκεψης και την αντιμετωπιση ενος προβληματος.. αλλα αν βαλεις κατω τα χρονια που θες μαθηματικο πληροφορικη στρατος μιλαμε για περιπου 10 χρονια που μπορει να φας για πλακα... με πτυχιο πληγροφορικης και λιγο τυχη και ικανοτητα μπορεις να εχεις γινει σηνιορ στα ιδια χρονια.
becoming_I Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Συγγνώμη αλλά μου χτυπάει το προγραμματσιμός που γράφεις στον τίτλο
theoaristi53 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 16/9/2018 στις 10:53 ΠΜ, MitsarasAth είπε εγω θα σου προτεινα καλυτερα πτυχιο πληροφορικης κατευθειαν. τελειωσα το φυσικο και κανω μεταπτυχιακο πληροφορικης οποτε σου μιλαω εκ πειρας.. στην σχολη μου ειχα φουλ μαθηματικα και οντως σε βοηθανε πολυ στον τροπο σκεψης και την αντιμετωπιση ενος προβληματος.. αλλα αν βαλεις κατω τα χρονια που θες μαθηματικο πληροφορικη στρατος μιλαμε για περιπου 10 χρονια που μπορει να φας για πλακα... με πτυχιο πληγροφορικης και λιγο τυχη και ικανοτητα μπορεις να εχεις γινει σηνιορ στα ιδια χρονια. Δυστυχώς καμία σχολή πληροφορικής δεν διδάσκει έννοιες όπως Model View Controller, Model View Presenter, Reactive Programming, RxJava, Event Buses, S.O.L.I.D. principles, Dependency Injection, Inversion of Control και Unit Testing. Μιλάμε για έννοιες που χρησιμοποιούνται στο Java Spring Framework, στην κατασκευή εφαρμογών σε Αndroid/iOS κοκ. Βασικά δεν σου διδάσκουν καν πως να προγραμματίζεις σωστά. Οι περισσότεροι τελειόφοιτοι δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα array με for loop. Χίλιες φορές να παρακολουθήσεις κάποια courses από το udemy ή το udacity (αν και αυτό είναι πιο ακριβό). Θα μάθεις περισσότερα πράγματα. Τα κρατικά πτυχία σήμερα είναι εντελώς απαξιωμένα.
MitsarasAth Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, theoaristi53 είπε Δυστυχώς καμία σχολή πληροφορικής δεν διδάσκει έννοιες όπως Model View Controller, Model View Presenter, Reactive Programming, RxJava, Event Buses, S.O.L.I.D. principles, Dependency Injection, Inversion of Control και Unit Testing. Μιλάμε για έννοιες που χρησιμοποιούνται στο Java Spring Framework, στην κατασκευή εφαρμογών σε Αndroid/iOS κοκ. Βασικά δεν σου διδάσκουν καν πως να προγραμματίζεις σωστά. Οι περισσότεροι τελειόφοιτοι δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα array με for loop. Χίλιες φορές να παρακολουθήσεις κάποια courses από το udemy ή το udacity (αν και αυτό είναι πιο ακριβό). Θα μάθεις περισσότερα πράγματα. Τα κρατικά πτυχία σήμερα είναι εντελώς απαξιωμένα. διαφωνώ πολύ σε αυτό, όντως σε κανένα μεταπτυχιακό η πτυχίο πολύ πιθανόν να μην σου μαθαίνουν αυτά, αλλά σου μαθαίνουν πολλά άλλα πράγματα, το πιο σημαντικό είναι σου μαθαίνουν τον τρόπο σκέψης και να ψάχνεις σε μια γλωσσά και σε συνδυασμό με πολύ προσωπικό διάβασμα βεβαία. το να σου μάθουν spring στο πανεπιστήμιο δεν έχει νόημα, αύριο μεθαύριο μπορούν να βγουν άλλα 5 framework ή τεχνολογίες που να βασίζονται στην τζαβα και να αντικαταστησουν τα υπάρχοντα. ουσιαστικά είναι σαν μια προπόνηση οπού από εκεί και πέρα ειναι στο χέρι του κάθε παίκτη πόσο θέλει να γίνει καλύτερος και να μάθει άλλα πράγματα πέρα της βασικής προπόνησης. έχεις καταλάβει κάτι λάθος, ότι σκοπός του πανεπιστημιου δεν ειναι να σε βγαλει developer να βγεις κατευθειαν στην παραγωγη αλλα να σου δωσει εναν τροπο σκεψης και μαι κατευθυνση..και ευτχυως δηλαδη που ισχυει αυτο. και μια χαρα ειναι τα πανεπιστημια μας. 1
masteripper Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, theoaristi53 είπε Δυστυχώς καμία σχολή πληροφορικής δεν διδάσκει έννοιες όπως Model View Controller, Model View Presenter, Reactive Programming, RxJava, Event Buses, S.O.L.I.D. principles, Dependency Injection, Inversion of Control και Unit Testing. Μιλάμε για έννοιες που χρησιμοποιούνται στο Java Spring Framework, στην κατασκευή εφαρμογών σε Αndroid/iOS κοκ. Βασικά δεν σου διδάσκουν καν πως να προγραμματίζεις σωστά. Οι περισσότεροι τελειόφοιτοι δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα array με for loop. Χίλιες φορές να παρακολουθήσεις κάποια courses από το udemy ή το udacity (αν και αυτό είναι πιο ακριβό). Θα μάθεις περισσότερα πράγματα. Τα κρατικά πτυχία σήμερα είναι εντελώς απαξιωμένα. Κάποιες "διαφημισμένες" σχολές δεν διδάσκουν ούτε τα "βασικά" της επιστήμης των υπολογιστών όπως γράφους,διακριτά μαθηματικά, αλυσίδες Markof (υπόψιν τα προαναφερθέντα είναι ότι πιο "σιχαμερό" και κατά 99% θα τα ξεχάσεις μετά το εξάμηνο που θα τα δώσεις...έλα όμως που όλη η φιλοσοφία του προγραμματισμού βασίζεται σε αυτά και μετά όταν πας να πιάσεις κάτι καινούργιο το "πιάνεις" πιο εύκολα) Οπότε πατημένα για σχολή Πληροφορικής εαν και εφόσον θες να γίνεις προγραμματιστής και απο εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορείς (CSD...)
