Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Facebook ανέπτυξε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους προγραμματιστές με το «patching» προβληματικού ή «buggy» κώδικα.

Το εργαλείο έχει την ονομασία SapFix και για την ώρα χρησιμοποιείται εσωτερικά για να ανιχνεύει αυτόματα σφάλματα και ανωμαλίες στον κώδικα αλλά και να προτείνει σχετικές διορθώσεις στους προγραμματιστές. Πρόκειται στην ουσία για έναν αποσφαλματωτή ή ένα εργαλείο αποσφαλμάτωσης τεχνητής νοημοσύνης.

Τo SapFix έχει ήδη βοηθήσει την εταιρεία να ενισχύσει τον κώδικα του app της στο Android, και τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενθαρρυντικά που εκπρόσωπος του Facebook στο συνέδριο engineering Scale δήλωσε ότι το εργαλείο θα διανεμηθεί και στη κοινότητα των developers. 

Επί του παρόντος, η δουλειά του SapFix είναι να διορθώνει σφάλματα ή bugs που εντοπίζει το Sapienz, το ευφυές εργαλείο αυτόματου ελέγχου του λογισμικού του Facebook. Σε κάποια φάση ωστόσο, το SapFix θα εργάζεται από μόνο του.

Sapfix2-796x369.png.83cff5ebe8b9edbae60f395314dff6d6.png

Για να διορθώσει ένα bug, το εργαλείο «επαναστρέφει» πλήρως ή μερικώς τον κώδικα (επαναφέρει σε προηγούμενη κατάσταση) που το προκάλεσε. Για να διαχειριστεί περισσότερο σύνθετα bugs, είτε επιλέγει ένα παλαιότερο πρότυπο από κάποια προηγούμενη γνωσιακή βάση, είτε κάνει μικρές αλλαγές ή μεγάλες ωσότου διορθωθεί το σφάλμα. Το SapFix δημιουργεί πολλαπλές επιδιορθώσεις, τις οποίες δοκιμάζει ενάντια σε τρεις παραμέτρους:

• Υπάρχουν σφάλματα στη σύνταξη του κώδικα;
  • Συνεχίζεται το «crashing»;
  • Μήπως κάποια από τα «crashes» οφείλονται στο νέο fix;

Μόλις το εργαλείο επιλέξει το κατάλληλο fix, "το στέλνει" στους μηχανικούς για έλεγχο και feedback.

Η εταιρεία δήλωσε ότι από όσο γνωρίζει, είναι η πρώτη φορά που μια επιδιόρθωση που παρήγαγε μία μηχανή –με αυτοματοποιημένες end-to-end δοκιμές και διορθώσεις- αναπτύχθηκε και εγκαταστάθηκε σε μία βάση κώδικα τόσο μεγάλης κλίμακας όσης του Facebook.

Η ομάδα του SapFix εργάζεται επί του παρόντος πάνω στην εκπαίδευση του εργαλείου για τον εντοπισμό crashes προτού συμβούν. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των Sapienz και SapFix, σύμφωνα με το Facebook, θα διατεθούν ως εργαλεία ανοιχτού κώδικα.

The Next Web

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Θα το τρέξω στη γυναίκα μου να μου την "επαναστρεψει"  σε πρότερη κατάσταση και θα δώσω ένα γνωσιακό πρότυπο δικής μου αρεσκείας (κάποιο  μοντέλο) για να κανει μικρές η μεγάλες αλλαγες. Θα γίνει δουλειά?

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, randomcat είπε

Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς διέγραψε το Facebook από το κινητό (ακολούθησαν τα βήματα του Federer):

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/09/05/americans-are-changing-their-relationship-with-facebook/

Καταντήσαμε να μας ενδιαφέρει τι κάνει ο πιο ηλίθιος λαός του πλανήτη ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Κάτσε ρε άνθρωπε μην βιάζεσαι να βγάλεις τον πρώτο. Υπάρχουμε και εμείς οι Έλληνες

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Ακόμα και οι πιο "ηλίθιοι" πάντως φαίνεται να διαγράφουν την εφαρμογή από το κινητό τους.

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, randomcat είπε

Ακόμα και οι πιο "ηλίθιοι" πάντως φαίνεται να διαγράφουν την εφαρμογή από το κινητό τους.

Σκασίλα μου φίλε δεν εχω Facebook 

37 λεπτά πριν, telis είπε

Κάτσε ρε άνθρωπε μην βιάζεσαι να βγάλεις τον πρώτο. Υπάρχουμε και εμείς οι Έλληνες

Μιλάς για τον Αριστοτελη , τον Σωκράτη η εσένα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Οι ελληνες? Αν δεν μας νοιαζει τι κανουμε εμεις για ποιον θα μας νοιαζει?

Επεξ/σία από tritonas00
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Ποιά ακριβώς είναι η σχέση σου με τον Αριστοτέλη και τον Σωκράτη θύμισε μου.

• Like 2
  • Thanks 5
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Σκασίλα μου φίλε δεν εχω Facebook 

Τι όνομα έχει ο Αριστοτέλης στο facebook;

Δεν τον βρίσκω.

Καλά,ο Σωκράτης ξερω: κωνειο_399.

Ημασται ωλυ Αιλλιναις!!1!!!!111!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Γιατί στη ασφάλεια δουλεύεις ;

Αμα δεν ξέρεις και ήρθες από την Αλβανία , διάβασε κανένα βιβλίο για την ιστορία της Ελλάδας 

Επεξ/σία από Alexandros7474
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Ίδιο ΤΚ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτόματη διόρθωση bug.πολυ καλό.

Θα γλιτώσει πολύ δουλειά από τους προγραμματιστές.

Επεξ/σία από Istros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...