Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, ίσως είναι λίγο χαζή η ερώτηση. Θέλω να φτιάξω ένα pc μόνος και προς το παρόν δεν θέλω να παίζω παιχνίδια. Αναρωτιέμαι αν δεν αγοράσω κάρτα γραφικών  μια mobo με display port μπορεί να υποστηρίξει 4k οθόνη η πρέπει να πάω σε full hd??

Δημοσ.

Γεια σου φίλε μου.

Ναι μπορείς να πας σε 4κ με τα οnboard χωρίς ξεχωριστή gpu, η με την amd η με την intel πας και οι δύο προσφέρουν ίδια max αναλύσει.. 

Ps κοίτα μόνο να έχει 60hz γιατί αλλιώς στα 24mhz είναι πολύ αργή η εμπειρία πολύ lag 

Δημοσ.

2200G/2400G υποστηριζουν 4K με ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Θα σου προτεινα τον 2400G, αξιζει τα λεφτα του αν θες να αναβαθμησεις το συστημα σου αργοτερα.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις! Ειχα στο μυαλο μου τον 2400g και την Asus Rog Strix B350-F Gaming. Αργοτερα ισως αγορασω καρτα γραφικων.

Δημοσ.

Όχι αυτή τη μητρική. Όχι οτιδήποτε με B350. Μόνο σε B450 αξίζει να πας πλέον. Δες την MSI Tomahawk B450 αν ψάχνεσαι για τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, LambisElef είπε

Όχι αυτή τη μητρική. Όχι οτιδήποτε με B350. Μόνο σε B450 αξίζει να πας πλέον. Δες την MSI Tomahawk B450 αν ψάχνεσαι για τώρα.

οκ, θα κοιταξω σε Β450 απλα θα κοιταξω μια που να εχει display port γιατι αυτη απ οτι βλεπω δεν εχει..!

Δημοσ.

Πράγματι, αν θες DisplayPort και δεν κάνει το HDMI τότε περιορίζεσαι κάπως. Γενικά οι B450 είναι καλύτερες στο θέμα της RAM, όμως δε βλέπω κάποιο τρελό value σε σχέση με B350 αν βάλεις DP μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το ram controller δεν είναι στην mobo σε ryzen μην τρελαίνεσαιτε τόσο απλά κοίτα να έχει την dp θύρα και καλή ψύξη στα vrm.. τώρα b350 h b450 απλά κοίτα να πάρεις καλή ram στα 3000mhz τουλάχιστον..

Δημοσ.

Να σου πω την αληθεια μπορει να μην το χρειαζομαι, αλλα επειδη οπως ειπα θελω να παρω 4κmonitor  βλεπω στα specs στις mobo το dp δινει 4096 x 2160 @ 60 Hz ενω to  hdmi δινει 4096 x 2160 @ 30 Hz  και 2560 x 1600  @30 Hz. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε κάτι οικονομικό γιατί εκεί σε βλέπω ότι έχει βάλει σκοπό, αν δεν μπορείς 2400g πάρε 2200g περνεις μετά μια καρτουλα στο μέλλον κ είσαι κούκλος. 

Αν δεν σε νοιάζει και πολύ το gaming μπορείς να πας με πιο οικονομικες ram,και mobo μην σκας στο κάτω κάτω να κάνεις την δουλειά σου θέλεις.

Ελπίζω να βοήθησα εγώ και τα παιδιά από πάνω να βρεις μια άκρη..

Επεξ/σία από roulis37
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, roulis37 είπε

Κοίτα από εμπειρία μην κάνεις το αστείο κ βάλεις 4κ σε pc με 24-30hz νομίζεις έχει πρόβλημα το pc από το lag.. 

Πάρε κάτι οικονομικό γιατί εκεί σε βλέπω ότι έχει βάλει σκοπό, αν δεν μπορείς 2400g πάρε 2200g περνεις μετά μια καρτουλα στο μέλλον κ είσαι κούκλος. 

Αν δεν σε νοιάζει και πολύ το gaming μπορείς να πας με πιο οικονομικες ram,και mobo μην σκας στο κάτω κάτω να κάνεις την δουλειά σου θέλεις.

Ελπίζω να βοήθησα εγώ και τα παιδιά από πάνω να βρεις μια άκρη..

Για να μαι ειλικρινής το σχόλιο σου με μπέρδεψε περισσότερο! Δεν έχω διατυπώσει και σωστά αυτό που θέλω βέβαια. Εν ολίγης είμαι χρήστης mac εδώ και 10 χρόνια, μου αρεσει η οθόνη του iMac αλλά δεν έχω σκοπό να δώσω 2,5 χιλιάρικα για επιδοσεις που δεν χρειάζομαι όπως επίσης θέλω ν αλλάξω και λειτουργικό και να παω σε Windows με σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον να παίξω κανένα παιχνιδάκι..! Αυτό που θέλω να χτίσω είναι ένα μηχάνημα χωρις κάρτα γραφικων που να μπορει να υποστηρίξει μια οθόνη όπως αυτή πχ  https://www.skroutz.gr/s/14765316/LG-27UK850-W.html . Γι αυτό είχα καταλήξει στον 2400g στην rog strix και σε 16 gb ram 3200. Το pc 24 -30 hz που αναφέρεις τι σημαίνει; Σορρυ για το μακρύ σχόλιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τίποτα ξεχνά το είναι αν δεν ειχες dp θύρα  αγνόησε το σορρυ..

Κοίτα για μένα πάρε 2400g με μια μητρική b450 με βασική προϋπόθεση  dp θυρα .ένα σετ ram 3000mhz - 3200mhz 16gb ,κτλ για το σύστημα. και είσαι κομπλέ για 4κ.

Τα mac εχουνε υπεροχη οθονη σε καταλαβενω που θελεις 4κ ,και γρηγορη ανταπόκριση γιατί αυτό είχες μάθει τόσα χρονιά.

Είμαι κάτοχος ryzen και πιστεύω θα είσαι κομπλέ με αυτά  που είχες διαλέξει και ανάφερες πιο πανω..

Επεξ/σία από roulis37
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...