Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω 2 στήλες στο excel. Κάθε κελί της μία στήλης αντιστοιχεί σε ενα αλλο κελί της διπλανής στήλης. (Δηλαδή 1-1. 2-2 3-3 και ούτω καθεξής)
Πώς μπορώ να ανακατέψω τα κελιά (καθέτως) αλλά να μην χάσουν την αντιστοιχεία; (δηλαδή η κάθετη σειρά τους να ειναι 2-2, 6-6, 1-1 κτλ)

Σας ευχαριστώ!!

Δημοσ.
Στις 15/9/2018 στις 11:19 ΜΜ, gregdel είπε

Μόνο κάνοντας sorting με κάποια κριτήρια ή γράφοντας κάποια vba.

Τι ακριβώς "ανακάτεμα" θέλεις να κάνεις; Τυχαίο;

Ναι, τυχαίο ανακάτεμα.
Επειδή το περιεχόμενο των κελιών θα είναι κείμενο και όχι νούμερα νομίζω ότι αυτό που ζητάω είναι πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο).

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, george_pp είπε

Ναι, τυχαίο ανακάτεμα.
Επειδή το περιεχόμενο των κελιών θα είναι κείμενο και όχι νούμερα νομίζω ότι αυτό που ζητάω είναι πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο).

Τότε ίσως βοηθήσει αυτό.

https://www.ablebits.com/office-addins-blog/2018/01/24/excel-randomize-list-random-sort/

... δηλαδή προσθέτεις μία στήλη (καλύτερα ως πρώτη αν και δεν έχει σημασία) με τη συνάρτηση =rand() και την σέρνεις μέχρι το τέλος της δικής σου λίστας.

Με αυτό τον τρόπο παράγει τυχαίο αριθμό στη στήλη και sortάρεις μετά τα δεδομένα σου (και των 3 στηλών) σύμφωνα με την τυχαία αυτή στήλη κατά αύξουσα ή φθίνουσα σειρά (δεν έχει σημασία)...

Με τον τρόπο αυτό θα έχεις ανακατέψει τις σειρές τυχαία (η ψευδοτυχαία... δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει η rand)

Δημοσ.

Αν θες την λίστα σου απείραχτη, μπορείς να εφαρμόσεις την παρακάτω λύση:
Έστω λίστα B1:C5 και θέλεις τα ανακατεμένα ζευγάρια να είναι στο πεδίο F1:G5. Εισάγεις την =rand() στα A1:A5, και τοποθετείς την παρακάτω συνάρτηση στο F1 και την σέρνεις μέχρι το G5.
=VLOOKUP(SMALL($A$1:$A$5;ROW(A1));$A$1:$C$5;COLUMN(B2);FALSE)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 18/9/2018 στις 11:18 ΜΜ, gregdel είπε

Τότε ίσως βοηθήσει αυτό.

https://www.ablebits.com/office-addins-blog/2018/01/24/excel-randomize-list-random-sort/

... δηλαδή προσθέτεις μία στήλη (καλύτερα ως πρώτη αν και δεν έχει σημασία) με τη συνάρτηση =rand() και την σέρνεις μέχρι το τέλος της δικής σου λίστας.

Με αυτό τον τρόπο παράγει τυχαίο αριθμό στη στήλη και sortάρεις μετά τα δεδομένα σου (και των 3 στηλών) σύμφωνα με την τυχαία αυτή στήλη κατά αύξουσα ή φθίνουσα σειρά (δεν έχει σημασία)...

Με τον τρόπο αυτό θα έχεις ανακατέψει τις σειρές τυχαία (η ψευδοτυχαία... δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει η rand)

Στις 19/9/2018 στις 7:17 ΠΜ, demessakis είπε

Αν θες την λίστα σου απείραχτη, μπορείς να εφαρμόσεις την παρακάτω λύση:
Έστω λίστα B1:C5 και θέλεις τα ανακατεμένα ζευγάρια να είναι στο πεδίο F1:G5. Εισάγεις την =rand() στα A1:A5, και τοποθετείς την παρακάτω συνάρτηση στο F1 και την σέρνεις μέχρι το G5.
=VLOOKUP(SMALL($A$1:$A$5;ROW(A1));$A$1:$C$5;COLUMN(B2);FALSE)

Σας ευχαριστώ πολύ!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...