kaliakman Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, masteripper είπε ..γράφους,διακριτά μαθηματικά, αλυσίδες Markof (υπόψιν τα προαναφερθέντα είναι ότι πιο "σιχαμερό" και κατά 99% θα τα ξεχάσεις μετά το εξάμηνο που θα τα δώσεις... Κατά τα γνώμη μου οι γραφοι πχ είναι από τα πιο ενδιαφέροντα concept στα μαθηματικά και κατ επεκταση στην πληροφορική. Α επίσης είναι markov!! ( πιθανότατα μπερδευτηκες αλλά ήθελα να το πω) 2
najinblue3 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, theoaristi53 είπε Δυστυχώς καμία σχολή πληροφορικής δεν διδάσκει έννοιες όπως Model View Controller, Model View Presenter, Reactive Programming, RxJava, Event Buses, S.O.L.I.D. principles, Dependency Injection, Inversion of Control και Unit Testing. Μιλάμε για έννοιες που χρησιμοποιούνται στο Java Spring Framework, στην κατασκευή εφαρμογών σε Αndroid/iOS κοκ. Βασικά δεν σου διδάσκουν καν πως να προγραμματίζεις σωστά. Οι περισσότεροι τελειόφοιτοι δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα array με for loop. Χίλιες φορές να παρακολουθήσεις κάποια courses από το udemy ή το udacity (αν και αυτό είναι πιο ακριβό). Θα μάθεις περισσότερα πράγματα. Τα κρατικά πτυχία σήμερα είναι εντελώς απαξιωμένα. Αυτο οτι δε ξερουν να διαβαζουν μια for loop ποσο αστοχο παιζει να ειναι. Ο στοχος του πανεπιστημιου ειναι να σε διδαξει πως να σκεφτεσαι, problem solving τεχνικες, μαθηματικα, και teamwork. Καλα τα udemy και τα υπολοιπα, αλλα δε μου λενε κατι αν δεν εχεις ενα καλο background στη πληροφορικη η στα μαθηματικα. Το να προγραμματιζεις σωστα δεν ειναι σκοπος της σχολης, αυτο μαθαινεται με εξασκηση. Η σχολη σου παρεχει αλλα εφοδια, πολυ πιο σημαντικα imho @kaliakman Οι γραφοι ειναι οντως ενα πολυ ενδιαφερον concept, ειναι μακραν το αγαπημενο μου 2
masteripper Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, kaliakman είπε Κατά τα γνώμη μου οι γραφοι πχ είναι από τα πιο ενδιαφέροντα concept στα μαθηματικά και κατ επεκταση στην πληροφορική. Α επίσης είναι markov!! ( πιθανότατα μπερδευτηκες αλλά ήθελα να το πω) Μάλλον εσύ μπερδεύετηκες αλλά τα έχω αφήσει αρκετά πίσω μου...υπόψιν άλλο μάθημα γράφοι και άλλο Markov απλώς στηρίζεται το 2ο στο 1ο
kaliakman Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, masteripper είπε Μάλλον εσύ μπερδεύετηκες αλλά τα έχω αφήσει αρκετά πίσω μου...υπόψιν άλλο μάθημα γράφοι και άλλο Markov απλώς στηρίζεται το 2ο στο 1ο Όχι, έγραψες Markof ενώ είναι Markov. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Markov_chain Επίσης πουθενά δεν έγραψα πουθενά για την σχέση Markov αλυσίδες με γράφους.
masteripper Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kaliakman είπε Όχι, έγραψες Markof ενώ είναι Markov. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Markov_chain Επίσης πουθενά δεν έγραψα πουθενά για την σχέση Markov αλυσίδες με γράφους. Οτι πεις...για το άλλο Ορθογραφικό λάθος.. Spoiler Markov chains are often described by a sequence of directed graphs, Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2018 από masteripper
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα